torstai 30. huhtikuuta 2015

Vappu!


Tänään on juhlapäivä, saa rauhassa syödä munkkia, juoda simaa ja nauttia toivottavasti aurinkoisesta ilmasta. Aamun lumiset ilmoitukset eivät antaneet hyvää merkkiä lämpimästä vapusta, mutta nyt aurinko on alkanut jo paistamaan ja sää selkeästi ainakin meillä päin lämmennyt. Ehdin eilen vähän levitellä serpentiiniä ympäri kotia ja puhallella ilmapalloja. Jos vaikka tänään ripustaisi niitä enemmänkin ja laittaa koti kunnolla vappukuntoon. Pitää vaan olla varovainen noiden serpentiinien kanssa, ne on kuulemma vaarallisia ;)Me otetaan tänä vuonna vappu vastaan kotosalla. Huomenna olisikin tarkoitus mennä miehen siskon luo yökylään. Ohjelmassa on hyvää ruokaa pidemmän kaavan kautta, vappuleikkejä lasten kanssa, saunomista sekä tietysti hyvää seuraa. Muuta ei nyt tarvitakaan :)Hauskaa vappua!!!


keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

DIY: Batman -pinjata


Tein pojun synttäreille Batman -pinjatan. Idea pinjatasta on vanha, tällaisia on tullut tehtyä joskus omassakin lapsuudessa. Nyt nämä roikkuvat karkkipallerot vaikuttavat taas olevan kiva idea synttäreille. Idea lähtikin ystävän lapsen synttäreiltä, joissa oli vedettävä pinjata ja lapset olivat siitä todella innoissaan. 

Lupasin laittaa teille pinjatan tee se itse -ohjeen, jos vaikka joku innostuu näitä omiin juhliin tekemään. Varaa pinjatan tekoon noin kolme päivää, jotta kaikki osat ehtivät kuivumaan tarpeeksi. Tekeminen ei kuitenkaan vie sinulta kolmea päivää, joten ei siis hätää. Pinjata valmistuu suhteellisen nopeasti.


Pinjatan tekoon tarvitset:

ilmapallon
karkkia/yllätyksiä 
liima-vesiseosta (noin ½ esim. erikeepperiä ja ½ vettä)
sanomalehden palasia
kiinnitysnarun
maalia/koristeita


Näin teet pinjatan:

1. Puhalla sopivan kokoinen ilmapallo ja revi sanomalehden sivuja palasiksi. Sekoita puolet liimaa ja puolet vettä sekaisin.


2. Liimaa sanomalehden palasia ilmapallon pinnalle lomittain. Peitä palasilla koko pallo, jätä kuitenkin ilmapallon solmukohta peittämättä. Voit antaa ensimmäisen kerroksen kuivua ennen toista kerrosta. Jatka samalla tavalla useampi kerros. Tai vaihtoehtoisesti voit liimailla kaikki kerrokset samantien päällekäin. Mitä enemmän kerroksia, sitä kovempi pallo. Suosittelen tekemään suhteellisen kovan pinjatan (esim. 3-4 kerrosta), jotta lapset eivät saa pinjataa heti rikki.


3. Pallon kuivuttua puhkaise ilmapallo. Muista pitää ilmapallosta kiinni, jotta saat sen kokonaan pallon sisältä pois. Laita pallon sisälle tässä vaiheessa karkkia, herkkuja, pientä tavaraa... mitä nyt haluat pallon sisältä löytyvän. 


4. Peitä reikä sanomalehtipalasilla ja lisää samalla pinjatan kiinnitysnaru. Narua kannattaa laittaa eri kerrosten väliin, jotta se pysyy hyvin kiinni pinjatassa.


5. Maalaa lopuksi pinjata haluamasi näköiseksi tai peitä se vaikka kreppipaperilla. Batman -pinjata syntyi maalaamalla pinta spraymaalilla mustaksi. Kuivumisen jälkeen maalasin valkoisella askartelumaalilla ovaalin ja lopuksi liimasin batman logon ovaalin sisälle. Logon voi myös halutessa maalata pinnalle.


Tädää ja pinjata on valmis! Sitten ei muuta kuin pinjata kattoon roikkumaan ja juhlat voi alkaa :)Vaihtoehto:

Voit halutessa peittää koko pallon sanomalehtipalasilla jo kohdassa 2 ja jättää naru ilmapallon solmukohtaan kiinni. Pallon kuivuttua tee pallon taakse reikä ja täytä pallo herkuilla. Peitä reikä sanomalehtipalasilla. Pallon kuivuttua maalaa ja koristele itsellesi Pinjata.


Ulkonäkö voi huoletta jäädä rennoksi, koska tärkeintä on saada kiva numero juhliin. Täältä löytyy kuvat Batman -pinjatasta synttäreiden kohokohtana.


Sitten ei muuta kuin kohti hauskoja juhlia!

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Upea Torni!


Mukavaa viikonloppua Helsingissä vauhditti yöpyminen Sokos Hotelli Tornissa. Torni tarjosi Viiville, Sannalle ja minulle yöpymispaikan hotellin kuudennesta kerroksesta. Upea hotelli Helsingin ytimessä on täynnä yksilöllisiä huoneita, persoonallisella otteella. Meidän hieno oranssin sävyinen hotellihuone tarjosi luksusta lasitetulla, ammeellisella kylpyhuoneella sekä suihkullisella kylpyhuoneella. Huoneessa oli parivuode sekä lisäksi oleskelutila, johon meidän kolmas vuode oli sijoitettu. 


Meillä oli aihetta naisten kanssa aihetta nostaa malja kivalle viikonlopulle ja huippuseuralle. Tällaiset irtiotot arjesta tekee kyllä aina enemmän kuin hyvää. 


Hotellin aamiainen on kerrassaan loistava. Olen sen verran paljon yöpynyt hotelleissa ympäri maailmaa, joten voin sanoa, että Tornin aamiainen oli erittäin positiivinen yllätys. Aamiaiselta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. 
Hotelli Tornin 14. kerroksessa sijaitseva Ateljee Bar ulkoterasseineen on paikka mikä täytyy nähdä ja kokea. Ateljee Barista on upeat maisemat Helsingin ylle. Sateinen ja utuinen Helsinki näytti korkealta katsottuna todella kauniilta. Voisin hyvin kuvitella itseni istuskelemaan ulkoterasille lämpiminä kesäiltoina.Taiteen ystäville Torni tarjoaa usein vaihtuvaa taidetta hienoissa puitteissa, sillä pelkästään  jo Ateljee Barin seinillä on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely.Torni tarjosi rentouttavan viikonlopun upeissa puitteissa. Erinomainen palvelu takasi onnistuneen lomailun ja en olisi voinut yöpymiseltä enempää toivoakaan. Iso kiitos siis Sokos Hotelli Tornille!


Mukavaa tiistai-iltaa!sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kaunis koti


Ihana viikonloppua Helsingissä on takana ja paluu arkeen on edessä. Vietin viikonlopun upeiden naisten seurassa Indiedaysin päivätapahtumassa sekä illan gaalajuhlassa. Lauantaina heti aamulla suuntasimme Viivin ja Sannan kanssa kohti brunssia ravintola Sunn:in Hannan, Heinin ja Mintun kanssa, oli mukava aloittaa päivä rupatellen niitä näitä ja hetkeksi istua alas ennen päivän hulinoita. Brunssin jälkeen menimmekin heti päivätapahtumaan Maximeen, jossa oli hurjan paljon blogiystäviä. Otin kameran kyllä mukaan tilaisuuteen, mutta siinä kaikkien kanssa rupatellessa unohdin ottaa kuvia. Päivätapahtuman jälkeen menimmekin Sokos Hotelli Torniin laittautumaan ja seuraamme liittyi Sally ja Syhi. Minä ehdin siinä jo tuskastella asun kanssa, koska korkkarit unohtui kätevästi kotiin, joten asu vaihtui lennossa rennompaan. Onneksi pukukoodina oli Inspiration :) Ilta menikin mukavasti isommalla porukalla Club Cabitalissa, jossa gaala-ilta järjestettiin.

Viikonloppuun mahtui paljon ihania ihmisiä. Tuntuu kuin olisin tuntenut nämä mahtavat naiset aina. Iso kiitos siis jokaiselle loistavasta seurasta, posket ovat edelleen kipeät kaikesta nauramisesta! 
Lähdin tosiaan perjantaina Sannan luo ja nappasin hänen kauniista kodista muutaman kuvan. Kaunis koti täynnä upeita huonekaluja ja kivoja yksityiskohtia. Käykäähän kurkkaamassa paremmin täältä.

Nyt tämä nainen alkaa taas päivittelemään ahkerammin. Monen asian vuoksi blogissa on ollut vähän hiljaisempaa. Hiljaisuuteen on syynsä ja ne selviää tässä kevään aikana. Monen monta postausta on jonossa ja ideaa päässä. Pari toivepostaustakin on pian tiedossa.


Nyt toivottelenkin teille ihanaa alkavaa viikkoa!

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Mukavata!


Olohuoneessa on järjestys pysynyt uhkailuista huolimatta samana. Tarkoituksena on ollut pyöräyttää järjestys uusiksi, mutta aina iskee laiskuus :) Iso tv:n mötikkä vaan hallitsee olohuoneen järjestystä, halusin tai ei. Haaveissa on myös saada uusi sohva, josta huomaan haaveilevani tuon tuosta. Nyt ollaankin päätetty laittaa vanha sohva myyntiin, mutta ennen sitä pitää varmistaa voisiko sohva mennä vaikka mökille. Sinne se voisi huoletta mennä jatkamaan eläkepäiviään.

Taas on viikko mennyt hurjalla vauhdilla. Tiedossa on kiva viikonloppu ystävien kanssa, nimittäin suunnistan tänään töiden jälkeen kohti Helsinkiä. Menen Viivin kanssa Sannalle yöksi.  Lauantaina on tarkoitus mennä Indiedays Inspiration -päivätapahtumaan ja illalla suunnistetaan gaalaan. Kaikkea muutakin mukavaa ollaan viikonlopulle suunniteltu muiden bloggaajien kanssa. Ja jos sunnuntaina ehtisi vielä hieman kauppoja kierteleen, mikä sen mukavampaa.


Oikein mukavaa viikonloppua!

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

5vee juhlat


Lauantaina vietettiin rakkaan pojun 5vee juhlia. Juhlat järjestettiin talonyhtiön pommisuojassa/kerhotilassa, joka on asukkaiden käytettävissä. Miten loistava tila juurikin tällaisille juhlille. Lapset saivat tilassa juhlia aivan rauhassa, ei tullut huolta paikkojen hajottamisesta tai siitä mahtuisiko kaikki syömään yhtäaikaa. Tilassa on pari pirttipöytää tuoleineen ja niiden ympärille lapset mahtuivat oikein mainiosti. Tila koristeltiin suhteellisen musta-valkoisesti, ripauksella vaaleansinistä. 

Minulla oli jälleen hurjat suunnitelmat juhlien varalle, mutta en ole vielä tähän ikään mennessä oppinut, etten ikinä ehdi kaikkea tekemään ajallaan ellen aloita hyvissä ajoin. No, kolmen lapsen äitinä se on helpommin sanottu kuin tehty. Tällä kertaa koko juhlien saaminen kokoon oli hieman vaakalaudalla, mutta onneksi minun rakkaat ystävät tulivat ja pelastivat minut tilanteesta. Ei mennyt kuin hetki ja koristeet olivat paikoillaan sekä pöydät katettu. Iso kiitos teille leidit!!! <3


Kyselin pojulta toiveita tarjottavien suhteen ja ainoat toiveet olivat karkit ja nakkirullat, joten etten lähtenyt tällä kertaa ajan puutteen vuoksi edes yrittämään kakun leipomista. Pöytä täytettiin lasten herkuilla ja mukaan leivottiin kotitekoisesti vain muffinsit ja nakkirullat. Pullatkin paistoin ihan pussista. Hyvin näytti kaikki maistuvan ja sehän oli tärkeintä.


Juhlien teemana oli Batman, joka tuntuu olevan nyt aika kova juttu. Yritin etsiä pojulle batman-asua, mutta se oli joka paikasta loppunut. Onneksi vanha Spiderman asu kelpasi ja mikä parasta, useammilla ystävilläkin oli samaiset asut päällä.
Synttäreitä varten suunnittelin kivoja lapsille sopivia ohjelmanumeroita ja tilanteen mukaan keksin niitä lennosta lisää. Meidän lasten mukaan parasta juhlissa oli pinjatan rikkominen. Tein pinjatan itse ja se valmistui juuri ennen synttäreitä. Pinjatasta sai näin tehtyä helposti aiheeseen sopivan ja tarpeeksi tukevan, jotta jokainen lapsi pääsi kokeilemaan sen hajoittamista. Otin valmistusvaiheista kuvia, joten voin tehdä valmistuksesta vielä erillisen postauksen.


Kaiken kaikkiaan kemut olivat onnistuneet ja sankari tyytyväinen. Nyt voin taas huokaista helpotuksesta ja todeta, että vasta vuoden päästä tämä lasten synttärirumpa pitää taas uusia.

Juhlien ihanat paperipillit, muffinivuokat sekä Pom-pomit on saatu Sisustus- ja lahjatavaraliike Sesongista. Sesongin tuotevalikoimiin pääsee tutustumaan helposti nettipuodin kautta ja lisäkyselyistä voi kätevästi tehdä liikkeen facebook-sivujen kautta. Kiitos vielä kerran kaikille juhlijoille ja taustajoukoille <3


tiistai 21. huhtikuuta 2015

Virkatut tossut vauvalle


Lapsille syntyi kuukausi sitten ihana pieni prinsessaserkku, joka oli samalla meidän nuorimmaisen syntymäpäivälahja. Olemme nyt useamman päässeet nuuhkuttamaan tätä pientä ihanuutta ja pääsin myös ottamaan hänestä suloisia vauvakuvia. Olen saanut luvan näyttää niitä myöhemmin teillekin.

Tein prinsessalle virkatut tossut vaaleanpunaisesta pehmeästä langasta. Tossut ovat hyvin samanlaiset, joita olen tehnyt jo useammat. Lupasin jo eräällä lukijalle tehdä toisenlaisista tossuista ohjeen blogiin, joten sellainen on luvassa jossakin vaiheessa. Tossuista tuli kyllä todella söpöt ja tähtinappi sopii niihin täydellisesti. Tein lisäksi vielä kokonaisuuteen sopivan pääpannan ja rannekorun. Ne tietenkin jäi kuvaamatta, mutta jos vaikka ristiäisissä saisin nekin kuvattua :)


Aurinkoista päivää kaikille!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...