perjantai 4. lokakuuta 2013

Nyt sen löysin

Vihdoin ja viimein sain olohuoneeseen uuden maton. Pitkään olen etsinyt harmaa-valkoista mattoa, joka olisi koira- ja lapsiystävällinen ja ennen kaikkea helppohoitoinen. Ei lapset meillä mattoja lianneet, vaan tuo meidän koiruus. Se pyyhkii kuonon mattoihin, kuivaa itsensä niihin, kantaa herkut matoille, välillä livahtaa likaisilla tassuilla sisälle ym ym. Lista vaan jatkuu. Päätin, että nyt on viimein annettava olohuoneen matolle kyytiä ja sanon hyvästi villamatolle. Siinä samalla pääsin huomaamattomasti vähentämään punaista olohuoneesta. Villamaton voisin hyvinkin ottaa ohuempana, mutta pidemmällä karvalla olevaa en kyllä koiratalouksiin suosittele. 


Tämän uuden maton kohdalla kiinnitin huomiota heti alkuun sen väreihin. Matto vain parani kun tutkin sen tietoja. Sana outdoor kertoi hyvää :) Mattohan siis varmasti jopa sylkisi hylkisi koiran sotkuja pinnasta ja olisi näin meille täydellinen . Ainakin sellainen mielikuva tuli ensimmäisenä mieleen.

Matto on polypropeenia, joka hylkii likaa, mutta on silti hieman villamatton pintaa muistuttava. Ei siis mitenkään muovinen tai kova. Normaalisti suosin luonnonmateriaaleja, mutta nyt tämä tuntui loistavalta valinnalta. Sain vaalean maton ilman pelkoa, että se olisi heti musta. 







Matto on jo näin lyhyellä käyttöajalla koettu hyväksi, lika lähtee pyyhkimällä ja se on helppo imuroida. Silti pinta on mukavan tuntuinen. Nyt matosta viitsi myös ottaa kuvia, koska rullalla ollut matto ei suoristunutkaan ihan parissa päivässä.




Hiukan oli kuvien ottamisen kanssa ongelmia, koska aurinko paistoi sen verran hyvin sisälle. Viimeisestä kuvasta tuleekin mieleen, että käytiin tänään Ikeassa. Siellä vähän kuolasin sohvia ja nojatuoleja. Moni voikin arvata mikä minulla oli mielessä. Mukaan nyt kuitenkin tarttui jotain paljon pienempää. Saan ehkä viimein toteutettua uuden syksyisemmän asetelman sohvapöydälle. Neiti on kantanut meille ainakin kolme satsia tammenterhoja ja kerännyt erilaisia lehtiä. Niistä nyt pitäisi keksiä jotain kivaa. Kun vain keksi mitä. Jos nyt aloitan sillä asetelmalla.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!






20 kommenttia:

  1. Kaunis matto ja ihana blogi :)

    VastaaPoista
  2. On nätti matto! :) Hyvä valinta. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kaunis matto! Polypropeeni on kyllä koira- ja lapsiperheiden pelastus. Itse ostin viime talvena meille polypropeenista tehdyn lankamaton, joka on osoittautunut hyväksi valinnaksi. Perheessä on pitkäkarvainen musta koira ja lähes 1-vuotias lapsi, joten sotkuilta ei voi välttyä. Lapsen puklut ja koiran oksennus on lähtenyt matosta pyyhkimällä pois :) (http://kotikeijun-elamaa.blogspot.fi/)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Polypropeeni on kyllä nyt ihan suosikki koiran kanssa ja lapsetkin kyllä keksivät sotkuja. Nyt ne saa niin helposti vain pyyhkäistyä matosta pois. Ostin aiemmin nukkamattoja sellaisella materiaalilla, että sain liat vain imuroida tai pyyhkäistä pois mutta ne alkavat koiran kanssa haisemaan. Ei sii yhtään kiva. Pitääkin tulla blogissasi piipahtamaan :)

      Poista
  4. Hieno matto, ja tuo materiaali kuulostaa kyllä hyvältä! Meidän koiraperheessä on todettu hyväksi talja ja muovimatot, bukleet sun muut pitäisi myydä pois kun ei niiden putsaamiseen oikein ole aikaa (tai viitseliäisyyttä). :P

    Saako kysyä, mistä ostit tuon maton? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NYt voin kyllä suositella tätäkin materiaali teille. Niin helppo! Sitten kun lapset ovat isompia niin voin taas palata muihin :) Ei tuo meidän muovimattokaan ole yhtään paha. Pojan bukleemattoa saa imuroida ihan urakalla karvoista vaikka muuten ei likastu helposti.

      Totta tosiaan, jäipäs kirjoittamatta mistä matton on hankittu. Se on ihan Anttilasta ja malli taisi olla Asley jos oikein muistan. Korjaan jos olen väärässä eli muisti ei pelaa. Ostin sen isomman koon ja silti oli edullinen matto.

      Poista
  5. Onpa nätti matto, kivasti tuo elävyyttä nuo erilaiset kuosit rinnakkain. Kiitos hyvästä ideasta - meillekin saattaa tulla nyt polypropeenimatto. Hyvin sattui tämä postaus, kun olen juuri pohtinut, että mikä matto olisi mahdollisimman pölytön ja sopisi koiraperheeseen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava jos sait tästä apua matto hankintoihin. Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen ja mikä ihana helpotus kun ei tarvitse koko ajan olla pintaa imuroimassa (entisestä villamatosta lähti paljon karvaa ja lisäksi koira karvotti). Helpotti kummasti elämää :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihana kun jaksat aina jättää viestiä!

      Poista
  7. Hieno matto. Täytyypä tutkia paremmin tuota materiaalia. Mulla kun ei ole koirien takia mattoja lattiassa sen puhtaana pitämisen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tätä vaihtoehtoa. Ja meidän koira ainakin keksii aina vähän kaikkea ei niin mukavaa, joten matot ovat joutuneet aina kärsimään. Uskon tämän nyt pysyvän pidempään parempana.

      Poista
  8. Etsiskelin itselleni mattoa eläintalouteen ja päädyin tähän sinun blogiisi. Tuo matto on todella kaunis. :) Kiinnostaisi tietää mistä se on ostettu? Vaikka epäilen, että ei niitä enää ole valikoimassa, kun kirjoitus on jo sen verran vanha..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos löysit tuota kautta blogiin :) Matto on ostettu Anttilasta ja oli edullinen matto. Taisi olla jotain 80-90€ paikkeilla. On kyllä toiminut tosi hyvin, hylkii likaa ja siitä voi vaan pyyhkiä siihen kaatuneet tai tulleet liat... (myös koirien oksennukset :/ ) Onpas muuten meidän olohuone muuttunut tuosta ajasta :D

      Poista
  9. Mikähän tämän maton nimi on ? Aivan ihana, juuri tuollaista olen etsinyt, sopisi väreihini todella hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yrittänyt kovasti miettiä maton nimeä ja se on ihan kielen päällä, mutta en millään saa sitä nyt mieleen. Näin mattoa myynnissä vielä hetki ennen Anttilan lopettamista. Harmittaa, etten aikoinaan laittanut maton nimeä tänne. Palaan pian asiaan jos nimi tulee mieleen. Toivottavasti löytäisit omasi :)

      Poista
    2. Missä Anttilassa näit ? Voi kun tuollaisen samanlaisen haluaisin

      Poista
    3. Näin sen Turun Skanssissa, mutta sehän on jo loppunut. En enää löytänyt mattoa Anttilan nettisivuilta. Voi harmi.

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...