perjantai 27. tammikuuta 2017

Oma hetki


Hei pitkästä aikaa! Meillä on ollut netin kanssa nyt pidempään ongelmaa ja nyt sain vihdoin koneen toimimaan yhteistyössä kännykän kanssa. Alkaa näköjään tämäkin kone reistailemaan. Täällä kuitenkin ollaan samaa hektistä arkea menty eteenpäin ja nautittu päivien pitenemisestä. 

Uuden työn myötä olen välillä päässyt nauttimaan lounasta kotona. Päivän valon näkeminen oman katon alla tuntuu erityisen hyvältä, koska talvella lähdetään töihin pimeässä ja palataan töistä pimeässä. Koti on siis aina arkipäivinä pimeä paikka ilman valoja. Ja täytyy myöntää, että tykkään näistä rauhallisista hetkistä yksin. Välillä pitkät aamut yksin ovat aivan parasta. Saa rauhassa istua alas, juoda kupin kahvia ja syödä aamupalaa ilman sitä ainaista juoksua hikihatussa. Toki jos totta puhutaan niin ei tuota rauhallista omaa hetkeä saa ennen kuin aamuisin avustaa muun perheen matkaan. Tätä tämä on, hullua lapsiperhearkea, jonka mukana on ihana velloa, mutta välillä taas pysähtyä nauttimaan ihan itsestä. Aika tärkeää sekin.Oikein ihanaa viikonloppua!

perjantai 20. tammikuuta 2017

Sisustajan kalenteri ja näkymiä saunatuvalta


Vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin ja olen uudesta vuodesta suoraan sanottuna innoissani. Uudet työkuviot, lisääntyvä valo, tulevat kivat tapahtumat ja kaikki se mitä tältä vuodelta odotan vaikuttavat tähän. Kotona oli viime vuonna kalenterin mentävä aukko, mutta tänä vuonna asia varmistui saatuani ystäväni Millan suunnitteleman upean koivuvaneritaustaisen vuosikalenterin. Magia Graphics suunnittelee persoonallisia ja yksilöityjä julisteitä, mutta valikoimissa on myös näitä kivoja kalentereita ja muita pientuotteita.

Ajattelin ensin laittaa kalenterin pojan huoneeseen, mutta aika nopeasti kävin poimimassa sen omaan käyttööni. Tykkään kalenterin yksinkertaisesta ja tyylikkäästä ilmeestä.


Tajusin jokin aika sitten etten ole näyttänyt blogissa kuvia lainkaan siitä millaisia näkymiä on huoneista toisiin. Viime postauksessa kuvailin uusia kuvakulmia keittiöstä ja siinä näkyi hyvin näkymä keittiöstä viereiseen saunatupaan. Nyt onkin vuorossa näkymä saunatuvan puolelta keittiöön ja siitä aina käytävän päässä olevaan isomman pojan huoneeseen.


Meillä on uudessa kodissa useampikin harmaaksi maalattu huone, joista tämä takoraudalla maalattu on tummin. Olen jotenkin ihastunut harmaan eri sävyihin. Jostain syystä kuvissa seinät näyttävät sinisiltä, mutta todellisuudessa ne ovat tumman harmaat, jotka kylläkin taittavat siniseen. Tykkään sävystä todella paljon. Muutenkin tekisi mieli tarttua enemmänkin maalipensseliin ja sutia harmaata sinne ja tänne, mutta makustelen aikani mikä sopisi mihinkin ja kuinka paljon raaskin heti maalailla juuri maalattuja seiniä.


Saunatuvan nurkassa kyyhöttää syksyllä asennettu ilmastointilaite. Tämä kaipaa vielä jotain kaappia ympärilleen, joten siksi mielelläni rajaan härvelin kuvien ulkopuolelle. Talossa ei ollut aikaisemmin lainkaan ilmastointia, joten koneellinen ilmanvaihto oli meille ehdottomasti yksi tärkeimmistä jutuista remonttia tehdessä. 


Tiedossa on leppoisa viikonloppu kotosalla. Suunniteltiin lasten kanssa ulkoilua, tytön huoneen sisustamista ja parissa tapahtumassa piipahtamista. Tänään löysin itseni yksin kolmen lapsen kanssa jääkiekkopelistä, jota en olisi uskonut töistä lähtiessäni. Lapset ovat todella taitavia yllyttämään...


Leppoisaa viikonloppua!


*Kalenteri saatu bloginäkyvyyttä vastaan

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Valoilmiö keittiössä


Tänä viikonloppuna aurinko ilahdutti meitä ja koti oikein kylpi valossa pitkän pimeän jakson jälkeen. Täytyy myöntää, että kyllä tuota paistetta on vain kaivannutkin. Vihdoin pitkä pimeä kausi näyttää olevan ohitse. Onhan päivä jo jonkin aikaa ehtinyt pidentyä, mutta aurinkoisia päiviä on ollut vielä kovin vähän.
Oli ihanaa istahtaa hetkeksi kahville kaiken kiireen keskellä, lukea rauhassa lehteä ja etsi inspiraatiota. Harvinainen hetki tänä viikonloppuna. Viikonloppu oli nimittäin täynnä ohjelmaa. Saimme vielä lauantaina pienen yövieraan, jonka kanssa lapset viettivät päivän päätteeksi leffaillan. 
Remonttikin otti pienen askeleen valmiimpaan suuntaan. Se jos mikä on todella hyvä juttu. Selkeästi valo tekee ihmeitä ja antaa aivan erilaista puhtia toimia kotona. Pimeä kausi oli selkeästi aikaa, jolloin halusi enemmän käpertyä viltin alle ja nauttia oleskelusta kynttilänvalossa. Nyt taas suunnitellaan innokkaana uusia projekteja ja etsitään kivoja ideoita niiden toteuttamiseen.


Mukavaa alkavaa viikkoa!

perjantai 13. tammikuuta 2017

Tuolilöytö


Olen pidemmän aikaa haaveillut löytäväni alakertaan kauniin pyöreän pöydän. Olen pitänyt silmäni auki kirpputoreilla ja netissä. Vielä en ole kuitenkaan onnistunut löytämään sellaista yksilöä, joka miellyttäisi omaa silmää. Mielessä pyörii kuitenkin parikin erilaista vaihtoehtoja, joten enköhän jossain vaiheessa onnistu sellaisen bongaamaan. Tämä kuuluu taas sarjaan `ikuisuusprojekti`, joita minulta löytyy useampikin.


Olen kuitenkin aloittanut hyvissä ajoin tuolien etsimisen ja muutama tuoli onkin sattumalta eteeni ilmestynyt. Syksyllä ostin meille tuttavalta valkoisen muurahaistuolin ja nyt eteeni ilmestyi tämä kaunis Seiska-tuoli.


Löysin tuolin erittäin edullisesti, joten se oli ehdottomasti kotiutettava. Alkuun ajattelin ettei tuoli pähkinänsävyisenä sovi meille, mutta tämä kaunis yksilö on muuttanut mieleni. Tuoli on juuri täydellinen tuollaisena. Kaiken lisäksi tuoli on lähes uudenveroisessa kunnossa, joten olen erittäin tyytyväinen löytööni.


Mitäs sanotte löydöstäni? Löytyykö teiltä näitä ihanuuksia?

tiistai 10. tammikuuta 2017

Tiipii


Mistä se joulupukki tiesi?

Kyllä, meidän pienin on saanut vihdoin toivomansa majan. Huoneessa oleva tapetti hieman ohjasi majan valinnassa, koska mikä muukaan tiipii-tapetin kaveriksi kävisi kuin itse tiipii-teltta. Poju on onnessaan kuljettanut telttaan lelujansa, toivonut saavansa nukkua yön teltassa, piilottanut mummin sinne ja toivonut sen pysyvän siellä pidempään. Teltta on siis todettu mainioksi paikaksi leikkiä ja oleilla. Mikä sen parempaa.


Samalla siirsin huoneen nurkassa olleet kaksi Muuramen kakkosta vierekkäin. Näin tilaan saatiin paljon toimivampi järjestys. Lipastot kaipaavat alleen sokkeleita, mutta eiköhän nekin jossain vaiheessa löydy. Ja jos ei löydy, ne voi tehdä itsekin. Pojan huone on suhteellisen pieni, joten olin suunnitellut myyväni pienen pöydän ja siihen kuuluvat tuolit teltan saapuessa. Poika ei ollut asiasta kuitenkaan enää samaa mieltä, vaikka tästä oltiin jo aikaisemmin sovittu. Pöytä tuolineen sai siis jäädä, vaikka tiukkaa tekeekin mahduttaa kaikki samaan tilaan.

lauantai 7. tammikuuta 2017

Vuoden 2016 kymmenen suosituinta postausta

On aika kurkistaa viime vuonna julkaistujen postausten suosituimpiin. En ole lainkaan yllättynyt, että suosituimpien postausten joukkoon nousee remontin eri vaiheet, mutta pari yllättävääkin postausta nousi kärkikahinoihin.

Ensimmäiselle sijalle nousi Anttilan lopettamisen aikoihin julkaistu postaus tyhjästä kodista ja rahojen menettämisestä. Tämä taisi olla aikaa, jolloin pari muutakin menetti rahansa. Onneksi moni sai kuitenkin sai tilaamansa tuotteet itselleen pienen ja isommankin tuskailun jälkeen, mutta kyllä siinä moni menettikin rahansa.

http://www.heinassaheiluvassa.fi/2016/07/tyhja-koti-ja-rahojen-menetys.html?m=1

Toiseksi suosituimmassa postauksessa näytin meidän uuden kodin lähes valmista keittiötä. Tässä vaiheessa suljen silmäni kuvien osalta, koska ne eivät ole kyllä minkään laatuisia, ikävä kyllä.


Kolmanneksi suosituin postaus käsittelikin hauskasti kotimme vanhaa keittiötä, joka purettiin heti ensimmäisenä avaimet käteen saatuamme. Onneksi se on vain muisto enää.


Neljänneksi nousi postaus, jossa paljastinkin suuremman salaisuuden, joka sitten toteutuikin. Otsikko on kyllä kieltämättä kutkuttava...


Me tehtiin se! Kyllä, hauskasti viidenneksi postaukseksi nousi juurikin tämä, jossa kaikki kävi lopulta toteen. Otimme käsiimme elämämme suurimman projektin, jonka äärellä olemme edelleen.


Kuudenneksi suosituimmaksi postaukseksi nousi ison muutoksen kokenut portaikko. Tämä harmaitakin hiuksia aiheutanut kokonaisuus onnistui loppujen lopuksi erittäinkin hyvin, vaikka alku tuntui haastavalta. Lopputulokseen olemme kuitenkin erittäin tyytyväisiä.


Tämä kuuluu minun henkilökohtaisesti suosituimpiin postauksiin, koska pääsin toteuttamaan omaa luovuuttani ja onnistuin siinä mielestäni todella hyvin. Seitsemänneksi nousi vanhemman pojan huoneen DIY-liukuvärjätyn seinän maalaus.


Takan muutostyö oli odotettua isompi työ. Onneksi ammattilainen hoiti muutoksen erittäin hyvin. Jäin itse kaipaamaan seinässä olleita liuskekiviä, jotka siinä vauhdissa ehti mennä peittoon ennen kuin ehdin suutani avaamaan. Toisaalta kiviin oli pinttynyt ikävä haju, jota en jäänyt kyllä kaipaamaan. Kahdeksanneksi suosituin postaus oli takan muutostyö.


Pojan huone vaikutti olevan erittäin suosittu aihe, lähes kaikki postaukset kyseisestä huoneesta ovatkin nousseet tilastojen kärkeen. En toki ihmettele yhtään. Yhdeksänneksi suosituin postaus, jossa näytettiin pojan valmis huone.


Kymmenenneksi suosituin postaus käsitteli sekin pojan huonetta, mutta tarkemmin sieltä sängyn alle tehtyjä DIY-säilytyslaatikoita.


Yhteenvetona voin todeta suosituimpien postausten käsitelleen meidän uuden kodin hankkimista, remontoimista ja diy-juttuja. Vaikka postailenkin välillä matkustelusta, ruoanlaitosta ja muusta sekalaisista lifestyle-jutuista, suosituimmiksi nousivat sisustusaiheiset postaukset. Kaikkien aikojen suosituimpia postauksia blogissani ovat käsityöaiheiset jutut. Niitä on minulta usein pyydettykin, mutta viime vuonna remontin vuoksi jouduin jättämään käsitöiden tekemiset väliin. Tänä vuonna on tarkoitus taas palata rakkaan lajin pariin.


Oliko nämä postaukset sinulle ennestään tuttuja?

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uusi vuosi meidän silmin


Vuosi 2017 on täällä.

Meillä oli aivan ihana uusi vuosi ystävien kanssa. Söimme todella hyvin, ulkoilimme paljon, saunoimme ja paljuilimme, nautimme revontulista ja kuljimme villasukissa. En parempaa seuraa olisi voinut toivoa ja kaikkea sitä mitä me yhdessä koimme. Kyllä ystävät ovat vain tärkeitä.Kokosin tänne muutamia kuvia meidän juhlinnasta. Kuvat ovat kännykkäräpsyjä, mutta tunnelma varmaan välittyy näistäkin kuvista.


Lupaan vuonna 2017 panostaa enemmän itseeni, perheeseeni sekä ystäviini. Toivon kotimme valmistuvan ja pystyväni nauttimaan saavutuksistamme kaikin siemauksin. Aloitan huomenna yrittäjän arjen, joten joudun samalla opettelemaan paljon uusia asioita. Olen muutoksesta erittäin onnellinen, tätä hetkeä olen jo pitkään odottanut. Uskon, että riskin ottaminen kannattaa ja tulen olemaan uudessa työssäni onnellisempi ja parempi.

Hyvää uutta vuotta 2017 kaikille blogini lukijoille!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...