torstai 12. maaliskuuta 2015

Mattopohdintaa


Niin kuin olette varmaan huomanneet, meillä ei ole olohuoneessa mattoa. Se johtuu tasan siitä, etten ole varma minkälaisen maton haluaisin. Monta ihanaa mattoa on ollut kiikarissa jo pidempään, mutta sen päätöksen tekeminen onkin hankalampi homma. En ole osannut päätää... se johtuu osittain siitä, etten tiedä kauan asumme tässä asunnossa. Asumme tässä tai emme, tarvitsemme maton, joka sopii olohuoneeseen kuin olohuoneeseen.

Haluaisin maton olevan kestävä, helposti puhtaana pidettävä sekä tietenkin kaunis. Kolmen lapsen ja koiran kanssa saa tarkkaan valita materiaalit, jotka kestävät meidän elämää. Vaikka kuvissa näyttää, että meillä on aina seesteisen siistiä, jokainen tietää, ettei meillä oikeasti aina näytä tältä. Lapsethan ovat ilmiömäisiä saamaan kodin kuin kodin hyvin nopeasti sekaisin. Niin se on meilläkin. Koko ajan saa olla siivoamassa ja aina ei jaksa tai ehdi. Tiedän siis kokemuksesta, että maton tulee olla vauhdikasta elämää kestävä. 


Sain valita Kodin1:stä maton kokeiluun, jotta mattopähkäily edes hieman helpottuisi. Päädyin pohdiskelun jälkeen kokeilemaan Annon Kuura -villamattoa, joka on mielestäni todella kaunis. Villa on todettu hyväksi materiaaliksi, koska se hylkii likaa ja sen voi helposti pyyhkiä märällä vahinkojen sattuessa. Valitsin kooksi 160x230cm maton, joka on tilaan täydellinen. Iso olohuoneen pöytä toki vie suuren osan maton pinta-alasta, mutta isompi matto olisi ollut tilaan liikaa. 
Olenkohan ainoa sisustaja, joka pähkii asioita näin pitkään...? Moni taitaa tehdä nopeammin ostopäätöksen ja miettii vasta myöhemmin oliko ostos hyvä vai ei. Matot ovat kuitenkin sen verran kalliitta, etten halua ostaa mitään turhaan. Onneksi aina silloin tällöin tulee eteen hyviä mattotarjouksia, jotka hiukan nopeuttavat tällaisia pohdintoja. Kodin1:ssä on mielestäni loistavaa se, että maton voi huoletta ostaa lyhyemmälläkin mietintäajalla ja tarvittaessa palauttaa takaisin liikkeeseen. Tämän avulla voi varmistaa, että matto on varmasti hyvä juuri omaan kotiin.

Kaunis Kuura jäi kyllä nyt kovastikin kummittelemaan. Harmitti niin paljon palauttaa se ja palata takaisin samaan asetelmaan, olohuone ilman mattoa. Katsotaan kauan tämäkin projekti kestää :)


19 kommenttia:

 1. Todella kaunis matto, en olekaan tähän malliin törmännyt aiemmin. Sopii teille kyllä hienosti! Ymmärrän hyvin, että päätöstä ei ole helppoa tehdä. Niin hullulta kuin kuulostaa, niin itselläni odottaa pitkään haaveilemani matto sohvan alla otetaanko se käyttöön vai ei. :D Saa nähdä, mihin päädymme asian suhteen. Tsemppiä mattopohdintoihin! <3

  VastaaPoista
 2. Tuo näyttää hyvältä :) ja huippua kun pääsi kokeilemaan :) monesti kaupassa voi näyttää hyvälle mutta kotona ei.
  Itsellä on olkkarin mattopohdinta menossa myös. 2 vaihtoehtoa.... jos saisi ratkaisun tehtyä :)

  VastaaPoista
 3. Kuura on tosi kaunis matto <3
  Hae se takaisin :)
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Minusta tuo sopi teille hyvin, joten samaa mieltä kuin Sanna, hae takaisin vaan :)

  VastaaPoista
 5. Tuohan sopii teille. Me ollaan pohdittu sitä oikeaa mattoa jo monta vuotta. Saiskin joskus sen päätöksen tehtyä.

  VastaaPoista
 6. Kuvio on nätti!trendikäs myöskin.Kodin ykkösessä vasta katselin mattovalikoimaa,en löytänyt sopivaa leikki/työhuoneeseen.Sopiva tullennee kai joskus vastaan.

  VastaaPoista
 7. Kodin ykkösessähän on toisinaan matot -40%....

  VastaaPoista
 8. Toi on kyllä aika hauska ja kaunis tuo matto :)!! Sopii teille!!

  VastaaPoista
 9. Täällä kans yks joka miettii ja pohtii eikä osaa päätöksiä kovin nopeasti tehdä.
  Tuo on kyllä kaunis matto. Ja sopii teille todella hyvin!

  VastaaPoista
 10. Kiva matto ja sopii hyvin teille värinki puolesta. Sopivasti harmaata kontrastia ja on kuitenkin vaalean raikas. Mustalla kuviolla olisi ollut liian tumma teille, mitä nyt paljon näkee mattoja mustalla kuviolla. Hyvä valinta ja vähän erinlainen, ei tule heti vastaan :)

  VastaaPoista
 11. Kiva matto, sopii hyvin! :)

  VastaaPoista
 12. Onpa kaunis matto ja sopii kokonaisuuteen hyvin. Kauniita kuvia kodistanne! <3
  Voin hyvin samaistua mattopohdintoihin, sillä ongelmat alkoivat täälläkin kun muutettiin. Mikään vanha matto ei sovi tänne. Olenkin myynyt niitä yksitellen pois ja vain olohuoneessa on tällä hetkellä matto.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Kyllä se mattojen kanssa on aina sellasta säätämistä! :D Varsinkin kun valtava olohuone vaatii valtavan maton. Onneksi se pähkäily on nyt ohi!!

  VastaaPoista
 14. Kokemusta on, enn niinkään tuosta tarkkaan harkitsemisesta tiedä mutta matonoston vaikeudesta. Matto on mielestäni todella hankala ostettava. Tuo matto sopii kyllä teille todella hyvin, ihme että veyäävät öhnit sen vielä takaisin. Meillä villamatto olkkarissa ja itse tykkään, lapset valittaa että se pistelee. Vähempihän siinä ryöhnyäävät ;)

  VastaaPoista
 15. Todella kaunis tuo Kuura-matto.
  Minä on sitten täysin sinun vastakohtasi,
  Ikinä en harkitse mitään, autokin ostan aina
  ekasta kaupasta, johon jalallani astun :-)
  Olen täysin tunteiden vietävissä, niin hyvässä
  kuin pahassakin :))

  VastaaPoista
 16. Tosi kaunis matto, tuota en olekaan ennen nähnyt. Eiköhän tuollainen matto sovi mihin tahaansa kotiin, joten käypä kipinkapin hakemassa se takaisin. :)

  VastaaPoista
 17. Heippa! Eksyin tänne ja lukijaksi jäin.. :) Maton hankinta on tosi vaikeaa, itsellä sama edessä. Minusta tuo matto sopii täydellisesti teille ja on tosi kaunis <3 Jos kiinnostaa niin käy kurkkaamassa omaa blogiani osoitteessa www.amandanunelmia.blogspot.fi
  Kommentit ilahduttavat ja lukijaksikin saa alkaa =)

  VastaaPoista
 18. On todella kaunis matto, sopisi myös meille.

  VastaaPoista
 19. On kyllä todella kaunis matto!! <3 Ihana kuosi ja kiva lisä nuo tupsut nurkissa :) Mä mietin kans isompia hankintoja välillä todella pitkään. Parempi niin, ettei kaduta sitten jälkeenpäin! Pienten sisustusjuttujen kanssa olen kyllä impulsiivisempi :)

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...