sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

DIY musta paperipussi


Jokainen blogiani hetken seurannut on varmasti huomannut ihastukseni kaikenlaisiin paperipusseihin. Niitä tulee ripoteltua ympäri kotia ja moneen eri tarkoitukseen. Minulta alkaakin löytyä jo useampi Uashmaman pestävä paperipussi, joita käytän niin keittiössä, kylppärissä kuin kukille. Uasmamasta voisinkin teille jossain vaiheessa laittaa kuvia, mutta nyt halusin näyttää teille vähän edullisemman paperipussiversion. Mustaa paperipussia löytää välillä ostosten yhteydessä, mutta mitäs jos sellaista ei tulekaan vastaan ja tulee pakottava tarve mustalle pussille? Ei hätää... 


Saat tehtyä itse paperipussikyhäelmän ihan Lapin Puikulaperunapussista. Ei siis mikään järin suuri sijoitus ja toimii lyhyen aikaa oikeinkin hyvin. Vettä tämä pussi ei kestä, mutta siitä saa kätevästi mustan paperipussin kun syö ensin potut, poistaa pussin pohjalla olevat mullat ja kääntää pussin toisin päin. Reunoja taittamalla voi tuoda puikulaperunan keltaista loistoa enemmänkin esille tai jättää sen kokonaan piiloon. 




Minun pussi odotteli kaapissa parisen kuukautta näiden ihanien helmililjojen tuloa. Jotenkin nämä sipulikasvit jaksaa aina ihastuttaa ja niitä oikein odottaakin saapuvan kauppojen hyllyille. 


Meillä oli ystäväperhe koko viikonlopun kyläilemässä. Oli taas ihana nähdä kuinka tärkeitä lapset ovat toisilleen ja kuinka he ovat kuin isompikin sisarusparvi. Lapsille tehtiin siskonpedit ja nukkumaan ei olisi ollut mikään kiire. Perjantaina meidän asunto taisikin hyppiä sellaista iloista tasahyppelyä koko illan ja lauantai-iltana koko porukka sammahti hyvin nopeaa. Siinä ei ehtinyt kuin saada lapset omiin sänkyihin, kun alkoi jo tasainen tuhina kuulumaan.

Toivottavasti teilläkin oli mukava viikonloppu ja akut on ladattu tulevaa viikkoa varten. Meilläkin on flunssat selätetty ja innolla odotellaan uutta viikkoa.


Laura

42 kommenttia:

  1. Ihana idea ja ihana blogi <3 Jos kiinnostaa niin käy katsomassa myös oma blogini osoitteessa www.amandanunelmia.blogspot.fi
    Kommentit on tervetulleita ja seuraamaankin saa alkaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Amanda! Pitääkin tulla kurkkimaan blogiasi :) toivottavasti tulet myöhemminkin kurkkimaan juttujani ja ehkä liittymään lukijaksi :)

      Poista
  2. Uashmaman pussukat on niin kivoja juurikin kukkien ruukuiksi, itsekin tykkään käyttää niitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on kukilla käytössä Uashmaman pusseja :) ne on niin käteviä ja kauniita!

      Poista
  3. Itse oon tehnyt paperipusseja kankaalla päällystäen. Kaupoista saa kukkaruukuille tarkoitettuja kukkalautasia, halvimmat varmaan alle euron. Sellaisen voi sujauttaa tuon pussin sisään niin kestää vähän edes vettä :) isoimpiin pusseihin taisin jopa sujauttaa pienen kulhon ruukun alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kankaasta tehdyt pussit on kyllä kauniita, usein olen itsekin miettinyt niiden tekoa mutta ompelukoneen esille ottaminen tuntuu välillä olevan liian iso homma :D mulla on itseasiassa lähes aina jokin ruukku kukilla pussista huolimatta. Ne menee noihin kyllä kätevästi sisälle.

      Poista
  4. Oikein hyvvää maanantaiaamua täältä kammarista ! Tässäpä oiva pussivinkki, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein ihanaa viikkoa kammariin! Mukava jos tykkäsit vinkistä!

      Poista
  5. Mahtava idea, kiitos! Puikuloita ostamaan :D ->

    VastaaPoista
  6. Ihan loistava idea! Mahtavaa uutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  7. Onpa aivan huippu idea!
    Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    https://instagram.com/hannankotona/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna <3 Mukava kun löysit tännekin moikkailemaan :)

      Poista
  8. Hauska idea! Meillä onkin yksi puikulapussi, vaan perunat on kyllä vielä syömättä :) Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Nyt vaan perunat massuun ja pussi talteen :) Oikein mukavaa viikon jatkoa <3

      Poista
  9. Hieno keksintö, roskasta aarre!
    Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä sen sanoit, roskasta aarre! Mukavaa viikon jatkoa!!!

      Poista
  10. Olipas kiva idea :) t. Johan

    VastaaPoista
  11. Olipas mukava idea juurikin noille ihanille helmililjoille :) Oletko käynyt katsomassa minun liljani http://marjakuja.blogspot.fi/2015/02/kevatta-odotellessa.html
    edullisuus on nyt ihan pop, joten harkintaan menee tämä idea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmililjat tuntuu kyllä sopivan mustaan pussiin aikasta hyvin. Pitääkin tulla kurkkimaan sinun helmililjat :)

      Poista
  12. Oikeen on hieno ja näppärä oot sinä! Jätteiden uusiokäyttöä parhaimmillaan! Minä tein joulunalla kultaisia pussukoita ihan lahjapaperista ja niistäkin tuli aikas kivat! Sellaiset lähti päkkärin tädeillekin! Edullinen ja kaunis ja käytännöllinen! Paperipussit on pop! Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näppärästä en tiedä mutta jotenkin tunnun nyt innostuvan kaikesta tällaisesta vähän ihmeellisestä :D Vai päkkärin :) mietin hetken, että jonkun keikan päkkäreillä oleville tädeille, vai :D Kiva idea oliskin viedä tädeille jotain tällaista.
      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  13. Ihan mahtava idea <3 tykkään! :)

    VastaaPoista
  14. No eipä ihan heti olis tullut itselle moinen pussinkääntötemppu mieleen! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  15. Hihi, ihana vinkki! Kaunis yhdistelmä pottupussista ja helmililjoista. Mahtavaa kun on kevät ja kaupat alkavat olemaan täynnä ihanaakin ihanampia kukkia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yksinkertainen vinkki oli ihan pakko jakaa :) Rrrakastan kukkia ja aina jaksan innostua niistä!

      Poista
  16. Hehee. Mä olen myös käännellyt niitä Punnitse ja Säästä -kaupan pikkupaperipusseja, mutta tuo musta olis vielä hienompi väri. Tosi kiva idea ja menee ehdottamasti ostoslistalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just hyvä! Minä olen kans käyttänyt niitä kauppojen hedelmähyllyillä olevia pusseja, ne on kätevän kokoisia. Käy ihmeessä pottuostoksilla :)

      Poista
  17. Kiitos vinkistä, ihan mielettömän kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani :) Mukava kuulla, että tykkäsit!

      Poista
  18. Mä en oo antanut itselleni vielä lupaa hurahtaa kunnolla paperipusseihin. Täytyis ensin päästä yli kangaspussukka-hurahduksesta :) Mutta tää idea on kyllä kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangaspussukka hurahdus olis kyllä mulle paha kun paperipussukoita löytyy vähän joka paikasta :D

      Poista
  19. Siis ihan tajuttoman nerokas ja ekologinen idea! Olet nero!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaaa! Kiitos Jenna, vaikka nerosta olen kyllä kaukana :D

      Poista
  20. Kiitos aivan valtavasti vinkistä! Olin juuri miettinyt pääni puhki, miten saisin lakkiaisiin pihalle valkoiset hortensiat musta/mustavalkoisiin pusseihin kustannustehokkaasti. Uashama oli nyt tähän tarpeeseen liian kallis vaihtoehto. Tästä tulee loistava tähän yhden päivän tarpeeseen, kanttaan vaan mustalla tai valkoisella keltaisen piiloon. Kiitos vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan loistavaa kuulla, että idea tuli tarpeeseen! Noi on varmasti tosi hyvän näköisiä hortensioiden ympärillä ja sitä pussin suuta saa varmasti muokattua. Puikulaperunatkin saa varmasti käyttöön eli pussit saa edullisesti <3 Kiitos palautteesta!!!!

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...