tiistai 28. helmikuuta 2017

LaskiainenTänään vietettiin laskiaistiistaita. Pitihän se itsekin käydä ostamassa meille parit pullat. Tänääkään vuonna en uskaltanut alkaa itse kokeilemaan niiden leipomista, koska minua vaivaa edelleen yläasteen aikaiset draumat kivikovista pullista. Lähes kaikkea muuta leivon, mutta pullien suhteen en usko omiin kykyihini. Ehkä olisi jo aika karistaa nuo kuvat mielestä ja vähentää vaan jauhojen määrää. 

Tänä vuonna olemme ehtineet harmillisen vähän laskettelemaan, mutta tarkoituksena on suunnata rinteisiin heti kun on vain mahdollista. Onneksi lapset ovat päässeet laskemaan isovanhempien kanssa, joten heillä on taidot pysynyt yllä ja jopa kehittynyt. Onneksi kuitenkin pulkkamäkeen ja luistelemaan pääsee helpommin.


Toivottavasti kaikilla oli mukavan leppoisa laskiainen!

maanantai 27. helmikuuta 2017

Pojan valtakunta


On aika piipahtaa jälleen meidän vanhemman pojan valtakunnassa, josta olen saanut paljon kyselyitä. Ajattelinkin koota tähän postaukseen yhteen muutamia juttuja, jotka ovat mielestäni onnistunut huoneen remontoinnissa ja sisustamisessa.


Erityisen paljon tykkään huoneen liukuvärjätyistä seinistä, joiden maalaamisessa vierähti useita tunteja. Lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin halusinkin, vaikka otin pienoisen riskin maalien suhteen. Käytin nimittäin tähänkin huoneeseen, kuten myös makuuhuoneeseen, kotoa löytyneitä maalipurkkeja ja niistä aikaansaamiani väriyhdistelmiä. Lisää tästä projektistä voit lukea täältä.


Olemme olleet todella tyytyväisiä huoneen toiminnallisuuteen. Jokaisella tavaralla on oma paikkansa, joten huoneen siivoaminen lapsen näkökulmasta ei ole hankalaa. Tämän saman toteuttaminen tytön huoneessa olisi järkevää ja sitä kohti täytyy pyrkiä. 


Tavaroiden säilyttäminen on todella helppoa sängyn alle sijoitettuihin isoihin vetolaatikoihin, jotka teimme vuosi sitten. Rullat helpottavat laatikoiden käyttöä ja isosta koosta ei ole kuin hyötyä. Uuteen kotiin muuttamisen jälkeen kerrossängyn alasängyn toimiminen varavuoteena/sohvana ei ole ollut yhtään hullumpi juttu. Vetolaatikoista pääset lukemaan enemmän täältä ja ohjeet kerrossängyn toteuttamiseen löydät täältä.

Halusimme pojan uuteen huoneeseen pitkään toivotun pelinurkkauksen, joka tuntuu olevan monen pojan haave. Emme kuitenkaan halunneet siitä millään tavalla huomiota herättävää ja samalla myös heikosti kontrolloitavaa, joten päätimme asentaa seinälle tv-kaapin, joka kätkee sisäänsä tv:n ja PlayStationin sekä pelit ja konsolit. Kaappi onkin toiminut erittäin hyvin käytännössä ja peliaikaa pystytään kontrolloimaan tosi hyvin.

Myös seinällä olevat puolapuut ovat olleet kovassa käytössä ja usein löydän itsenikin niistä roikkumasta tai tekemästä vatsalihasharjoitteita. Lisäksi huoneesta löytyy isot liukaapit vaatteille, lautapeleille ja kirjoille. Ja tietenkään lego-laatikoita sekä työpöytää unohtamatta, jotka ovat myös olleet kovassa käytössä. 


Onko teillä joilla on lapsia, haaveita lastenhuoneen sisustamisen suhteen tai huoneen toiminnallisuuden suhteen? Tytön huone meillä on edelleen aika vaiheessa, joten sinne pitäisi keksiä jotain kivaa. Toki neiti alkaa olla jo "isompi" koululainen, joten hänen tärkeimpiä kriteerejä taitaa tällä hetkellä olla koulupöytä, jonka ääressä voi askarrella sekä vähän jo meikkaillakin.


Helmikuu alkaakin olla lopuillaan ja valon määrä vain lisääntyy. 
Ei voi kuin nauttia!

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Pinkkiä ja paluu bloggailuun


Vihdoin taas täällä. Pidin tähänastisen blogiurani pisimmän tauon, joka syntyi kuin huomaamattani. Halusin palata pian koneen äärelle, mutta joka päivä tuntui etten tiedä mitä kirjottaisin. Tänään päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa vain jotain päästäkseni yli tästä möykystä joka minulle kasvoi. 

Vuoden alusta olen toiminut yrittäjänä ja tämä on vienyt kaikki mehut mennessään. Toki arkikin on ollut kiireistä, mutta isoin asia on ollut pelko palata takaisin. Miksi? En osaa edes sanoa. Sain paljon ihania viestejä teiltä, joten totesin tämän tunteen olleen turhaa. Ja onhan teitä paljon pyörinyt linjoilla, vaikka en olekaan mitään saanut aikaan. Kiitos!Vihdoin sain aikaiseksi laittaa talviset tyynynpäälliset kaapin perälle ja kaivaa vanhat vaaleanpunaiset esille. Ah, kuinka ehdinkään niitä jo kaivata. Useampana keväänä ja myös kesänä olen todennut hennon vaaleanpunaisen olevan minun juttu. Ja niin se on edelleenkin. Toki kaipaisin jo uusia tyynynpäällisiä, mutta välillä on mukava vain mennä sillä mitä kaapista löytyy ja säästää tälla tavalla. Viime viikonloppu oli ystävätäyteinen. Sainkin yhdeltä ystävältäni tulppaaneja tulijaiseksi ja pakkohan ne oli heti ikuistaa. Juuri täydellinen sävy!


Kuinka siellä voidaan? 
Kiitos vielä kun jaksoitte odottaa <3

tiistai 7. helmikuuta 2017

Valmis makuuhuone


Vihdoin meidän makuuhuone on valmis. Projekti on tuntunut kestävän ikuisuuden, koska väsymys iski pahasti kesken remontin. Tauko teki hyvää ja nyt kevät on tuonut selkeästi aivan uutta intoa tehdä talolla kaikkea. Alakerran makuuhuone on saanut kokonaan uuden ilmeen ja sitä ei voikaan enää tunnistaa lainkaan samaksi tilaksi. Osa huoneesta on edelleen kesken, mutta makuuhuoneen osuus on valmis. Ja voi pojat olen onnellinen tästä.Makuuhuoneen muutosprojekti lähti käyntiin jo viime keväänä meidän irroittaessa vanhan taiteilijan/arkkitehdin toimistosta kahdeksan isoa halogeenivalaisinta. Niiden jäljiltä katto piti maalata uudelleen, koska katto oli täynnä tummia jälkiä. Tällä hetkellä katossa ei ole vielä uusia valaisimia, mutta pian nekin asennetaan. Tai ainakin uskon niin.

Huone on 39neliötä ja malliltaan pitkä. Mietimme pitkään mitä huoneen suhteen tekisimme ja päätös tehdä tästä meidän aikuisten tila oli todella hyvä. Rakensimme tilaan väliseinän, joka erottaa tulevan walk-in-closetin makuuhuoneesta. Mies teki rakenteet ja minä vastasin viimeistelystä. Maalasinkin makuuhuoneen kaksi seinää ylijäämämaalilla harmaaksi. Väri taitaa valossa aavistuksen siniseen, mutta on luonnonvalossa todella kauniin sävyinen. Illan tullen tila tulee mukava hämärä tunnelma. Maalisävyä en voi teille sanoa, koska se on kahden eri maalin sekoitus. Otin sävyn suhteen riskin, mutta lopputulos yllätti erittäin positiivisesti.


Makuuhuoneen muut seinät maalattiin paperin sävyllä valkoisiksi, sillä tilassa on erittäin pienet ikkunat, joten valon määrä piti jotenkin saada maksimoitua. En kuitenkaan halunnut tilasta täysin valkoista. 

Makuuhuoneen lattia uusittiin myös remontin aikana. Itseasiassa koko alakerta tehtiin uusiksi lattiapinnoiltaan. Alkujaan tässä tilassa oli ruskeat tiilen malliset laatat, jotka olivat aivan ookoon näköiset, vaikka eivät aivan meitä. Lattia oli myös todella kylmä, koska siitä puuttui lattialämmitys. Lattiaan asennettiin omin pikkukätösin ammattimiehen silmien alla ja ohjeiden mukaan mukavuuslämpö, joka on osoittautunut loistavaksi ratkaisuksi. Pintamateriaaliksi valittiin vaaleanharmaa mikrosementti.Petasin makuuhuoneeseen valkoiset ja harmaat pellavalakanat. Rakastan ruttuisia lakanoita ja rentoa menoa makuuhuoneessa. En siis edelleenkään osaa käyttää päiväpeittoa, enkä sitä toisaalta kaipaakaan. Ruokapöydän ääreltä nipistin yhen tuolin yöpöydäksi siihen saakka kunnes uudet pöydät saapuvat. Taulun taas sain ystäviltäni joululahjaksi.Makuuhuoneen lähtötilanteen ja kuvia remontin etenemisestä näet täältä. Paljon ollaan tultu eteenpäin tuosta ajasta. Näen jo silmissäni koko tilan valmiina, koska täältä puuttuu enää vaatehuoneen kaapinrungot ja työpisteeseen tulevat kalusteet. Niiden hankkimista joudumme varmaan vielä hetken odottelemaan, mutta hiljaa hyvä tulee pätee hyvin tässäkin asiassa.


Oikein ihanaa helmikuuta <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...