sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Piipahdus "vilpolassa"


Heti alkuun täytyy tunnustaa etten tiedä mikä tämän tilan nimike tulee oikeasti olemaan. Varmaan hieman pidempään asuessa nimi muotoutuu lopullisesti. Olkoon tämä siis vilpola, takkahuone, oleskelutila, pukeutumistila, vierashuone tai jokin muu. Joka tapauksessa nyt ollaan saunan edessä olevassa tilassa, josta pääsee myös olohuoneesseen ja keittiöön. Saunan ja suihkuhuoneen vastakkaiselta seinältä pääsee varastoon ja yhdeltä seinältä tulevalle terassille.


Tila on vielä keskeneräinen, mutta nyt aletaan puhumaan jo lähes valmiista tilasta. Tämä oli aikasemmin hyvin hämmentävä tila ilman lämmitystä. Huoneeseen pääsi niin olohuoneen kautta kuin myös alakerrasta portaita pitkin. Katto oli jätetty kauniisti auki, mutta sen jättäminen auki ei onnistunutkaan, joten sain hyvästellä korkean tilan. Tämä aiheutti pientä tuskaa, mutta jokaisessa projektissa on omat kompromissinsa, joten tämä oli yksi meidän.Tilaan on saatu viimein kaunis iso ikkuna, joka on huoneen ehdottomasti paras juttu. Nyt huoneeseen tulvii päivän valoa ja valoa riittää myös saunan ja pesutilan puolelle. Ennestään tilassa ei ollut ikkunaa, vaan tilalla oli vanha kellastunut aaltoileva valokate, joka oli hyvin likainen ja suorastaan kammottava. Nyt tila näyttää aivan eriltä ja myös huomattavasti paremmalta. 

Ennestään huoneen nurkassa oli epäkäytännöllinen ja hyvinkin vaarallinen takka, jota ei oltu enää vuosiin käytetty sen oikeassa tarkoituksessa. Takka purettiin ja tilalle suunniteltiin mustaa kaminaa, mutta budjetin venymisen johdosta tämä suunnitelma laitettiin odottelemaan parempaa hetkeä.

Tilaan tehtiin myös oviaukko ja asennettiin terassille vievä ovi. Tämä on askel kohti terassihaavetta, joka tulee toteutukseen luultavasti ensi kesänä. Oven kohdalla olleen seinän sisältä löytyi muuten edellisen talon isännän piilopullo, joka oli varmasti ainakin sen 25 vuotta vanha. Taisi mies unohtaa minne oli pullonsa kätkenyt ;)


Tässä vielä kuva tilasta ennen remonttia (kuva on itseasiassa tilalle eduksi). Laajempia ennen ja jälkeen -kuvia koko huoneesta tulen näyttämään remontin valmistuttua. Tällä hetkellä kuvan ulkopuolelle jää upeat tummat seinät, joihin olen todella tyytyväinen. Nurkassa kyyhöttävä ilmastointi laite odottaa edelleen piilotusta ja varaston ovi maalausta, joten päätin tällä kertaa esitellä vain toisen puolen tilasta.


Kompromisseista huolimatta "vilpola" tulee varmasti olemaan yksi talon parhaista paikoista. Sisustuksellisesti tila on haastava, koska ehyitä seiniä ei ole. Jokaiselta seinältä löytyy ovi tai oviaukko, mutta näen tilassa jo tietynlaiset huonekalut. Nähtäväksi jää miten saan suunnitelman toteutettua.

Hyvää alkavaa viikkoa!


psst... nimiehdotuksia otetaan vastaan :)

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Peikonlehti

Kyllä nainen voi olla pieneen tyytyväinen. Löysin nimittäin viimein etsimäni peikonlehden, jota olin jo jonkin aikaa metsästänyt. Niin kaunis kasvi, jonka yksi lehti on jo riittävä tuomaan sen ilmeen mitä meille kaipasinkin. Nimittäin lisää vihreyttä ja sen kautta pehmeämpää ilmettä koko sisustukseen. 

Juuri ennen lomalle lähtöä iskin lehden lasipulloon, jotta se selviäisi meidän loman yli hengissä. Tästäkään kasvista minulla ei tarkempia kasvatusohjeita, mutta luotan tuttuun ja turvalliseen vaistoon ja yritän saada sen näin pysymään hengissä.


Leppoisaa lauantaita!

perjantai 29. heinäkuuta 2016

L-O-M-A


Jokainen blogini lukijoista varmaan huomasi meitä vaivaavan remontti- ja muuttoväsymyksen, joka oli pakko saada katkaistua. Ja mikä sen paremmin katkaisee kuin loma. Lähdimme perjantaina heti töiden jälkeen ajamaan Ruotsin itärannikon kautta kohti Tukholmaa, jossa tapasimme miehen vanhemmat. He olivat tulleet meitä vastaan purjehtien Turun saaristosta. 
Pääsimme nauttimaan purjehtien saaristolaiselämästä. Kiersimme Tukholman lähisatamissa, yövyimme rauhallisissa poukamissa ja hieman vilkkaimmissa satamissa. Jokainen päivä oli kuin uusi seikkaulu, koska nähtävää riitti. Ihana oli huomata miten lapset nauttivat veneen keulassa kastumisesta, kalastamisesta, uimisesta ja isovanhempien seurasta. Taisin pariinkin otteeseen kuulla lasten suusta; ´tämä on paras loma ikinä`. 

Useisiin satamiin pääsi yhteisaluksella, joten vastaavan loman pystyisi viettämään myös ilman omaa venettä. Satamista löytyi erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joten yöpyminenkin onnistuisi helposti. 

Purjehtiminen, laineilla keinuminen ja yhdessä tekeminen sai meidän täydellisesti unohtamaan remontin ja muut stressin aiheuttajat. Oli ihanaa vain olla ja nauttia.


<3

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Helpot DIY lasinaluset


Olen useampaan kertaan törmännyt kivaan ideaan hyödyntää ylijäämälaatat lasinalusina. Nyt päätin viimein tehdä meillekin uudet astetta kauniimmat lasinaluset. Pitkään olemme olleet ilman, koska edelliset olivat jo sen verran kamalia, että olen ne tainnut laittaa kiertoon jo vuosia sitten.
Sain kauniita Pukkilan Hexagon laattoja ilmaiseksi erään facebook-sivuston kautta, joten tartuin tarjoukseen ja kotiutin kaunokaiset meille. Meilläkin on jäänyt joitain laattoja yli, mutta vielä jää nähtäväksi miten ne hyödynnän. Ajattelin ensin tehdä näistä Pukkilan laatoista toisenlaisen projektin, mutta sen verran himoitsin laattoja lasinalusiksi, joten annoin toisen idean olla. 

Laatat toimivat sellaisinaan lasinalusina, mutta niiden alle kannattaa laittaa huonekaluhuopaa. Näin vältyy pöydän naarmuuntumisella. Todella helpot siis toteuttaa!Idean alkuperäistä keksijää en nyt osaa sanoa, mutta uskoisin tämän olevan hyvin vanha idea. Muistelen joskus lapsuudessanikin nähneeni vastaavia. Nämä kauniit lasinaluset laitan kyllä mielelläni esille. Jos vaikka jatkossa välttyisimme pinttyneiltä rinkuloilta pöydän kannessa.


<3maanantai 25. heinäkuuta 2016

Piipahdus toiletissa

Meidän yläkerran pieni vessa alkaa olla pientä viilausta vaille valmis. Enää nimittäin puuttuu seinään kiinnitettävä patteri, joka jouduttiin poistamaan maalauksen ajaksi. Tällaiset patterit voisin surutta muutenkin poistaa, mutta kaukolämmön vuoksi ne taitavat olla aika oleellisen tärkeät, joten jätetään ne vain paikoilleen. Lisäksi seinältä uupuu peili ja valaisin. Itseasiassa koko tilassa ei ole vielä valaisinta, mutta eiköhän sekin löydy piakkoin. Haaveissa on myös löytää kauniin yksinkertainen neliön tai pyöreän mallinen peili. Seinässä oleva pistorasia vain hieman rajoittaa peilin kokoa, joten kovin suurta peiliä en voi etsiä.

Tarkoituksena on alkuun kokeilla valaista tila pelkästään seinään kiinnitettävällä valaisimella, koska meidän sähkömies ei ole kovin innoissaan ryömimässä matalaan katon välitilaan. Vielä jää siis nähtäväksi onko tämä ryömiminen aiheellista (ainakin sähkömies oli esittänyt miehelle toiveen puhua vaimo ympäri :)). Tässä vessassa ei kuitenkaan ole tarvetta meikkailulle, joten perusvalaistus pitäisi riittää . Yksi oleellinen juttu vessasta myös puuttuu ja tämä on ehkä se tärkein ainakin vieraiden kannalta, nimittäin ovi. Maalauksen alla oleva ovi on vielä viimeistelemättä ja asentamatta. 

Toivottavasti saataisiin pian tila valmiiksi ja pääsisin sitä paremmin kuvaamaan. Tarkoituksena on myös näyttää tila alkuperäisessä kunnossa, mutta palataan tähän myöhemmin. 


Aurinkoista viikkoa!

lauantai 23. heinäkuuta 2016

Kauniit kukat uudessa kodissa

Me olemme siirtyneet kesälomalle ja luvassa on pelkkää rentoutumista. Viime postauksessa olleet muuttostressit on pyyhkäisty pois harteilta ja muutenkin katse on siirretty remontista aivan muihin maisemiin. Nimittäin ajoimme eilen Umeåån hotelliin yöksi ja tänään jatkoimme matkaa Tukholmaan. Täällä sitä istuskellaan nautiskelemassa kesästä, lämmöstä ja leppoisasta menosta. Lisää lomasta voin kertoa myöhemmin, koska tarkoituksena on lomasta huolimatta kirjoitella blogiin. Kerrankin on aikaa!

Torstaina ystäväni tuli miehensä kanssa meillä käymään kylässä. Samalla sain esitellä mitä kaikkea olimme taas saaneet aikaan. Muuton kunniaksi saimme aivan ihanan kimpun kukkia, jotka tottakai piti heti kuvata. Käteen tosin tarttui vain kännykkä, joten kuvien laatu on myös sen mukainen (anteeksi). Kuvien myötä pääsette hieman kurkistamaan uuden kodin olohuoneen sisustukseen. Paljon vanhaa, mutta myös jotain uutta. Tästä uudesta olen erityisen innoissani. Myös remonttitavarat näkyvät parvekkeella, mutta niistä ei kannata välittää.

Kiitos kaikille viime postaukseen kommentoineille ja viestiä laittaneille. Itse pystyn tästä helposti jatkamaan eteenpäin, vaikka rahojen menetys harmittaakin. Enemmän olen harmissaan työnsä menettäneiden työntekijöiden puolesta.Lämmintä ja aurinkoista viikonloppua!


torstai 21. heinäkuuta 2016

Tyhjä koti ja rahojen menetys


Kyllä, nyt se on vihdoin tapahtunut. Me olemme muuttaneet! Entinen koti on tyhjennetty ja tavarat iloisesti kannettu uuteen kotiin. Ja voin kertoa, että koko prosessi tämän remonttiuupumuksen päälle oli viedä minusta viimeisetkin mehut. Olimme vielä sen verran hulluja, ettemme pyytäneet keneltäkään apua, vaan uhmakkaasti kannoimme lähes kaiken kahdestaan uuteen kotiin (ystävä kävi auttamassa ruokapöydän kanssa). Loppusiivouksen kohdalla olin jo suorastaan epätoivoinen, koska väsymys oli valtava. Onneksi ihana ystäväni huomasi tilanteen ja vaati tulla avukseni. Ja taisi joku ystävällinen huomata meidän ruohonkin kasvaneen ylipitkäksi, koska sekin oli yksi päivä kummasti lyhentynyt. 
Viikon kruunasi rahojen menetys, koska tietenkin innostuin shoppailemaan ahneuksissani Anttilan alennusmyynneistä. Paketti ehti jo tulla nimelläni tavarataloon, mutta niin kuin kaikki tietävät, ei niitä sieltä enää saa. Ja kyllä, maksoin paketin etukäteen. Varsin fiksua :)

Mutta nyt nukumme onnellisesti uuden kodin olohuoneessa, hyppelemme pussien yli ja kiertelemme laatikoiden väleissä. Pöydät pursuaa tavaraa ja  tekemättömien töiden lista lojuu niiden seassa. Olo on silti onnellinen.
sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Vaatekaapin ilmeen kohotus


Aina kaikkea ei tarvitse vaihtaa kokonaan, riittää kun ilmettä nykyaikaistaa ja saa näin täysin uuden näköisen kokonaisuuden. Näin me teimme pojan makuuhuoneen vaatekaappien kanssa. Vanhat kaapinovet eivät vastanneet meidän toiveita, liika keltaisuus häiritsi ja halusimme seinästä huomaamattoman kokonaisuuden. Teetimme vanhoihin runkoihin uudet liukuovet paikallisella puusepällä. Kaapeista tuli juuri sellaiset kuin toivoimmekin, huomaamattomat. Toki huoneen ilme näyttää nyt valkoistakin valkoisemmalta, mutta uskon kokonaisuuden olevan täydellinen kun saamme huonekalut järjestykseen.Kaapistossa on rutkasti tilaa vaatteille, mutta myös leluille ja peleille. Ja mukava yksi kiva lisä on kaapin sisältä löytyvä peili, jonka päälle saa sytyttettyä valot. Tällaista ei ihan joka jätkän kaapista löydykään :)


Viimeisen kuvan myötä pääsette huoneen entiseen tunnelmaan. Paljon kellastunutta mäntyä, joka ei kuulu suosikkeihini. Mänty toki on kaunista, mutta harmillisesti se ei kellertävänä ihastuta lainkaan. Kellertävät kaapinovet eivät myöskään lisäänneet huoneen viehätystä.


Viikonloppu vierähti ystävien häissä Turussa. Takapuoli puutuneena matkasimme taas Suomen kahteen kertaan läpi, mutta tuollaisten juhlien vuoksi sen tekee todella mielellään. Ehdimme lisäksi nähdä useampia ystäviä viikonlopun aikana, joten koko viikonloppu oli oikein onnistunut kokonaisuus. 


Onnea vielä S & M <3


tiistai 12. heinäkuuta 2016

Keittiö lähes valmis


Uuden kodin keittiö on remontin myötä saanut aivan uuden ilmeen. Keittiö on nyt valoisa ja avara, käytössä on paljon laskutilaa, mutta myös tilaa säilytyksellä. Projekti alkoi vanhan keittiön purkamisella ja uuden keittiön asentamisella. Välillä maalailtiin seiniä ja lattiaa. Nyt ollaan kuitenkin siinä vaiheessa, että enää puuttuu liesituuletin, välitilan levy, pistorasioita ja tiskikone pitää kytkeä. Ja tietty muutama lista asentaa sekä puuttuva sokkeli.

Posti oli ikävästi ruhjonut yhden kaapinrungon ja tästä syystä projekti on hieman viivästynyt, mutta sitä nyt tuntuu tuossa laitoksessa välillä sattuvan. Nyt keittiö kuitenkin tuntuu jo valmiilta, vaikka viimeiset jutut on vielä laittamatta. Erityisen iloinen (hypin riemusta) olen keittiön ihanasta uudesta hanasta. Se on juuri sellainen kuin halusinkin ja sopii keittiöön täydellisesti.

Lähemmin pääsette tutustumaan keittiöön myöhemmin ja silloin toivottavasti kuvailen jo valmista keittiötä. Iso kiitos projektin onnistumisesta kuuluu ystävälleni Sannalle, jonka kautta hankimme HTH-keittiön. Tasot tulivat toisesta paikkaa, mutta siihen palaan myöhemmin. Jos haluat nähdä mistä lähimme liikkeelle keittiön remontoinnista, pääset näkemään vanhan keittiön tästä. Jos taas haluat muistella keittiösuunntelmaan, se löytyy täältä. 


<3


psst... me kannettiin jo iso osa huonekaluista talolle

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Nauti hetkistä!


Meidän muutto häämöttää ja samalla käsillä on paljon isoja juttuja remontin suhteen, jotka on pakko tehdä ennen muuttoa. Tai jos niitä ei tee, ei muutto onnistu. Aikataulu näin isoon projektiin, näin vähällä ajalla on ollut aika hullua, mutta kun tästä selvitään voidaan olla itsestämme todella ylpeitä. Joudunkin pyytämään jälleen anteeksi, koska kirjoitustahti blogin puolella on hidastunut ja tuntuu etten ole pystynyt antamaan tälle kaikkea sitä mitä te lukijat ansaitsette. Kiitos siis kun olette jaksanut pysyä mukana koko projektin ajan ja tsempata meitä eteenpäin. Nappasin tällä viikolla lapsista muutaman ihanan kuvan, josta välittyy minusta jotain niin ihanaa. Rentoa menoa ilman huolen häivää. Kesästä nautitaan juuri nyt satoi tai paistoi. 


Ja sitten näihin pullakuviin, jotka nappasin myös jokin aika sitten kun sain hetken istua alas rauhassa. Nämä ovat itseasiassa aika ihania hetkiä, eikä niitä ole liiaksi. Suosittelen siis kaikkia istumaan välillä alas ja nauttimaan hetkestä, vaikka ympärillä olisi sen tuhat hoidettavaa asiaa. Ja mitä bloggaamiseen tulee... näistä hetkistä tulee otettua kuvia ja sillä tavalla sen kauniin hetken saa vielä ikuistettua. Ei paljoa vaadi kun asettelee asiat kauniisti ja sitten vasta istuu alas nauttimaan. Maistuu muuten paljon paremmalta kuin kiireessä hörpätty kahvi. Ja jos tilanteen haluaa kuvata, parempi tehdä se nopeaa. Useimmat meistä, jotka innostuvat näitä hetkiä kuvaamaan, tietävät kuinka nopeaa kahvi jäähtyy.


Nyt on kuitenkin pakko lähteä takaisin rempan pariin. Tiedossa on kiireinen päivä maalisudin varressa, jotta saamme portaat maalattua ennen huomista. Pari muutakin "pikkujuttua" kuuluu päivän ohjelmaan. Mutta hei, pian me muutetaan!


Aurinkoista sunnuntaita <3
keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Uusia viherkasveja pistokkaista
Olen suunnitellut hankkivani meille lisää viherkasveja, koska niillä saa helposti lisättyä kodikkuutta ja ovathan ne kauniita. Muutenkin tykkään helppohoitoisista kasveista, jotka kestävät meidän kanssa asumista. Olen siis suorastaan surkea kaikkien kasvien kanssa, vaikka olenkin saanut pidettyä muutamia hengissä yllättävän kauan (jopa yli viisi vuotta).

Töissä oli juuri sopivasti suunniteltiin kasvien karsintaa ja ilokseni sain muutamia pistokkaita kotiin (joiden nimeä en edes tiedä, Jukkapalmu?). Kaiken tämän hässäkän keskellä en ole saanut niitä vielä laitettua ruukkuihin, vaan iskin ne veteen odottelemaan parempaa hetkeä. Kuulin nimittäin ohjeen laittaa pistokkaat suoraan multaan. Kätevää! Ei nuo kasvit taida maailman onnellisimpia olla meille muutosta, mutta uskon meistä tulevan vielä kavereita.


Oletteko koskaan kasvattanut kyseisen näköistä viherkasvia pistokkaasta? Onnistuitteko?

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Juuri tätä kaipasin


Voi miten ihana viikonloppu takana. Ystäväpariskunta tuli meille viettämään viikonloppua ja samaan aikaan kaupunkiin saapui useita muitakin ystäviämme. Päätimmekin pitää remonttivapaan viikonlopun ja nauttia näistä rakkaista ihmisistä. Vietettiin eilen naisteniltaa ja suunnattiin vielä yöelämäänkin. Hauskaa oli, vaikka tänään olenkin tuntenut nahoissani etten juurikaan enää käy missään ulkoilemassa.Tänään leppoisan päivän päätteeksi katoimme pöydän kauniiksi ja kokkailimme yhdessä. Oli kyllä mukavaa katsella jalkapalloa ja seurustella samalla hyvän ruoan parissa. Joku saattoi kuvista jo huomata, että keittiön betonivalaisimet ovat kadonneet ja meidän vanha valaisin on palannut paikalleen. Edelleen riippumaan aivan liian ylös... Betonivalaisimet nimittäin kiikutettiin jo uudelle kodille, jotta pystyttiin katsomaan sähkömiehen kanssa niille sopivat paikat.
Minulla päättyykin tänään loma. Huomenna palaan taas takaisin töihin. Jatkossa pitää taas työpäivien päätteeksi lähteä remontoimaan, mutta sitä tekee ihan mielellään, koska muutto alkaa olla jo lähellä. Ja eihän minun lomapäivät onneksi ole täysin käytetty. Jätin nimittäin muutaman vielä loppukesälle, jolloin saan toivottavasti viettää täysin remonttivapaan loman perheen kanssa yhdessä touhuillen.


Ihanaa kesälomaa sitä viettäville!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...