torstai 23. kesäkuuta 2016

Kurkistus kodinhoitohuoneen lähtötilanteeseen


Apua! Sulkekaa silmänne... tai no avatkaa ne hetkeksi. Ajattelin nimittäin paljastaa teille mistä tilanteesta lähdimme uuden kotimme kodinhoitohuonetta suunnittelemaan. Niin kuin ehkä tulette huomaamaan, ei huoneeseen jää mitään entistä. Kukaan ei varmasti ihmettele miksi ei. Tai onhan niitäkin, jotka tykkäävät elämää nähneistä ja ennen kaikkea värikkäistä nurkista. Meille tila oli kuitenkin liikaa.


Alakerrassa sijaitseva kodinhoitohuoneessa oli ruskeat laattalattiat ja vihreät seinälaatat. Kaapistot olivat kellertävät. Ainoat mitä olisin voinut säästää olivat seinähyllyt, jotka olisin hyvin voinut uusiokäyttää jossain muussa tilassa. Mutta kieltämättä en niitä enää edes muistanut ennen kuin näin nämä kuvat. Mies oli ollut alkuvaiheessa hyvin ripeä aloittamaan purkutyöt, joten hyllyt olivat ensimmäisten purettavien joukossa.


Myös kodinhoitohuoneen puupanelikatto purettiin, koska talossa tehtiin samalla putkiremontti ja asennettiin koneellinen ilmanvaihto. Näin pääsimme alakerran kautta käsiksi yläkerran putkiin ja saimme uusittua koko talon putkiston. Ilmastointiputki ei olisi vaatinut katon purkamista, mutta on se nyt ainakin siistimpi ja  huomattavasti parempi.
  

Eikö ollutkin kaunis? Muistatteko vielä millainen kodinhoitohuoneesta tulee? Tästä pääset kurkkimaan tilan suunnitelman. Lattia saatiin tänään tehtyä ja ensi viikolla pääsemme asentamaan kalusteita. Tosin olemme varautuneet siihen, että kodinhoitohuone tehdään viimeisten joukossa. Tärkeintä olisi saada ensi viikolla yläkerta asuttavaan kuntoon, koska alakerran ehdimme tehdä valmiiksi heinäkuun puolella.


Tällaisesta tilanteesta lähimme siis liikkeelle. Muutos tulee olemaan valtava ja ilme huomattavasti valoisampi. En malta odottaa pyykkäilyhetkiä <3


24 kommenttia:

 1. Sormet alkavat syyhytä näistä kuvista, en malta odottaa että laitat kuvia valmiista tilasta. Tulee varmasti upea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla, että siellä on odottaivainen tunnelma. Nimittäin niin on täälläkin. Kalusteet ollaan jo saatu mutta vielä odotellaan niiden asentamista :)

   Poista
 2. Uuuh, aika vihreä :D Mutta sun suunnittelemana siitä kehkeytyy vielä kaunis ja toimiva!

  Juhannusiloa sinne pohjoosen suuntaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aika vihreä on! Nyt ainakin tuntuu et tulee kyllä meidän näköinen tila.

   Ihanaa kesää Teija <3

   Poista
 3. Siitä tulee upea, olen varma!

  Muuten mun blogissa on arvonta, jos halaut käydä kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla et tykkäät suunnitelmista :)

   Onkohan arvonta jo loppunut, pitää tulla kurkkimaan <3 olen ollut liian kiireinen tämän remontin takia, vastaamiset jäänyt taas roikkumaan

   Poista
 4. Hah, on aikansa mukainen, jos ei muuta. Jollain perverssillä tavalla kuitenkin pidän hurjasti noista seinäkaakeleista. Niissä on aitoa 60-lukua. Haluaisinko silti asua niiden kanssa? En varmaan 😊 Odotan innolla lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kuin suoraan tämän aikakauden suosituimmasta laattamallistosta. Samoja ruskeita lattialaattoja ja vihreitä seinälaattoja on näkynyt useissa vanhoissa taloissa. Omalla tavalla todellakin kauniita mutta en osaa nähdä niitä meidän kotona. Ja putkiremontin takia ne piti joka tapauksessa poistaa.

   Poista
 5. Ihana 70 -luku! 😊 Kasvoin tuossa värien sekamelskassa. Heh. Meillä vessa oli punainen, lavuaaria myöden.

  Hauska nähdä miltä tila näyttää remontin jälkeen. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Nämä värit on varmaan monelle tuttuja. Välillä jopa mietin miten kaikkiin väreihin on päädytty, koska omaan silmään ne aina niin sovi yhteen. Meillä oli kotona täysin vaaleanpunainen vessa :)

   Tila on edelleen työnalla, vaikka kalusteet onkin jo saapuneet. Eiköhän se pian valmistu :)

   Poista
 6. Ah, mikä tila! Näyttää just niin herkullisen 70-lukulaiselta että! Oon jotekin niin ihastunut tuohon tyyliin, siis oikeesti, vaikka kaiken laittaakin uusiksi. Mä varmaan säästäisin jotain vanhaa, jos vain on hyvässä kunnossa ja toimivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin aika hauska. Ymmärrän hyvin sun mieltymyksen. Meillä tehtiin tähän tilaan isoja muutoksia rakenteisiin ja tosiaan putkisto meni uusiksi ja asennettiin uusi ilmastointi. Tämän myötä uudistus oli välttämätönkin. Toki omaan makuun tämä värimaailma olisi ollut liikaa ja jotenkin pinnat oli tunkkaiset (omistan liian tarkan hajuaistin :)).

   Poista
 7. Mahtava historiallinen ajankuva! Varsinkin tuo mankeli :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Kuvien myötä pääsee hyvin suoraan seitkyt luvulle ja pukkilan laattamaailmaan :)

   Poista
 8. Oi oi, vaikka näyttää hurjalta alkutilanne, niin selvän potentiaalin pystyy näkemään jo kuvistakin ja tiedän, että tilasta tulee upea. <3

  Mukavaa juhannuksen aikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meistäkin tila oli uusintaa vailla. Toki jotain vanhaa olisi voinut säästää jos se olisi ollut mahdollista, mutta kyllä nuo uudet pinnat näyttää nyt paremmalta.

   Poista
 9. Tykkään tuosta lookista. Jos pääsemne uuteen taloon, niin vahvasti näkyy 60-70-luku modernilla tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella et tää iskee hyvin sinuun :) mahtava kyllä nähdä sit mitä kaikkea keksitte... Jos siis muutto tulee eteen.

   Poista
 10. Kerrassaan viehättävän sävyinen :)

  VastaaPoista
 11. Suunnittelema kylpyhuoneremonttia seitkylukulaiseemme. Ihaillen etsin kuvia näistä alkuperäisistä tiloista, jotta osaisin suunnitella tilalle nykyaikaisin vaatimuksin jotain alkuperäisen kaltaista. Esimerkiksi nuo tummat laatat seinillä ovat aika valloittavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä saa ainakin hyvin selvää millaista silloin tehtiin. Ja voisin kuvitella rakentajan ja suunnittelijan tuntien et nämä on ollut aika pop silloin :)

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...