torstai 31. joulukuuta 2015

Arvontavinkkaus uuden vuoden tohinoissa


Tulin pikaisesti toivottamaan teille hyvää uutta vuotta sekä vinkkaamaan Instagramissa käynnistyneestä ihanasta arvonnasta, jossa palkintona on upea käsintehty designvalaisin, Selma. Juho Pasila on suunnitellut Selman Sessakille. Valaisin valmistetaan Porvoossa.Arvontaan osallistuminen on  helppoa, tarkemmat ohjeet löydät instagramista. Minut löytää sieltä nimellä heinassaheiluvassa. Ehkä siis nähdään siellä :) Palaillaan uuden vuoden tunnelmiin sitten myöhemmin ;)


Mutta nyt toivotan teille rakkaat lukijat oikein ihanaa uutta vuotta!
Nauttikaa!!!

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Roiske -säilyttimen voittaja


Joulun vuoksi arvonnan voittajan julkistaminen siirtyi tänne välipäiville. Nyt voittaja on kuitenkin selvillä ja ihana Teija Helin Design Roiske -säilytin lähtee uuteen kotiin.

Arvonnan järjestäminen oli minulle erittäin mieluinen, koska näin sain omalta osaltani auttaa ystävääni saamaan näkyvyyttä käsityönä tehdyille tuotteilleen. Kotimaista työtä kun tulee arvostaa ja kannattaa. Ja kun tunnen naisen, tiedän hänen tekevän tätä täydestä sydämestä, rakkaudella.Ja siihen arvonnan voittajaan. Arvonnan voittajaksi nousi Teija Hämäläinen. Paljon onnea!


Kiitos kaikille osallistujille <3


tiistai 29. joulukuuta 2015

DIY - Talosängynpääty kerrossänkyyn


Pitkään haaveilemani sänky on valmis! Muistatteko kun aloitin poikien kerrossänkyprojektin ja kirjoitin sängyn tuunaamisesta, vai mitä sanaa nyt käytinkään. Nyt se tuunaus on tehty ja pojilla on `kerrossänkytalo`. Päädyin tekemään sängyn päähän kevyen talorakennelman ikkunoilla ja katolla, jotta rakennelmasta ei tulisi liian massiivinen. Nyt molemmilla pojilla on omat ikkunat ja ylemmässä sängyssä oma katos. Ja voin kertoa, että pojat tykkää!


Meidän piti alunperin tehdä koko kerrossänky alusta loppuun itse, mutta sainkin oman vanhan sängyn lapsuudenkodistani, joten vältyimme sen tekemiseltä. Sänky sai uuden maalikerroksen ja ilme muuttui täysin. Projekti jäi kuitenkin kesken, odottamaan parempaa aikaa. Ja nyt projektin jatkaminen tuli ajankohtaiseksi.Talopäädyn kokoaminen käy nopeasti, mutta sitä ennen pitää tehdä hyvät pohjatyöt.

Materiaalit ja työvälineet:

Tarvittaessa pakkelia
3x40mm uppokantaruuveja n. 30kpl


Tarvittavien vanerilevyjen leikkaamiseen tarvitsee tarkat mitat, jotka kannattaa tarkistaa ennen leikkausta oman sängyn mukaan. Laitan nyt tähän meidän sänkyyn tulleiden vanerilevyjen mitat. Mitat ovat suhteutettu olemassa olevan sängyn ja huonekorkeuden mukaan.

Taustalevy:
Leveys 86,7cm, korkeus päätykolmioon saakka 160cm.
Päätykolmio on leikattu 90 kulmaan. 
Kokonaiskorkeus katon kanssa n. 207cm.

Sivulevyt:
Leveys 55cm, korkeus 160cm.
Ikkunat: korkeus 25cm, leveys 30cm.
Alemman ikkunan alalaita 55cm maasta mitattuna (levyn alalaidasta).
Ylemmän ikkunan alalaita 125cm maasta mitattuna (levyn alalaidasta).

Kattopalaset:
Mitattu kattokolmion mukaan.
Leveys 55cm, korkeus n. 61-62cm
Levyn alareuna on viistotettu 45asteen kulmaan ja yläosasta toinen levy on 1cm (levyn leveyden) verran toista pidempi, jotta yläosan kiinnittäminen onnistuu helpommin.


Vaneria ei välttämättä tarvitse maalata, koska vaneri on itsessään kauniin värinen. Silloin materiaaliksi kannattaa valita tasaista vaneria, joka ei kaipaa pinnan hiomista. Tiesin jo ennen projektin aloittamista maalavani levyt valkoiseksi, koska sänky on valkoinen. Tästä syystä ostin edullisempaa vaneria (n. 1cm paksuista), joka vaati hieman enemmän esikäsittelyä. Näin säästin huomattavasti hinnassa ja sain silti haluamani näköisen lopputuloksen. Projektissa olisi voinut käyttää myös liimapuulevyä.Työvaiheet:

1. Leikkaa levyt tarkoilla mitoilla
2. Pohjamaalaa levyt
3. Tarvittaessa paklaa oksan reiät tai kolot ja hio vanerilevyt kauttaaltaan
4. Maalaa levyt valkoiseksi
5. Kiinnitä levyt paikoilleen ruuveilla


Ja nän projekti on valmis! 

Olen lopputulokseen äärettömän tyytyväinen. Juuri haluamani kevyen oloinen rakennelma, mutta samalla myös turvallinen lapsille. Nyt katoksen alla on mukava lekotella kirjaa lukemassa ja selkeästi myös nukkumaan meneminen on helpottunut. Sängystä onkin tullut poikien lempipaikka.

Iso kiitos Pekalle avusta levyjen leikkaamiseen ja kiinnittämiseen. Niitä en olisi saanut yksin tehtyä.


Voin kertoa, että projekti ei vielä tähän päättynyt. Toimiminen K-raudan kuukauden vierasbloggaajana on saanut minuun puhtia ja olen saanut tehtyä suunnitteilla olevia juttuja. Tämäkin projekti on jatkunut askeleen eteenpäin, mutta siitä myöhemmin lisää :)


*Postaus on toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Uutta poikien huoneeseen


Joululoma etelässä on päättymässä ja huomenna ajellaan jo takaisin kotiin. Suurin osa ajasta meni täysin väsymyksestä palautumiseen, syömiseen sekä perheen yhteisiin hetkiin. Nukuttuakin tuli enemmän kuin aikoihin. Joulu oli juuri sellainen kuin toivoinkin. Onneksi loma vielä jatkuu. Tarkoitus on mennä kotiin vain muutamaksi yöksi, lähinnä vaihtamaan laukkuihin puhtaat vaatteet. Sillä tarkoituksena on suunnata ystäväperheen kanssa uuden vuoden viettoon mökille.


Ajattelin lomalla tekeväni paljon myös blogin eteen, mutta päätinkin tehdä toisin, anteeksi. Oli pakko ottaa samalla myös pienesti lomaa täältä, jotta sain täysin akut ladattua. Konetta tulee arkena helposti tuijoteltua liikaakin.


Kuvissa näkyy poikien joululahjoja, jotka olivat myös tämän sisustaja-äidin mieleen. Pojat olivat pitkään toivoneet lisää legon säilytyslaatikkoja ja saivatkin niitä nyt lahjaksi. Toiseen pienin sujautti niin legot, junat kuin autot ja toiseen isompi laittoi kokoamansa lahjalegot. 

Myös etsinnässä ollut YOYO adventure automatto löytyi viime hetkellä ennen joulua ja nopean toimituksen ansiosta matto ehti vielä joulupakettiin. Voin siis lämpimästi suositella Kaisu-Leenan nettipuotia, Klaadaa muillekin. Matto tulee poikien uudistettuun huoneeseen ja vanha matto siirtyy neidille. Matto on aika kapea (70cm), mutta uskon sen olevan aivan riittävä poikien huoneeseen. Lopputuloksen tosin näen vasta kotiin päästyä.Toivottavasti teilläkin oli onnistunut joululoma ja akut on nyt ladattu niin loppuvuoteen kuin alkavaankin <3


perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulu


Me olemme siirtyneet Turun seudulle viettämään joulua vähemmän lumisiin maisemiin. Joulun tekee kuitenkin seura, hyvä ruoka ja tunnelma. Pitkän työrupeaman jälkeen loma tuli tarpeeseen ja olemmekin nauttineet oleilusta kaikin siemauksin. 
  
Eilinen oli jännä päivä pukki odotellessa. Lahjat tuntuivat olevan mieluisia ja ruoka oli jälleen taivaallista. Joulupöydästä löytyi monenlaista herkkua ja illalla vielä katettiin pöytä erilaisilla juustoilla ja lihoilla, jotka ostimme ystävämme putiikista Turun kauppahallista (Casa Italia). Viikonloppuna onkin tiedossa useiden ystävien näkemistä. En malta odottaa <3


Oikein ihanaa joulua!tiistai 22. joulukuuta 2015

DIY - Kynttiläasetelma joulupöytään


Vielä kaksi yötä jouluun ja viimeiset valmistelut ovat käynnissä. Nyt moni viimeistään miettii joulupöydän kattamista. Halusin luoda kauniin kokonaisuuden, joka voisi toimia monen kotona myös jouluaaton juhlakattauksessa. Kaikkeahan löytyy kaupasta valmiina, mutta ajatus oli tehdä jotain itse ja nopeasti.


Halusin luoda olohuoneen pöydälle kynttiläasetelmat, joka olisi edullinen toteuttaa. Hetken pyörittyäni K-Raudassa, silmiini osui paloturvallisia ilmastointikanavan päätyosia, joiden hinta ei päätä huimannut. Metallin väriset kannet sopivat sellaisenaan hyvin jouluun, mutta halusin maalata ne vielä valkoiseksi.Kauniin ja yksinkertaisen kynttiläasetelman teet helposti ja nopeasti.

Materiaalit:

valkoista spraymaalia
havujaSinun ei tarvitse kun maalata ilmastointikanavan päätyosat valkoiseksi spraymaalilla. Kansien kuivuttua asettele isot kynttilät kippojen keskelle ja kynttiläkipot ovat valmiit. Kauniin loppusilauksen saat koristelemalla kynttiläkipot vielä havuilla ja tunnelmavaloilla.Näin saadaan luotua kaunis ja yksinkertainen asetelma, joka sopii moneen kotiin, niin joulupöydän kattaukseen kuin olohuoneen pöydälle. Ja miksei noihin voi laittaa vaikka hyasintteja tai muita kukkia ja luoda näin oma jouluinen asetelma. Tänään alkoikin hyvin ansaittu joululoma. Ihanaa. Nyt siis nautitaan oikein luvan kanssa <3


*Postaus toteutettu yhteistyössä K-Raudan kanssa

lauantai 19. joulukuuta 2015

Makuuhuoneen tunnelmia


Tänään se siivousvimma sitten iski ja samalla myös innostuin laittamaan makkariin hieman jouluisenpaa fiilistä. Olohuoneesta toin tähden makuuhuoneen yöpöydälle ja sytytin muutaman kynttilän. Myös valaisin lähti vaihtoon, mutta ei tosin kauas, koska entinen pöytävalaisin muutti vain toiselle puolelle sänkyä. Tilalle pääsi minun kirpputorilöytö, Belidin upea lattiavalaisin. Ai, että olen tuosta tykännyt ja tykkään edelleenkin. Kauniin siro ja pelkistetty.

Päätin kokeilla miten erilaiset kuosit sopivat yhteen. On raitaa, ruutua, kolmiota, kuviota, mutta siltikään huone ei vaikuta liian levottomalta minun silmään. 


Täytyy loppuun vielä pyytää anteeksi jatkuvia valituksia kiireestä ja siitä, että kommentteihin vastaaminen on venähtänyt taas aivan liikaa. Viimeistään joululomalla saan kommentit ajantasalle. Olisi muutenkin kiva kuulla mistä te haluaisitte kuulla. Tai onko teillä toiveita postausten suhteen...? Mielelläni toteuttaisin myös toivepostauksia :)

Olen sormet lähes rakoilla työstänyt yhtä projektia, jota pääsen teille uuden vuoden viikolla esittelemään... En kyllä malttaisi enää odottaa :) Uskon, että siitä tulee todella kiva. Pientä vinkkiä olenkin antanut tuossa snäpin (heinassaheiluva) ihmeellisessä maailmassa. 


Tunnelmallista viikonlopun jatkoa!perjantai 18. joulukuuta 2015

Kohti tätä!


Viikko vierähti hurjan nopeaa, touhua on riittänyt joka päivälle aamusta pitkälle iltaan. Onneksi nyt on viikonloppu ja edessä siintää alkava joululoma. Vielä kun hetken jaksaa, voi nostaa jalat ylös ja nauttia. En tiedä miksi joulu on näin kiireistä aikaa, mutta sitä se taitaa olla useille, töissä sekä kotona.
Viimeisessä kuvassa on se fiilis, mihin pyrin itsekin tänä jouluna. Ja mitä kotiin tulee, olisi kiva jos se myös näyttäisi tältä. Kuva on otettu viime viikonloppuna ja nyt menossa olevan projektin vuoksi koti ei aivan näytä tältä. Ehkä kuitenkin viimeistään sunnuntaina :) Toivossa on hyvä elää! 

Muistakaa käydä osallistumassa upeaan arvontaan, jossa palkintona suomalaisen käsillä taitajan käytännöllinen tuote, joka on varmasti monen sisustajan mieleen.Leppoisaa ja nautinnollista viikonloppua!keskiviikko 16. joulukuuta 2015

DIY - Joulupuu


Mikä onkaan mukavampaa kuin tehdä jotain itse, pieniä ja suurempia projekteja. Tunnustan olevani, ystäviäni lainaten, näpertelijä, joten olin erittäin otettu saadessani kutsun olla K-Raudan joulukuun vierasbloggaaja. Tämä tuli minulle parhaaseen mahdolliseen aikaan, koska olinkin suunnitellut toteuttavani pari kivaa DIY-projektia. Projektien aloittaminen hieman venyi pitkään jatkuneen postin lakon vuoksi, joka viivytti perinteisen postin kulkemista. Nyt kuitenkin olen päässyt vauhtiin ja pääsette loppukuun aikana ja ehkä hieman myös tammikuun puolella näkemään useamman kivan DIY-projektin.


Joulu se vain lähestyy ja kotona suunnitellaan jo joulukuusen hankkimista. Rakastan joulua ja erityisesti aitoa joulukuusta, jonka tuoksu täyttää koko kodin. Moni on kuitenkin allerginen kuuselle tai on pidempään jouluna pois kotoa, joten aidon ja miksei myös muovisenkin kuusen voi korvata kauniilla joulupuulla.

Löysin lähimetsästä kaksi harmaantunutta isoa oksaa, jotka olivat täydelliset projektiini. Olisin kelpuuttanut minkälaiset oksat vain, mutta näiden avulla sain haluttua tunnelmaa ja luotua meille joulupuun ilman varisevia neulasia tai jatkuvaa kastelun tarvetta. En kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen oksien sävyyn, joten suhutin oksat kevyesti valkoisella spraymaalilla. Ennen maalausta annoin oksien kuivua päivän verran pesuhuoneessa.Projektin toteutus oli hyvinkin yksinkertainen ja edullinen.

Materiaalit ja työvälineet:

oksia/oksa
sekoituskeppi/sementin sekoituskone
vettä
iso paperipussi


Työvaiheet:

1. Laita sementtilaastia ämpäriin noin 2/3 osa, kaada joukkoon maltillisesti vettä, samalla koko ajan laastia sekoittaen. Tee seoksesta paksua, jotta saat oksat pysyvät itsestään betonissa pystyssä. Tarvittaessa tue oksat betonin kuivumisen ajan. Betonin avulla saat puusta varmasti tukevan ja samalla myös turvallisemman. 2. Betonin kuivuttua, suhuta oksat kevyesti haluamasi värisellä spraymaalilla. Maalaaminen on syytä suorittaa ulkona tai suojatussa tilassa. Itse käytin maalaamiseen mattavalkoista PROF -spraymaalia, jota jäi riittävästi vielä seuraaviinkin projekteihin.3. Lopuksi "sujauta" betoniämpärissä oleva valmis puu isoon paperipussiin. Itse laitoin puun kotoa löytyvään pestävään paperipussiin, johon ämpäri mahtui sisälle juuri ja juuri. Valmiin joulupuun saat koristelemalla sen kauniilla joulukoristeilla tai laittamalla siihen tunnelmavalot.


Meillä ei siis tulla tänä vuonna näkemään aitoa isoa joulukuusta pienen lisäksi, sillä tämä kaunis joulupuu tuo kotiimme kaivatun joulutunnelman. Luultavasti tulen hyödyntämään puuta myös jatkossa, sana joulu vain tippuu edestä pois :)*Postaus toteutettu yhteistyössä K-Raudan kanssatiistai 15. joulukuuta 2015

No voihan Roiske - ARVONTA


Usein haaveilen pystyväni kehittelemään jotain omaa, omalla nimellä, omalla kädenjäljellä, sitä jotain. Itsestäni tuskin koskaan tähän kuitenkaan on, mutta aika useista on. Yksi heistä on Teija Keloranta -blogista, johon tutustuin ollessani Åbloggaaja. Teija Helin on sisustustekstiiliartesaani, joka on suunnitellut oman upean malliston, jonka hän tekee myös itse käsityönä, painamalla kankaat ja ompelemalla tuotteet.Jokin aika sitten postista tupsahti paketti, josta löysin kaksi Teijan suunnittelemaa Roiske -säilytintä. Joku oli ilmeisesti huomannut minun innokkaat tykkäykset instan ja facen puolella :) Kiitos ihanasta paketista!


Suunnittelin laittavani säilyttimet lastenhuoneisiin, mutta kappas mihin ne nyt päätyivätkään. Äidin omaan käyttöön... :) Toin toisen pussukan työhuoneeseen, ajatuksena laittaa sinne jotain kyniä ja muita tarpeellisia työtarvikkeita, mutta lopulta päädyin sujauttamaan pussiin pienen männyn. Toisen säilyttimen ripustin eteiseen, koska olen pitkään kaivannut avaimille paikkaa. Nämä ovat kuin meille tehtyjä, todella kauniita.Ja mikä mukavinta, saan arpoa Teija Helin Design Roiske -säilyttyminen myös yhdelle teistä!


Arvontaan voit osallistua jättämällä kommentin postaukseen. Toisen arvan saat jos käyt tykkäämässä Teija Helin Design -facebooksivuista.

Muista tarvittaessa jättää toimiva sähköpostiosoitteesi, jotta saadaan paketti mahdollisimman nopeasti matkaan.


Arvonta päättyy sunnuntaina 20.12.2015.


Onnea arvontaan!


sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Hetken kauneus


Tänään pysähdyin kotimatkalla kuvaamaan hetkeä, jossa oli jotain taianomaista. Auringon lasku, paukkuva pakkanen ja kirkas taivas. Tänään meillä oli tämän talven kylmin päivä. Ulkona oli todella kaunista.

Täytyy sanoa, että olen kyllä onnellinen lumesta ja tästä valosta. Talvi tuntuu talvelta ja pimeyttäkin kestää paremmin. Tällä hetkellä joulukiireet ja muut kiireet painaa päälle. Joulujuhlia ja erilaisia tapahtumia tuntuu olevan koko ajan, kotona ehtii vain piipahtamaan. Ja äsken huomasin, etten ole teettänyt edes tämän vuoden joulukorttikuvia, saatikka niitä lähettänyt. Apua! Tiedänpäs mitä teen huomenna töiden jälkeen...


Ihanaa Lucian päivän iltaa <3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...