maanantai 27. toukokuuta 2013

Pimee Vintti

Paattisille Turun kupeeseen on tullut uusi vanhain tavaran liike Pimee Vintti. Pitihän se mennä heti tarkastamaan. Päätettiin ystävän kanssa samalla muutenkin kierrellä alueen sisustusliikkeitä. Kaverini remontoi vanhaa rintamamiestaloa ja minä haen aina uusia inspiraatioita ja löytöjä. 


Omistajan innostus vanhan tuunaamiseen näkyy jo pihapiirissä ja hänellä tuntuu olevan kivoja ideoita paljon. 
Vanhan talon ja pihassa olevan vanhan navetan uumenista löytyy paljon aarteita vanhojen tavaroiden ystäville.  Jos itsellä pyörii nurkissa ylimääräisiä vanhoja tavaroita, Pimee Vintti etsii jatkuvasti uusia aarteita myyntiin. Pimee vintti
Säkyläntie 815
21330 Paattinen
Puh: 040 5504470

Avoinna:
ti-pe klo 13-18, la-su klo 11-16


Käykää ihmeessä piipahtamassa jos vanhoja huonekaluja tai tavaroita etsitte.


lauantai 25. toukokuuta 2013

Ristiäiset ja tuliaisia

Sain vihdoin ja viimein vaihdettua jouluisen ovikoristeen (hieman myöhässä :) ) Syynä viivyttelylle oli se etten oikein löytänyt mieleistä ovikoristetta. Muistin sitten, että minullahan on yksi peruskranssi kotona valmiina. Tarvittiin vain hieman tuunausta. Vähällä pääsin kun olin jo tyytyväinen lopputulokseen. Uusi ovikoriste toivottaa nyt vieraat paremmin tervetulleeksi kuin edeltäjänsä. 
Meillä vietettiinkin vasta kuopuksen ristiäisiä ja saimme talon täyteen ihania vieraita. Pojan kummit toivat myös meille tuliaisia. Tämä hauska sudenkorento löysi paikkansa meidän autotallin seinältä. Naapurit kyselivät heti mistä tämä hauska kaveri on meille ilmestynyt. Lapset saivat suloiset ötökkäpurkit. Niihin on nyt sitten äidin kauhuksi kerätty hämähäkkejä ja muita ötöjä. Kannessa on ilmareiät sekä kätevät suurennuslasit joilla pääsee tutkimaan ötöjä lähemmin. Ainoa sääntö on ettei purkkeja tuoda sisälle jos niiden sisällä asustelee jokin elävä otus. Tämä äiti kun pelkää erityisesti hämähäkkejä. Mutta lahja oli loistava, koska näin lapset saavat kätevästi tietoa erilaisista lajeista, eivätkä opi pelkäämään niitä.
Tässä vähän kuvia myös juhlapöydästä ja upeista kukka-asetelmista.

Kranssi oli kastemaljan ympärillä ja sen verran nätti, että päätin kuivattaa sen muistoksi. Nyt saadaan nauttia asetelmasta hieman kauemmin :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

perjantai 24. toukokuuta 2013

Synttärihumua

Meillä vietettiin keväällä lasten syntymäpäiviä aurinkoisessa säässä. Lapsilla on syntymäpäivät maalis-huhtikuussa, joten vietämme usein yhteissynttäreitä. Tosin viime vuosina tytär on halunnut omille kavereille järjestettävän prinsessa-synttärit. Yhteissynttäreille sain sitten luvan tehdä pojan lempihahmoista Cars-kakun. Minun taidot kakun tekijänä on vielä alkutekijöissä. Päätin käyttää kakussa valmista siirtokuvaa, jonka sain ostettua lähikaupasta. Muuten koristeluun käytin vispikermaa ja mansikkarahkaa, jonka värjäsin vaalean siniseksi. Lopuksi ripottelin pinnalle nonparelleja. Kelpasi pojalle oikein hyvin.Tein myös daim-muffineita, joiden päälle pursotin voikreemikuorrutuksen. Koristeeksi laitoin Halvan Vanhoja autoja, nonparelleja, vaaleanpunaisia sokeritaikinasta tehtyjä perhosia ja vaaleanpunaista koristehilettä. Perhosten siipiin laitoin sokerihelmiä. Voikreemikuorrutuksen sekä perhosten teko-ohjeen sain Koristeelliset kakut -lehden numerosta 1. Lehden mukana tuli kahden kokoiset perhosmuotit, joita voi käyttää monenlaiseen leivontaan. Minusta tosi ihanat. Lehti tuntuu olevan tälläiselle aloittelevalle leipurille oiva keino oppia erilaisia tekniikoita ja saada uusia ideoita.Poika sai lahjaksi mummilta ja papalta First Bike -potkupyörän, joka on ollut loistava pyörä myös isosiskon pyöräilyn opettelemiseen. Harmi kyllä pojalle sattui lasketteluonnettomuus Levillä vappuna, joten nyt pyöräily on vielä tauolla. Luultavasti tällä menopelillä mennään lujaa kesällä.Lapset saivat vielä lahjaksi kovasti toivotun pikkuveljen, jonka syntymää saatiin myös juhlia. Kolmas lapsi on tuntunut vain sujahtavan arkeemme. Sisarukset ovat kovasti hoitaneet vauvaa ja kilpailleet kuka saa milloinkin pitää vauvaa sylissä. Katsotaan milloin innostus laantuu :)


Kun on oikein pieni,
voi lentää linnun untuvalla,
nukkua orvokinlehden alla,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni,
voi keinua heinässä heiluvassa,
levätä kukassa tuoksuvassa,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni,
voi istua lumihiutaleella,
liitää maailman tuulien teillä,
kun on oikein pieni

-Hannele Huovi-

torstai 23. toukokuuta 2013

Blogin aloitus
Olen jo vuosia suunnitellut oman blogin aloittamista. Nyt viimein uskallauduin tälle saralle, saa siis nähdä mitä tästä tulee. Mulla on paha tapa haaveilla ja suunnitella kaikenlaista ennen kuin oikeasti saan asiat tehtyä. Asiaa toki vaikeuttaa viisi henkisen perheen pyörittäminen <3 Kirjoittelen lähinnä omista erilaisista projekteista, kuten käsitöistä, herkuista, sisustamisesta ja vanhan tuunaamisesta sekä tietty vähän meidän elämästä... Kaikkea vielä opettelen ja toivottavasti myös tulevaisuus antaa aikaa tehdä erilaisia juttuja.

Minulla on onni olla kolmen ihanan lapsen äiti. Kuopus syntyi 2kk sitten, joten aikaa blogin kirjoittelulle jää tällä hetkellä ehkä hieman enemmän.

Tervetuloa seuraamaan Heinässä heiluvassa-blogia!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...