keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Alakerran suunnitelma


On aika esitellä uuden kodin alakerran pohjapiirrustus ja hieman avata suunnitelmia. Remontti on nyt kestänyt noin kolme kuukautta ja olemme saaneet paljon aikaiseksi. Talon ilme on sisältä täysin muuttunut, mutta vielä on paljon tehtävää ennen muuttopäivää. Tiesimme edessämme olevan valtava remonttiurakka, jonka tekemisessä tulee menemään pidempi aika. Halusimme kuitenkin saada sisäosat mahdollisimman valmiiksi ennen muuttoa, jonka jälkeen siirrymme talon ulkopuolen laittamiseen ja pihan kohentamiseen.
Taloon tullaan sisälle talon alakerrasta. Rinnetontilla sijaitsevan talon yläkerrasta löytyvät makuuhuoneet, keittiö, olohuone ja saunatilat. Alakerta on taas aikoinaan keskittynyt vastaanottamaan vieraita. Heti eteisen vasemmalla puolella on takkahuone, jossa suurin muutos on tapahtunut takalle. Vanha liuskekivitakan pinta on uudelleen muurattu ja ilme on muuttunut moderniksi. Vanha takka oli hyvin likainen, elämää nähnyt, eikä lainkaan meidän tyylinen. Takkahuoneesta pääsee alakerran isoon kylmävarastoon, jonka päässä on puuvarasto sekä lämminjakohuone. Tässä tilassa sijaitsee myös himoitsemani portaat (puuttuvat pohjapiirrustuksesta).

Takkahuoneen perällä sijaitsee kodinhoitohuone sekä suihkullinen vessa. Olen aina haaveillut pesuhuoneesta erillään olevasta kodinhoitohuoneesta ja nyt pääsen sitä käytännössä kokeilemaan. Toki olisin halunnut sen olevan hieman lähempänä makuuhuoneita, mutta enköhän jaksa kantaa lasten pyykit alakertaan. Vessaan on jossain vaiheessa tulossa suihku, mutta tällä hetkellä päätimme säästää ja suihkun laittaminen saa siirtyä tulevaisuuteen.

Eteisen perälle tulee pieni vaatehuone ulkovaatteille ja käytössä oleville kypärille, urheiluvälineille ym. tavaroille. Tilassa oli aikaisemmin kylmiö, joka päätettiin heti alkuun purkaa. Nyt huone tulee paljon paremmin käyttöön ja kerrankin eteisen vaate- ja tavarasäilytys saadaan tulee olemaan kunnossa.

Alakerran oikealla laidalla sijaitsi entisen omistajan taidemaalaamo/-galleria. Tässä tilassa on maalattu useita tauluja ja luotu taidetta. Meillä tila olisi sellaisenaan jäänyt huonolle käytölle (vaikka mies haaveilikin pelitilasta), joten huoneesta tehdään meidän makuuhuone lisävarustein. Pitkän mallinen 39 neliöinen huone ei ole mikään helpoin sisustettava, joten päätimme jo heti alussa hieman rikkoa huoneen pitkää ilmettä tekemällä huoneeseen väliseinän. Se mahdollistaa sen, että saan vihdoin haaveilemani Walk-In Closetin. Se tuleekin huoneen perälle ja näin keskiosaan jää tilaa meidän sängylle. Huoneen etuosaan tulee taas meidän työhuone, joka on yhtä avointa tilaa makuuhuoneen kanssa. Tämä luokin paineen työpisteen suunnittelulle, jotta siitä saadaan järjestelmällinen ja oikeasti toimiva meille molemmille.


Miltä alakerta teistä kuulostaa?


6 kommenttia:

 1. Suunnitelmat kuulostaa hyvältä. Ja, tuo Walk-In Closet, on niin ihana. Meillä oli tuollainen, kunnes kuopus syntyi ja huoneesta tehtiin hänelle oma huone.
  Aurinkoisia kesäpäiviä, koittakaahan ehtiä nauttimaan myös niistä remontin keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan tosi innolla, että viimein tuo Walk-In Closet -unelma toteutuu. Varmaan moni joutuu juurikin luopumaan isosta vaatehuoneesta tilanpuutteen vuoksi, mutta teillä oli siihen kyllä todella tärkeä syy. Silloin voi huolett unohtaa vaatehuoneen <3

   Aurinkoisia päiviä sinullekin!

   Poista
 2. Näyttää ja kuulostaa upealta, walk-in-closet on haavelistalla ollut kauan, joten se kuulostaa erityisen ihanalta. <3 Tsemppiä remontin keskelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät. Tuollanen iso Walk-In-Closet on ollut kyllä iin pitkään haaveena ja niin ihanaa päästä se vihdoin toteuttamaan. Vielä kun pääsisi päätökseen sen sisustamisen suhteen... Kiitos!

   Poista
 3. Todella ihania suunnitelmia :) Walk-in closet kuulostaa unelmalle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Niin ihanaa saada toteuttaa unelmia tällaisessa projektissa :)

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...