maanantai 29. kesäkuuta 2015

Miten matka onnistui?


Moni varmaan miettii miten meillä oli mahdollisuus lähteä pidemmäksi aikaa ulkomaille lasten kanssa. Päätin vähän valoittaa matkan onnistumista teillekin, jos tästä olisi edes vähän apua jollekin toiselle perheelle. Olemme olleet nyt neljä ja puoli viikkoa Turkin Alanyassa perheen kanssa lomalla ja edessä olisi vielä viikko aurinkolomaa ennen kotiin paluuta. Matka on hyvin budjetoitu ennen lähtöä, joten omille ostohimoillekaan ei ole juuri voinut mitään. Jotain pientä on toki tarttunut matkaan, mutta isompia ostosreissuja olemme vältelleet.


Isoimpana asiana matkan onnistumiselle on ollut sukulaisten asunto, jonka saaminen käyttöömme oli kyllä huikean hienoa. Sähkön ja veden maksaminen ei ole enää niin iso investointi kuin muuten koko kuukauden vuokramaksu. Lentoliput ostimme hyvissä ajoin tulevalle kesälomalle, seuraten pidemmän aikaa hyviä tarjouksia. Tarjouksen ilmaannuttua, emme jääneet pohtimaan ostetaanko lippuja vai ei. Saimme siis koko perheen tänne hyvin huokeaan hintaan.  

Alunperin olimme jo suunnitellut matkan hyvissä ajoin, emmekä vielä tienneet siinä vaiheessa muuttavamme juuri samoihin aikoihin toiselle paikkakunnalle. Muuton ajoittuminen juuri samalle ajankohdalle oli kyllä sinänsä lottovoitto, koska tiesimme siinä vaiheessa, myös menojen Suomessa pienenevän oleellisesti. Matkan oli alunperin tarkoitus kestää neljä viikkoa eli koko kesäloman ajan, mutta muuton vuoksi pidensimme matkaa vielä puolellatoista viikolla. Ennen matkalla lähtöä tyhjensimme kotimme ja saimme kaikki meidän tavarat varastoitua ilman lisäkustannuksia. Näin pystyimme olemaan kuukauden ilman vuokra tai lainan lyhennyksiä ja muita kustannuksia. Toki kaikki edellisen asunnon ja elämiseen menneet laskut piti hoitaa, mutta muuten matkan mahdollistuminen varmistui entisestään.


Olemme tähän saakka pysyneet hyvin suunnitelmassa ja ravintolareissuja olemme tehneet vain muutamia. Muuten olemme (tai köh köh, mies on :D ) kokkailleet itse ja sen vuoksi elämiseen ei ole sen enempää mennyt kuin kotonakaan. Ruoka on itseasiassa täällä halvempaa kuin Suomessa. Toki vedestä pitää maksaa, mutta se ei nyt paljoa ole.

Auton olemme vuokranneet muutamiksi päiviksi kerrallaan. Auton ollessa vuokralle, teemme tarvittavat kauppareissut, käymme päiväretkillä tai iltaisin teemme jotain spesiaalia. Bensakulut jäävät hyvin pieniksi, koska ajokilometrejä ei kerry samalla tavalla kuin arkena kotona. Huoltoasemilla käynti on superhelppoa, koska aseman työntekijät hoitavat kaiken. Tankkaajille ei tarvitse kuin antaa käteen summa millä haluaa tankata ja he hoitavat tankkauksen ja siinä joutessa pesevät vielä ilmaiseksi auton ikkunat. Toki koko lystin voi maksaa myös kortilla, mutta silloin pitää jo jaksaa nousta autosta ylös :) Me olemme päätyneet tankkaamaan autoa pieniä määriä kerrallaan, koska täällä luovutetaan vuokra-autot aina lähes tyhjällä tankilla. 


Näin meidän pidempi loma on onnistunut ja toivottavasti joskus tulevaisuudessa pystyisimme uusimaan tämän tyyppisen loman. Kyllä täällä rentoutuu aivan eri tavalla ja tulee myös harrastettua lasten kanssa liikuntaa joka päivä. Sisustukseen liittyvä haavelista saa vain kasvaa ja odotella omaa aikaansa. Nyt oli ihanaa kokeilla jotain uutta, elää elämää ja nauttia siitä kaikin siemauksin.


Vielä viikko jäljellä, yritetään ottaa siitä kaikki ilo irti :)22 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus :-) Kiva kun kerroit matkastanne / lomastanne :-)

  Ihania kuvia olet laittanut :-) <3

  Mukavaa viimeistä loma viikkoa! :-) Täällä olisi kaksi viikkoa töitä, sitten alkaa pitkään odotettu loma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta. Jos tästä oli jollekin vähän apua. Kuitenkin moni muukin hakee ratkaisuja pienellä budjetilla tehtyihin matkoihin :)

   Kiitos, vielä on muutama päivä ainaa lomailla. Mulla taas alkaa pian paluu arkeen :)

   Poista
 2. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ! Kiva postaus. Lokoisaa loppulomaa 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Joskus pitää toteuttaa unelmia ja nauttia niistä kun niiden aika koittaa. Tämö on ollut ihanaa <3

   Poista
 3. Yes! Parasta on etukäteen suunnittelu! Minä tein myös viime vuonna meidän ruoat Turkissa ja uskoin, että säästin ihan hurjasti rahaa :)). Saman aion tehdä tänä vuonna!!

  Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun suunnittelee ja laskee etukäteen, saa tehtyä paljon pienemmällä määrällä rahaa. Paljon ollaan säästetty kun ollaan itse kokkailtu ruoat vaikka täällä ravintolassa käynti onkin edullisempaa kuin Suomessa, mutta kyllä sitä rahaa vaan saa helposti palaamaan jos haluaa. Mahtavaa kun tekin pääsette lomalle <3

   Poista
 4. Teidän lomamahdollisuus on kyllä huikea! Meillä oli myös aiemmin mahdollisuus lomailla Espanjassa mieheni vanhempien talvikodissa, mikä teki kyllä matkailusta edullista. Sittemmin lomilla olemme ottaneet aina apartementos-huoneiston ilman aterioita. Minusta paikallisissa supermarketeissa ja toreilla ruuan hankkiminen on aina oma seikkailunsa ja aamupalan syöminen kaikessa rauhassa omalla terdellä on mukavampaa kuin hotellin aamiaissalissa. Ja tietenkin useimmiten paljon halvempaa. Iltaisin voi sitten valita, kokkaako itse vai löytyiskö joku kiva ravintola. Meillä lapset syö melko huonosti ravintolaruokaa, joten se tuntuu monesti rahan hukkaukselta. Juuri varattiin lennot ja majoitus vanhaan tuttuun paikkaan ( mikä sekin tuli halvemmaksi, kuin matkayhtiön kautta varaaminen). Muutama viikko vielä odottelua :).

  Ihanaa viimeistä viikkoa teille sinne Turkin lämpöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin mekin ollaan tehty :) me kans mielellään nykyään varataan huoneistoja hotellien suhteen. Tulee edullisemmaksi ja juurikin tuo ruoan hakeminen toreilta ja kaupoista on mukavaa puuhaa. Erityisesti aamut meillä on pitkiä, koska me nautitaan rauhallisista aamupaloista terassilla. Tuotepuristettu appelsiinimehu on ihan ehdoton. Ihania päiviä teille sinne ja kohta se lomakin jo on :)

   Poista
 5. Mieletön mahdollisuus teillä! Etenkin kun kesäsäät täällä vasta alkamassa. Mukavaa loppureissua, ja kyllä niitä sisustusjuttuja ehtii… :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut upea kokemus olla täällä pidempään ja nauttia kunnolla lomailusta. Nyt päästään sitten nauttimaan Suomen kauniita kesästä. Harmi kun on luvattu huonoa säätä jo ensi viikolle. Ehkä se lämpö palaa sit uudelleen :)

   Poista
 6. Aurinkoista loman loppua sinne! Hyvään saumaan kyllä menitte reissuun, kun näihin Suomen säihin vertaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on kyllä mukava jo palatakin kotiin vaikka täällä menis helposti toinenkin kuukausi :) Suomessa on ollut kyllä harmillisen huonot ilmat. Toivottavasti ne jatkuu lämpöisinä koko heinäkuun:)

   Poista
 7. Tuollainen loma on kyllä todellista akkujen lataamista! Ja kuten tuossa yläpuolella joku sanoikin, on teillä ollut aivan huikea tuuri kun pitkä lomanne on ajoittunut juuri tähän kesään kun täällä kotona ei kesästä ole juuri ollut tietoakaan. Ihanaa ja rentouttavaa loman jatkoa teille ♥

  VastaaPoista
 8. Haaveessa on kans lähteä ulkomaille koko kuukaudeksi. Ei huolta kotitöistä ja sais vain rentoutua kunnolla/kuntoilla.
  Hyvää loppu lomaa sinne ja nauttikaa, täällä ei vielä kunnon kesä ilmoja ole ollutkaan :(

  VastaaPoista
 9. Tuollaisia irtiottoja pitääkin ottaa silloin kun sa vain suinkin on mahdollista! Nauttikaahan vielä viimeisetkin ajat ja tuokaa lämpö tänne Suomeen tullessanne. Minä haaveilen että jonain päivänä vielä itsekin pääsisi reissuun! Haaveita on aina oltava!

  VastaaPoista
 10. On kyllä niin ihana irtiotto tuo teidän pitkä reissu, itsekin jäisin mielelläni tänne vielä, mutta meillä on kotiinpaluu jo tällä viikolla, helposti olisi kyllä mennyt kolme viikkoa lisää. :D ennakkoon kun suunnittelee budjetin, niin ei tule ikäviä ylläreitä, näin meilläkin tehdään pitkien reissujen kanssa ja mielellään kokkaillaan itse, jos sillä pidennetään reissua helposti viikollakin. Ihanaa loman jatkoa! <3

  VastaaPoista
 11. Mahtavan kuuloinen reissu ollut teillä! Noin pitkällä lomalla ehtii jo hyvinkin unohtaa arkiset kiireet. Kumpa itselläkin olisi joskus mahdollisuus moiseen. Ihanaa loman jatkoa teille! <3

  VastaaPoista
 12. Ihanaa loppulomaa! Meinasinkin kysyä, että mistä olette löytäneet asunnon vuokralle noin pitkäksi aikaa ja mistä löytää luotettava välittäjä, mutta onneksi pääsitte kaikesta sellaisesta stressistä sukulaisten avulla :)

  VastaaPoista
 13. Miten kauniit kuvat <3 Ja mielettömän ihana ja varmasti elämyksiä täynnä on teidän lomanne! Aivan ihana kun tuollanen mahdollisuus on tullut <3

  VastaaPoista
 14. On tuo ollut teille mahtava mahdollisuus. Oon iloinen teidän puolesta ♥

  Mekin välillä haaveillaan siitä miten olisi hauska olla pidempi pätkä jossain poissa, vaikka parissa paikassa. Saa nähdä onko meillä joskus samanlaista sopivaa saumaa toteuttaa sitä. Jokatapauksessa siitä on ainakin hyvä haaveilla täällä remontin kiireiden keskellä:)

  Teille tervetuloa takaisin Suomeen ja onnea uusiin tuuliin :)

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...