maanantai 17. lokakuuta 2016

DIY - Liukuvärjätyn seinän maalaus


Isomman pojan huone koki pari viikkoa sitten muutoksen kun saimme huoneen vihdoin remontoitua loppuun. Pojan toiveena olivat seinät, jotka muistuttaisivat taivasta. En halunnut tehdä huoneesta kuitenkaan liian tummaa, joten maalasin seinien alaosat liukuvärjäystekniikalla siniharmaiksi.

Olen nähnyt liukuvärjäystekniikalla tehtyjä seiniä useammassakin paikassa, mutta halusin tehdä seinistä kuitenkin täysin omanlaiset. Alunperin innostuin Puistolassa -blogin Petran tekemästä olohuoneen seinästä, joka oli kerrassaan upea. Sain paljon kyselyitä liukuvärjätyistä seinistä ja lupasin tehdä maalaamisesta oman postauksen. Olin ostamassa seiniä varten maaleja, kunnes tajusin kokeilla miten meiltä valmiiksi löytyneet maalit sopisivat yhteen. Pienen testauksen jälkeen pystyin toteamaan, että sävyt sopivat yhteen ja ne näyttäisivät kivalta myös tässä huoneessa.

Alimmaiseksi maalasin raidan tummimmalla harmaan sävyllä (Y500 Takorauta), keskimmäiseksi maalasin tumman ja vaalean harmaan sekoituksella tehdyn raidan ja ylimmäiseksi maalasin raidan vaaleimmalla harmaan sävyllä (NCS S 2000-N). Vaalein sävy piti yläosasta häivyttää kohti valkoista maalia, jotta rajasta ei tullut selkeää. Samalla tavalla kävin jokaisen raidan kohdan läpi. Tuputtelin raidoissa olevia maaleja ristiin rastiin sienellä, kunnes olin ilmeeseen tyytyväinen. 

Liukuvärjäyksen tekeminen sienellä oli työlästä ja hidasta, mutta näin sain ilmeestä pilvimäisen ja utuisen, eikä selkeitä raitoja jäänyt näkyviin. Harmaiden sävyjen sekoituksista tuli lopputuloksessa sinisävyinen ja näin täydellinen pojan huoneeseen.
Kaluisteiden paikalleen asentamisen jälkeen seinästä tuli mieleen sumuinen aamu tai iltahämärä. Meillä käynyt tuttava sanoi seinän näyttävän myös nousevalta myrskyltä. Nämä mielikuvat olivat juuri niitä mitä halusinkin seinän tuovan. 


Huoneen ilme pysyi tumman maalinkin myötä vaaleana ja valoisana. Itse tykkään kovasti siitä miten valkoiset ja puunsävyiset huonekalut tulevat nyt esille.


Mitäs tykkäätte?

20 kommenttia:

 1. Siis niiiin magee!! Eli eka ihan pensselillä noi raidat ja sit aloit tuputtelun rajojen kohdalla?

  VastaaPoista
 2. Toi on superhieno :) Tulee mieleen nouseva myrsky tai jotain :) Upeaa jälkeä! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä todella upea! <3 Mulla tulee mieleen jostain syystä sademetsän aamu, vaikka vihreää ei näy missään. Ottaisin tällaisen mielelläni meillekin, täytyypä alkaa "myymään" ideaa neitikäiselle. :)

  Ihanaa päivää! <3

  VastaaPoista
 4. Tää on niin upee! Todellakin siis tykkään ja ahkerointi kannatti!

  VastaaPoista
 5. On kyllä niin täydellinen. Tulee tosta mieleen merikin josta alkaa hiljalleen nouseen usvaa.

  VastaaPoista
 6. Todella hieno ja uniikki efekti seiniin, tämmöisiin harvemmin olen törmännyt.

  VastaaPoista
 7. Tuo on NIIN upea. Ison työn teit, ja se kannatti!

  VastaaPoista
 8. Ihan järjettömän hieno!! Ja myös se Petran seinä, vau. Ootte te taitavia mimmejä. :)

  VastaaPoista
 9. Tää on siis niin mielettömän upea. =D Harvemmin tulee tallennettua blogipostauksia, tämä maalausidea päätyi kyllä omaan maalauskansiooni.

  VastaaPoista
 10. Rakastan!! Meillekin olen haaveillut tällaisesta mutta paikkaa en ole keksinyt. Makuuhuone voisi kyllä olla juuri sopiva. Tosin vaatehuoneeseen on tulossa jo vähän erilainen seinä :) Olet kyllä tehnyt tässä hyvää työtä, niin upea lopputulos!

  VastaaPoista
 11. Todella upea! Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 12. Wau! Toi on todella hieno.

  VastaaPoista
 13. Tämä on tosi hieno! Ja sopii täydellisesti lapsen huoneeseen. Ehkä se olisi meilläkin edelleen, jos olisin sen maalannut pojan huoneeseen (jossa ei ihan hirveästi tule vietettyä aikaa) olohuoneen sijaan (jota ei voi meidän talossa olla näkemättä vaikka yrittäisi) ;) Kiitos linkkauksesta ja ihanaa kuulla, että sain olla inspiraationa <3

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...