tiistai 22. lokakuuta 2013

Suloiset keksit teksteillä

Tämä blogin pitäminen on kyllä mukavaa puuhaa, joka kerta kun huomaan jonkun jättäneen viestin, tulee niin hyvälle tuulelle. Täällä tuntuu olevan koko ajan niin hyvä ja kannustava ilmapiiri. Toivottavasti se tulee ilmi myös niille, jotka eivät omaa blogia pidä vaan ovat lukijoina. Olen itse todella positiivisesti yllättynyt tästä kaikesta ja aina on ihanaa huomata kun joku on klikannut itsensä uudeksi lukijaksi.

Tänään pääsin viimein testailemaan keksileimasimia, jotka löysin Clas Ohlsonilta. Paketissa oli neljä muottia ja hintaa paketilla oli 5,50€. Näin myös söpöjä puisia keksileimasimia Tigerissa kappalehintaan 4€. Päätin kuitenkin hankkia nuo muoviset Clas Ohlsonilta, koska tuolla hinnalla sai useamman kerralla. 






Meidän pienet juomalasit pääsivät tuikkukupeiksi. Nämä kaiken kestävät lasit ovat ihan huippuja. Ne kestävät tiputtelua, eikä yksikään ole vielä meidän lasten käytössä mennyt rikki. Tosin en ole kyllä asiasta  maininnut lapsille, koska he varmaan haluaisivat heti kokeilla niiden kestävyyttä.








Näiden suklaakeksien ohje löytyi Hyvä kokki -kirjasta. Kokeilin tätä ohjetta ensimmäistä kertaa ja se oli itseasiassa ihan hyvä näiden keksien tekemiseen. Valintaan oleellisesti vaikutti se, että meiltä löytyi kaapista juurikin tähän reseptiin vaativia aineksia.

Tässä ohje teillekin:

200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
2 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita taikinaan yhdistetut kuivat ainekset. Anna jähmettyä kylmässä.

Taputtelin taikinasta muotin kokoisia ja noin ½ cm paksuisia keksejä. Paistoin keksit 200 asteessa noin 6-8 min ja hetki uunista tulon jälkeen painoin muoteilla kekseistä halutun kuvioisia. Kokeilin tehdä painamisen ennen paistamista, mutta tällä tavalla en saanut keksejä onnistumaan. Yli jääneet reunapalaset syötiin heti lasten kanssa.






Näitä oli kyllä kiva tehdä ja ne maistuivat hyvälle. Voisin kuvitella vieväni näitä myös tuliaisena tai joulumuistamisena ystäville, naapureille. Tähän olisikin kiva virkata jouluna kori ja laittaa keksit sitten sinne johonkin kauniiseen paperiin käärittynä. 


Keksileimasia tuntuu vilisevän eri blogeissa, eikä yhtään ihme. Tämä on kivaa puuhaa ja vähän vaihtelua keksien tekemiseen. 

Neitikin on paratunut ja pystyi auttamaan äitiä keksien tekemisessä. 
Nämä maistuivat erityisen hyviltä ihan vain maidon kanssa :)


22 kommenttia:

  1. Voi että ku suloiset keksit! :) Kivat keksileimasimet. Mulle ihan uus tuttavuus tuollaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo olivat kyllä tosi kiva löytö, suosittelen :)

      Poista
  2. Aivan ihania :-) ja kiitos tuosta clasu vinkistä :-) minulla on uutena juuri se tigerin malli ja ajattelin kokeilla heti miten ehdin niin leipoa keksejä :-)

    MUkavaa päivää ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Mietin itsekin, että ottaisinko tuon Tigerin leiman, on kyllä ulkonäöltään kivempi. Saattaahan tuo vielä kassiin vilahtaa, jos niitä on vielä seuraavalla shoppailureissulla jäljellä.

      Ihanaa tulevaa torstaita myös sinulle!

      Poista
  3. Nämä leimasimet oli kyllä huippukiva löytö :) Herkullisia keksejä, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi vinkistä, mietin kauan kenen blogissa törmäsin juuri näihin leimasimiin. Sinun ihanassa blogissahan se oli <3 nyt saan jakaa vinkkiä eteenpäin :)

      Poista
  4. Täytyypäs loppuviikon reissulla etsiä Clasu käsiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyhän kurkkaamassa, siellä on aina kaikkea kivaa leipomiseen ja ruoanlaittoon.

      Poista
  5. Aivan ihanat, minäkin haluan tuollaisia leimasimia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeessä kannattaa käydä hakemassa itselle leimasimet :)

      Poista
  6. Herkullisen näköisiä. Pitäsköhän munkin koittaa päästä clasulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Tämä oli aika perus helppo ohje :)

      Poista
  7. Ihana vinkki. Täytyypä käydä ostoksilla :)

    VastaaPoista
  8. Voi että, vähänkös on kivat!!! Söpöjä keksejä, nam♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Menivät kuin kuumille kiville ja maistuivat hyvältä tänäänkin :)

      Poista
  9. Minäkin viime kevänä löysin nuo clasulta, ja kesällä laitoin noilla tehtyjen keksien väliin jätskiä, niistä tuli myös tosi söpöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihme etten ole nähnyt näitä itse aiemmin, Siellä pyörin lähes aina kun ostoksille kyseisen liikkeen lähelle menen. Tuota jäätelön laittamista keksien väliin pitää ehdottomasti kokeilla. Tänään juuri mietin asiaa kun keksejä söin, että tähän sopisi jäätelö erittäin hyvin väliin.

      Poista
  10. Kivoja keksejä! Nyt täytyisi päästä clasulle katsomaan olisiko siellä tuollaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä katsomassa, uskon, että niitä vielä sieltä löytyy. Varoitus, siellä oli kaikea muutakin kivaa leipomiseen...

      Poista
  11. Oi miten ihania true love keksejä, mä en kestä!!!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tykkäät. Nämä ovat varmasti kivoja myös juhliin ;) Häihin esimerkiksi oivallisia.

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...