tiistai 4. maaliskuuta 2014

Vadelma-mustikka jäädykekakku


Viikonloppuna herkuteltiin ja kokkailtiin ystävän kanssa kaikenlaista. Yksi kokailuista oli jäädykekakku vadelmista ja mustikasta. Nams tämä oli kyllä hyvää ja helppoa!




400 g marjoja
6 keltuaista
2 dl sokeria
4 dl kuohu- tai vispikermaa


Puserra sulaneet marjat siivilän läpi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita varovasti keltuais-sokerivaahtoon marjasose ja lopuksi kermavaahto. Mausteeksi voi halutessa lisätä jotakin marjalikööriä 3-4 rkl.

Kaada seos kylmään (voi huuhdella kylmällä vedellä) kakkuvuokaan (meillä oli käytössä silikonivuoka). Laita vuokan päälle kelmua ja laita vuoka pakkaseen. Anna jäädykkeen olla pakkasessa päivän verran.

Kasta vuokaa kuumassa vedessä, jotta jäädyke irtoaa pohjasta helpommin. Anna jäädykkeen pehmentyä ennen tarjoilua n. 20 min.

****

Jäljelle jääneistä marjoista tekee jäädykkeelle maukkaan kastikkeen ja valkuaisista voi tehdä vaikka munakkaan. Näin mikään ei mene hukkaan vaan tulee käytettyä :)


Maukkaita hetkiä!



24 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä tuo jäädykekakku, nam! Ja ohjekin vaikuttaa sen verran helpolta että voisi itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on kyllä helppo, eikä paljoa tarvita :) Kokeile ihmeessä :)

      Poista
  2. Nams. Mä tein jäätelökakun tytsän synttäreille ja vähän eri ohjeella kuin tavallinen jädekakku. Oli tosi hyvää :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jäätelökakku on varmasti lasten mieleen! Pitääki miettiä jos tekee jäädykakusta kakku tytölle :)

      Poista
  3. Kuulostaa ja näyttää ihan älyttömän hyvältä! :)

    VastaaPoista
  4. Nam! itse teen aina jäädykekakun rahkasta, jäätelöstä, kermasta ja marjoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans tehnyt rahkasta aiemmin ja se on kans tooosi hyvää. Eipäs tuota oikein voi pilata millään jos suhteet ovat kodillaan :)

      Poista
  5. Ja jollei halua tehdä munakasta valkuaisista, niin valkuaiset voi pakastaa ja tehä vaikka joskus toiste marenkia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä idea!!! Ruokaa kun ei kannata heittää pois vaan aina keksiä jotain tekemistä jäljelle jääneelle osalle :) Marenki kuulostaa kyllä nyt heti paremmalta kuin munakas :)

      Poista
  6. Kakku näyttää hyvältä. En oo tullu aatellekskaan että käyttäis ylimääräiset valkuaiset munakkeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa kaikki käyttää jollakin tapaa hyödyksi :) munakas on ainakin helppo toteuttaa.

      Poista
  7. Tosi kaunis ja varmasti todella herkullinen! :-)

    VastaaPoista
  8. Onpas herkullisen näköinen :)

    VastaaPoista
  9. Näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta!! :) P.S. Noudin pakettisi eilen, tuhannet kiitokset siitä! <3 Häkellyin ihanasta sisällöstä, siellä oli kaikkea kivaa! Halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että paketti löysi viimein perille!!! Ja vielä tykkäsit siitä! Sitä onkin oikein AJALLA mietitty ;)

      Poista
  10. OI NAM mikä kakku - kaunis!!!! Tälläistä on kokeiltava, ihanan vähän ainesosia! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo aineiden vähäys on just parasta :) löytyy suunnilleen kaapista aina :)

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...