perjantai 30. joulukuuta 2016

Kohti uutta vuotta
Vuosi lähenee loppua ja moni siivoilee jo joulua pois kotoaan. Minäkin kannoin meidän pienen kuusen eilen ulos. Neulasia olisi ollut joka paikassa ellen olisi kätevänä naisena imuroinut niitä oksista suoraan muriin. Pääsin siis helpolla. Ison kuusen kohdalla en suosittele kenellekään samaa.

Eilen meille saapui ystäväperhe ja tänään toinen. Lähdimme porukalla uuden vuoden viettoon mökille. Tiedossa mukavaa yhdessä oloa, saunomista ja paljuilua.


Mukavaa loppuvuotta kaikille!

tiistai 27. joulukuuta 2016

Tilannekatsaus eteiseen


Voi miten ihana joulu meillä olikaan. Pääsimme nauttimaan siitä ystäviemme kauniissa kodissa, joka suorastaa huokui lämmintä joulutunnelmaa. Itse tosin sairastuin joulupäivänä ja olenkin pari päivää nyt maannut vuoteen omana. Hiljalleen olo alkaa kuitenkin normalisoitua. Onneksi muu perhe on ollut terveenä ja saanut nauttia lomasta kaikin siemauksin.


Meidän alakerta on edelleen keskeneräinen, vaikka olemmekin saaneet sitä pala palalta valmiimmaksi. Näin isossa projektissa on varmasti ihan luonnollista, että välillä tulee vaiheita jolloin pysähdytään nauttimaan siitä mitä on saatu jo aikaiseksi ja otetaan samalla hetki huilaustaukoa. Uuden vuoden lähestyessä remontti-innostus on alkanut kuitenkin nostamaan taas päätään ja sormet jo suorastaan syyhyää päästä tekemään hommia.


Meidän kodin eteinen on nykypäivän stardeihin nähden suhteellisen suuri kokoinen. Se luo omalta osaltaan mahdollisuuden toteuttaa erilaisia haaveita ja ideoita. Portaiden alle laitettiin Ikean Stuva-sarjan kaappi ja säilytyspenkki, jotka kokonsa puolesta menevät hyvin matalaan tilaan. Nyt kuitenkin ideat ovat saaneet tulta alleen, joten voi olla, että järjestys tulee olemaan jotain muuta myöhemmässä vaiheessa. Haaveilen nimittäin laittavani lapsille voimistelurenkaat portaiden alle. 

Eteisen perältä löytyi alunperin vanha kylmäkaappi, joka oli meille aivan turha. Se saikin lähtöpassit jo heti remontin alussa ja tilaan tehtiin vaatehuone. Vaatehuoneen myötä emme kaipaa eteiseen suurta vaatekaappijärjestelmää. Tarkoituksena on laittaa seinille kevyitä naulakoita tai vastaavia, joihin voi helposti laittaa takkeja, laukkuja ja huiveja roikkumaan. Vieraita varten suunnittelin ulko-oven viereen jonkinlaista vaaterekkiä.


Portaikon ja eteisen lähtötilannetta ennen remonttia ja remontin keskeltä pääset näkemään täältä. Aika iso muutos on tilassa tapahtunut ja eteenpäin mennään koko ajan. Eteisessä on kyse enää sisustamisesta ja tilaan tulevien ovien hankkimisesta. Ulko-ovi on hankintalistalla kärkisijoilla, kuten myös vaatehuoneen, vessan ja kodinhoitohuoneen ovet. Pienestä on siis kiinni tämänkin tilan valmistuminen.

perjantai 23. joulukuuta 2016

Himmeli


Meidän joululoma alkoi eilen kun suljin työpaikkani oven. Suljin sen samalla viimeistä kertaa, koska ensi vuonna puhaltaa uudet tuulet. Olen asiasta erittäin onnellinen ja voisin sanoa olevani todella innoissani. Kuitenkin ennen uusia työkuvioita tämä perhe siirtyy lomamoodiin ja aikoo todellakin nauttia. Blogikin on kulkenut viime aikoina rauhallisemmissa merkeissä, koska kaiken joulutohinoiden ja työkiireiden lisäksi meidän perhe on ollut viimeiset neljä viikkoa oikea sairastupa. Onneksi hiljalleen alkaa tämäkin tauti olla voitettu.


Sain kotiimme Luhta Homen kauniin metallisen himmelin, joka sopii mielestäni meille todella hyvin. Olisin voinut ripustaa himmelin moneenkin paikkaan kotonamme, mutta halusin jouluisempaa ilmettä myös meidän yläkerran aulatilaan. Tästä himmeli näkyy lähes jokaiseen kotimme tilaan yläkerrassa, joka on pääsääntöisesti tila missä meidän perhe oleilee. 

Tämä kaunis himmeli kestää aikaa pilliversioita paremmin, eikä tarvitse pelätä sen menevän helposti rikki. Himmeliä on saatavilla myös valkoisena. Valitsin meille kuitenkin mustan, joka on ollut omalla haavelistalla jo pidemmän aikaa. 
Tunnelmallista aatonaattoa <3


*Himmeli saatu bloginäkyvyyttä vastaan

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Tummanpuhuvia joulutunnelmia ja kirjasuosituksia


Ihanaa, enää muutama työpäivä ja saa siirtyä lomatunnelmiin. Joululoma on nimittäin tänä vuonna ihanan pitkä, yli viikon. Olen lähes aina tehnyt joulun välipäivät töitä, joten tämmöinen lomailu kuulostaa jo tässä vaiheessa loistavalta. 

Innostuttiin meidän neidin kanssa laittamaan saunatuvan puoltakin hieman jouluisemmaksi. Itsessään meidän tumma saunatupa on mukavan tunnelmallinen, joten jouluisen ilmeen saamiseksi ei paljoa tarvinnut tehdä. Laitoin muutaman männyn alun vanhaan lasipulloon (kirpparilöytö 1€) ja kauniin paperisen joulukoristeen kylkeen. Kaivoin kaapista esille Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua -kirjan. Tässä jouluisessa reseptikirjassa on niin paljon ihania maistuvia ideoita. Jo pelkkien kuvienkin puolesta voin suositella kirjaa. 

Tänä vuonna olenkin törmännyt useisiin kauniisiin kirjoihin, joista lähes jokainen on suomalaista käsialaa. Minun joululahjatoiveena onkin tänä vuonna Susanna Venton ja Riikka Kantinkosken upea Green Home Book (vink vink)Tämän joulun vietämme ystäviemme luona ja tarkoituksena on alkavalla jouluviikolla miettiä joulumenua. Sen vuoksi tutkimmekin Hyvää joulua -kirjan tarkkaan, jotta voimme heittää uusia ideoita vanhojen tuttujen jouluruokien sekaan.

Ihanaa neljättä adventtia <3lauantai 17. joulukuuta 2016

Pehmeyttä ja kotoisuutta
Rakastan kodin sisustamisessa pehmeitä materiaaleja kovien pintojen ja selkeiden linjojen kaveriksi. Alakerran takkahuone on ollut tähän saakka tila, jonne on vain raahattu kaikki ylimääräinen, paikkaa hakeva huonekalu. Tila on ollut enemmänkin luotaan työntävä kuin kutsuva. Pienillä muutoksilla sain mielestäni tilaan pehmeyttä ja kotoisuutta, joka sai aikaan sen, että tilassa viihdytään nykyään paljon paremmin.

Sain ystäväni avustuksella ostettua meille himoitsemani Annon Jalpaikka -maton. Ehdin jo pelkäämään, etten löydä mattoa enää mistään, kunnes bongasin sen vielä Helsinkiläisestä liikkeestä. Onnekseni ystäväni osti sen minulle ja sain järjestettyä sille vielä helposti kotiinkuljetuksenkin. Pehmeyttä lisäämään kaivoin varastossa olleen taljan esille ja kiikutin erilaisia tyynyjä sohvalle. 


Ihanaa viikonlopun jatkoa <3

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Alakerran lähes valmis kylpyhuone


Täällä on ahkeroitu alakerran wc:n parissa. Tämä harmaita hiuksia aiheuttanut tila alkaa vihdoin valmistumaan ja voimme huokaista helpotuksesta. Aivan koko tilaa en kuitenkaan voi vielä kuvata, mutta tässä hieman alkupaloja wc-remontista.


Suunnitelmiin tuli ikävämpiä muutoksia, joiden johdosta päätimme toteuttaa alakerran wc:n, suihkutilan ja kodinhoitohuoneen suunnitelmista poiketen. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja voin jopa todeta tilan olevan nyt paljon kivempi kuin aikaisemmin suunnittelemamme. Nyt tila sopii myös paremmin tämän talon tyyliin. Wc toki kaipaa vielä pehmeyttä kalusteilla ja pientuotteilla, mutta isoimmat pinnat olemme nyt saaneet tästäkin projektista tehtyä.

Olen etsinyt tilaan isoa peliä, jossa on mustat ohuet reunat. Etsinnät eivät ole tuottanut haluttua tulosta, joten luultavammin teetän allaskaapin päälle mittatilauksena sopivan kokoisen peilin. Tällä hetkellä peilinä on toimii vanha peili, jonka vain nostin tason päälle.


Lattiassa on yläkerran vessasta tuttua Octacon-laattaa ja seinissä taas 15x15 valkoista laattaa. Mietin pitkään mattapintaisen ja kiiltävän välillä. Lopulta tulin siihen tulokseen, että haluan tilaan kiiltävän laatan. Allaskaappi on Ikean Godmorgon, jonka päälle tilasimme valumarmorisen allastason.

Wc:n oikealla puolella on suihkunurkkaus, joka kaipaa vielä viimeistelyä, joten siitä kerron teille myöhemmin lisää. Ehdin jo tuskastella seinään tulevaa patteria, kunnes meidän putkimies ehdotti seinään kiinnitettävää pyyhekuivanta. Tämä ehdotus oli sen verran houkutteleva, joten sen toteuttaminen on vielä edessä.


Tiedättekö tunteen kun vihdoin piiiitkä, monen ongelman kautta valmistunut tila alkaa näyttämään tältä. Voin kertoa, että tunne on loistava. Remontti olisi voinut edetä suunnitellussa aikataulussa, mutta kaikki ei mennyt aivan niin kuin niiden olisi pitänyt mennä. Tämä on aihe, josta voisin kirjoittaa maratonin mittaisen vihaisemman kirjoituksen, mutta ennen siihen ryhtymistä nautin tilasta ja mietin onko avautuminen järkevää. 


Rakkaudella, 
Laura

tiistai 13. joulukuuta 2016

Pöytä kuntoon ja suunnitelmat valmiiksi


Aika tuntuu lentävän siivillä ja joulu on jo kohta ovella. Samalla omassa elämässä tapahtuu isoja muutoksia, joista olen todella innoissani. Nämä kyseiset muutokset ovat vieneet paljon omaa aikaa ja vielä kun pääälle laittaa työt, arjen kiireet ja kodin kunnostamisen, niin voidaan puhua ettei minun päivästä tekeminen lopu aivan helpolla.


Innostuin viikonloppuna laittamaan olohuonetta ja ruokailutilaa. Samalla kokeilin ruokapöydälle vaaleanharmaata pellavaliinaa, jonka ostin Anttilan alennusmyynneistä. Liina jää harmillisesti hieman vajaaksi pitkälle pöydälle, mutta onneksi sitä pystyy fiksailemaan pidemmäksi.Vietämme tänä vuonna poikkeukselisesti joulun ystäväperheen luona, joten meidän ei tarvitse sen vuoksi omassa kodissa kovin laitella joulua. Mutta vuoden viimeisiksi päiviksi kotimme täyttyy ystävistä. Pari ystäväperhettä nimittäin matkaa meille vuoden vaihetta viettämään. Luultavasti oleilemme muutaman päivän meillä ja karkaamme uudeksi vuodeksi mökkeilemään. Sen vuoksi liinaakin pitää sovittaa valmiiksi ja suunnitella hieman tulevia ruokailuja. 

Onnekseni olen haalinut kasaan kymmenen erilaista wieniläistuolia (joista osa edelleen odottaa maalausta) ja näin saamme koko porukan mahtumaan saman pöydän äärelle. Viimeisimmän erittäin hyvä kuntoisen tuolin löysin neljällä eurolla. Ei lainkaan paha hinta. Joko teillä on koti puunattu valmiiksi joulua varten ja lahjat hankittu? Me ollaan niiden osalta myöhässä aikataulusta, mutta ehkä me pinnistetään tämä viimeiset päivät ja päästään sitten rennosti viettämään joulua ja uutta vuotta. 

Minusta ei ole hetkeen kuulunut, koska koneeni ei jostain syystä päästänyt minua nettiin useampaan päivään. Ihanaa kun ongelma vihdoin saatiin korjattua.


Ihanaa viikkoa <3

torstai 8. joulukuuta 2016

Jouluisempi olohuone ja sohvapöytä pohdintaaVoi miten ihanaa, enää muutama viikko ja päivä alkaa pidentymään. Kyllä tätä pimeyttä onkin kestänyt liian kauan. Täällä ollaan sairasteltu urakalla, mutta valoa näkyy jo tunnelin päässä. Tämä taitaa olla pahinta aikaa lapsiperheissä, koska joka puolella jyllää jonkinlainen pöpö jos toinenkin.

Päätin vihdoin laittaa siniset tyynyliinat kaapin perälle ja kaivaa talvisemmat esille. Olen tehnyt kuusi- ja peuratyynyliinat noin pari vuotta sitten ja tykkään niistä edelleen tosi paljon. Tyynyjen vaihtamisen myötä olohuoneeseen tuli heti jouluisempi ilme. Tarkoituksena on löytää olohuoneeseen vielä lämmin viltti, jonka sisään voisin käpertyä pakkaspäivinä. Sen pitäisi toki olla sen verran iso, että muutama muukin kylmävarvas mahtuisi sen alle lämmittelemään.Olen viime päivinä surffaillut netissä etsien meille sohvapöytää. Toisaalta haluaisin löytää "the pöydän" käytettynä, mutta toisaalta haluaisin repäistä ja ostaa sellaisen pöydän jonka perään olen jo pidemmän aikaa kuolannut. Tällä hetkellä meillä on olohuoneessa, saunatuvassa sekä alakerran takkahuoneessa väliaikainen pöytä. Tarkoituksena on siis löytää jossakin vaiheessa jokaiseen tilaan sopiva sohvapöytä. Takkahuoneen suhteen en pidä kiirettä, koska reilu pöytä toimii loistavasti leffailloissa ja illanistujaisissa. Ja niin kuin moni ehkä arvaa, olen myös suunnitellut tekeväni yhden pöydän itse.Mikä olisi teidän mielestä tähän tilaan paras ratkaisu? Jatkaa pöydän hakemista kirpputoreilta (kyllä niitä siellä on, mutta koska se tulee vastaan), ostaa pitkään haaveilemani designpöytä vai tehdä itse? 


Leppoisaa viikonjatkoa!


maanantai 5. joulukuuta 2016

Herkullinen banaanileipä


Olen aina rakastanut amerikkalaisia herkkuja ja banaanileipä kuuluu ehdottomasti näihin suosikkeihin. Aika usein minulta kysytäänkin reseptiä leipään, joten päätin sen nyt tänne blogiin raapustaa. Tällä kertaa kokeilussa hieman muunneltu oma versioni, joka onnistui kyllä todella hyvin. Lisäsin joukkoon kanelia, joka toi leipään kivan jouluisen vivahteen.

Banaanileipä eli banana bread ei ole nimensä veroisesti leipää, vaan enemmänkin makea leivonnainen. Leivän päälle sopii kuitenkin niin makea kuin suolainenkin. Aika usein tämä tulee nautittua ihan tällaisenaan, mutta myös voin kera. Kuulostaa ehkä omituiselta, mutta suosittelen kokeilemaan.


BANAANILEIPÄ

2 ylikypsää banaania
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl kaurahiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl farniinisokeria
1,3 dl oliiviöljyä
2 tl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa
2 tl kanelia
ripaus suolaa


Muussaa banaani haarukalla ja lisää joukkoon kananmunat hyvin vatkaten. Lisää tämän jälkeen jogurtti ja öljy koko ajan sekoittaen. Sekoita kuiva-aineet toisessa kulhossa ja lisää seos hiljalleen muiden ainesten joukkoon.

Voitele silikooninen leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Voit myös halutessasi käyttää toisenlaistakin vuokaa ja vuorata sen leivinpaperilla. Paista leipää uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuutin ajan (kokeile tikulla).

Anna leivän jäähtyä vuoassa ja jos haluat oikein mehevän leivän, kannattaa se kääräistä useampaan leivinpaperiin ja nauttia vasta seuraavana päivänä. Leipä säilyy useita päiviä, jopa viikon kylmässä.


Banaanileipä sopii erinomaisesti joulupöytään tai viemiseksi ystäville. Leipää voi halutessaan maustaa pähkinöillä, siemenillä ym. Itse laitan usein mukaan pähkinöitä antamaan purutuntumaa leivälle, mutta tällä kertaa tein tällaisella jouluisemman version kanelilla. Kanelin voi korvata myös kardemummalla tai jollakin haluamallaan mausteella. 


Herkullisia hetkiä!

lauantai 3. joulukuuta 2016

Tummempaa ilmettä


Saunatupa, vilpola, millä nimellä tätä nyt kutsuisikaan...

Täällä ollaan otettu askel kohti valmiimpaa kotia. Ilmastointiputkien eristämisen ja puhallusvillan laittamisen jälkeen sain vihdoin luvan siivota saunan edessä olevan huoneen. Tämä ns. kakkosolkkari on hiljalleen muuttunut saunatuvaksi, jossa me mielikuvissa käydään vilvottelemassa ja rentoutumassa. Tämän huoneen värimaailmassa mennään askel tummempaan maailmaan. Kaksi seinistä on maalattu Tikkurilan takoraudalla ja loput paperilla. Sain tämän pienen nurkan laitettua valmiiksi, muun huoneen hakiessa vielä muotoaan. Löysin facebookin roskalavan kautta meille laverisängyn, jonka on tarkoitus hoitaa sohvan virkaa. Laitoin nyt patjan päälle valkoisen peiton, koska en ole vielä ehtinyt ompelemaan päällistä. Luultavasti se tulee olemaan tuttu ja turvallinen valkoinen. Tottapuhuen patjakaan ei ole vielä lopullinen, mutta halusin lähteä kokeilemaan miltä kokonaisuus näyttäisi valmiina.

Ostin ystävältäni tilaan 2x3m maton, joka oli hänen kotiinsa väärän sävyinen. Tässä huoneessa maton kellertävyys ei näy, eikä lainkaan häiritse. Matto on Elloksen Tanger, joka on todella mukavan pehmeä jalkojen alla. Ei siis ihme, että niin moni mattoa kehuu.


Viikonloppu alkoi mukavan leppoisissa merkeissä. Olin eilen nimittäin pikkujouluissa. Kävimme syömässä ja katsomassa stand up-keikkaa. En edes muista koska olen viimeksi nauranut noin paljon. Siitä sai hyvin virtaa tällaiselle minilomalle, nimittäin seuraavan kerran pitää palata töihin vasta itsenäisyyspäivän jälkeen.


Oikein leppoisaa viikonlopun jatkoa!

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Uutta lookkia


Yhteistyössä Instrumentarium


Pääsin tutustumaan Instrumentariumin syksyn ja talven kehysmuotiin yhteistyön merkeissä. Laseja tuntui olevan klassiseen tyyliin, rohkeille revittäjille ja trendikkäille pukeutujille. Hankin itselle alkuvuodesta uudet silmälasit, joita käytän lähes päivittäin. Mnulle onkin tärkeää, että lasit istuvat hyvin ja ovat ulkonäöltään tyylikkäät. Tällöin ne ottaa mielellään käyttöön ja osaksi oma lookkia. Tällä hetkellä useat ovat hankkineet lasit jopa ilman voimakkuuksia, jotta ovat saaneet ilmeeseensä särmää.

Instrumentariumilla on oma tyylisivusto TrendWalk, josta pääsee mm. etsimään inspiraatiota, tutustumaan erilaisiin tyyleihin, kurkkaamaan Euroopan muotiviikkojen trendeihin. TrendWalkin muotikaupungit ovat Lontoo, Pariisi ja Milano, joista varmaan kokonaisuutena tykkäsin eniten Pariisista. Koko valikoimasta löytyy erittäin laajasti erilaisia silmälasivaihtoehtoja. Itse huomaan löytäväni parhaiten istuvat lasit Burberryn mallistosta. Nykyiset lasini ova kyseistä merkkiä ja sattumalta löysin jälleen kyseisen merkin laseista suosikkini. 

Sannan kanssa kävimme vielä lopuksi kuvauttamassa itsemme suosikkikehysten kanssa. Kiitos seurasta <3 


Jännittäviä hetkiä joulukalentereiden avaamiseen <3Kuva: Sanni Riihimäki / Sannimaria Photography

maanantai 28. marraskuuta 2016

1.adventti ja ylpeän äidin avautuminen
Eilen koin jotain todella liikuttavaa nähdessäni oman tyttöni esiintymässä tanssiryhmänsä kanssa. Olen kyllä jo useamman vuoden ajan seurannut hänen tanssiuraansa, käynyt esityksissä ja kannustanut löytämään itseä kiinnostavat harrastukset. Neidillä on takanaan lähes kaikki tanssilajit, joista jokaisessa hän on ollut aina vuoden kerrallaan. Välillä on tullut tunne, että tämä on se "the laji", mutta lähes aina kiinnostus on lopahtanut. Haluamme kuitenkin tukea lapsiamme kaikissa harrastuskokeiluissa ja aina sitoudutaan tiettyyn lajiin koko vuodeksi. Tänä syksynä viimein vein neidin tanssilajin pariin, joka on itselläni ollut aina lähellä sydäntä. Olin ajatellut etten tuputa hänelle heti lajia, joka vei minut mennessään lapsuudesta aina aikuisiälle saakka. Mutta niin siinä vain kävi, neiti ihastui ja kertoi vihdoin lyötäneensä sen mitä tanssista haluaakin. Se jos mikä tuntui todella hyvältä. Eilen katsomossa siis istui hyvin ylpeä äiti, kyynel silmäkulmassa. Ehkä se, että tämä neiti mahassani tanssin viidennellä kuulla viimeisen koko illan konsertin, sai aikaan jotain. Tiedä sitä...

Voin siis ylpeänä kertoa olevani entinen kansantanssija, joka sai omalla urallaan kokea ammattilaisuuden kansantanssiteatterissa, maailmalla kiertelyn, satoja konserttisaleja ym. Vieläkin päätä välillä huimaa mitä kaikkea sain oman ryhmäni kanssa nähdä ja tehdä. Ei sitä aina voi edes sanoin kuvailla. Rankkaa oli, mutta myös todella hauskaa. Kansantanssi voi monelle särähtää korvaan. Lajiin pitää todellakin tustua, jotta siitä saa selkeän kokonaiskuvan. Meidän ryhmä tanssi paljon eri tanssityylejä, laulettiin ja oltiin mukana myös monissa teatteriproduktioissa. Kansantanssia oli toki paljon, mutta niin oli myös kaikkea muutakin. Lisäksi tämän harrastuksen parissa pääsi näkemään maailmaa. Tutustumaan eri kulttuureihin ja jakamaan iloa muille. Tätä kaikkea ja paljon muuta toivon myös omalle tytölleni, mutta mahdollisesti myös pojilleni. Lajihan on kuitenkin mitä mahtavin myös heille.

Tarkoituksena ei ollut innostua aiheesta liiaksi, mutta näin tässä vain kävi. Mieheni voisi varmaan taas kirjoittaa vielä pidemmän tekstin meidän lapsista hänen lajinsa parissa, mutta tämä oli nyt minun hetkeni kertoa tämä teille. Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun saakka.

Ensimmäinen adventti meni mukavissa tunnelmissa. Tämän vuoden adventtikynttelikön kyhäsin nopeasti kasaan. Laitoin neljä kynttilää keraamiselle leikkuulaudalle ja koristeeksi puolukan varpuja. Yksinkertaisen kaunis. Joka vuosi olen pyrkinyt toteuttamaan erilaisen kynttelikön ja tänä vuonna päätin toteuttaa tämän hyvin yksinkertaisen version.


Millaisia adventtikynttelikköjä teille on tänä vuonna? Ja pakko tietenkin kysyä millaisten lajien harrastajia löytyy sieltä lukijoista?lauantai 26. marraskuuta 2016

Minikuusi

Voi miten ihana oli herätä aamulla valkoiseen päivään. Yöllä oli tuprutellut kivasti lunta, joka paikkaa peitti usean sentin lumikerros. Se tosin tiesi myös lumitöitä, mutta kyllä niitä mielummin tekee kuin katselee mustan puhuvaa pihaa. Päivä olikin aivan eri tavalla valoa täynnä. 

Viime vuonna ostin pienen kuusen meidän olohuoneeseen ja suunnittelin jo silloin hakevani vastaavan jatkossa omasta metsästä. Ei tarvinnut montaa askelta ottaa kuusen löytämiseksi, nimittäin pieni kaunis kuusi löytyi aivan talon vierestä. Sen sai huoletta nykäistä juurineen pois, koska ensi keväänä pihaa tullaan kuitenkin laittamaan ja puita karsimaan. Eli jotain hyötä metsittyneestä pihasta...

Kuusi toi heti paljon jouluisemman ilmeen olohuoneeseen. Nostin myös viime vuoden diy kynttiläasetelmasta yhden lipaston päälle. Pitää varmaan ottaa myös muut esille ja laittaa vaikka kaikki keittiön pöydälle. Tällä kertaa laitoin havujen tilalle puolukan varpuja, joita ehdin hakemaan metsästä ennen lumen tuloa. Jos kaipaat edullisia, mutta yksinkertaisen kauniita kynttilänjalkoja joulupöytään, muuten vain koristeeksi tai vaikkapa edulliseksi jouluviemiseksi, suosittelen kurkkaamaan ohjeen yllä olevasta linkistä.


Ihanaa viikonlopun jatkoa <3

torstai 24. marraskuuta 2016

Viherkasvit seinällä


Vihdoin ja viimein sain pöydällä paikkaansa odotelleen viherkasvit seinälle. Kerroinkin aikaisemmin tehneeni kivan edullisen löydön Helsingin reissulla. Ostin nimittäin nämä keraamiset kukkaruukut Tigerista. Hinta ei päätä huimannut, joten halusin ne ehdottomasti hankkia meille. Olisin löytänyt ruukuille montakin hyvää paikkaa, mutta lopulliseksi valikoitu olohuone. 

 

Itse tykkään kovasti ruukkujen muodosta sekä ripustuslenkeistä, jotka muistuttavat nahkaa. Nyt pitää vain toivoa kasveille pitkää elämää tämän viherpeukalon käsissä. 
Viikonloppuna ajattelin laittaa siniset tyynyt kaappiin odottelemaan seuraavaa hetkeä ja valikoida sohvalle pehmeämpiä ja talvisempia tyynyjä. Maton suhteen emmin edelleen, joten senkin paikka saattaa vaihtua. Vaikka maton kuvio on kaunis, huomaan kaipaavani yksinkertaisempaa ja selkeämpää ilmettä.

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Pieniä ja isompia askelia


Muistan suunnitelleeni jouluvalojen laittoa jo lokakuun puolella. Mietin onko jo liian aikaista ja päätin ettei olisi. No totta puhuen, valot jäivät ja nyt olen pahasti tämän suhteen jäljessä. Toisaalta totesin etten kaipaa tänä jouluna mitään kovin mullistavaa joulusisustusta, koska pienilläkin jutuilla voi luoda jouluisen fiiliksen. Tällä hetkellä nimittäin nautin siitä, että meillä on jokin nurkka valmiina, eikä kaikki ole keskeneräistä. Sitäkin tässä talossa kuitenkin riittää.


Päässä pyörii monenlaisia ideoita sisustuksen saralla ja niitä toteuttelen hiljalleen. Välikatossa olevien ilmastointiputkien eristäminen oli todella iso urakka, joka vei mehut mennessään. Työ saatiin kuitenkin viimein tehtyä ja välitilaan puhallettua uusi puhallusvilla. Tämä aiheutti tosin sen, että sisällä tehtävät työt jäivät odottelemaan, mutta nyt saamme kuitenkin nauttia lämpimästä kodista. Lämmin tämä oli aikaisemminkin, mutta nyt saamme energiankulutusta mukavasti laskettua. Tämä jos jokin on tärkeä asia meille. Toki myös ilmastoinnin asentaminen koko taloon.


Hiljalleen olen kiikuttanut jouluisia juttuja olohuoneeseen. Ostin meille jopa pienen hyasintin, joka jo tuollaisenaan jaksaa ihastuttaa. Joulua ennen niitä tulee varmasti ostettua useampiakin. Näistä kuvista näkee hyvin sen kuinka väsyneenä voi äiti siivoskella kotiaan. Kaikki piti olla siivottu, paikat imuroitu, kameran kanssa hetki aikaa heilua ja mitä kuvissa näenkään. Sohvan alla pötköttelevän pehmolelun, joka taitaa pötkötellä edelleen siellä. Mitäs pienistä.Sujautin hyasintin pienen paperipussin sisään ja nostelin taljat kaapista esille. Ei sitä paljoa tarvinnut joulufiiliksen hakemiseen. Nyt olohuoneesta löytyy jo jouluvalojakin, mutta niitä tulette näkemään tässä hieman myöhemmin.  


Näiden kuvien myötä pääsen pienesti vinkkailemaan mitä muuta olohuoneeseen on tullut. Vihdoin ja viimein sain nimittäin tehtyä sen mitä pitkään olen suunnitellut ja täällä bloginkin puolella suunnitelmat jo ääneen sanonut. Jatkan siis aiheesta heti seuraavassa postauksessa. Nämä kyseiset sisustusjutut ovat vilahtaneet jo snäpin puolella ja saaneet siellä aikaan paljon kyselyitä. 


Joko teillä ollaan joulun suhteen odottavaisia? Onko koti jo saanut jouluisemman ilmeen?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...