maanantai 27. kesäkuuta 2016

Makuuhuoneen remontti etenee


Kerroinkin aikaisemmin, että meidän makuuhuone tulee olemaan talon alakerrassa. Huone on pitkän ja kapean mallinen huone, joka on aiemmin toiminut taiteilijan ateljeena sekä arkkitehdin toimistona. Kokoa huoneella on kivat 39 neliötä. 

Päätimme hyvin varhaisessa vaiheessa tehdä huoneesta meille makuuhuone sekä samalla työhuone. Huoneen perälle on tulossa kevyt väliseinä, joka erottaa päätyyn tulevan Walk-In Closetin eli vaatehuoneen muusta tilasta. Makuuhuone tulee sijoittumaan tilan keskiosaan ja etuosaan ikkunoiden eteen tulee meidän työhuone/-piste.


Alunperin huoneessa oli kauttaaltaan ruskeat kivilaatat, mäntypaneeliseinät sekä katossa halogeenivalot. Huone oli pitkään talossa se paikka missä tehtiin remontin aikana kaikki sirkkelöinnit ym. muut roskaavat osiot. Huone sai siis jonkin aikaa odotella ennen kuin se otettiin työn alle.Alakerran lattiassa ei ollut lainkaan lattialämmitystä, joten halusimme ehdottomasti tehdä asialla jotakin. Asensimme lattiaan mukavuuslämmön, jonka pitäisi olla mukavan tuntuinen jalan alla. Vanha lattia oli hyvässä kunnossa, joten uusi pinta päätettiin tehdä entisen päälle. 


Tässä huoneessa päätettiin säilyttää vanha paneeliseinä maalaamalla se valkoiseksi. Myös katto uudelleen maalattiin ja tehtiin lattiavalu. Lopullinen lattiapinta on jo laitettu, mutta se ei näy vielä näissä kuvissa. Ensi viikolla on tarkoitus maalata yksi seinä tummemmaksi, jotta saan huoneeseen kaivattua syvyyttä. Toki ikkunoiden vähäisyys vaikuttaa tummuusasteeseen. Tässä kesän valokylvyssä on pakko yrittää muistaa myös se synkkä ja pitkä talvi. 

Väliseinän teko on varmaan hieman vielä siirtymässä ellemme ole superreippaita ensi viikolla. Tätä kyllä epäilen ja suuresti :) Tekemistä on muutenkin sen verran paljon.


Uudet ilmastointiputket tulee jäämään vaatekaappien taakse piiloon. Näin saadaan ilmastointi myös makuuhuoneen puolelle.


Projekti siis etenee hyvää vauhtia. Kiitos kaikille edelliseen remonttipostaukseen kommentoineille. Ihana oli lukea teidän ajatuksia entiselle värimaailmalle. Arvasin värien juurikin kauhistuttavan, mutta myös ihastuttavan. Onhan ne omalla tavalla todella symppikset ja kauniit. Toisten seinissä voisinkin vihreitä kaakeleita ja keltaisia kaapeja ihailla, mutta omassa kodissa en niitä ikävä kyllä osaa katsoa. Toki meidän kodinhoitohuoneen seinät olivat muutenkin purettava putkiremontin tieltä, joten en oikein voinut edes miettiä niiden säästämistä.


Mukavaa kesäistä viikkoa!


16 kommenttia:

 1. Siitä tulee ihana <3 ja paneelien säästäminen oli loistovalinta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuitos <3 ehdottomasti halusin johonkin säästää paneelit. Itseasiassa ne on joka huoneessa vielä mut ainakin nyt piilotettuna :) saa kaivettua halutessa esille :D

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Ihanan iso makkari/työtila teillä ja edelleen hehkutan walk-in-closetin perään, siitä tulee varmasti upea! <3
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tulee varmasti kiva huone. Pääsee käyttämään luovutta kun saa sisustaa pienellä budjetilla :) Walk-In Closetia odotellessa...

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Tulee hieno! Aiettä on kiinnostava tila. Ja olen aina halunnut seinän takana olevan vaatteidenvaihtotilan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin mielenkiintoinen tila minustakin. Sai alkuun vähän pohtia mitä me tähän keksitään. Toivottavasti tulee sellainen kuin se mielikuvissa näyttää :)

   Poista
 4. Näyttää niin valoisalta, maali saa ihmeitä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat ovat harmillisen pienet. Siksi huone kaipasi ehdottomasti valkoista maalia... Tulee sinne kyllä tummaakin..

   Poista
 5. Tosi kiva, että jätitte vanhat paneelit! Tästä tulee kyllä huippu <3 En malta odottaa, että näen tän livenä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla et tykkäät. Nuo paneelit on kyllä kauniit vaikka en niitä joka huoneeseen halunnutkaan. Mutta ne on onneksi tallessa joka huoneessa :) pian pääsetkin näkemään talon livenä <3

   Poista
 6. Kivasti olette ideoineet huoneen! Tästä tulee hieno :)

  VastaaPoista
 7. Ihan vain pientä kateutta herättää tuo tuleva walk in closet... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh... Se on ollut pitkään mun unelma. Saa nähdä saanko siitä hyvän vai meneekö plörinäksi ;D

   Poista
 8. Mitä materiaalia tuo teidän lattia on? Kaipailen "betonilattiaa", nyt meillä on toisessa kerroksessa hartsia johon en ole ihan tyytyväinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Nyt löysinkin tämän sinun kysymyksen. Anteeksi kun kesti vastata. Eli tuolla vilpolassa on eri lattia kuin täällä alakerrassa. Näissä kuvissa on vielä lattiassa lattiavalu, mutta nyt pinnassa on hyvin samalta näyttävä mikrosementti.

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...