torstai 31. lokakuuta 2013

Happy Halloween!

Halloweenin suosio kasvaa kovaa vauhtia myös Suomessa sekä muualla Euroopassa. Mekin olemme viime vuosina ystävien kanssa järjestetty Halloween-juhlia katkaisemaan pimeää syksyä. 

Tänään aloitin viimein hieman valmistelemaan koristeita, koska juhlat ovat tänä vuonna meillä. Netistä olen hakenut ideoita askarteluun, koska olen lähtenyt ajatuksesta etten osta koristeita vaan teen ne itse. Samalla lapset voivat auttaa minua tai keksiä omia koristeita.




Nämä hauskat kuvat löytyivät netistä. Happy Halloween -kuva löytyi täältä ja pöllöhaamu täältä. Molemmista sivuista löytyy kaikkea muutakin kivaa tulostettavaa.





Tehtiin neidin kanssa kutsukortteja, joita huomenna viedään kaikille, kuva on täältä. Korteista olisi voinut tehdä tosi hienot leikkaamalla tulostetun kuvan erilailla, mutta tehtiin tällaiset simppelit versiot.


Neiti keksi tehdä lepakoita värikkäistä papereista.


Monessa sivustossa ja blogissa olen törmännyt tähän todella hienoon ideaan. Mieleisellä kuvalla saa kynttilän kuin kynttilän koristeltua. Ajattelin ensimmäistä kertaa kokeilla toteutusta itsekin ja tulostin erilaisia halloween hahmoja täältä. Tulostin kuvat aivan tavalliselle tulostuspaperille ja leikkasin ne irti.


Kynttilöiden ja kuvien (käy myös servettien kuvat) lisäksi tarvitset leivinpaperia ja hiustenkuivaajan (kerrankin käyttöä minun vanhukselle).


Asettele kuvat haluamaasi kohtaan ja laita leivinpaperi tiukasti kuvien päälle. Tämän jälkeen lämmität kuvat kuivaajan avulla kiinni kynttilään. Leivinpaperin pinnasta näkee kun kuva alkaa kiinnittymään kynttilän pintaan. Ole kuitenkin varovainen kuumentamasta kynttilää liian pitkään, koska steariini alkaa sulamaan (tämän jokainen tietääkin, mutta teille voi käydä kuten minulle). Kuvan kiinnittämiseen kuuman ilman avulla ei mene kauan aikaa. Voit tarvittaessa tarkastaa kiinnittymisen leivinpaperia irroittamalla.


Näistä tuli aika kivoja ja kiinnittäminen oli helppoa.
Jännityksellä jään odottamaan miten kuvien käy kynttilöitä polttaesssa (toivottavasti ei syty palamaan).


Ensimmäisellä kokeilukerralla onnistuin kuumentamaan kynttilää liikaa ja steariini lähti sulamaan. Ei auttanut kuin kääntää kynttilä ja kokeilla uudestaan. Helppoa oli, mutta luulin kuvan kiinnittymisen kestävän kauemmin. Eli ei nämä kokeilut aina ihan ensimmäisellä kerralla onnistu :)


Lisää Halloween koristelua tiedossa, pääsin vasta alkuun. Ehkä joku muukin pitää juhlat hieman myöhemmin.

Eli ei muuta kuin Happy Halloween!



18 kommenttia:

  1. Hienoja ideoita ja toteutuksia! Meillä on tänä vuonna myöhästyneet halloween-synttärit tiedossa. Täytyy saada ensin lattiaremppa kuntoon, että voidaan kutsua porukkaa juhlimaan 9v:tä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minusta Halloween-juhlia onneksi tarvitse meillä Suomessa juhlia juuri oikeaan aikaan. Kiva varmasti koristella talo synttäreiden kunniaksi myös halloween teemalla.

      Poista
  2. Ihania ideoita!!! Ja nuo kynttilät ovat niin hienot!!!! :) Ihan harmittaa, että tän virallisen Halloweenin on töissä ja jää juhlinnat väliin! :( Mutta teille tulee ihan huisit juhlat!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jenni! Nuo oli niin helpot toteuttaa (jos ei oteta huomioon minun alku kömmähdystä :D Halloweenia onneksi voi juhlia koska vaan :) ei sille päivälle ole niin väliä!

      Poista
  3. Vau! Noista tuli tosi hienoja! Tuo kynttiläidea on mahtava, en oo moisesta aiemmin kuullutkaan. Vaikuttaa riittävän helpolta mullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Tein paljon muutakin tänään, mutta en ympännyt kaikkea tähän, olisi tullut megapitkä postaus ;D Tällä saat varmasti toteutettua itsekin kivoja kynttilöitä!!!

      Poista
  4. Ihania ideoita, harmi ettei meidän yläkoulussa juhlita Halloweenia. Olisi ollut niin mukava pukeutua johonkin asuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on aivan hukassa mitä itse keksisin päälleni, myös osa lasten asuista on vielä mietinnän alla. Mitähän tuolle pienimmälle keksii, jotain kivaa olisi kiva löytää tai keksiä. Ideoita otetaan vastaan :)

      Poista
  5. Hei-nuo kynttiläkoristeet on tosi kivoja ja niitä näkee nyt paljon-mutta tykkään tosta sinun ideastasi-siinä on kaikki mutta ei liikaa ! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! Tykkään yksinkertaisesta ja selkeästä, nuo olivat niin kurpitsan väriset kynttilät joten siitä lähti kurpitsan näköiset kynttilät :D

      Poista
  6. Voi että, tosi kivoja ideoita!! Etenkin tuo lepakkoviirinauha ja kynttilät on aivan mahtavia!!! Blogissani on sinulle kukkanen♥ http://valkoinensoihtu.blogspot.fi/2013/11/pienimman-murusen-huoneen-pienet.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi ihanasta kukkasesta, olen otettu <3

      Poista
  7. Kivoja ideoita! Kohtalaisella vaivalla hienoja koristeita kekkereihin :) Mukavia juhlia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä oli välipäivä koristeluissa ja tänään ollaan taas hieman jatkettu :) Huomenna juhlitaan.

      Poista
  8. Taulut on kyllä hauskimmat ja samalla suloisimmat halloweenjutut mitä olen nähnyt. Ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ansku! Tosi kiva kuulla, että tykkäät. Tykkään itsekin noista tauluista kovasti.

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...