tiistai 25. lokakuuta 2016

Iso kaktus


Minun hurahdus viherkasveihin on ilmeisesti huomattu, koska olen saanut nyt useammasta paikasta ihania kasveja. Yksi hienoimmista on todella iso kaktus, jonka vasta kotiutin. Sain sen tutulta, joka oli itse pimeässä törmännyt kasviin ja antanut sille tästä johtuen lähtöpassit kotoaan. Yllätyksekseni kaktus oli sen verran suuri, että sain sen juuri ja juuri mahdutettua autoomme ilman vahinkoja itse kasville tai autolle. 


Alkuperäisen omistajan ja kaktuksen yhteentörmäyksestä johtuen sijoitin kaktuksen alakertaan, paikkaan jossa ei juuri tällä hetkellä kävellä. Ajattelin näin estää sen häätömääräyksen meiltä. Näin iso kaktus on kyllä upea näky tilassa kuin tilassa, kunhan sille antaa vain tarpeeksi tilaa ympärilleen. Olin yllättynyt kuinka paljon muukin perhe tykkäsi uudesta perheenjäsenestä.


Olen usein kertonut kuinka onneton olen kukkien ja kasvien kasvattamisessa. Haluan silti nyt uhmata tätä vastaan ja viimein opetella kuinka näitä oikeasti hoidetaan (ja toivoa parasta). Tästä johtuen otan erittäin mielelläni teiltä vinkkejä vastaan tämän kaktuksen hoitamiseksi. Itselläni on vain sen verran tietoa, että kasteluja tulee tehdä harvakseltaan. Riittääkö puolivarjoinen paikka?  Onnekseni mullat on vasta vaihdettu, joten niihin minun ei tarvitse hetkeen koskea. Vaihtaminen oli ollut nimittäin kahdelle aikuisellekin pienoinen operaatio. Tykkään myös tuosta mustasta ruukusta, jonka sain kaktuksen mukana. Sitäkään ei onneksi tarvitse lähteä vaihtamaan. 


Löytyykö teiltä kotoa kaktuksia? 

22 kommenttia:

 1. Aivan ihana. Mä salaa haaveilen isosta kasvista meille 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana! Olen etsinyt isoja kasveja meille, mutta kaupoissa niiden hinnat ovat kyllä hurjia... Toivottavasti löydät teille jonkin kivan :)

   Poista
 2. Upea kaktus! Ja löytyy meiltäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Pitääkin bongata teidänkin versio :)

   Poista
 3. Hieno yksilö!
  Pian nähdään <3

  VastaaPoista
 4. Hieno on :) Kaktukset on kivoja, ja ennen kaikkea siksi kun eivät hoitoa juuri kaipaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ajattelinkin, että tätä ei varmaan tarvitse paljoa hoitaa. Olen niin onneton kasvien kanssa. Tosin taidan olla kehityskelpoinen yksilö, mitä vertaa aiempiin vuosiin :D

   Poista
 5. Komea kaktus! Meiltä ei löydy kotoa kaktuksia eikä pahemmin muitakaan kasveja. Olen jo luovuttanut tämän onnettoman viehrpeukaloisuuteni kanssa. No, puulämmitys ja laiska kastelija eivät yleensä ole sisäkasveille hyväksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Älä ihmeessä luovuta!!! Minäkin olen aina ollut onneton ja hiljalleen oppinut. Pari kasvia olen saanut kestämään jopa neljä muuttoa eli toivo on. En tiennytkään tuota puulämmpityksestä...?

   Poista
 6. Hieno! Se taitaa olla pylvästyräkki? Minulla sama kasvi on pohjoisikkunalla eli ei kovin isossa valossa. Viihtyy siinä ihan hyvin, mutta varmasti sietäisi enemmänkin valoa jos saisi :-) Jos siitä katkeaa oksia tai otat pistokkaita, niin varo sisältä tulevaa maitiaisnestettä, se on myrkyllistä. Kasvista tulee sympaattinen kun se tekee latvoihin lehdet, ne on tosin herkästi tippuu myös, mutta tekee sitten taas uudet kun on tyytyväinen oloonsa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Arvasin, että joku kertoo kaktuksen nimen. Pikaisella googletuksella vaikuttaa samalta. Itse en tunnistanut ilman niitä pieniä lehtiä piikkien lähettyvillä. Myrkyllisyys on tietty negatiivinen puoli, mutta tuskin tätä nyt kukaan alkaa syömään. Lennättääköhän tämäkin siemeniä sinne ja tänne? Eikös tyräkit yleensä tee niin?

   Poista
 7. Älä hoida kaktusta...joskus...huom. joskus annat sille vähän vettä..ja varmasti tykkää...:))

  VastaaPoista
 8. Komea! Pari pientä kaktusta meiltä löytyy, ovat kiitollisia. :) Tuollainen iso olisikin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pieniä houkuttais ostaa meillekin, varsinkin sellaisia missä on ne Mikki Hiiren näköiset muodostelmat(?)

   Poista
 9. Hieno yksilö. Meiltä löytyy vain mini kaktuksia. Haaveena vähän isompi sellainen hassun muotoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Minit kelpaisivat kyllä meillekin. Taidan tietää millaisesta isosta hassun muotoisesta puhut, en olekaan niihin juuri Suomessa törmännyt.

   Poista
 10. Minä myös huomenna menossa katsomaan juuri samanlaista kaktusta, ajattelin ostaa sen yhdeltä rouvalta joka muuttaa ja siksi luopuu siitä. Sekin on aika iso ja hyvä kun vinkkasit tuosta kuljetuksesta. Pitääkö ottaa jotain pyyhkeitä mukaan, että saa sen autoon. Heh. Minusta tämä on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko? Mahtavaa, pitääkin tulla sitten kurkkimaan sinun yksilöä. Kuljettaminen tosiaan oli ihan oma haasteensa. Siihen kun vielä hakee lapset mukaan, matka on mielenkiintoinen. Onneksi yksikään ei uskaltanut koskea kaktukseen ja se pysyi koko matkan paikoillaan :) Pyyhe voisi olla hyvä, varsinkin siinä kohtaa kun joutuu sen taistelemaan oviaukosta. Helposti raapii verhoiluja.

   Poista
 11. Komea kaktus! Itse en kaktuksista välitä, mutta uuden asunnon valoisuuden myötä, on tullut jo vähän yli kuukauden sisällä kolme viherkasvia hankittua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin oli pitkään iso ei kaktuksille. Mutta kyllähän tuo maku on vain muuttuvainen. Saa nähdä kauan tämä viherkasvihullutus kestää. Toisaalta toivon, että kauan, koska ihan liian kauan kodeissa ei näkynyt viherkasveja.

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...