keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Betonirakkautta


Olette varmaan huomannut miten ihastunut olen betonisiin juttuihin. On kyse jakkarasta, pöydästä, tasosta, lattiasta tai valaisimesta. Tykkään! Jotenkin sen rouheus kiehtoo ja se antaa mukavasti kontrastia kodin pehmeille linjoille. 


Meiltähän löytyy useampi betonivalaisin ja yksi niistä on ihana Kube. Tämä valaisin kulkeutuu meille helposti paikasta toiseen luomaan tunnelmaa. Syksyllä tein postauksen Habitare-messuista, siellä yksi ehdottomasti mieleenjäävin osasto oli juuri Kuben. Minulla tuli mieleen kaivaa vanhoja kuvia joissa valaisin seikkailee meidän nykyisessä sekä vanhassa kodissa. 
Pohjimmainen syy betonisten juttujen katsomiselle oli se, että pohdin mihin kaikkeen voisin kyseistä materiaalia tai vastaavaa käyttää (ehkä) tulevaisuuden kodissamme. Vieläkään kyseinen talo ei ole meidän, mutta mielikuvissa remontointi ja sisustaminen on tietenkin jo aloitettu. Haaveissa olisi laittaa mikrosementtiä tai vastaavaa lattiamateriaalia pesutiloihin ja ehkä muuallekin. Paljon olenkin nyt tehnyt google-etsivän työtä, jotta olisin tarpeen mukaan valmis tekemään pikaisia päätöksiä. Mielessäni pyörii myös betoniset seinät, mutta niihen tekeminen vanhempaan asuntoon voisi olla jo isompi haaste.

Voi toki olla, että ettei kyseinen talo koskaan tule olemaan meidän, mutta sitten pitää yrittää löytää uusi kiinnostava kohde. Rakentaminenkin pyörii edelleen mielessä, mutta tällä hetkellä ajatukset ovat kuitenkin enemmän vanhemmissa taloissa. Outoa sinänsä, koska olen jo pitkään haaveillut korkeasta ja avarasta olohuoneesta uudessa talossa.
Taidankin kiikuttaa valaisimen takaisin työpöydälle. Sen verran kivalta se näyttää näissä viime vuoden kuvissa.

<3


18 kommenttia:

 1. Voi että, jännittäviä aikoja teillä! Itse asiassa niin monessa blogissa on nyt mielenkiintoista seurata joko jo aloitettua projektia tai sitten tosi kovaa projektikuumetta! Ehkä täältäkin vielä perässä tullaan ;). Kaunis on myös Kube, sellainen suomalaisen jämäkän ja konstailemattoman näköinen kaveri. Moneen paikkaan sopiva. Mukavaa viikkoa ja positiivista kutkutusta sinne pohjoiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, oon huomannut saman, että nyt on joko rakentamista tai remontointia. Vai niin, mitähän suunnitelmia teillä on edessä? Kube on kyllä kaunis, tykkään tosi paljon.

   Ihanaa kevättä!

   Poista
 2. ihana lamppu täytyykin harkita samanmoista ja nyt on pakko kysyä mistä on tuo ensimmäisen kuvan musta wieniläistuoli ???? Olen etsimässä samanlaisia ja siksi kyselen josko muistaisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä lämpimästi suositella tuota valaisinta. Se on minun mielestä todella kaunis! Wieniläistuoli on tilattu Formen sivuilta :) liike on Helsingissä.

   Poista
 3. Tuo lamppu sopii kyllä moneen paikkaan. Kaunis!

  VastaaPoista
 4. Oih, tuo Kuben valaisin on kyllä niiin kaunis! Ehkä joku päivä meilläkin :)!

  N just kysyi mitä tekisin jos voittaisin miljoonan...noooh...ainakin sen asunnon ostaisin juuri niilla korkeilla ikkunoilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Kube on vasn kaunis ja käytännöllinen. Tykkään!

   Meille tuli nyt vähemmän korkeat ikkunat, mutta uskon kodista tulevan tosi kiva!

   Poista
 5. Itse olen jo aika vakaasti päättänyt käyttää betonia/mikrosementtiä tulevan kodin (vielä hakusessa) pinnoissa, vähintään kylppärissä. Olen aika ihastunut spa-tunnelmaan ja Marokossa vierailu luksushotellissa sinetöi sen, että hitsi, tällaista pitää meillekin saada. Neutraalinharmaa pinta mahdollistaisi kaikenlaiset sisustukset ja ehkä ne pakolliset en-jaksa-mennä-suihkuun-hetket muuttuisivat niin kivoiksi että sitä melkein maksaisi päästäkseen omaan "kylpyläänsä". :- D Saa nähdä mikä tulee olemaan todellisuus, mutta haaveita pitää olla!

  Kube-valaisin on kiva, eikös samalla valmistajalla ollut ne tuiKube-kynttiläkupitkin? Kahtelin niitä että vitsit, tällaisetkö pitäisi ostaa. Olivat niin kivasti pakattukin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi mitkä suunnitelmat sulla on. Vähän samoilla ajatuksilla mekin mennään. Vaaleanharmaa on kyllä hyvä pohja monelle, siihen helppo yhdistellä eri värejä ja luoda erilaisia tunnelmia.

   Kyllä vain. Petri tekee niitä tuikkukuppejakin betonista, ne onkin todella kauniita. Tässäkin oli todella kaunis käsintehty pakkaus!

   Poista
 6. Niin ihana tuo lamppu! <3 Ja betoniajatuksia täälläkin, seinä olisi kohteena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana <3 mulla on kyllä niin samoja seinähaaveita :)

   Poista
 7. Täälläkin yksi betoniin hurahtanut. Ja miksrosementti ois haaveena joskus-tulevaan kylppäriin ja saunaan (jos ei jo maku muuttunut) ja mahdollisesti lattiaankin. Jos ette voi tehdä betonisia seiniä, niin miellyttääkö sinua erilaiset rouheat pinnoitteet? Esim. kalkkimaali, kolibri sand, kivi -maali yms.? Minä olen tuunaillut tuolla kolibrilla sitä sun tätä, välitilasta saunan palomuuriseinään lähtien. Ja olen ollut tyytyväinen. Ja kyllähän jotkut ovat käyttäneet esim. välitilaan ihan saneerauslaastia, ja jättäneet saunan seinän/t laastipinnalle. Teille ei varmaan välitilaan sovi betonimaisuus, jos tasoihinkin tulossa. (olet kylllä varmaan jo nämä minun vaihtoehdot jo googletellut:)Toivottavasti haaveiden talo on joskus teidän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaaminen jäänyt vähän roikkumaan. Oli hauska lukea tätä kun nyt takana on monta kuukautta tämän talon remppaa. Monen monta suunnitelmaa on vaihtunut ja ajatusta pyörritetty. Mielenkiintoinen tuo sinun mainitsema kolibri. Pitää tutustua siihen vielä tarkemmin.

   Poista
 8. Kube on myös omalla toivelistallani. Mitä muita betonivalaisimia teiltä löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kube on kyllä ihanan valaisin. Meiltä löytyy lisäksi Sessakin valikoimista kolme Corneria (1,2,3) sekä Laura Väreen suunnittelema Laaka. Siinäkin on betoninen kanta.

   Poista
 9. Ymmärrän niin betonihurahtelut. Itsekin tykkään tosi paljon materiaalista. Ja tuo valaisin on vaan supermakee. Ihailin Habitaressa valaisinta. Tsemppiä taloprojektiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskahan tuon ihastuminen laantuu. Varmaan hiljalleen mut tykkään edelleen tosi paljon. Varmaan myös sen muunneltavuudesta ja monipuolisuudesta. Se ei näytä samalta lähes koskaan <3

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...