maanantai 14. lokakuuta 2013

Koruteline linna

Moikka! Eilinen päivä menikin siivillä eikä aikaa postaukseen ollut. Olin mukana työpaikan kuvauksissa ja isommat lapset pääsivät sillä aikaa puistoilemaan pojan kummisedän ja hänen avovaimonsa kanssa. Lapsilla oli kuulemma ollut huisin hauskaa, enkä epäile yhtään.

Meidän neiti esitti aiemmin toiveensa askartelun suhteen ja niitä varten kerättiin tarvittavia materiaaleja. Projekti pääsi käyntiin eilen ja tehtiin se samantien loppuun saakka. Jos muille tulee korutelineeksi puu, niin meillä tuli linna. Tällä kertaa oikein prinsessalinna. Nyt on neidin koruja esillä linnan torneissa.


Tarvikkeet:

tyhjiä paperirullia
pahvi alustaksi
pieni pahvilaatikko
koristepaperia/tapettia
mieleisen värisiä kartonkeja
koriste tähtiä, helmiä, klitteriä mielen mukaan
askartelumaalia/akryylimaalia
hammastikku
sivellin
kynä
liimaa
teippiä
pieni lautanen


Alkuun leikkaat sopivan kokoisen pahvin linnan alustaksi ja päällystät sen haluamallasi paperilla. Me käytettiin kaapista löytynyttä tapettia ja kiinnitettiin se teipillä. Päällystä myös pieni pahvilaatikko. Tämän jälkeen asettele pahvirullat haluamaasi järjestykseen ja mahdollisesti leikkaa niistä sopivan kokoisia. Maalaa kaikki pahvirullat haluamallasi värillä ja anna kuivua.

Piirrä kartongille ympyröitä lautasen avulla (itse käytin muumikulhoa). Leikkaa ympyrät ja halkaise ne puoliksi. Taita puoliympyrät kartion muotoon ja kiinnitä teipillä tai liimalla. Laita liimaa pahvirullan päähän ja työnnä rulla kartion sisään. Apuna voi käyttää esim. pilttipurkkia, kartion terävä pää pilttipurkkiin ja näin on helpompi liimata pahvirullat kartioihin kiinni.


Leikkaa linnaan pahvista ovi ja pieniä ikkunoita. Liimaa ovi laatikon kylkeen ja ikkunat pahvirullatorneihin. Tässä vaiheessa voit tehdä muut haluamasi koristelut. Lopuksi liimaa pahvilaatikko aluspahviin ja liimaa pahvirullat torneiksi haluamaasi asetelmaan. Voit tehdä myös yhteen torniin parvekkeen pahvista tai jopa pilttipurkin kannesta. Pahvirullien sisään laitoin paperia hieman painoksi, näin rullat eivät ole liian huteria. Liimaa pahvista tehty lippu hammastikkuun ja kiinnitä se korkeimpaan torniin.

Ja näin linna on valmis. 


Sitten vain kauniit korut torneihin roikkumaan.


Kivaa askartelua lasten kanssa. Meillä kävi loppujen lopuksi niin, että neiti jaksoi hetken maalata ja totesi, että äiti voi tehdä loput. Koristelut jäi tästä syystä aika vähäisiksi. Jännä nähdä kuinka kauan linna käytössä kestää ja joudunko liimaamaan tornit useita kertoja uudestaan kiinni.

Mukavia askarteluhetkiä kaikille :)
26 kommenttia:

 1. Ihana idea! Ihan jokaisella pikkuneidillä ei olekaan tuollaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti on kyllä ollut ylpeä linnasta. Siihen on nyt koruja ripustettu, otettu pois, asetettu uudestaa, suorastaan vuorattu ja muuten ihasteltu :)

   Poista
 2. Ihana idea ja upea lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli kyllä kiva tehdä tuota. Sattui olemaan tytön värejäkin kaapissa valmiina.

   Poista
 3. Oikea jokaisen prinsessan unelma.

  VastaaPoista
 4. Hieno linna tuli!

  Ja ihanaa, että askartelitte yhdessä - vaikka aika usein tuo lasten kärsivällisyys tuppaa askarteluhommissa olemaan tuota luokkaa, vaikka kuinka olisi mieluinen aihe. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lasten kanssa on tosi kiva askarrella, joskus he haluavat tehdä kaiken itse ja toisinaan tarvitsevat paljon apua. Ja sitten on tämä vaihtoehto, että alussa jaksaa olla mukana, mutta sitten kärsivällisyys loppuu. Mutta kovasti oli tsemppaamassa vieressä ja liimaa laittamassa :)

   Poista
 5. Aika söpö koruteline! :)

  VastaaPoista
 6. uuh mikä banneri ja WAU mikä linna!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, osasin viimein tehdä tuolle bannerille jotain. Ei mikään täydellisyys mut kelpaa nyt joksikin aikaa :)

   Poista
 7. Sulla on kyllä niin ihania postauksia, tämäkin on tosi hieno idea! :) Saas nähdä innostuisiko meidänkin neiti tästä askartelusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Taina, kiva saada tuollaista palautetta! Kannattaa kokeilla linnan askartelua, mukavaa vaihtelua. Ja meidän prinsessalle ainakin innostava projekti

   Poista
 8. Onpas upea! Nyt ei auta kuin aloittaa paperirullien keräys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra! Ei muuta kuin rullat talteen ja kokeilemaan oman linnan rakentelua :)

   Poista
 9. Tosi kiva idea ja kaunis lopputulos. Täytyy ottaa itsekin kokeiluun neidin kanssa tehdä tuollainen prinsessalinna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kun jätit kommenttia, löysinkin blogiisi tänään sattumalta ja mukava oli huomata sinun jääneen lukijakseni :) Tervetuloa! Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan. Lasten kanssa askartelu on parasta, he ovat niin onnellisia työn valmistuttua :)

   Poista
 10. Voi miten söpö!! :) Ihanat väritkin olette valinneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina :) Tytön huoneen värit, sopivasti löytyi kaapista prinsessalle prinsessan värit :)

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...