perjantai 7. lokakuuta 2016

Valmis pojan huone

Viime viikonloppuna saimme vihdoin isomman pojan huoneen valmiiksi. Projektin vieminen loppuun on kestänyt ja kestänyt, mutta nyt palaset viimein loksahtivat kohdilleen. Kävin pojan kanssa läpi mitä toiveita hänellä on huoneen suhteen ja ne laitettiin ylös paperille. Seinän värin ja maalauksen suhteen mieli tuntui vaihtuvan vähän väliä, mutta lopulta pohdittiin vaihtoehtoja yhdessä ja niistä päällimmäiseksi ajatukseksi nousi taivas, jota voi katsella kerrossängyn ikkunoista. Tästä ideasta nappasin kiinni ja tiesin heti mihin suuntasin hakemaan ideaa.

 
Maalasin pojalle liukuvärjätyt seinät, jotka päätyvät puoleen väliin seinää. Paljon olen nähnyt kokonaan värjättyjä seiniä, mutta tällä tavalla toteutettuja en. Siksi hieman jännitinkin onnistunko edes koko projektissa. Sain yhdestä ihanasta blogista hyvät ohjeet, joiden avulla lähdin seinää toteuttamaan. Ajattelin kuitenkin tehdä aiheesta oman postauksen ja kerron samalla inspiraationi lähteen (osa sen voikin arvata <3).


Seinästä tuli juuri sopivan utuinen ja tuo nyt mieleen usvaisen aamun tai hämärtyvän illan. Itsetehty kerrossängyn pääty kiinnitettiin viimein paikoilleen, koska sekin on odottanut paikoilleen pääsyä. Samalla huoneesta tehtiin kokonaisuus jossa voi leikkiä ja rauhassa touhuta. Aluksi suunnittelin huonekaluja niin, että ne eivät kulkisi pitkin seiniä, mutta tämän idean torppasin pian tilan ahtauden vuoksi. Pitäähän lapsilla olla tilaa leikkia, hyppiä ja tehdä niille ominaisia juttuja keskellä lattiaa.



Yksi pojan isoimmista toiveista oli saada huoneeseen pieni televisio ja pleikkari. Nämä meiltä löytyivät jo entuudestaan, mutta molemmat olivat enemmänkin pölyttyneet kuin olleet käytössä. Toive haluttiin ehdottomasti toteuttaa ja televisiolle ostettiin kaappi, jotta nämä houkutukset eivät olisi koko ajan esillä. Pitkään suunnittelin tilaan vanhaa kaappia, mutta kun sellaista ei tullut eteen löytyi Ikeasta Ivar-kaappi, joka soveltui mitoiltaan tähän tarkoitukseen loistavasti.  Kaappia ei ollut tarkoitus alkuun sävyttää, mutta epähuomiossa vedin pintaan liian valkoista paneelivahaa. Luulin sen tuovan pintaan vain kevyen vaaleuden ja näin estävän puun kellastumisen. Kaappi on onneksi kaunis näinkin.


Nyt huoneesta tuli eheä kokonaisuus, jossa jokainen meidän perheen jäsen tuntuu viihtyvän erinomaisesti. Ja erityisesti vanhin poika. Onhan hänellä nyt kiva paikka tuoda myös yövieraita kylään, koska sänkykin on jo valmiina.


Huoneesta löytyy myös koulupöytä, mutta se jäi epähuomiossa pois kuvista. Toisaalta sen sisustaminen on vielä kesken, joten enköhän palaa asiaan myöhemmin.


Oikein ihanaa viikonloppua teille <3

53 kommenttia:

  1. Tulipa kiva tuosta seinästä, tosi onnistunut lopputulos ja muutenkin kiva huone, pitäsi tuolla viihtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten mukava kuulla, että tykkäät :) Ainakin näyttää ja kuulostaa siltä, että poika tykkää huoneestaan.

      Poista
  2. Ihana ja Viihtyisä huone :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen huone <3 Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Viikonloppu ehti vierähtää, joten toivottelen ihanaa viikkoa!

      Poista
  4. Upea seinä!! Ja tosi kiva huone muutenkin, tuo sängynpääty on niin painunut mun mieleen :) Kyllä tuolla kelpaa nukkua ja leikkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Tykkään itsekin seinästä tosi paljon ja samoin muu perhe. Sängynpäätyhän on lasten suosikki, jokainen haluaisi nukkua talossa :)

      Poista
  5. Toi on kyllä hieno. Taitava sinä 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jenny <3 Taitavasta en tiedä, mutta ihanaa oli tas tarttua maalisutiin ja tehdä jotain muuta kuin tasaista maalausta :)

      Poista
  6. Tuostahan tuli tosi upea! Hyvä sinä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ylättävän hyvin onnistuin toteuttamaan sen mitä suunniteltiinkin :)

      Poista
  7. Todella upea huone! Ja wau tuo seinämaalaus! Ihanaa viikonloppua Laura :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäät! Kiitos <3 Oikein ihanaa viikkoa Heini!

      Poista
  8. Tosi upea seinä, kelpaisi mullekin!! Huone näyttää muutenkin tosi viihtyisältä.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies sanoi samaa... haluaisi tuollaisen meille makkariinkin. En kuitenkaan luvannut aloittaa siellä samaa projektia :D heh... Ehkä siis sinä innostut maalaileen?

      Ihanaa viikkoa <3

      Poista
  9. Ihanalta näyttää! Ja vautsi mikä seinä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jutta <3 Tällainen tästä tuli pohdiskelujen jälkeen :)

      Poista
  10. Valtavan hieno seinä! Tosi taitavasti toteutettu. Viihtyisä huone, jossa saa aikaan monet leikit ja puuhat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilja <3 Lähdin toteuttamaan seinää omalla tavalla ja jotenkin sen näköiseksi kuin poika kuvaili taivasta. En ainakaan itse ole tällaista puoliseinää vielä missään nähnyt :)

      Nyt on kivasti tilaa, kummasti myös pikkuveli siirtää leikkinsä isoveljen huoneeseen :D

      Poista
  11. Ihana huone ja tuossa seinän maalauksessa onnistuit hyvin. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Täytyy myöntää, että olen itsekin seinään tosi tyytyväinen.

      Poista
  12. Tuo seinä on niin mielettömän kaunis!!! <3 Jossain olen tosiaan aiemmin moiseen hurmaavaan seinää törmännyt ja omissakin ideoissa käynyt omien poikieni huoneen tehosteseinäratkaisuksi. En vain millään usko, että meidän poikien huoneeseen tuo sopisi yhtä kauniisti kuin teille(!) ;) Niin ihana(!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna <3 Ainakin Petralla oli olohuoneessa ihana liukuvärjätty seinä, joka oli koko seinän korkeudelta toteutettu. Nykyään se on tosin jo maalattu pois, mutta oli kyllä hieno (niin kuin on nykyinenkin seinä).

      Älä nyt sano, voihan se ihan yhtä hyvin sopia sinunkin poikien huoneeseen... miks ei? Teillä on ihanan hempeää kotona,joten hyvin tummempi juttu voisi toimia. Tosin teillä on jo nyt kaunista :)

      Poista
  13. Niiiiiiin hieno :) Todella onnistunut lopputulos ja samalla vielä lörpöttelit puhelimessakin meitsin kanssa , heh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos T <3 totesin miehelle, että minulta näköjään onnistuukin multitaskaaminen vaikka puhuin puhelimessa :D on nimittäin alkanut epäilemään asiaa, heh...

      Poista
  14. Onpa todella ihana ja seesteinen tunnelma huoneessa. Seinä on todella onnistunut, tuollaisen haluaisin itsellekin! <3 Todella kaunista kokonaisuudessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito Jenni <3 Ihana kuulla, että tykkäät. Ehkä siis innostut itsekin heiluttelemaan maalisutia :D
      Kokonaisuudesta tuli kyllä toimiva ja nyt siellä on helppo leikkiä ja poju saa välillä rauhassa pelailla pelejään. Lasten leffahetketkin on siirtynyt tänne.

      Poista
  15. Tuo seinä on tosi upea! Muutenkin huone on niin onnistunut! Ihanaa viikonloppua 💕😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jaana <3 Huoneesta tuli kyllä kiva. Sain ujutettua salakavalasti huoneeseen myös lämpimiä puunsävyjä esineiden ja huonekalujen muodossa :)

      Poista
  16. Siis niin hieno huone!
    Kokonaisuus ratkaisee, mutta seinä ja sängynpääty <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Elisa! Ainakaan ei pitäisi samaa kokonaisuutta tulla heti vastaan kun isoimmat elementit on tehty itse :)

      Poista
  17. Wau! Todella upea tuo seinä, huh! Ja kokonaisuus todellakin onnistunut ja tunnelmallinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Minttu <3 Huoneeseen saatiin mahdutettua kaikki se mitä alussa suunnittelin, nyt on mukava leikkiä kavereiden kanssa.

      Poista
  18. Vitsi toi seinä on mageeeee!!

    VastaaPoista
  19. Onpa mahtava seinä! Aivan ihastuttava kokonaisuus kertakaikkiaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että fiilis välittyy sinnekin kuvien myötä. Huoneesta saatiin minustakin tehtyä kivan eheä kokonaisuus :)

      Poista
  20. Upea seinä, ja muutenkin ihana lastenhuone. <3

    VastaaPoista
  21. Tosi tosi hieno! Aivan mieletön <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jutta <3 Niin ihana kuulla tällaista palautetta uurastuksen jälkeen. Välillä iskee ahdistus kun talossa on niin paljon hommaa ja kun saa jonkun osion vihdoin valmiiksi parasta on tällainen palaute kaikilta lukijoilta <3

      Poista
  22. Hieno seinä! :)

    VastaaPoista
  23. Wau wau wau! Tulipa siitä upea! :) Nyt kun tätä katson, niin alkaa ihan harmittaa ettei toteutettu omaamme tuolla tekniikalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ihana kuulla <3 Jännitin kovasti miten onnistun, mutta onneksi 6tunnin uurastus tuotti tulosta ja pystyin lopettamaan maalamisen oikeaan aikaan... (aina näin jotain mitä voin tehdä paremmaksi...)

      Poista
  24. Tuo seinä on todella upea 🤗

    VastaaPoista
  25. Mistä tuo ihana kerrossänky?!

    VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...