keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Erilaiset Artekin tuolit


Olin jo lähes unohtanut, että otin ennen muuttoa kuvia meillä lainassa olleissa tuoleista. Ystäväni toi meille pari kertaa tuoleja lainaan lasten synttäreille ja toisella kerralla mukana oli kaksi aivan ihastuttavaa tuolia, joita olen ihastellut useampaan otteeseen heillä kylästellessä. Kauniit tuolit ovat Artekin ja niitä on valmistettu vain kolme kappaletta. Ilmeisesti protomalleiksi tehdyt tuolit ovat saaneet aikoinaan kodin ystävältäni ja nyt minullakin oli mahdollisuus paremmin päästä tutustumaan tuoleihin.En voi olla ihastelematta tuolin yksityiskohtia ja muotoilua. Mielestäni todella kauniit. Värit ovat hyvinkin tätä päivää, vaaleaa puuta ja mustaa. Yritin hieman kysellä tuolien historiaa, mutta vielä en päässyt kyselyissäni pitkälle. Minua kiinnostaisi tietää tuolin suunnittelija, valmistusvuosi ja miksi ne eivät koskaan päätyneet tuotantoon. Varmaan tällaisia kokeiluja tehdään useinkin, mutta harvemmin niitä pääsee itse näkemään tai saatikka mallailemaan omaan kotiinsa. Ehkä vähempikin kuvamäärä olisi riittänyt, mutta en taas voinut itselleni mitään. Tuoli oli pakko kuvata jokaisesta kulmasta. Älkää huoliko, en laittanut postaukseen ihan kaikkia ottamiani kuvia eli säästin teitä hieman :)

Mitäs mieltä olette? Näkisittekö te näitä suomalaiskodeissa? Puhutteleeko muotoilu teitä? Itse ihastuin tuoleihin täysin ja lähes vahingossa laitoin ne meidän muuttorekkaan menemään. No en nyt kuitenkaan, mutta mieli olisi tehnyt :) Kiitos J tuolilainasta!


Muistakaa käydä osallistumassa meneillään olevaan Desenion julistearvontaan. Aikaa osallistua on vielä tämä ilta ja huominen päivä. Tämä yökyöpeli uppoutuu vielä hetkeksi Netflixin maailmaan ja sitten nukkumaan.

17 kommenttia:

 1. Ihanat tuolit! Tykkään kyllä kovasti :) Eipä tällaisia tuolejatosiaan pääse yleensä näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin kauniit tuolit. Niin kivoja yksityiskohtia <3

   Poista
 2. Upeat tuolit ja aika mahtavaa päästä testailemaan tuollaisia harvinaisuuksia! <3
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauniit tuolit omassa yksinkertaisuudessaan :) Mukava oli päästä niitä meillä mallailemaan :)

   Mukavaa alkavaa viikkoa <3

   Poista
 3. Onpa ihanat tuolit<3 Voin hyvin kuvitella, että teki mieli sujauttaa tuolit mukaan muuttokuormaan:D Artek iskee aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin kyllä voinut helpostikin sujauttaa ne muuttokuormaan :) Olisi voinut käydä aika kätevästi :D

   Poista
 4. Upeat tuolit! Aika mieletöntä päästä testaamaan tuollaisia prototyyppejä ja iskee kyllä meikäläiseen kovasti :) Toi väritys on tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo on niin hienot ja sopii kotiin. Juurikin tuo värimaailma ja ulkonäkö on niin kaunis!

   Poista
 5. Ovatpa kauniit enkä ole ennen törmännyt näihin! Nice :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tällaisiin on kyllä kiva törmätä, kauniit tuolit <3 Kuulemma Kustavin puu on tehnyt hieman samanlaisia, mutta en tiedä onko tämän jälkeen tulleet tuotantoon vai koska. Jännä olisi nähdä millaisia ne ovat :)

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...