perjantai 30. lokakuuta 2015

Halloween - DIY


Jos edessä on Halloween-juhlat ja koristeluiden kanssa on kiirettä. Näillä ohjeilla ehdit loihtimaan jotain kivaa omiin juhliin pienellä vaivalla. 
Tulosta normaalille tulostuspaperille mustia lepakoita (tai haluamiasi kuvioita) ja leikkaa ne paperista irti. Kaiva kaapista kynttilöitä, jotka voisivat sopiva väreiltään teemaan. Leikkaa leivinpaperista hieman kynttilää isompi pala ja kaiva hiustenkuivaaja esille. 

Laita leikattu lepakko haluamaasi kohtaan kynttilää ja aseta leivinpaperi kynttilän ja lepakon päälle. Nyt lämmitä kuvaa hiustenkuivaajalla niin kauan, että lepakko kiinnittyy kynttilän kylkeen kiinni. Tarkista tilanne aina välillä, ettei kynttilä lämpene liikaa. Käytä hansikasta, jotta omat sormesi säästyvät kuumuudelta.Tulosta paperille halloween aiheisia kuvia (minun tapauksessa samoja lepakkoja) ja leikkaa kuviot paperista irti. Kaiva kaapista esille juomalaseja, pieniä pulloja, pilttipurkkeja ja liimaa kuvat tavallisella liimapuikolla lasin pintaan. Juomaa kaataessa, varo sen läikkymistä paperille. Kuvan saa juhlien jälkeen helposti huuhtelemalla pois.
Osta kasa tikkareita ja peitä ne valkoisilla nenäliinoilla tai talouspaperin palasilla. Kiinnitä paperi tikkarin varteen valkoisella narulla ja piirrä haamuilla silmät. 

Lisäsin tänne loppuun vielä käyttämäni lepakon kuvan, jonka voi tästä tallentaa omalle koneelle ja sitten kopioi ja liitä -toiminnolla siirtää kuva esim. wordille. Lisää paperille haluamasi määrä lepakoita ja tulosta.

Tässä oli muutama nopea DIY -vinkki Halloween-juhlia varten. Toivottavasti ohjeista on hyötyä juhlia järjestäville.


Loppuun vielä aikaisempia postauksia Halloween-aiheesta (osassa todella huono kuvanlaatu): Haamumarengit Nyt toivoittelen teille juhlien täyteistä viikonloppua! Itsekin lähden kohti Helsingissä järjestettäviä Indiedays Blog Awardseja. Jännää nähdä ketkä pokkaavat tänä vuonna palkinnot, toivottavasti palkintopallille nousee tuttuja bloggaajia. Ehkä nähdään juhlissa?torstai 29. lokakuuta 2015

Pieni työtila


Olen pitänyt hieman pimennossa meidän pientä työtilaa, joka siljaitsee makuuhuoneen nurkassa. Työpisteelle ei löytynyt parempaa paikkaa, joten sinne se oli laitettava. Innostuin viikonloppuna laittamaan työpisteen kuntoon, koska huoneen ei niin kiva nurkkaus tarvitsi sitä jotain. Pöydällä lojuvat paperipinot eivät aivan riitäneet.


Hain metsästä muutaman oksan (ei tule nimi mieleen) maljakkoon ja kiinnitin Deseniolta saadun New York map -julisteen maalamani mustan canvas-taulun eteen. Minun mielestä juliste sopii tuohon hyvin ja samalla se tuo mieleen monta kivaa muistoa meidän New Yorkin reissuilta.


Hayn tuoli on ollut jo jonkin aikaa olohuoneessa, joten työtuolina on toiminut valkoinen wieniläistuoli. Se on kauniisti kulunut ja selvästi elämää nähnyt. Tämähän kuului niihin minun wieniläislöytöihin, tuoli maksoi vain 5€.


Sienikortti on menossa neidin huoneeseen, mutta sillä aikaa se lojuu tuossa pöydällä. Kortti on Teemu Järven käsialaa. Teemulla on upeita eläintauluja, joita ihailin syksyllä Habitare-messuilla.
Olen suuntaamassa viikonloppuna Helsinkiin ja tulin yöllä kipeäksi. Nyt kaikki peukut pystyyn, että tämä menee nopeasti ohi, eikä vaadi pidempää sairastelua. Onneksi olo alkanut jo helpottamaan, joten toivoa on.


Leppoisaa torstaita!tiistai 27. lokakuuta 2015

Kaapin kaaos hallintaan


Olin niin innoissani tähän asuntoon muuttaessa keittiön tilavista kaapeista. Pitkäaikainen haave on ollut saada keittiöön ulosvedettävä apteekkarinkaappi. En kuitenkaan yhtään ajatellut miltä se näyttää erilaisten pussien, purkkien ja purnukoiden koristamana. Aika sekametelisopalta, josta on kyllä todella helppoa löytää oikeat tuotteet, mutta myös todella helppo saada aikaan sotkua. Lapset avaavat kaapin vauhdilla, jonka johdosta ainakin meillä on pari lasipurkkia mennyt rikki, monen monta pussia on kaatunut ja tavarat ovat tippuneet hyllyiltä, koska niitä on sullottu hyllyille ilman minkäänlaista paikkaa.

Niin kuin näkyy, kaappimme kaipasi kipeästi apua. Olinkin erittäin iloinen saadessa Orthexin Groupilta sähköpostia, jossa kyseltiin olisinko kiinnostunut kokeilemaan meidän keittiön kaappien järjestämistä Orthex Groupin uusilla GastroMax säilytyspurkeilla. Varmaan arvaatte mitä vastasin! 


Meillä kokkaillaan ja leivotaan paljon, joten kuivamuonia ja erilaisia tuotteita löytyy joka lähtöön. Päätin käydä kaapin läpi ja valitsin rasiat, joilla saisi meidän kaapin järjestykseen. Erilaisilla 0,8 - 3,5 litraisilla rasioilla sain vihdoin kaapin kuntoon. Säästin vanhoista purkeista vain muutaman käytännöllisimmän ja muut lahjoitin ystäville tai siirsin askartelutavaroille.


Purkit ovat helposti pinottavia, jonka avulla kaapin järjestys pysyy siistinä ja tilaa jää myös muuhun säilytykseen. Läpinäkyvistä purkeista näkee nopeasti mitä kuivamuonaa mistäkin löytyy. Ajattelin vielä lisäksi laittaa purkkeihin Dymolla tekstinauhat, jotta myös muut perheenjäsenet löytävät oikeat aineet (mihin laitoin sen muutossa???).GastroMax purkeissa on ilmatiiviskansi, jonka olen todennut olevan todella hyvä erilaistan sokereiden säilyttämisessä. Useimmissa rasioissa sokerit vain kovettuvat, kun taas näissä sokerit pysyvät hyvinä. 
Käytössä purkit ovat olleet todella hyviä. Lapset saavat muropurkin kannen helposti auki kulmissa olevien mekanismien johdosta. Pudotessa rasiat eivät mene helposti rikki ja kansikin on pysynyt hyvin paikoillaan. Ja sokerinkin voi halutessa tarjota suoraan rasiasta, koska kerrankin on säilytysrasiat ovat tyylikkään yksinkertaisia.


Kiitos Orthex Groupille kaapin kaaoksen taltuttamisesta. Nyt vihdoin viitsin vetää kaapin esille vieraiden nähden, eikä tarvitse pelätä putoavia pusseja ja purkkeja.


Pysykäähän kuulolla, pian on tulossa jotain kivaa teillekin :)


lauantai 24. lokakuuta 2015

Blogin uusi ilme


Nyt on blogi saanut mielestäni kauniin ja yksinkertaisen ilmeen. Tästä kiitos kuuluu Projekti Verkarannan Jutalle, joka loihti blogilleni upean ilmeen. Satuin kesällä kyselemään Jutalta vinkkejä bannerin tekoon ja sain kuulla Jutan suunnitelmista alkaa tekemään blogeille heidän tarpeiden mukaisia uudistuksia. Sovimme sopivan ajan tullessa käyvämme blogini kimppuun.

Toivoin blogin ilmeen selkeytyvän ja vastaavan enemmän tyyliä, jota kotini edustaa. Sitä mukaa kun oma kotini ilme on selkeytynyt, on blogin ulkonäkö jäänyt jarraamaan entiseen. Olin siis erittäinkin tyytyväinen jo ensimmäiseen luonnokseen, jonka Jutalta sain. Hänellä on äärettömän visuaalinen silmä ja taito poimia blogin kuvien kautta oikea tyylisuunta mitä lähdetään työstämään. 

Blogin ulkonäköä lähdettiin rakentamaan yksinkertaisen väripaletin ympärille, johon kuuluu kotimme perusvärit valkoinen, harmaa ja musta. Nämä nivoutuvat yhteen hailakan vaaleanpunaisella, jota voi bongata meiltä aika usein. Näistä syntyi täydellinan väripaletti, joka kuvastaa hyvin myös minua.

Jutta uudisti blogin bannerin, loi sosiaalisen median painikkeet ja teki valokuville vesileiman. Lisäksi hän siisti kanssani koko blogin sivupalkin, jotta pystyn lähtemään sitä itsekseni muokkamaan enemmän blogin ulkonäköön sopivaksi. En olisi ikinä pystynyt tähän itse ja en voi kuin ihailla Jutan taitoa nähdä niin selkeästi mikä tyyli sopii kenellekin. Jos Jutan blogi ei ole sinulle vielä tuttu, suosittelen suuntaamaan sinne. Hänen blogi kuuluu inspiroivimpien blogien joukkoon, koska tältä naiselta eivät ideat lopu kesken! Lämmin kiitos Jutalle, ilman sinua olisin ollut pulassa <3Mitä mieltä olette blogin uudesta ilmeestä?


EDIT// Saimme viestiä, että blogin banneri muistutti liikaa toisen bloggaajan banneria. Emme kuitenkaan tarkoituksella tehneet samantyylistä tai lähtenyt toista plagioimaan. Kiitos kun kommentoitte heti asiaa ja katsoimme banneria uusin silmin. Yhtäläisyyttä ilmeestä löytyi, joten päätimme muuttaa banneria niin, että poistimme HH:n ympäriltä soikiot ja sijoitimme tekstin bannerin alalaitaan. Toivottavasti pidätte myös tästä ja anteeksi vielä jos joku pahoitti tästä mielensä.perjantai 23. lokakuuta 2015

Yökyöpeli eteistunnelmissa


Oho, menipäs tässä monta päivää etten ehtinyt blogiin lainkaan. Töitä on tullut paiskittua aika paljon tällä viikolla, nyt on kuitenkin aika ottaa iisimmin ja nauttia kotoilusta lasten kanssa. Suunnitelmissa on tehdä kesken jääneitä projekteja ja uusia myös blogin ilmettä (jo oli aikakin). Lupasin taas järjestää Halloween-juhlat lapsille, joten niitäkin pitäisi hieman valmistella etukäteen. Juhlat ovat vasta viikko oikean päivän jälkeen, mutta se ei onneksi tunnu haittaavan. 

Olen aika yökyöpeli, niin kuin varmaan moni on jo huomannut. Vaadin saada omaa aikaa pitkän päivän jälkeen ja siihen on usein mahdollisuus vasta iltaisin tai jopa yöllä. En osaa mennä ajoissa nukkumaan, vaikka usein pitäisikin. Olette varmaan huomanneetkin yölliset postaukseni, mutta kovasti yritän joskus oppia ajastamaan postauksia, jotta ne olisivat teidän luettavissa normaaliin aikaan. Tähän on hyvä pyrkiä, mutta usein en kuitenkaan malta olla julkaisematta postausta heti sen valmistuttua. Kai se on vain myönnettävä, että elämä on tällä hetkellä hektistä, enkä ehdi tekemään juttuja valmiiksi kovin paljon aikaisemmin. Olenkohan ainoa, joka toteuttaa blogiaan tällä tavalla? Ei niin fiksusti :)


Tänään sain ystäväni kylään ja kiikutin wieniläistuolin takaisin ruokapöydän luo. Toin vaihteeksi valkoisen pinnatuolin eteiseen. Kivaa vaihtelua, vaikka musta toi enemmän ryhtiä eteiseen. Pinnatuoli saa nyt hetken olla tuossa, kunnes se pääsee taas toisenlaiseen tehtävään.

Huomenna onkin tiedossa jotain mitä olisi pitänyt tehdä jo paljon aikaisemmin. Pysykäähän kuulolla :)

Oikein ihanaa viikonloppua! Nauttikaa!!!


tiistai 20. lokakuuta 2015

Rentoilua kiireen keskellä


Huh, viikko on vasta aluillaan ja olen jo nyt ihan poikki. Vauhti on ollut hurjaa, mutta eiköhän tämä viikko mene tässä samalla tahdilla ja pian onkin viikonloppu. Iltaisin tulee sytytettyä joka puolelle kynttilöitä, laitettua takkaan tuli ja ennen kaikkea rentouduttua. Takka onkin tämän asunnon ehdottomasti kivoin juttu. Ei sitä enää muistanut millaista on pitää oman kodin takassa tulta.

Ajattelin olla reipas ja viikonloppuna laitan neidin huonetta kuntoon. Se on vähän jäänyt vaiheeseen ja nyt olisi viimein aika tehdä sille jotakin. Ainakin vanhemman pojan entisen sängyn ajattelin vaihtaa tytölle. Sitten jotain muuta kivaa pitäis sinne keksiä, koska nyt huone ei vain toimi. Mutta siitä myöhemmin lisää, jos vain saan huonetta laittettua. On hyvä olla ainakin suunnitelmia :)


Mutta nyt toivottelen teille hyvää yötä :)maanantai 19. lokakuuta 2015

Marimekkoa makuuhuoneessa


Pakko se oli viimein  laittaa vaaleanpunainen viltti säilöön odottelemaan kevättä ja tehdä vähän pientä tekstiilien vaihtoa. Kaivoin pitkästä aikaa kaapista häälahjaksi saadut Marimekon Tuuli -lakanat ja petasin sängyn vaihteeksi niillä. Nämä olivat pitkään minun aivan ehdottomat suosikit, kunnes rakastuin pellavaan ja melkein unohdin kuinka mukavilta puuvillasatiiniset lakanat tuntuvat iholla. Nyt oli kuitenkin aika vaihtaa ilmettä hieman syksyisemmäksi tai miksei jopa talvisemmaksi ja nämä Marimekon lakanat ovat kuin luotuja tähän hommaan. 


Samalla kannoin uuden huopapallomaton olohuoneesta makuuhuoneeseen sängyn viereen. Matto sopii tähän mielestäni hyvin ja se on todella mukava paljaiden jalkojen alla! 

Alla olevasta kuvasta paljastuu hyvin, miten päätin laiskuuttani vain kääntää Saana ja Olli -tyynyt toisin päin, jotta sain valkoiset tyynyt. Vielä en kuitenkaan ole valmis luopumaan noista tyynyistä, en edes piilottamalla niitä kaappeihin. Eihän nämä lakanat kuitenkaan pysy sängyssä kuin tämän hetken ja taas on puhtaiden aika. Sitten voi olla taas tarve kääntää tyynyt oikein päin :)Uusille lukijoille ajattelin kertoa, että makuuhuoneen pöytä on omaa käsialaani ja sen tekemisestä on tulossa pian juttua tänne blogiin. Sitä on jo nyt tovi jos toinenkin kyselty. Pöytävalaisin on taas muutaman euron kirpparilöytö, jonka suhuttelin mattamustaksi. Valkoinen viltti taitaa olla sarjassamme `ale-laarista löysin` eli muutaman hassun euron arvoinen pieni torkkupeitto, mutta niin kiva.


Kuulin muuten näiden Tuuli -lakanoiden poistuvan Marimekon mallistosta, joten jos kiinnostuit näistä, kannattaa pitää kiirettä niiden löytämiseksi.


Sain tänään onnitteluita ystäviltä ja ehdin jo ilmetellä mitä on tapahtunut, kunnes kuulin päässeeni Indiedays Blog Awardsin äänestyksessä tässä vaiheessa 10 parhaan sisustusblogin joukkoon. Olen tästä aivan sanaton ja superonnellinen. En olisi edes kuvitellut pääseväni näin pitkälle noin huikean upeassa porukassa. Kiitos teille jo siis tässä vaiheessa!!!

Jos siis koet blogini olevan äänesi arvoinen, äänestämään päästä TÄSTÄ. Aänestämällä pääset halutessasi mukaan mahtavien pakintojen arvontaan. Äänestysaika loppuu 25.10.2015.


Ihanaa alkanutta viikkoa ja tervetuloa uudet lukijat <3

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Haamumarengit


Kyllä, Halloween on kohta täällä ja on aika valmistautua juhlaan. Lapset rakastavat Halloweenia ja toivovat meidän aina järjestävän juhlat kotona tai yhdessä ystävien kanssa jonkun luona. Tällä kertaa emme ole kuitenkaan Halloweenina kotosalla, joten juhlat tulee järjestää etukäteen tai hieman myöhemmin. Neiti toivoi pääsevänsä leipomaan jotain kivaa Halloweenia varten ja päätimme harjoitella haamumarenkien tekoa.


Lupasin auttaa neitiä haamujen tekemisessä, mutta annoin hänen kuitenkin toimia "johtotehtävissä". Marenkien tekeminen lapsen kanssa on hauskaa puuhaa, vaikka vatkaamisessa varmasti jokainen pieni tarvitsee apua. 


Tässä meidän haamujengin ohje:

3 kananmunan valkuaista
2dl erikoishienoa sokeria
1tl vaniljasokeria

Käytä täysin kuivia vatkaimia ja kulhoa. Erottele valkuaiset varovaisesti, niin ettei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Laita uuni 100 asteeseen.

Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää sokeri vaahtoon hiljalleen koko ajan sekoittaen. Kääntele vaniljasokeri vaahdon joukkoon. Vaahto on valmista kun se on kiiltävää, paksua ja kulhon pystyy kääntämään ylösalaisin ilman vaahdon valumista.

Pursota valmista marenkivaahtoa haamun muotoon leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin tunnin verran 100 asteessa. Tämän jälkeen voit sammuttaa uunin ja antaa marenkien jatkaa kuivumista, kunnes marengit ovat täysin kuivia. 

Koristele haamun silmät sulatetulla suklaalla tai käytä koristelussa vapaasti mielikuvitusta :) Parhaiten marengit säilyvät kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.


Annoin neidille valtuudet pursottaa oman näköisiä haamuja. Ja niistä tuli nyt aika matalia, mutta niistä pystyy helposti tekemään myös korkeampia. Kuviin en ehtinyt napata kuin nämä neljä, nimittäin haamut katosivat hyvin nopeasti parempiin suihin :) Näitä pitää tehdä pian uudestaan!


lauantai 17. lokakuuta 2015

Nuotiolla herkuttelua


Me taas innostuttiin herkuttelemaan. Niinhän siinä käy kun mökiltä löytyy pussi vaahtokarkkeja ja pipareita. Ei siis tarvita kuin nuotio ja meidän perhe sinne viettämään herkkuhetkeä. 
Paahdettiin nuotiolla vaahtokarkkeja ja laitettiin ne pipareiden väliin. Helppoa ja mukavaa touhua lasten kanssa. Tähän sopisi myös monenlaiset keksit, mutta mökiltä löytyi vain pipareita, joten niillä mentiin ja hyvin toimi. Näitä tulee varmaan tehtyä myös joulun alla takassa, samalla glögiä nautiskellessa.

Innostuin taas vähän kuvailemaan ja ottamaan kivoja kuvia tästä herkuttelusta.Monen montaa vaahtokarkkia ollaan kokeiltu ja nyt yks lemppari on löytynyt, nimittäin Haribon vaahtokarkit (ei mainos :)). Ei hinnalla pilattu ja pussi on just sopivan kokoinen.


Nyt mies on taas kokkailut meille illallisen, joten parempi siirtyä näiden herkkukuvien parista kattamaan pöytää. Sitten onkin taas aika lähteä paljuun. Tällä kertaa koko perheen voimin. Ollaan vielä yksi yö mökillä ja sitten suunnataan takaisin kotiin. Ihanaa lauantai-iltaa!Psst.. Vielä on aikaa äänestää blogiani Indiedays Blog Awards -kilpailun Livinspace -kategoriassa.


perjantai 16. lokakuuta 2015

Eteisen ilmeen muutosPäätin laittaa eteistä hieman uusiksi ja tehdä siitä vähän enemmän talveen sopivan. Kesäinen Tine K:n korikassi sai mennä odottelemaan kesää ja tilalle tuli Uashmama iso paperipussi. Pussi täyttyy milloin mistäkin, mutta usein sieltä löytyy lasten hoitoreput, hanskoja ja huiveja, mutta myös kierrätykseen meneviä lehtiä. Olen kuitenkin huomannut, että jonkinlainen kori tai pussukka toimii meillä erittäin hyvin ja on tarpeellinen. Vihdoin sain laitettua seinälle alkukesästä hyvästä alesta ostetut By Lassenin Stroppit, jotka majaili aivan liian kauan laatikon uumenissa. Halusin ehdottomasti laittaa lenkit eteiseen, koska siellä tarvitsin paikkaa erilaisille huiveille ja laukuille. Minulla on vielä yksi paketti näitä odottamassa toista paikkaa, mutta en ole vielä osannut päättää tuleeko ne makkariin vai neidin huoneeseen. Tai miksi näitä ei voisi olla enemmänkin tässä samaisella seinällä.


Kauniit yksinkertaiset ripustuslenkit ja just täydelliset meille. Ja pakko paljastaa, että tuo iso huivi peittää hyvin keskellä seinää olevan lattialämmityksen säätimen :)

Nyt vihdoin tajusin, että saan nämä Stroppit seinään ilman reikien tekemistä. Ei muuta kuin taulujen kiinitystarroja lenkin taakse ja lenkit seinään. Ihan loistavaa! Miksi en tajunnut tätä aikaisemmin? Nyt voin huoletta laittaa ne kaksi muutakin seinälle ja vaihtaa myöhemmin helposti paikkaa. Nyt näin viikon testauksella nuo tarrat kestää hyvin painoa, koska ehdittiin kuivattamaan yhdessä Stroppissa kahden pojan märät haalarit. Ja hyvin kesti!Parilla jutulla ilme muuttui ja silti eteinen on edelleen toimiva. Toisella puolellahan on liukukaapit, jotka imevät sisäänsä yllättävän paljon tavaraa, kaikki ulkovaatteet ja kengät. Toki osa takeista ja kengistä on säilytyksessä myös varastossa, mutta sieltä niitä saa tarpeen vaatiessa helposti haettua. Haaveena on kuitenkin joskus saada vaatehuone eteiseen. Se olisi niin paljon toimivampi ja helpompi lasten kanssa.


Ja taas kun perjantai on yllättänyt, voin toivottaa teille oikein mukavaa viikonloppua!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...