tiistai 27. lokakuuta 2015

Kaapin kaaos hallintaan


Olin niin innoissani tähän asuntoon muuttaessa keittiön tilavista kaapeista. Pitkäaikainen haave on ollut saada keittiöön ulosvedettävä apteekkarinkaappi. En kuitenkaan yhtään ajatellut miltä se näyttää erilaisten pussien, purkkien ja purnukoiden koristamana. Aika sekametelisopalta, josta on kyllä todella helppoa löytää oikeat tuotteet, mutta myös todella helppo saada aikaan sotkua. Lapset avaavat kaapin vauhdilla, jonka johdosta ainakin meillä on pari lasipurkkia mennyt rikki, monen monta pussia on kaatunut ja tavarat ovat tippuneet hyllyiltä, koska niitä on sullottu hyllyille ilman minkäänlaista paikkaa.

Niin kuin näkyy, kaappimme kaipasi kipeästi apua. Olinkin erittäin iloinen saadessa Orthexin Groupilta sähköpostia, jossa kyseltiin olisinko kiinnostunut kokeilemaan meidän keittiön kaappien järjestämistä Orthex Groupin uusilla GastroMax säilytyspurkeilla. Varmaan arvaatte mitä vastasin! 


Meillä kokkaillaan ja leivotaan paljon, joten kuivamuonia ja erilaisia tuotteita löytyy joka lähtöön. Päätin käydä kaapin läpi ja valitsin rasiat, joilla saisi meidän kaapin järjestykseen. Erilaisilla 0,8 - 3,5 litraisilla rasioilla sain vihdoin kaapin kuntoon. Säästin vanhoista purkeista vain muutaman käytännöllisimmän ja muut lahjoitin ystäville tai siirsin askartelutavaroille.


Purkit ovat helposti pinottavia, jonka avulla kaapin järjestys pysyy siistinä ja tilaa jää myös muuhun säilytykseen. Läpinäkyvistä purkeista näkee nopeasti mitä kuivamuonaa mistäkin löytyy. Ajattelin vielä lisäksi laittaa purkkeihin Dymolla tekstinauhat, jotta myös muut perheenjäsenet löytävät oikeat aineet (mihin laitoin sen muutossa???).GastroMax purkeissa on ilmatiiviskansi, jonka olen todennut olevan todella hyvä erilaistan sokereiden säilyttämisessä. Useimmissa rasioissa sokerit vain kovettuvat, kun taas näissä sokerit pysyvät hyvinä. 
Käytössä purkit ovat olleet todella hyviä. Lapset saavat muropurkin kannen helposti auki kulmissa olevien mekanismien johdosta. Pudotessa rasiat eivät mene helposti rikki ja kansikin on pysynyt hyvin paikoillaan. Ja sokerinkin voi halutessa tarjota suoraan rasiasta, koska kerrankin on säilytysrasiat ovat tyylikkään yksinkertaisia.


Kiitos Orthex Groupille kaapin kaaoksen taltuttamisesta. Nyt vihdoin viitsin vetää kaapin esille vieraiden nähden, eikä tarvitse pelätä putoavia pusseja ja purkkeja.


Pysykäähän kuulolla, pian on tulossa jotain kivaa teillekin :)


30 kommenttia:

 1. Kylläpä näyttääkin kaapin sisältö nyt selkeältä! Vastaaville purkeille ois käyttöä täälläkin :) Näppärän oloiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä iso muutos aikaisempaan nähden. Nyt kaappi on ennen kaikkea käytännöllinen ja myös kaunis :) Voin lämpimästi suositella näitä!

   Poista
 2. Tännekin tarvisi muutaman...ihastelin näitä jo Soilen laitettua laatikot järjestykseen. Tosi käteviä!

  Haluatko tulla meillekin laittamaan ryynit järjestykseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Soilellakin oli niin hienosti laitettu laatikko järjestykseen. Nuo on kyllä hyviä eikä ne heilu tai tipu päällekäin aseteltuna eli voin antaa lasten riuhtaista kaapin rauhassa auki :D Voisin hyvin tulla laittaan teidänkin kaapin järjestykseen :) (tuli muuten samalla myös heitettyä vanhat pussit ja purkit pois :))

   Poista
 3. Voi kun näyttää hyvältä ja järjestelmälliseltä kaapin sisältö! :) Tuollaiset purkit olis kyllä todella näppärät meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin niin suositella näitä. Tosi kätevän oloisia ja kerrankin kauniita. Ihana oli saada kaappi kerralla järjestykseen :)

   Poista
 4. Juuri tuosta alussa mainitsemasta syystä olenkin usein keittiösuunnitelmissa ehdottanut asiakkaille apteekkimekanismin sijaan komeron oven taakse sisälaatikoita. Ei tarvitse vetää koko komeroa kerrallaan esille vaan voit vetästä vain sen laatikon ulos mitä tarvitset.. Mutta noin kauniilla ja käytännöllisillä laatikoillahan apteekkimekanismi onkin oikein näppärä :) näyttää niin hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aikaisemmin ajatellut, että kaappi on todella hyvä, mutta tuolla aikaisemmalla järjestyksellä se ei meillä toiminut. Mutta nyt voin oikeasti sanoa, että kaappi on hyvä ja toimiva. Purkit voi huoleta pinota, eikä ne putoile tai kaatuile. Voit siis vinkata jatkossa asiakkaalle, että hanki samalla kaappiin hyvät säilytyspurkit, koska niistä on paljon hyötyä ja kaappikin näyttää tosi hyvältä.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää, ihanan selkeää! Apteekkarinkaapista on täälläkin haaveiltu jo pitkään ja vähän koitin sitä tähän keittiöön lisätä, mutta tällä kertaa avarampi lopputulos vei voiton. Ehkä vielä joskus.

  Kivaa keskiviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä ja näin todella toimiva. Me ollaan kyllä tykätty. Uskon, että myös isot vetolaatikot toimivat myös hyvin kuovamuonien säilyttämisessä. Meillä kun on kaikki lautaset ym. vetolaatikoissa :)

   Poista
 6. Purkit tekivät kyllä ihmeitä kaapin ilmeelle!

  VastaaPoista
 7. Itse en varmaan enää malttais laittaa kaappia kiinni ollenkaan, kun tykkäisin vaan katsella purkkeja ja niiden sisältöjä :).
  Sitä vaan mietin, että mun ainakin tarvis lisätä purnukoihin "parasta ennen"-päiväykset sellasille jutuille (jauhoille..), joita tulee vähemmän käytettyä. Ei tarvis stressata siitä, kuinka monta kuukautta (vuotta..) sitten on eläneet parhaat päivänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah... kieltämättä tykkään ihastella kaapin sisältöä nyt aika paljon eli kaappi voi rauhassa olla vähän aukikin :)
   Itse kaipaan myös tuota päivämäärän laitto paikkaa, mutta ratkaisin asian sillä tavalla, että liimasin pohjalle pienet valkoiset tarrat, johon laitan aina päivämäärän ylös. Silleen se ei ole koko ajan näkyvillä, mutta saa halutessa takistaa. Sitten olen johonkin lisännyt sinne myös keittoajan ym. Pitää laittaa asiasta vinkkiä Orthexille, että purkkien mukana voisi olla jokin systeemi miten päivämäärän voi laittaa ylös.

   Poista
 8. OOOH!! Mä en kestä! Aivan ihanat ja niin järjestyksessä! Onko jotain kohtaa mihin voi kirjoittaa mitä purkki sisältää ja milloin menee vanhaksi??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kiva! Niin paljon parempi nyt :) Ei tullut valmiina mukana, mutta laitoin pohjalle tarralapun johon kirjoitin päivämäärät ylös.

   Poista
 9. Kylläpä selkeytti ja näyttää nyt hyvältä...kelpaa vieraittenki aikana ottaa esille :) Itekki pitänyt tuo monesti tehä, varmaan sellainen viimeisempiä asioita mitä tulee tehtyä. Aina vaan miettinyt, että osaako ostaa just oikean koon ja sitten pussin pohjalle jää vähän tavaraa...sitten ei tiä mihin ne laittais ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin selkeytti! On kyllä niin paljon mukavampi ottaa tavaroita esille, eikä tarvitse yrittää tehdä sitä salaa vieraiden ollessa paikalla :) Vaikka ne taitaakin tietää miltä kaapit meillä normaalisti näyttää :D Noissa purkeissa on ainakin koko merkitty hyvin ja sitten vaan katsoo sen pussin koon. Niin kuin näkyy muutama purkki on aika tyhjiä... ehti muu perhe käydä purkeilla ennen kuvien ottoa :)

   Poista
 10. Aivan ihanassa järkässä kaikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 tykkään itsekin nyt tästä ilmeestä tosi paljon ja erityisesti käytännöllisyydestä.

   Poista
 11. Tosi kätevät. Meilläkin on yks kaappi jota en voi edes kuvitella avaavani vieraiden aikana=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Ehkä sinunkin pitää käydä se vaan ajan kanssa läpi ja siistiä kaikki omiin purkkeihin. Eniten vei aikaa miettiä mitä purkkikokoja tarvitsen, mutta loppu olikin jo helppoa.

   Poista
 12. Vautsi, näyttäisipä omatkin kaapit tuolta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan järjestämään :) Kyllä meidänkin kaappi näyttä todella kauhealta aikaisemmin.

   Poista
 13. Kuulostaa ihanalta. Tilaa ei ole koskaan liikaa ja järstestystäkään ei tunnu olevan koskaan liikaa. Kivat tuotteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole kyllä. Nyt saatiin kaappiin paremmin tilaa esim. öljypulloille ja saatiin ne niin, ette ne putoa. Vielä on edessä mausteiden laitto, mutta se onkin oma prosenssinsa.

   Poista
 14. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän onnistuin tekemään... painoin aivan väärää nappia. No voih, ihana kommentti meni jonnekin bittiavaruuteen. En varmaan saa sitä enää tuolta palautettua?

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...