sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Leipää kätevästi


Saatiin miehen siskon perheeltä joululahjaksi Lékuén leipäkääre, jossa yhdistyy leivontakulho ja -vuoka.  Me ollaan  nyt useamman kerran kokeiltu leivän leipomista kyseisellä leipäkääreellä ja se on osottautunut tosi käteväksi. Voin kyllä tosiasiassa jättää sanan me pois, koska itse olen vain kuvannut ja syönyt kyseisiä leipiä. 


Taikinan voi alustaa leipäkääreen sisällä, jättää siihen kohoamaan ja sen jälkeen laittaa kääreessä uuniin paistumaan. Kovin isoa taikinaa kääreeseen ei mahdu, mutta pienemmän leivän leipominen käy kätevästi. Mukana tulevasta reseptivihkosesta löytyy myös kivoja ohjeita, joita voi muokata haluamallaan tavalla.


Leipä lähtee voitelemattomalta pinnalta helposti pois ja kääre on helppo pestä käsin tai koneessa. Leipä sai uunissa rapean pinnan ja sisältä se oli kuohkea ja pehmeä. Oikein hyvä!





Vastaleivottu kotileipä ei meillä kyllä jää kaappiin notkumaan, vaan häviää hyvin nopeasti parempiin suihin.


Me ollaan tänään tehty pientäpintaremonttia ja täytyy myöntää, että niskat ovat tosi jumissa. Minun osuus tapetin repimisestä oli säälittävän pieni, mutta patterin ympäristö vei turhan paljon aikaa. Ergonomia oli kyllä kaukana, välillä päälattialla makuuasennossa, välillä taas kontallaan pää alaspäin. Huh, onneksi se osuus on nyt tehty. Huomenna sitten operaatio jatkuu...


Oikein ihanaa tulevaa viikkoa!



26 kommenttia:

  1. Toi oli mulle ihan uutta, wau! Tuollainen täytyy ehdottomasti hankkia :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi herkulliselta leivältä :-) en olekaan tuosta aikaisemmin kuullut joten olipa kiva postaus :-)

    Mukavia remontti hetkiä ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää leipää :) kiva jos tuli esiteltyä uusi juttu. Me vielä jatketaan remppaa ja sitten onkin tiedossa paras osuus--sisustaminen :)

      Poista
  3. Oi että, kuulostaapa kätevätä "leipäkoneelta":)! Tuore leipä on kyllä herkkua! Isot tsempit remppailuun♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltä löytyy myös leipäkone joka on vanhempieni käyttämättä jäänyt yksilö. Tuo leipäkääre on vaan helpompi kaivaa kaapista :)

      Remppailu on mukavaa, en vaan ole siinä näköjään kovin hyvä :)

      Poista
  4. mie olen kassa tuota lekueta haaveillu meille. oikeen olen odottanutki että millon tulee blogeihin arvosteluita tuosta..perustan lopullisen ostopäätökseni nääs osin näihin blogi arvioihinkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait tästä uutta tietoa! Meistä tämä on kyllä kätevä, helppo kun kaiken voi tehdä samassa ja lopuksi vaan yhden kulhon pesu! Mullakin nykyään ostopäätöksiin usein vaikuttaa toisten arviot.

      Poista
  5. Lämmin leipä on vaan niin hyvää!! Lekuella on kyllä mahtavia tuotteita. Mun työkaveri on kehunnut niitä höyrykääreitä, mut en vielä oo ostani itelleni :D
    Tsemppiä remppaan!!

    Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lekuella on kyllä hyviä juttuja ja niitö olen katsellut. Tämä on ollut kans iloinen yllätys! Höyrykääreestä en olekaan kuullut, onko tämä sama? Tässäkin höyry kiertää sisällä.

      Poista
  6. Kuulostaapa kätevältä tuo leipäkääre. Ja ihanaa saada tuoretta leipää, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuore leipä on kyllä niin hyvää, ei tarvitse kuin voita päälle!

      Poista
  7. Leipäkääre vaikuttaa tosi kätevältä, en ole sellaisesta aiemmin kuullutkaan! :) Silmät ei voineet olla tarttumatta tuohon ihanaan keittiöpyyhkeeseen, itse hankin viime viikolla samanlaisen! x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä kätevä. Mies tykkää leipoa meillä leipää ja usein joten tämä oli tosi kiva lahja. Tuo keittiöpyyhe on mun lemppari. Käytän sitä vaan leiville ym. Pysyy ehkä pidempään hyvänä :)

      Poista
  8. Onpa hyvännäköistä leipää! :)
    Mistähän noita leipäkääreitä voisi hankkia? On varmasti kätevä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm nyt en ole ihan varma, mutta oon ainakin nähnyt Lekuen tuotteita ihan marketeissakin. Luulis ainakin Prismassa olevan.

      Poista
  9. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta leipäkääreeltä ja näyttää hyvältä! Toipumisia sinne, kokeile jotain lämmintä laittaa niskaan josko se hieman helpottaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja on hyvää :)

      Omaa tyhmyyttä kun ihme asennoissa tapettia repii, mutta patterit kyllä luo omat haasteensa. Mies taas antaa ne osuudet suosiolla mulle jo koonkin puolesta :)

      Poista
  10. Mä sain toissajouluna leipäkoneen joululahjaksi. Lähinnä sillä on tullut tehtyä vaan allergiaversioita. Mutta tuore, itse tehty, leipä on kyllä hyvää. Nam! Tuo kääre näyttää myös kätevältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipäkone on kyllä tosi kätevä. Me saatiin vanhempien vanha meille kans mutta se ikävä kyllä on usein jäänyt kaappiin. Pitäis useammin kaivaa esiin, sillä saa tehtyä ison leivän :) allergia, gluteenittomat ym leivät on kyllä varmasti hyvä tehdä itse. Voisin kuvitella että maistuvat huomattavasti paremmilta tuoreena kotiversiona :)

      Poista
  11. Vastaleivottu leipä se on herkkua!! Meillä mies tekee usein kauraleipää tai rieskaa :) Yleensä ne tulee syötyä kerralla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tämä on miehen harrastus vaikka joskus tulee itsekin leipää tehtyä. Miehellä on taas innostusta kokeilla uusia reseptejä :)

      Poista
  12. Kuulostaa mielenkiintoselta ja leipä näyttää niin houkuttelevalta. :-) Nyt rupes kyllä tekkee mieli teeleipää, tännää varmaan pittää tekasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi teeleipä on niin hyvää!!! Pitäis itsekin tehdä sitä pitkästä aikaa.

      Poista
  13. Nyt on uusi juttu, tätä pitää tutkia lisää! Vaikuttaa lupaavalta, silmät kiiluen luin :) Tuore leipä vaan ON NIIIIIIIIIIIN HYVÄÄ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreenä leipä on niin hyvää ja tämän kanssa me ollaan ainakin hyvin onnistuttu ja tykätty!

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...