tiistai 28. kesäkuuta 2016

Takan muodonmuutosEhkä vielä muistatte meidän muodon muutoksen alla olevan takan? Tämäkin projekti on edennyt ison harppauksen. Vielä projekti on kesken, mutta lopullinen ilme alkaa jo näistä kännykkäräpsyistä näkymään. Nyt takan vieressä oleva taso on saanut myös pintaansa rappauksen ja tason päälle on laitettu laatat. Olisin itse halunnut jättää seinässä olevat liuskekivet näkyviin, mutta mies ja muurari olivat sitä mieltä, ettei niitä ollut järkevää jättää seinään. 

Nyt ainakin ilme on muuttunut huimasti ja pintojen siivoaminen tulee olemaan huomattavasti helpompaa. Kokeilin nimittäin puhdistaa vanhoja, erittäin likaisia kivipintoja ja eihän se ollut millään tavalla helppoa. Lika oli todella pinttynyttä. Usean hikipisaran vuodattamisen jälkeen päätin luovuttaa. 40 vuodessa pinnat alkavat kummasti kaipaamaan uudistusta ja vaihtoa. 

Tällä viikolla olisi tarkoitus tarttua maalisutiin ja maalata takka pohjamaalilla sekä tehdä lopullinen pinta. Emme myöskään ole vielä löytänyt sopivaa takkasydäntä, joka menisi meidän budjettiin. Mittatilauksesta takkasydän kyllä löytyisi, mutta hinta nousee siinä vaiheessa jo aika isoihin lukuihin. Jäämme siis suosiolla odottelemaan täydellisen sydämen löytymistä tai alamme vain säästämään.

Täältä pääsette näkemään mistä lähdimme takan suhteen liikkeelle. 


maanantai 27. kesäkuuta 2016

Makuuhuoneen remontti etenee


Kerroinkin aikaisemmin, että meidän makuuhuone tulee olemaan talon alakerrassa. Huone on pitkän ja kapean mallinen huone, joka on aiemmin toiminut taiteilijan ateljeena sekä arkkitehdin toimistona. Kokoa huoneella on kivat 39 neliötä. 

Päätimme hyvin varhaisessa vaiheessa tehdä huoneesta meille makuuhuone sekä samalla työhuone. Huoneen perälle on tulossa kevyt väliseinä, joka erottaa päätyyn tulevan Walk-In Closetin eli vaatehuoneen muusta tilasta. Makuuhuone tulee sijoittumaan tilan keskiosaan ja etuosaan ikkunoiden eteen tulee meidän työhuone/-piste.


Alunperin huoneessa oli kauttaaltaan ruskeat kivilaatat, mäntypaneeliseinät sekä katossa halogeenivalot. Huone oli pitkään talossa se paikka missä tehtiin remontin aikana kaikki sirkkelöinnit ym. muut roskaavat osiot. Huone sai siis jonkin aikaa odotella ennen kuin se otettiin työn alle.Alakerran lattiassa ei ollut lainkaan lattialämmitystä, joten halusimme ehdottomasti tehdä asialla jotakin. Asensimme lattiaan mukavuuslämmön, jonka pitäisi olla mukavan tuntuinen jalan alla. Vanha lattia oli hyvässä kunnossa, joten uusi pinta päätettiin tehdä entisen päälle. 


Tässä huoneessa päätettiin säilyttää vanha paneeliseinä maalaamalla se valkoiseksi. Myös katto uudelleen maalattiin ja tehtiin lattiavalu. Lopullinen lattiapinta on jo laitettu, mutta se ei näy vielä näissä kuvissa. Ensi viikolla on tarkoitus maalata yksi seinä tummemmaksi, jotta saan huoneeseen kaivattua syvyyttä. Toki ikkunoiden vähäisyys vaikuttaa tummuusasteeseen. Tässä kesän valokylvyssä on pakko yrittää muistaa myös se synkkä ja pitkä talvi. 

Väliseinän teko on varmaan hieman vielä siirtymässä ellemme ole superreippaita ensi viikolla. Tätä kyllä epäilen ja suuresti :) Tekemistä on muutenkin sen verran paljon.


Uudet ilmastointiputket tulee jäämään vaatekaappien taakse piiloon. Näin saadaan ilmastointi myös makuuhuoneen puolelle.


Projekti siis etenee hyvää vauhtia. Kiitos kaikille edelliseen remonttipostaukseen kommentoineille. Ihana oli lukea teidän ajatuksia entiselle värimaailmalle. Arvasin värien juurikin kauhistuttavan, mutta myös ihastuttavan. Onhan ne omalla tavalla todella symppikset ja kauniit. Toisten seinissä voisinkin vihreitä kaakeleita ja keltaisia kaapeja ihailla, mutta omassa kodissa en niitä ikävä kyllä osaa katsoa. Toki meidän kodinhoitohuoneen seinät olivat muutenkin purettava putkiremontin tieltä, joten en oikein voinut edes miettiä niiden säästämistä.


Mukavaa kesäistä viikkoa!


lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannus
Voi juhannus! Miten ihanaa viettää se näin mökkitunnelmissa meren rannalla miehen vanhempien ja siskon perheen kanssa. Tässä perheessä osataan luoda mukavia perinteitä koko perheelle. Niitä sitten toteutetaan pitkin koko juhannusta. Pääasiassa taitaa kuitenkin olla hyvä ruoka, saunominen ja ulkoilu. Lapsetkin ovat nauttineet kalastamisesta ja toistensa seurasta. Ja päästiinhän me taas katsomaan juhannussalon nostoa, vaikka pienesti kastuimmekin sateessa. 


Nyt juhannuksen vietto jatkuu auringonpaisteessa helteisessä säässä, hyvän ruoan ja seuran merkeissä.


Oikein ihanaa juhannusta!

torstai 23. kesäkuuta 2016

Kurkistus kodinhoitohuoneen lähtötilanteeseen


Apua! Sulkekaa silmänne... tai no avatkaa ne hetkeksi. Ajattelin nimittäin paljastaa teille mistä tilanteesta lähdimme uuden kotimme kodinhoitohuonetta suunnittelemaan. Niin kuin ehkä tulette huomaamaan, ei huoneeseen jää mitään entistä. Kukaan ei varmasti ihmettele miksi ei. Tai onhan niitäkin, jotka tykkäävät elämää nähneistä ja ennen kaikkea värikkäistä nurkista. Meille tila oli kuitenkin liikaa.


Alakerrassa sijaitseva kodinhoitohuoneessa oli ruskeat laattalattiat ja vihreät seinälaatat. Kaapistot olivat kellertävät. Ainoat mitä olisin voinut säästää olivat seinähyllyt, jotka olisin hyvin voinut uusiokäyttää jossain muussa tilassa. Mutta kieltämättä en niitä enää edes muistanut ennen kuin näin nämä kuvat. Mies oli ollut alkuvaiheessa hyvin ripeä aloittamaan purkutyöt, joten hyllyt olivat ensimmäisten purettavien joukossa.


Myös kodinhoitohuoneen puupanelikatto purettiin, koska talossa tehtiin samalla putkiremontti ja asennettiin koneellinen ilmanvaihto. Näin pääsimme alakerran kautta käsiksi yläkerran putkiin ja saimme uusittua koko talon putkiston. Ilmastointiputki ei olisi vaatinut katon purkamista, mutta on se nyt ainakin siistimpi ja  huomattavasti parempi.
  

Eikö ollutkin kaunis? Muistatteko vielä millainen kodinhoitohuoneesta tulee? Tästä pääset kurkkimaan tilan suunnitelman. Lattia saatiin tänään tehtyä ja ensi viikolla pääsemme asentamaan kalusteita. Tosin olemme varautuneet siihen, että kodinhoitohuone tehdään viimeisten joukossa. Tärkeintä olisi saada ensi viikolla yläkerta asuttavaan kuntoon, koska alakerran ehdimme tehdä valmiiksi heinäkuun puolella.


Tällaisesta tilanteesta lähimme siis liikkeelle. Muutos tulee olemaan valtava ja ilme huomattavasti valoisampi. En malta odottaa pyykkäilyhetkiä <3


tiistai 21. kesäkuuta 2016

Avautuminen remonttiminästä ja upeasta palkinnosta


Miten minusta onkaan tullut tällainen remppaaja. Ai, että rakastan sutia maalia seiniin, ovenpieliin, lattioihin... Ja mitä kaikkea muutakin kivaa olen päässyt tekemään ja ennen kaikkea oppinut. Vaikka täytyy myöntää tämän olevan rankkaa, nautin joka hetkestä. Alkuvaiheessa kuvittelin olevani heti valmis tekemään remontin eteen kaiken mahdollisen, etsiväni jokaisen materaalin jo ajoissa valmiiksi. Miten kävikään? Lamaannuin, en ollutkaan kuvitelmieni mukainen. Minulla oli selkeät mielipiteet, mutta väsyin kiireellisiin päätöksiin ja valinnan vaikeuteen. Menin ehkä jopa lukkoon, mutta onneksi siitä vaiheesta pääsin nopeasti eteenpäin.

Olemme remontoineet taloa nyt kolme kuukautta. Lähes joka päivä projekti on edennyt, välillä isoin askelin ja välillä pienin. Raskain vaihe oli varmasti saunan ja kylpyhuoneen sekä kodinhoitohuoneen purkaminen. Laattojen irroittaminen, betonin piikkaaminen auki ja kuljettaminen pois talolta. Sen kaiken jälkeen olo oli kuin voittajalla. Nyt sitä aikaa on itseasiassa mukava muistella. Ainakin voimme sanoa tehneemme jotain itsekin. Toki saimme myös apua, muuten tästä ei olisi ikinä tullut valmista.

Kaiken tämän kiireen, kameran hajoamisen ym ym selitysten jälkeen huomaan etten ole juurikaan täällä näyttänyt remontin etenemistä. Väsymys taitaa olla isoin syy. Ja se, että tahtoisin aina näyttää blogin puolella kauniita asioita. Olenkin opetellut tässä projektin myötä, että myös ne keskeneräiset jutut voivat olla kiinnostavia. 

Ystäväni tuli eilen kurkkimaan projektin etenemistä. Ensimmäisenä kuulin sanat ´olisinpa nähnyt tämän jo ennen remonttia`. Totta, mutta miksi häpeilen näyttää sitä kauheutta mitä se oli. Toki monelle (ystävällenikin) näytin talosta kuvia ja luin rivien välistä sanat `hullut`. Vain muutama sanoi asian ääneen, useimmat tsemppasivat ja kannustivat. Pari jopa hihkui, koska näkivät saman kuin me. Nyt olemme oikein tyytyväisiä, että näimme talon potentiaalin kaikkien niiden kauheuksien keskeltä ja saimme kannustusta lähteä tekemään näin isoa projektia. Ystävänikin oli innoissaan näkemästään ja oli ihana saada näyttää se mihin hänkin uskoi jo projektin alussa, vaikka ei taloa ehtinyt livenä silloin nähdäkään. 

Aiempiin näyttämiini kuviin on siis tulossa jatkoa; puupaneeleita, vihreitä kaakeleita, keltaisia kaappeja. Jokaisella blogini lukijallakin on mahdollisuus tehdä se oma mielipide; olimmeko `hulluja` vai `rohkeita`, vai mitä olimme ja mitä olemme nyt.


Tänään vielä kuitenkin jänistän tästä ja näytän teille nätin asetelman kotoa. Olen ihastunut kaikkiin pieniin rasioihin ja huomaan niitä nyt kiikuttavani esille, tekeväni kasoja ja erilaisia asetelmia. Olinkin hyvin innoissani saadessani postista paketin, jonka olin täysin jo unohtanut. Voitin nimittäin ottamallani kuvalla Instagram-kisasta Louis Vuittonille lahjakortin! Lahjakortti tuli minulle kirjatussa paketissa, kauniisti paketoituna rasiassa, jossa itsessään oli magneettisuljin. Ai että! Kyllä nainen voi olla onnellinen... nyt odottelenkin aikaa kun pääsen lahjakortin tuhlaamaan. Näiden ajatusten siivittämänä kerään lisää rohkeutta avata projektin etenemistä. Lopputuloksen kuvaaminen onkin helppo homma, mutta jos sitä ennen avaan hieman alkutilannetta. Olisikin kiva kuulla mistä te haluaisitte kuulla enemmän? Ainakin seuraajani Snapchatissa tykkäsivät talokierroksesta. Sain paljon ihania viestejä, jotka tekivät tästä projektista vielä mukavamman. Ihana saada jakaa jotain näin meille tärkeää myös teille <3


Huomenna jatketaan vielä remppailua ja sitten lähdemme etelään juhannuksen viettoon. Lupaan ottaa silloin rennosti ja unohtaa seuraavan viikon kiireen remontin, muuton, siivoamisen ym suhteen.


maanantai 20. kesäkuuta 2016

Lähes valmis portaikko


Koko viikonloppu meni talolla maalaushommia tehdessä. Sain paljon aikaiseksi ja nyt tuntuu joka paikassa kroppaa. Vielä kun jaksaa pari viikkoa tehdä niin saadaan koti muutto kuntoon. Toki välillä lähdetään juhannuksen viettoon, mutta sitten viimeiset rutistukset ja sisätilat alkaa olla valmiit. Tai no ainakin osittain valmiit. Alakerran valmistumista joudumme odottelemaan hetken, mutta eiköhän sekin valmistu piakkoin. Joudutte vielä hetken kestämään näitä kännykkäkuvia, mutta ehkä niistä kuitenkin saa sen oleellisimman selville :)Portaikko on saatu viimein lähes valmiiksi, enää puuttuu askelmien maalaaminen, mutta se saa vielä hetken odotella. Olen todella tyytyväinen portaiden kaiteeseen sekä alakerran rimotukseen. Koko yläkerta on nyt valoisampi, mutta myös turvallisempi. Täältä pääsette kurkkimaan mistä lähdettiin liikkeelle. 

Tänään sain myös yläkerran lattian pohjamaalattua ja pian saamme senkin lopulliseen maaliin. Hieman jopa harmitti maalata kaunis puulattia, mutta vanhan keittiön purkamisen jäljiltä lattiaa piti korjailla paikoilla, jotka ei olisi maalaamattomana näyttänyt hyvältä. Ja olin myös ehtinyt maalaamaan jo yhden huoneen, joten parempi oli maalata koko kerros samalla sävyllä. Nyt saan kauan haavelemani valkoisen puulattian.

Remontin puitteissa täällä siis jatketaan ansaittua kesälomaa. Toiveissa olisi hieman lämpöisämpi ja sateettomampi sää, mutta toisaalta tässä säästä ei harmita puuhailla sisätiloissa. 


Mukavaa alkavaa viikkoa!

torstai 16. kesäkuuta 2016

Katse sotkuista muualle

Kyllä tämä koti voi vain joskus räjähtää ja olla sotkuinen. Aina ei vain ehdi tai jaksa siivota ja puunata. Tällaisina päivinä käännän katseeni mielummin kodin kauniisiin yksityiskohtiin, nautin kupin kahvia kauniista kupista ja ihastelen pöydällä olevia kauniita kukkasia. Näiden lisäksi ihastelen hyllyn päällä olevaa siistiä asetelmaa, yhtä sohvanurkkausta, mutta myös vessan kaunista marmorista saippuakuppia. Sain tämän kauniin marmorisen saippukupin ja käsintehdyn saippuan Gauharilta ja tällainen arjen kauniiden yksityiskohtien rakastaja oli hieman innoissaan. Tykkään!

Vaikka uudessa kodissa moni isompi asia on vielä kesken, huomaan miettiväni jo kauniiden yksityiskohtien laittamista esille, asetelmien tekemistä ym ym. Eli todella tärkeitä asioita :) Parempi etten kerro aivan kaikkia ajatuksia miehelle. Saattaisi olla, että saisin hieman palautetta asiasta. Viikonlopuksi sain rakkaalta pitkän listan tehtäviä asioita, joten ehkä pureudun niihin ennen kuin pääsen niitä asetelmia ja yksityiskohtia asettelemaan.


Ihanaa loppuviikkoa <3


keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Alakerran suunnitelma


On aika esitellä uuden kodin alakerran pohjapiirrustus ja hieman avata suunnitelmia. Remontti on nyt kestänyt noin kolme kuukautta ja olemme saaneet paljon aikaiseksi. Talon ilme on sisältä täysin muuttunut, mutta vielä on paljon tehtävää ennen muuttopäivää. Tiesimme edessämme olevan valtava remonttiurakka, jonka tekemisessä tulee menemään pidempi aika. Halusimme kuitenkin saada sisäosat mahdollisimman valmiiksi ennen muuttoa, jonka jälkeen siirrymme talon ulkopuolen laittamiseen ja pihan kohentamiseen.
Taloon tullaan sisälle talon alakerrasta. Rinnetontilla sijaitsevan talon yläkerrasta löytyvät makuuhuoneet, keittiö, olohuone ja saunatilat. Alakerta on taas aikoinaan keskittynyt vastaanottamaan vieraita. Heti eteisen vasemmalla puolella on takkahuone, jossa suurin muutos on tapahtunut takalle. Vanha liuskekivitakan pinta on uudelleen muurattu ja ilme on muuttunut moderniksi. Vanha takka oli hyvin likainen, elämää nähnyt, eikä lainkaan meidän tyylinen. Takkahuoneesta pääsee alakerran isoon kylmävarastoon, jonka päässä on puuvarasto sekä lämminjakohuone. Tässä tilassa sijaitsee myös himoitsemani portaat (puuttuvat pohjapiirrustuksesta).

Takkahuoneen perällä sijaitsee kodinhoitohuone sekä suihkullinen vessa. Olen aina haaveillut pesuhuoneesta erillään olevasta kodinhoitohuoneesta ja nyt pääsen sitä käytännössä kokeilemaan. Toki olisin halunnut sen olevan hieman lähempänä makuuhuoneita, mutta enköhän jaksa kantaa lasten pyykit alakertaan. Vessaan on jossain vaiheessa tulossa suihku, mutta tällä hetkellä päätimme säästää ja suihkun laittaminen saa siirtyä tulevaisuuteen.

Eteisen perälle tulee pieni vaatehuone ulkovaatteille ja käytössä oleville kypärille, urheiluvälineille ym. tavaroille. Tilassa oli aikaisemmin kylmiö, joka päätettiin heti alkuun purkaa. Nyt huone tulee paljon paremmin käyttöön ja kerrankin eteisen vaate- ja tavarasäilytys saadaan tulee olemaan kunnossa.

Alakerran oikealla laidalla sijaitsi entisen omistajan taidemaalaamo/-galleria. Tässä tilassa on maalattu useita tauluja ja luotu taidetta. Meillä tila olisi sellaisenaan jäänyt huonolle käytölle (vaikka mies haaveilikin pelitilasta), joten huoneesta tehdään meidän makuuhuone lisävarustein. Pitkän mallinen 39 neliöinen huone ei ole mikään helpoin sisustettava, joten päätimme jo heti alussa hieman rikkoa huoneen pitkää ilmettä tekemällä huoneeseen väliseinän. Se mahdollistaa sen, että saan vihdoin haaveilemani Walk-In Closetin. Se tuleekin huoneen perälle ja näin keskiosaan jää tilaa meidän sängylle. Huoneen etuosaan tulee taas meidän työhuone, joka on yhtä avointa tilaa makuuhuoneen kanssa. Tämä luokin paineen työpisteen suunnittelulle, jotta siitä saadaan järjestelmällinen ja oikeasti toimiva meille molemmille.


Miltä alakerta teistä kuulostaa?


maanantai 13. kesäkuuta 2016

Sisustuspohdinnat


Niin se aika vain hiljalleen tämän kodin sisustamisessa on loppumassa. Kieltämättä ajatukset ovat enenemissä määrin siirtyneet uuden kodin laittamiseen ja siihen mitä tulevalta kodilta toivon. Vaikka rakastan valkoista, ihastelen myös tummia sävyjä. Jos uuden kodin ikkunat olisivat isot ja avarat, meille olisi tullut musta keittiö. Ne ovat vain niin upeita. Mutta nyt päädyimme kuitenkin valkoiseen, joka on täydellinen kyseiseen tilaan. 

Valkoinen seinäväri oli helppo valinta alkuun useimmille seinäpinnoille. Tuo avaruutta, tilan tuntua ja ennen kaikkea valoa. Ja se on hyvä pohja meidän sisustusratkaisuille. Rakastan kuitenkin käyttää pehmeitä sävyjä sisustuksessa, mutta myös tuoda särmää mustilla yksityiskohdilla. Ihan vain valkoiseen emme kuitenkaan ole päätyneet, sillä tummaakin sävyä kodista löytyy. 


Tulevan kodin makuuhuone tulee olemaan mielenkiintoinen. Projektia voisin tässä pian lähteä avaamaan, sillä huone ei todellakaan ole ollut aiemmin makuuhuone. Sisustuksellisesti haluan hakea samaa tunnelmaa kuin nykyisessä makuuhuoneessa, joten petaus tulee olemaan edelleen rennon huoleton. Isoja tyynyjä, huolettomasti nakattu viltti, ei päiväpeittoa... Kuitenkin kaipaan makuuhuoneeseen syvyyttä ja sitä lähdetään hakemaan seinän sävyn myötä. Olen myös ehtinyt pohtimaan sängynpäätyä jo useampaan otteeseen, mutta se on vielä pohdinnan alla.


Uuden kodin valaistusta on mietitty pitkin remonttia. Kattoon on upotettu spotteja ja valaisin paikkoja lisätty. Silti mietin onko valoa tarpeeksi pimeinä talvipäivinä. Mutta sitäkin enemmän olen pohtinut mihin sijoitan tulevan sohvapöydän, jotta saan valaisimen edes sinne päin.


Huomaamatta pidin pienen blogitauon. Suurin syy oli meidän perheen sairastuminen ensin vatsatautiin ja pian suunnattiinkin Hämeenlinnaan Power Cupiin. Lapset pelasivat omissa joukkueissaan ja minä juoksin pienimmän kanssa molempien peleissä. Mies taas oli oman joukkueensa kanssa, joten kiirettä piti koko viikonlopun ajan. 

Iso kiitos myös kaikille onnitteluista. Instagramissa onkin ollut käynnissä kiva arvonta ja pian siellä starttaa myös toinen arvonta, joten menkäähän sinne seurailemaan. Minut löytää nimimerkillä heinassaheiluvassa. Myös blogin puolella on tarkoitus pian järjestää jotain kivaa.tiistai 7. kesäkuuta 2016

3vee


Meneepäs aika hurjaa vauhtia. Huomasin blogin täyttäneen 3 vuotta toukokuun lopussa. Elämä ja koti on muuttunut aika paljon blogin aloittamisvuodesta. Myös blogin visuaalinen ilme on mielestäni mennyt eteenpäin, vaikka tällä hetkellä paininkin oman hajonneen kamerani kanssa ja joudun tyytymään kännykkäkuviin (ei ole mennyt tuo minun korjaamisprosessi putkeen, ihan omasta syystä). 

Tällä hetkellä elämme hyvin kiireisiä päiviä, sillä muutto uuteen kotiin häämöttää tämän kuun lopussa. Talolla riittää vielä tekemistä, joten pitkiä päiviä on tiedossa. Isoja muutoksia on kuitenkin jo tapahtunut ja niitä pääsen pian teille esittelemään. Kaiken tämän kiireen keskellä bloggaamiselle on jäänyt hyvin vähän aikaa, mutta pian tämä tahti taas helpottaa ja elämä normalisoituu.

Tällä hetkellä mielessä ei pyöri pelkästään remontoiminen, sillä tulevan kodin sisustaminen näin ajatuksen tasolla on jo pitkällä. Alkuun huoneiden sisustamisessa tullaan näkemään paljon kierrätettyä, tuunattua, itsetehtyä ja meillä jo entuudestaan olevaa. Uusia hankintoja mietimme varmasti alkuun tarkkaan, vaikka oma ostoslista (haavelista) alkaakin olemaan jo aika pitkä. Sohvan olemme jo ostaneet ja se odotteleekin sisälle pääsyä varaston nurkassa. Muuten olen tehnyt sen verran kivoja löytöjä, joita tuunaamalla saamme varmasti loihdittua kivoja sisustuksellisia kokonaisuuksia. En malta odottaa siihen, että pääsen niitä näyttämään teille.


Mukavaa viikkoa!

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Poikien valtakunnassa


Täällä sitä ollaan taas remontoitu niin että tuntuu. Tänä aamuna kolotti joka kohtaa, mutta tärkeintä on, että uudessa kodissa on nyt lattialämmitys asennettu ja lattiavalut tehty. Nyt odotellaan lattioiden kuivumista ja laitetaan lopullinen lattiapinta. Meistä on löytynyt sisäiset remppamiehet ja olen kyllä ylpeä meidän tiimityöskentelystä. Ja tietenkin siitä, että ympärillämme on ihmisiä, jotka auttavat lasten katsomisessa. Sekin on tärkeä osa tämän projektin onnistumista.


Meidän pienin oli niin innoissaan perjantaina tulleesta uudesta VIMMAn paidasta. Pääsin nimittäin Instagramin kautta VIMMAn lähettilääksi. Tämä tarkoittaa, että IG:ssa tulee jatkossa vilahtelemaan näitä kauniita vaatteita lastemme päällä. Minä ja lapset oltiin kaikki yhtä innoissaan tästä mahdollisuudesta.

Poju on koko viikonlopun kysellyt `koska äiti otat minusta kuvia`, heh... Tänä aamuna paita oli jo vedetty valmiiksi päälle, joten ei sitä auttanut muuta kuin ottaa pojasta kuvia. Aika kivoja näistä kyllä tulikin.
Poikien huoneen sisustus on pysynyt suhteellisen samana koko kevään ajan. Lelut ja petivaatteet nyt vaihtavat paikkaa tuon tuosta, mutta sehän on aivan perusjuttu. Maton laitoin vasta pesuun ja päätin etten laita sitä enää lattiaan ennen muuttoa. On sitten puhdas uudessa kodissa. 

Olemme olleet tämän pienen huoneen sisustukseen oikein tyytyväisiä. Toivottavasti saamme kerronsängyn ehjänä kuljetettua uuteen kotiin. Jos ei muuten niin osissa. Sänky on ollut poikien lempparijuttu huoneessa ja luulen että se tulee olemaan sellainen vielä pitkään. Saa siis nähdä suostuuko tämä pieni herra muuttamaankaan omaan huoneeseen ja eri sänkyyn.Nyt on aika lähteä taas talolle remppatouhujen pariin. Ihanaa kun talossa alkaa näkymään uutta pintaa. 


Oikein ihanaa sunnuntaita <3*Paita saatu VIMMA Companylta Instagram näkyvyyttä vastaan 

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Todellinen taidonnäyte


Päästiin viikko sitten katsomaan meidän poikien päiväkodin näytelmää teatteriin. Kevään aikana lapset olivat ahkerasti opetelleet lähes tunnin kestävää Rölli-musikaalia varten. Esitys oli loistava taidonnäyte hoitajilta ja ennen kaikkea päiväkodin johtajalta, joka itsekin oli esiintymässä lasten mukana. Vanhemmista koottu livebändi toi esitykseen myös oman lisänsä ja olimme myös vanhempien kesken toteuttaneet näytelmän asut ja lavasteet, kahviosta lippujen myyntiin. 

Pienin rölli taisi olla alle 2-vuotias ja näytti lavalla niin pienen pieneltä. Lapset tekivät uskomattoman pitkiä kohtauksia keskenään ilman aikuisia ja jaksan vieläkin ihmetellä miten kaikki sujui ilman minkäänlaisia virheitä. Tuota taitoa saada iso joukko lapsia näyttelemään ja laulamaan noin hienosti, on kyllä jotain mitä täytyy vain ihailla. Itsellänihän on välillä ongelmia hallita kolmea lasta. Näytelmä sai kaksi loppuunmyytyä yleisöä nauramaan, ihastelemaan ja myös pyyhkimään silmäkulmiaan. 
Tietenkin näyttelijät saivat suorituksestaan ruusut, jotka onnellisena kannettiin äidin hoiviin. Taisi pojilla tarttua matkaan yksi ylimääräinenkin. En muistanutkaan kuinka kauniilta yksittäiset eriväriset ruusut näyttävät. Täydellisiltä.


Ja pitihan pojat vielä kuvata ennen esitykseen lähtöä ja sieltä tullessa. Nuorempi esitti näytelmässä menninkäistä ja isompi rölliä. Juuri ennen esitystä röllien päät värjättiin vihreiksi ja samaa väriä löytyy edelleen pojan hiuksista. Kymmenien pesujen, yhden uintireissun, hiusten leikkauksen ja useiden hikitreenien jälkeenkin väri vain pysyy. Vinkkejä siis otetaan vastaan :)


Nyt suljen silmäni ja julkaisen nämä kännykällä otetut kuvat.. 
Kiitos ja anteeksi ;)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...