tiistai 13. lokakuuta 2015

Keittiön sisustus


Voiko keittiötä sisustaa? No minusta ainakin voi. Keittiön tasot täyttyvät helposti kaikenlaisesta tavarasta ja kodinkoneita tuntuu olevan joka kohdassa. Hyvin suunnitellussa keittiössä kodinkoneet voi piilottaa kaappien ja laatikoiden uumeniin tai intekroida. Tavaroille suunnitellaan omat paikkansa ja tasot jäävät näin vapaiksi kokkailulle. Näin pöydille voidaan jättää kauniita, mutta tarpeellisia keittiön tavaroita esille. kuten leikkuulautoja, maustepurkkeja, öljypulloja ym. Keittiön ilme pysyy siistinä ja selkeänä.

No meillähän ei ole itsesuunniteltu keittiö, joten tästä keittiöstä löytyy omat haasteensa laittaa pienkodinkoneet piiloon. Kyllästyin jo aiemmin katselemaan meidän tasoilla lojuvia kodinkoneita, joten suurin osa sijoitettiin kaappeihin ja jlaitettiin mielummin osa astioista laatikoihin varastoon säilöön. Viikonloppuna kyllästyin katselemaan myös kahvinkeitintä, joten sekin sai siirtyä vähän syrjemmälle ja innostuin muutenkin karsimaan ylimääräisiä pois. No mies ei toki tästä innostunut ja kantoi kahvinkeittimen takaisin tasolle, mutta ainakin hetken tasot olivat täysin koneettomia :)Jos pääsisin itse nyt suunnittelemaan omaa keittiötä, jättäisin yläkaapit kokonaan pois ja laittaisin yhdelle seinälle lattiasta kattoon ulottuvia kaappeja, joihin saisi kaiken tarpeellisen mahtumaan. Kodin koneet intekroitaisiin ja mikro piilotettaisiin kaapin sisälle. Saareke olisi varmaan myös toteutettava, koska siitä ollaan aina haaveiltu. Toiselle reunalle ainakin kolme baarijakkaraa, joiden ääressä lapset voisivat syödä aamupalan ja välipalan. Liesituuletin olisi mahdollisimman näkymätön tasossa tai katossa. Värin suhteen puntaroisin varmaan valkoisen ja mustan välillä, mutta minut tuntien päätyisin varmaan perusvarmaan valkoiseen. Tai tiedä sitä. 
Täytyy kuitenkin heti sanoa, että olen tähän keittiöön erittäin tyytyväinen. Materiaalit on valittu hyvin, ne ovat laadukkaita ja kauniita. En voi yhtään valittaa, enkä sitä teekään. Oikein mielelläni kokkailen ja sisustelen tässä keittiössä. Kuitenkin löydän itseni haaveilemasta siitä omasta kodista, joten hyvä miettiä niitä omia toiveita jo näin etukäteen. Tiedä sitä jos vaikka joskus toive toteutuisi.


Nyt on koti siivottu ja se on valmis ottamaan vastaan tänään saapuva ystäväperhe. Kyllä tätä päivää onkin taas odotettu. Neiti on tehnyt lapsille pienet yllätyspussit ja me ollaan kannettu kaikki mahdolliset varavuoteet ja petivaatteet esille. 


Ihanaa syyslomaa kaikille sitä viettäville!


26 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää :) Täällä kans haaveessa uusi keittiö, alkaa olemaan jo ovet sen näköiset osin, että tarttis jo uuden. Nyt ei rahaa moiseen :( ja haaveessa kans ois saarreke ja isot korkeat kaapit, johon sais kaikki maailman koneet ym. piilotettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä keittiö on todella kaunis, vaikka omastahan aina haaveilee. Ehkä tämä sisustaminen ja oman tai vuokrakodin muutokset ovat ihan loputon suo :) Ihana olis miettiä kaikille koneille oikeasti oma sopiva paikka, josta ne saisi otettua esille helposti.

   Poista
 2. Saman tekisin minä myös, eli isoja säilytyskaappeja eikä pieniä vetolaatikoita. Kaunis keittiö sulla! Ihanaa syyslomaa, meillä on ensi viikolla ja Lontoo kutsuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sellaiset isot säilytyskaapit olis vaan hienot ja niin kiva jos kaikille olis oma paikka. Ja ennen kaikkea keittiön toimivuuden pystyy suunnittelemaan itselle sopivaksi. Toki tässä meidän keittiössä kaikki on mietitty tosi hyvin ja saan olla siitä superonnellinen!

   Poista
 3. Aivan ihana tuo teidän keittiö! Mä niin toivon, että saisin laittaa meiän keittiön uudestaan...tai lähinnä kaappien ovet vaan pitäs vaihtaa! Ehkä mä joku päivä ryhdyn hommiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää keittiö on kyllä kaunis ja onneksi todella toimiva. Aina sitä haaveilee kaikesta, varsinkin kun tämä ei harmi kyllä ole oma :) Mahtava, jos saat vaihtaa siellä kaappeja :)

   Poista
 4. Ihan äärettömän kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Micu <3 Minustakin tämä on kaunis ja toimiva keittiö!

   Poista
 5. Hyvältä näyttää ja jotenkin niin ihanan valoisalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa meillä riittää keittiössä tosi hyvin isojen ikkunoiden ansiosta. Harmi, että kohta tuo talvi tulee ja vie valon mennessään :(

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3 Mukava nähdä täällä uusia lukijoita!

   Poista
 7. Huoh. Mulle kelpais enemmän kuin hyvin toi teidän kaunis ja valoisa keittiö ihan tollaisenaan :). Oma sensijaan tympii jo ihan todella, mutta koska on niin hyvässä kunnossa, en voi oikein edes itselleni perustella sellaista remonttia, jonka haluaisin tehdä. Ja miehen mielestä keittiö on "ihan hyvä" ja "eiks tää just vasta remontoitu" :D? (Juu, ihan just 15 vuotta sitten, joka tosin välillä itsestäkin tuntuu olleen vasta eilen. Ja silloin olin ihan varma, että nyt on sellaiset materiaalit, että näihin ei kyllästy. Niinkuin nyt vaikkapa se kaikkien ihanuuksien äiti eli lasikuitutapetti. Grrr. Olis pari sanaa sanottavana sen keksijälle :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa niin tutulta. Meillä oli vähän sama tilanne meidän vanhassa omakotitalossa, jonka keittiö minusta huusi remonttia, mutta mies oli sit mieltä, että hyvä se on. Oon kyllä tosi tyytyväinen tähän keittiöön, se on moderni ja kaunis. Minulla on vaan aika kova talokuume, joten listailen helpostikin ylös juttuja mitä sinne omaan taloon haluaisin. Vaikka näyttää siltä että viihdytään tässä nyt vähän pidempään. Kiva koti, joten miks heti vaihtamaan :)

   Poista
 8. Todella kauniisti sisustettu keittiö :) Minä olen tässä pohdiskellut ja taistellut myös tuon kodinkone asian kanssa... Mihin ihmeeseen sitä kadottaisi nuo kaikki kodinkoneet, kun ei voi kaapissakaan säilyttää, kun ei niitä jaksa edes takaisin nostella!! kodinkoneitten takia tasot aina täynnä roinaa ja keittiö ei ikinä ole kivan näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä meillä on välillä aivan liikaa kodinkoneita pöydillä ja nyt totesin, että osa on aivan turhaa koko ajan esillä. Ne voi sit helposti nostaa pöydälle. Kahvinkeitin palasi kyllä heti takasin pöydälle, mutta ehkä annan sille mahdollisuuden :)

   Poista
 9. Toi teidän keittiöhän on ihana, vaikkei "oma" olekaan! Mä räjäyttäisin meidän keittiön samoin tein, jos mies (ja budjetti) antaisivat myöden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi kiva ja onhan se toisaalta oma, ainakin tän hetken :) :) oon vaan niin pitkään asunut omissa asunnoissa ja nytkin suunnitteleman oman hankkimista. Joten kai se ajatus tulee sieltä ettei tämä olisi oma. Ja viihdytään täällä tosi hyvin eli kiirettä ei oo pois.

   Miksi muuten miesten pitää aina vastustella meidän naisten niin loistavia ajatuksia? :D

   Poista
 10. Niin valoisaa ja kaunista. <3 Loistavaa pohdintaa mahdollisesta tulevaisuuden unelmakeittiöstä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mukava listata muutamia juttuja ylös mitä omalta keittiöltä toivoo. Toki suunnitelmat voi mennä aina uusiksi, mutta tuossa ainakin osa niistä ajatuksista. Ehkä sinäkin siellä mietit omia toiveita uuteen keittiöön :)

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...