torstai 31. lokakuuta 2013

Happy Halloween!

Halloweenin suosio kasvaa kovaa vauhtia myös Suomessa sekä muualla Euroopassa. Mekin olemme viime vuosina ystävien kanssa järjestetty Halloween-juhlia katkaisemaan pimeää syksyä. 

Tänään aloitin viimein hieman valmistelemaan koristeita, koska juhlat ovat tänä vuonna meillä. Netistä olen hakenut ideoita askarteluun, koska olen lähtenyt ajatuksesta etten osta koristeita vaan teen ne itse. Samalla lapset voivat auttaa minua tai keksiä omia koristeita.
Nämä hauskat kuvat löytyivät netistä. Happy Halloween -kuva löytyi täältä ja pöllöhaamu täältä. Molemmista sivuista löytyy kaikkea muutakin kivaa tulostettavaa.

Tehtiin neidin kanssa kutsukortteja, joita huomenna viedään kaikille, kuva on täältä. Korteista olisi voinut tehdä tosi hienot leikkaamalla tulostetun kuvan erilailla, mutta tehtiin tällaiset simppelit versiot.


Neiti keksi tehdä lepakoita värikkäistä papereista.


Monessa sivustossa ja blogissa olen törmännyt tähän todella hienoon ideaan. Mieleisellä kuvalla saa kynttilän kuin kynttilän koristeltua. Ajattelin ensimmäistä kertaa kokeilla toteutusta itsekin ja tulostin erilaisia halloween hahmoja täältä. Tulostin kuvat aivan tavalliselle tulostuspaperille ja leikkasin ne irti.


Kynttilöiden ja kuvien (käy myös servettien kuvat) lisäksi tarvitset leivinpaperia ja hiustenkuivaajan (kerrankin käyttöä minun vanhukselle).


Asettele kuvat haluamaasi kohtaan ja laita leivinpaperi tiukasti kuvien päälle. Tämän jälkeen lämmität kuvat kuivaajan avulla kiinni kynttilään. Leivinpaperin pinnasta näkee kun kuva alkaa kiinnittymään kynttilän pintaan. Ole kuitenkin varovainen kuumentamasta kynttilää liian pitkään, koska steariini alkaa sulamaan (tämän jokainen tietääkin, mutta teille voi käydä kuten minulle). Kuvan kiinnittämiseen kuuman ilman avulla ei mene kauan aikaa. Voit tarvittaessa tarkastaa kiinnittymisen leivinpaperia irroittamalla.


Näistä tuli aika kivoja ja kiinnittäminen oli helppoa.
Jännityksellä jään odottamaan miten kuvien käy kynttilöitä polttaesssa (toivottavasti ei syty palamaan).


Ensimmäisellä kokeilukerralla onnistuin kuumentamaan kynttilää liikaa ja steariini lähti sulamaan. Ei auttanut kuin kääntää kynttilä ja kokeilla uudestaan. Helppoa oli, mutta luulin kuvan kiinnittymisen kestävän kauemmin. Eli ei nämä kokeilut aina ihan ensimmäisellä kerralla onnistu :)


Lisää Halloween koristelua tiedossa, pääsin vasta alkuun. Ehkä joku muukin pitää juhlat hieman myöhemmin.

Eli ei muuta kuin Happy Halloween!keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Granit

Nyt on koulutukset taas hetkeksi käyty ja palattu arkeen. Helsingissä on aina kiva piipahtaa ja nähdä ihania ystäviä. Sai vaihtaa kuulumisia rauhassa. Kotona oli isillä ja papalla mennyt enemmän kuin hyvin lasten kanssa. Mies päätti, että kokeilee yösyötön jättämistä sillä aikaa pois, koska siihen oli nyt hyvä mahdollisuus ja onnistui heti ilman ongelmia. Jännityksellä odotan ensi yötä... Lisäksi pieni muru oli alkanut konttaamaan. Onneksi ehdin ennen lähtöä nähdä ensi konttaukset, joten ei tullut ihan niin paha mieli. Turhaan huolehdin miten täällä pärjätään. 

Piipahdin monien kehumassa Granitissa. Voi siellähän oli kaikkea kivaa. Tämä ruotsalainen piensisustusliike on mukavaa vaihtelua muuhun sisustusliiketarjontaan. Selkeää ja yksinkertaista, tykkään!Erilaisia lamppuja ihastelin, mutta nyt ei lähtenyt niitä matkaan, mutta jotain pientä kivaa kyllä. Niitä näyttelen myöhemmin. Teille on myös tulossa jotain pientä kivaa tuolta liikkeestä, olkaa kuulolla :)

Kamera ei oikein ole nyt toiminut haluamalla tavalla ja olisi aika päivittää se parempaan. Se ei vain enää toimi. Valokuvaus on jäänyt tästä syystä liiankin vähälle. 
Toivottavasti joulupukki kuulisi vinkkiä ;)tiistai 29. lokakuuta 2013

Metsäretki

Terkkuja Helsingin myrskyisästä säästä. Täällä ollaan kouluttautumassa ja samalla ystäviä näkemässä. Tuuli humisee ja sade piiskaa ikkunoihin. Myrskyä siis ilmassa. 

Käytiin lasten kans taas viikonloppuna metsäretkellä etsimässä sieniä. Todellisuudessa metsäretki on aika kaukaa haettu, mutta kuulostaa kivalta. Etsittiinhän me hetki sieniä, mutta lapset olivat aika väsyneitä, joten retki metsään jäi lyhyeksi. Sieniä ei löydetty, harmi kyllä. Viime vuonna samasta paikasta kannoin kassillisen sieniä kotiin.

Jännä nähdä onko aamulla vielä myrsky, ainakin täällä meren rannan tuntumassa tuuli vain yltyy koko ajan...

Kiitos kommenteista edellisiin postauksiin, vastailen niihin taas heti kun pääsen paremmalla ajalla koneelle. 


Halauksin

Laura


sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kommentti jättää jälkensä

Sain vihiä Täyttä elämää -blogista, että perjantaina alkoi monissa blogeissa kiusaamisen vastainen Kommentti jättää jälkensä -kampanja. Tähän kamppanjaan halusin ehdottomasti myös itse osallistua, vaikka en olekaan itse kokenut kiusaamista tai ikäviä kommentteja blogissani. Olen kuitenkin ymmärtänyt monien niitä saavan.

Kommentteja on kiva saada ja kaikista positiivisista sanoista tulee hyvälle mielelle.
Toivottavasti kiusaaminen myös nettimaailmassa vähenee.

LauraTreffit

Onko teillä joskus arki vienyt mennessään ja aikaa on vähän kahden keskiselle ajalle?
Meillä on. Tästä syystä menemme välillä treffeille, eikä silloin tarvita isoja järjestelyjä. Kotonakin treffailu onnistuu vallan hyvin.  Kyllähän me joskus kahdestaankin päästään johonkin lähtemään, mutta sitä tapahtuu harvoin. Tästä syystä pitää olla luova ja toteuttaa asiat toisella tapaa.

Perjantai-iltana mieheni oli taas tehnyt meille ruokaa ja katsottiin leffoja. Laatuaikaa siis, pienellä panostuksella.


Toivottavasti kaikki muistaa arjen härdellien keskellä välillä nauttia ajasta myös kahdestaan. Arkisesta asiasta voi tehdä hieman spesiaalimpaa pienillä asioilla ja näin muistaa toista.

Olen myös todella otettu kaikista lukijoistani, joita on julkisesti kirjautunut jo kolmea vajaa sata. Ihan käsittämätöntä! Pian siis luvassa taas arvontaa :)

Psst... mieskin innostui tänään askartelemaan, siitä myöhemmin lisää...

Nyt hyvää yötä!

perjantai 25. lokakuuta 2013

Loviisan Aitta avaa joulunsa

Tulin teille pikaisesti ilmoittamaan, että jos liikut Turun seudulla huomenna niin Loviisan Aitta Ruskolla avaa joulunsa huomenna lauantaina 26.10. Liike on auki 10-15 ja sunnuntaina 12-16. 

Loviisan Aitta on sisustajan unelmapaikka! Suosittelen!!!

Kuva on Loviisan Aitan sivuilta

Yritän päästä itse käymään liikkeessä, mutta jos aikataulu on tiukka niin menen ehdottomasti toisena päivänä katsomaan mitä kaikkea ihanaa liikkeeseen on ilmestynyt. 

Onko Loviisan Aitta sinulle tuttu liike?

Ihanaa perjantai-iltaa!


Päivän kuulumisia haasteen muodossa

 Sain Melissa´s Take on Life- blogin kirjoittajalta hauskan haasteen. Mukava tarttua tällaiseen haasteeseen.

Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:

1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisista. Liitä myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.
3. Voit muuttaa haasteen sisältöä mieleiseksi.
4. Keksi haluamasi määrä kysymyksiä.
5. Haasta haluamasi määrä blogeja mukaan.

Meistä hieman:

Alkuun pari asiaa meistä, jos et ole blogissani aiemmin vieraillut. Olen 30-vuotias nainen, jolla on aina jokin projekti meneillään. Olen ikuinen haaveilija kaiken suhteen. Rakastan olla muiden ihmisten kanssa tekemisissä, sen vuoksi olenkin ihmisläheisellä alalla. Ystäviä minulla on ympäri maailmaa ja mieheni mukaan teen kärpäsestäkin kaverin (siitä en tiedä). Olemme asuneet lyhyen aikaa ulkomailla ja voisin muuttaa joskus uudelleenkin. En ehkä kuitenkaan ihan heti. Nyt asustelemme Turun seudulla, mutta olemme junan tuomia pohjoisesta (mieskin, mutta huomattavasti aiemmin). Meidän perheeseen mieheni ja minun lisäksi 5-vuotias neiti, 3-vuotias nuori herra ja 7kk vanha pieni poju. Lisäksi perheessämme on karvainen koiruus.

Tämän päivän kuulumisia:

Meillä on sairasteltu nyt tämä viikko urakalla. Pari tervettä päivää oli, mutta sitten jatkui kun meidän 3veellä nousi kuume. Kuumeilu loppui eilen, mutta tämä aamu otettiin poikien kanssa rennosti leikkien, pienin tietenkin välillä torkkuen. Meidän neidin kaveri tuli hänen äitinsä kanssa hakemaan neitiä aamulla afrikkalaiseen tanssiesitykseen, jossa lapsetkin pääsivät mukaan tanssimaan. Samalla neiti pääsi esityksen jälkeen kyläileen. Sitten olikin lapsilla visiitti kirjastossa isin kanssa ja ruokailu. Ruokana oli lasten toivomaa kinkku-ananaspastaa, meille aikuisille lisättiin hieman sinihomejuustoa ja parmesaania. Nyt lapset leikkii ulkona naapurin alakouluikäisten lasten kanssa ja minä valmistaudun laittamaan pienen vaunuihin. Sitten ohjelmassa olisi metsäretki lasten kanssa isin lähtiessä takaisin töihin.Saatiin naapureilta iso kasa Pet Shopeja ja niiden talo. Heidän neidistä on tullut jo iso, joten ei kuulemma enää tarvinnut näitä. Me ollaan nyt ahkerasti keksitty erilaisia leikkejä näillä ja lapset tykkää. Kiitos vaan naapuriin, tiedän, että luette tämän.

Illalla on ohjelmassa hieman siivoamista, koska meille tulee huomenna luultavasti miehen kavereita kylään.

Vastaukset kysymyksiin:
 1. Mikä on suosikkiesineesi sisustuksessasi?
En osaa nimetä mitään suosikkiesinettä, joistakin huonekaluista tai esineistä luopuminen olisi hyvin vaikeaa. Niihin liittyy muistoja tai ne on lahjaksi saatu. Olen saanut paljon tavaraa kotiini vanhemmiltani, enkä niistä kovin helposti luovu. Ne ovat muistoja tietystä erittäin tärkeästä ajasta perheemme elämässä. Myös isovanhemmilta saadut perintötavarat tulen aina pitämään mukanani.


Tämä vanhemmiltani saatu, Ruotsin messujen ostos, olohuoneen pöytä on kyllä iso, mutta niin rakas. Minulle jo ehdotettiin sen vaihtamista, ehei... siinä näkyy elämä. Koira on syönyt pöydän kulmat, lapset hakanneet pöydän pintaa ja poju piirtänyt taideteoksia. Sitä on yritetty puhdistaa ja pitää hyvänä, mutta kyllä se on kaikesta kärsinyt. Silti se on tärkeä!


Makuuhuoneen lamput ovat kulkeneet mukanani kauan.


Tämä tuolin vanhus kotiutui meille tuttavan kautta, hylättynä, roskiskuormasta. Lapset tykkäävät tästä hurjasti ja sitä kuljetetaan ympäri taloa. Tuolilla näkyykin eiliset kahvitteluleikit.

2. Minkälaiseksi kuvailisit sisustustyyliäsi?
En osaa sanoa mitä sisustustyyliä edustan, mutta meillä on sekoitusta uutta ja vanhaa, tykkään paljon monenlaisesta ja kodistamme teemmekin meidän näköistä. Maanläheiset värit ovat erityisesti mieleeni, kotoa löytyykin valkoista, harmaata, beigeä, mutta myös mustaa ja ruskeaa. Lasten huoneista löytyykin enemmän väriä. Mitäs niitä onkaan, näitä sanoja tulee mieleen kun mietin omaa kotia tai sitä mitä siinä näkisin; rustiikkinen, maalaisromanttinen, indrustial, skandinaavinen, beach house. Eli aika sekametelisoppa.

3. Onko teillä lemmikkejä ja jos on, niin mitä?
Meillä on ihana Parsonrusselinterrieri, joka tottelee nimeä Bumba. Tämä vauhdikas kaveri täyttää joulukuussa 7 vuotta.


4. Onko sisustus sinulle pelkkä harrastus, vai työskenteletkö alalla?
Sisustus on minulle pelkkä mieluinen harrastus, vaikka ihanahan tällä alalla olisi ollakin. Ihailen kauniita koteja, omaani laitan hiljalleen, suurimmaksi osaksi haaveilen, luen sisustuslehtiä ja blogeja. Olen saanut valtavasti vaikutteita äidiltäni, jolla on mielestäni hyvä maku, silmää tehdä upeita ratkaisuja. Olen myös kiertänyt äitini mukana sisustusmessuilla niin Helsingissä kuin Frankfurtissa.

5. Oletko jouluihminen?
Olen niin jouluihminen, rakastan joulua ja sitä odotetaan kovasti. Meillä jouluvalot ovat tunnelmavaloja eli niitä ripustelen milloin mihinkin ja mihin vuoden aikaan tahansa. Nyt olen hieman vielä hillinnyt joulun tuomista kotiin, koska meillä ei ole vielä lunta eikä sen myötä niin kova jouluinen olokaan. Yleensä alan hiljalleen tuomaa sisälle kaikkea jo aika aikaisinkin. Perinteiset pihavalot ovat asennettu, mutta ne eivät ole vielä päällä.


Tytön huoneen kaksi pientä poroa kertoo neidin joulun odotuksesta...


Eteiseen olenkin jo alkusyksystä laittanut valot lyhtyyn. Valmistautumista pimeään aikaan.

6. Suosikkielokuvasi?
Olen niin tylsä etten osaa sanoa mikä on lempi elokuvani, niitä on paljon. Täytyy myöntää suosikkien menevän aika romanttisen puolelle, mutta tykkään kovasti myös katsoa tosielämään perustuvia elokuvia. Ehkä nämä hormonien vaihtelut viimeisen vuoden aikana ovat huutaneet romanttisten pläjäysten perään.

7. Ihanin blogi tuore blogi?
Apua, olen törmännyt nyt niin valtavan moniin ihaniin uusiin blogeihin ja samalla myös blogeihin, jotka ovat jo toimineet kauemmin. Ihastuttavia kuvia jokainen pullollaan. Blogeissa viehättää kauniit kuvat ja hyvät ideat. Uusi kamera olisi itselläkin toiveissa. Pitäisi muuten lisätä paljon uusia blogeja tuohon minun lukulistaan, joka kertoo vain pienen ripauksen siitä mitä lueskelen.

Kysymykseni haastamilleni blogeille:

Melissan esittämät kysymykset olivat nyt sen verran hyviä, vaikka itsellä tuottikin hankaluuksia niihin vastata, laitan ne silti eteenpäin.

1. Mikä on suosikkiesineesi sisustuksessasi?
2. Minkälaiseksi kuvailisit sisustustyyliäsi?
3. Onko teillä lemmikkejä ja jos on, niin mitä?
4. Onko sisustus sinulle pelkkä harrastus, vai työskenteletkö alalla?
5. Oletko jouluihminen?
6. Suosikkielokuvasi?
7. Ihanin blogi tuore blogi?

Haastamani blogit:

Stella Vanilja
Pia ja pojat
Pieni Onnenpesä
Valkoinen Soihtu
Hopealusikka puussa
Heikun Keikun
Juhlahuuma
Prinsessajuttu
Vaniljan valkoista
Täyttä elämää
PISARA ILOA
Oma koti onnenpesä
Pipsun Pieni Paja

Oho, innostuin vähän haastamaan blogeja. Pakko oli lopettaa, koska lista olisi voinut vain jatkua :) Viime kerralla en haastanut ketään, joten se jäi harmittamaan. Nyt otin senkin vuoksi hieman enemmän blogeja haasteeseen mukaan.

Toivottavasti mahdollisimman moni ehtii vastata, mutta en silti pety jos sinulla ei ole aikaa tai haaste ei sovi blogiisi :)

Aurinkoista perjantaita!
(Edit: tämä ei ollutkaan lähtenyt julkaisuun, jota suuresti ihmettelen. Mutta onnistuuhan se näin iltaisellakin)keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Vauvalahjaksi virkattu helistin

Pääsin tänään ihastelemaan ystäväni kuukauden ikäistä vauvaa. 
On ne pienet vaan aina niin suloisia <3 
Olin ostannut vauvalle farkkuhaalarin ja bodyn lahjaksi, mutta halusin tehdä jotain myös itse. Tiesin ystäväni kutoneen vauvalle jo tumput ja sukat, joten halusin keksiä jotain muuta.

Sain ajatuksen kokeilla jotain täysin uutta. Ajattelin, että virkattu helistin voisi olla kiva. Ilman mitään ohjeita lähdin kokeilemaan miten helistin onnistuisi. Sain ajatuksen tehdä helistimestä pupun, koska vauva oli saamassa muitakin pupuleluja. Sisälle laitoin kulkusen.


Tällainen tästä sitten tuli. Ensimmäiseksi helistimeksi ihan hyvä, vaikkei täydellinen olekaan.
On ainakin uniikki :)


Tänään sainkin uuden ihanan vauvauutisen. 
Pitää varmaan heti alkaa seuraavaa helistintä virkkaamaan ja samalla harjaannuttamaan taitoja.
Ihana kun kuulee näitä uutisia vähän väliä, en voisi olla onnellisempi ystävieni puolesta <3


tiistai 22. lokakuuta 2013

Suloiset keksit teksteillä

Tämä blogin pitäminen on kyllä mukavaa puuhaa, joka kerta kun huomaan jonkun jättäneen viestin, tulee niin hyvälle tuulelle. Täällä tuntuu olevan koko ajan niin hyvä ja kannustava ilmapiiri. Toivottavasti se tulee ilmi myös niille, jotka eivät omaa blogia pidä vaan ovat lukijoina. Olen itse todella positiivisesti yllättynyt tästä kaikesta ja aina on ihanaa huomata kun joku on klikannut itsensä uudeksi lukijaksi.

Tänään pääsin viimein testailemaan keksileimasimia, jotka löysin Clas Ohlsonilta. Paketissa oli neljä muottia ja hintaa paketilla oli 5,50€. Näin myös söpöjä puisia keksileimasimia Tigerissa kappalehintaan 4€. Päätin kuitenkin hankkia nuo muoviset Clas Ohlsonilta, koska tuolla hinnalla sai useamman kerralla. 


Meidän pienet juomalasit pääsivät tuikkukupeiksi. Nämä kaiken kestävät lasit ovat ihan huippuja. Ne kestävät tiputtelua, eikä yksikään ole vielä meidän lasten käytössä mennyt rikki. Tosin en ole kyllä asiasta  maininnut lapsille, koska he varmaan haluaisivat heti kokeilla niiden kestävyyttä.
Näiden suklaakeksien ohje löytyi Hyvä kokki -kirjasta. Kokeilin tätä ohjetta ensimmäistä kertaa ja se oli itseasiassa ihan hyvä näiden keksien tekemiseen. Valintaan oleellisesti vaikutti se, että meiltä löytyi kaapista juurikin tähän reseptiin vaativia aineksia.

Tässä ohje teillekin:

200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
2 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita taikinaan yhdistetut kuivat ainekset. Anna jähmettyä kylmässä.

Taputtelin taikinasta muotin kokoisia ja noin ½ cm paksuisia keksejä. Paistoin keksit 200 asteessa noin 6-8 min ja hetki uunista tulon jälkeen painoin muoteilla kekseistä halutun kuvioisia. Kokeilin tehdä painamisen ennen paistamista, mutta tällä tavalla en saanut keksejä onnistumaan. Yli jääneet reunapalaset syötiin heti lasten kanssa.


Näitä oli kyllä kiva tehdä ja ne maistuivat hyvälle. Voisin kuvitella vieväni näitä myös tuliaisena tai joulumuistamisena ystäville, naapureille. Tähän olisikin kiva virkata jouluna kori ja laittaa keksit sitten sinne johonkin kauniiseen paperiin käärittynä. 


Keksileimasia tuntuu vilisevän eri blogeissa, eikä yhtään ihme. Tämä on kivaa puuhaa ja vähän vaihtelua keksien tekemiseen. 

Neitikin on paratunut ja pystyi auttamaan äitiä keksien tekemisessä. 
Nämä maistuivat erityisen hyviltä ihan vain maidon kanssa :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...