torstai 29. syyskuuta 2016

Niin hyvä tunne


Juuri kun viime postauksessa näytin viime aikaisia löytöjä, tänään tein sitten ihan kunnon löydön. Voi vitsi miten mahtavaa! Vielä en ehtinyt ottamaan kameraa esille ja räpsimään näistä uusimmista löydöistä kuvia, mutta lupaan varmasti ne esitellä kunhan saan ne vain ensin paikoilleen.Aika usein joku kysyy miten teen näitä löytöjä. Totuus on, että minulla on ollut älyttömän hyvä tuuri mukana. Ja aika usein ne jutut mitkä ovat minusta parhaita, muut eivät halua. Ilmeisesti minun löydöt ei hetkauta suurta massaa tai sitten osaan katsoa niiden potentiaalin nuhjuisesta, ei niin edustavasta kuvasta. Ehdottomasti parhaimpiin löytöihini kuuluva hyllykkö ei tuntunut kelpaavan kenellekään. Sen lahjoittaja ehti jo huhuilla hakijan perään useamman kerran, kunnes ilmoitus ponnahti minun eteeni. Onnesta soikeana hain "kelpaako tämä enää kenellekään" -hyllykön kotiini.


Olen kaiken tämän ostamisen ja kuluttamisen tilalle löytänyt itselleni sen mieluisimman eli kierrättämisen. Kaiken ei tarvitse aina olla uutta, vaikka itsekin ostan kyllä niitäkin. Varsinkin näin isompaa kotia remontoidessa ja sisustaessa ihan kaikki ei kävele vastaan kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa. Lähes aina kuitenkin yritän etsiä ensin tuotteita käytettynä. Tästä aiheesta itseasiassa Jutta kirjoitti vasta erittäin hyvän postauksen. Naureskellen luin sen, koska huomasin olevani hyvin samanlainen.


Postauksen kuvat eivät nyt niin älyttömästi koske tätä aihetta, vaan enemmänkin sitä hyvää fiilistä, jonka olen viime aikoina kokenut. Aikasemmin päällä ollut stressi alkaa olla kadonnut ja remonttikin on edistynyt. Ansaitsin siis herkun ja hyvän kahvin. Näistäkin kuvista esiintyvistä tavaroista tuolin ja maton olen ostanut kierrätettynä muutamalla eurolla. Tämän tuolin aitoutta toki suuresti epäilen, mutta aidon version taisin löytää viime viikon kirpparikierroksella. Ainakin suuresti epäilen niin. Aitoja tai ei, hyvä mieli löydöstä joka tapauksessa tuli. Nyt lopetan tästä aiheesta aiheesta jauhamisen ennen kuin kyllästytte (olen vain niin innoissani).

Kohta on taas viikonloppu. Se tulee taas kyllä tarpeeseen. Perjantai-illan ohjelmaan kuuluu poikien hoitopaikan talkoot, jossa vanhemmat auttavat paikkojen kunnostuksessa ja pihatöissä. Talkoiden jälkeen istutaan alas rennommissa merkeissä ja tutustutaan muiden lasten vanhempiin. Tiedossa on varmasti kiva ilta.


Mukavaa torstai-iltaa!

maanantai 26. syyskuuta 2016

Löytöjä löytöjä


Oi, että rakastan tehdä löytöjä. Olette ehkä jo tämän huomanneetkin, koska viimeaikaiset postaukset ovat sisältäneet paljonkin löytöjä mitä olen tehnyt. Viimeisimpiin löytöihin kuuluu musta tarjoiluvaunu, jonka sain erään talon tyhjennyksen yhteydessä. Vaunu ei kaivannut mitään muuta kuin putsauksen.Viime viikon kierroksella Kontissa nappasin eurolla mukaan tällaisen kauniin keraamisen vaasin. Juuri täydellinen yhdelle kukalle. Otin syksyisen oksan talon pihalta juuri ennen kuin kyseinen piikkipuska kaadettiin nurin. Liian laajalle levinnyt piikkinen pensas oli turhankin vaarallinen lapsille, joten se oli pakko hävittää.Laitoin tarjoiluvaunun nyt yläkerran aulatilaan, mutta en ole vielä varma tuleeko se tuohon jäämään. Kuvia napsiessa huomasin etten ole vieläkään laittanut meille yhtään taulua seinälle. Syytä olisi ehkä aloittaa niidenkin ripustaminen. Taulujen avulla saa kodista helposti paljon kotoisamman. Saman voisin sanoa verhoista, jotka meiltä myös uupuu. 


Mitäs tykkäätte tarjoiluvaunusta? Hitti vai huti?

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Herkuttelua, uutuuksia ja naapureita


Viikonloppu meni leppoisasti kotosalla. Ehdin hieman maalailla, raivata pihaa ja järjestellä paikkoja, mutta käydä myös talkoilemassa pojan jalkapallojoukkueen hyväksi. Viikonloppu on siis ollut osaltaan työntäyteinen, mutta myös leppoisa. 


Uuteen kotiin muutto on ollut kaiken kaikkiaan jännää aikaa, remontoimisesta puhumattakaan. Uuden kodin myötä ei saa pelkästään uutta taloa, pihaa, asuinaluetta, saa myös uudet naapurit. Aina ei kuule ihania tarinoita naapureista, joten olen hyvin onnellinen siitä, että meillä on ollut aina todella hyvä tuuri naapureiden suhteen. Ja tällä kertaa emme ole joutuneet pettymään. Erityisesti yksi perhe on ylitse muiden, nimittäin vanha koulukaverini perheensä kanssa asuu meidän naapurissa. Lapset ovat olleet todella onnellisia uusista kavereista, joten uskon meidän talojen välille syntyvän vielä pysyvä "polku".  Tänään ihana ystäväni oli paistanut lapsille vohveleita ja ne kiikutettiin meille herkuteltaviksi. Ilokseni pari vohvelia jäi meille aikuisille, joten ne herkuteltiin hieman juhlavammin uusista astioista. Ostin meille Marimekon alesta kaksi uutta kuppia ja yhden lautasen. Jotenkin olen ihastunut Siirtolapuutarha-astioihin ja nyt en voinut enää vastustella kiusausta. Ovathan nuo vain kauniita.


Toivottavasti teilläkin oli mukava viikonloppu.

torstai 22. syyskuuta 2016

Kohti lepakkotuolia
Löysin paikalliselta facebook-kirpputorilta hyvä kuntoisen Varaxin lepakkotuolin rungon edulliseen hintaan. Nyt hakusessa on päällinen tuoliin. Haaveena olisi ostaa/ompeluttaa tuoliin nahkainen päällinen. Olen ihastellut useammissa kuvissa nahkaista lepakkotuolia ja nyt olen pienen pienen askeleen lähempänä tämän haaveen toteutumista. Toki jos nahkaisten hinta huitelee liian kaukana meidän budjetista tai sopivaa ei löydy, aion laittaa tuoliin kankaisen päällisen. 

En ole aikaisemmin tutustunut Varaxin runkoihin, joten en tiedä onko tämä vanhaa vai uutta mallia. Myyjäkään ei osannut minua asiassa auttaa. Tuoli on kuitenkin ollut perheellä useamman vuoden, koska entinen päällinen oli rispaantunut rikki. Luin jostain, että uusi malli on hivenen vanhaa pienempi. Mittaamallahan tämä selviäisi, mutta ihan niin pitkälle en ole tässä projektissa ehtinyt. Sen verran kuitenkin ehdin päällisasiaa tutkia, että netistä löytyy lepakkotuolin päällisen tekemiseen hyvä ohje. Eli jos siis ompelemaan ryhdyn, tiedän minkä mukaan sen teen.

Mielelläni kuulen vinkkejä nahkaisen päällisen metsästykseen sekä kuulen lisää vanhan ja uuden rungon eroista.


Leppoisaa loppuviikkoa <3

tiistai 20. syyskuuta 2016

Upea Habitare 2016


Vihdoin pääsin käymään läpi Habitare-messujen kuvasaldoa, jota räpsin messujen aikana. Tämähän tulee toki näin reilu viikko messujen jälkeen, mutta ajattelin silti sen jakaa teille. Olin nimittäin erittäin positiivisesti yllättynyt tämän vuoden messuista. Monena vuonna olen ollut hieman pettynyt messujen yleisilmeeseen ja tarjontaan. Usein vain muutama osasto on ollut edukseen ja muut tulleet siinä sivussa. Tänä vuonna messut olivat rakennettu toimivaksi kokonaisuudeksi ja osastoihin oli todellakin panostettu.

Kamera taltioi paljon upeita sisustuksia ja usean osaston kohdalla jäin pidemmäksi aikaa ihastelemaan tumman puhuvia sävyjä sekä värien käyttöä. Parin osaston kohdalla jouduin kuitenkin vain tyytymään ihasteluun, sillä tummanpuhuvien osastojen kuvaaminen väenpaljoudessa ei ollut helpointa puuhaa.

Toivottavasti näistä kuvista saatte vielä näin messujen jälkeenkin inspiraatiota ja pääsette aistimaan saman kuin minä. Kauniita huonekaluja, luonnonmateriaaleja, viherkasvien käyttöä sisustuksessa, rentoa, jopa boheemia sisustamista. Valkoista ei juurikaan messuilla näkynyt, mutta en sitä itse edes kaivannut. Tämä sai ainakin minut sykähtämään sävyjen maailmaan ja miettimään niiden lisäämistä myös omassa kodissa. Rakastan valoa ja valoisaa kotia, mutta haluan kodin olevan myös kotoisa ja lämmin, joten toivotan värit erittäin mielelläni tervetulleeksi myös meille.

Kiitos Johanna messuseurasta ja muusta avusta päivän tiimellyksessä. Toivottavasti ensi kerralla voidaan jättää ambulanssikyyti väliin.

perjantai 16. syyskuuta 2016

Valmis sauna!


Kylläpäs tuntuu hyvältä sanoa, että meidän kodissa on yksi valmis tila. Jokaisessa huoneessa on jotain pientä säädettävää, joten saunan valmistuminen tuntui erityisen hyvältä. Löylyihin pääsemisestä puhumattakaan. Nappasin kameran käteen ja otin muutamia kuvia saunasta lasiseinän kanssa, jonka kuvaaminen onkin aika haasteellinen homma. Tulen siis palaamaan tilaan myöhemmin laajempien kuvien kera, koska tila kaipaa vielä viimeistelyä. 

Ostoslistalla keikkuu puinenpenkki, kauniita pesuainepulloja ja pyyhekoukut suihkuhuoneen puolelle. Myös löylykiulu ja kauha joutaisivat vaihtoon. Näin voisin kierrättää vanhat mökille ja saisin kotiin uudet. Tarkoituksena on myös ommella lauteille isot pellavalaudeliinat, jotka olisivat juuri oikean kokoiset lauteille. Ehkä innostun myös etsimään lauteille muutaman saunatyynyn, jolloin saunomismukavuus lisääntyisi entisestään. 

Täältä löydät vielä aiemmat postaukset saunan remontista; Saunaremontti loppusuoralla, Kurkistus rempan keskelle


Mukavaa viikonloppua!

torstai 15. syyskuuta 2016

Kaunis hotelli ja yllättävä sairaalareissu


Täällä ollaan hengissä ja hyvinvoivana. Säikäytin lauantaina monet päivittämällä pikaisesti facebookiin ja snapchattiin joutuneeni sairaalaan. Tämä nyt ei ehkä ollut se viisain juttu, koska viestitulva oli valtava. Toki ihan aiheesta kirjoitin, mutta en ajatellut kuinka moni ystävistäni ja myös ihan perheestäni huolestuisi ja odottaisi kuulevansa pikaisesti voinnistani. 

Olin siis viikonlopun Helsingissä Habitare-messuilla. Lauantai meni mukavasti messuillessa, mutta päivän päätteeksi sain jonkin näköisen päänsärkykohtauksen ja buranan hakureissulla menetin tajuni pariksi minuutiksi. Siitähän seurasi sairaalatutkimukset päästä varpaisiin. Lääkärin epäilyt saivat minut säikähtämään pahemman kerran, vaikka olin jo ehtinyt ajatella ettei tämä nyt mitään ollut. Onni onnettomuudessa, säikähdyksellä selvisin. Mitään pahempaa ei löytynyt ja pääsin lähes kuuden tunnin odottelemisen jälkeen palaamaan takaisin hotellille. Ennen tätä kyseistä episodia, ehdin laittamaan snäppiin pätkiä viikonlopun yösijasta eli Lilla Roberts hotellista. Sainkin useamman toiveen kirjoittaa hotellista enemmän blogin puolelle. Vaikka olenkin jo kunnossa ja normaalisti työelämässä, olen ollut erittäin väsynyt koko viikon. Väsymys on vaivannut sen verran paljon, etten ole pystynyt edes blogiin tulemaan. Halusin kuitenkin postauksen toteuttaa mahdollisimman pian. Joten tässä kuvapläjäys ihanasta helsinkiläisestä hotellista. 


Erityisesti ihastuin hotellin sisustukseen, joka kerrankin oli minun makuuni. Tarpeeksi hotellimainen ja yleellinen, mutta kuitenkin tarpeeksi yksinkertainen. Huoneessani oli valtaisan muhkea peti, mustat vaatekaapit nahkavetimillä (yhdessä baarikaappi) ja erittäin kaunis kylpyhuone. Hotellin aulatilat olivat remontoitu kauniisti, vanhaa kunnioittaen. Jokainen tila oli kauniisti sisustettu ja erityisesti ihastuin hotellin aamiaisravintolaan, josta en tietenkaan huomannut ottaa yhtään kuvaa. 
Hotelli nousi ehdottomasti yhdeksi suosikikseni niin sisustuksen kuin palvelunkin puolesta. Voin siis lämpimästi suositella hotellia muillekin. Nyt toivon väsymyksen selättämistä ja ihan vain normaalia arkea ilman mitään yllätyksiä.


Oikein mukavaa torstaita <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...