tiistai 31. toukokuuta 2016

Testaamassa aurinkolaseja


Yhteistyössä Instrumentarium



Postauksen kuvat Julian Schröpel ja Sanni Riihimäki

No niin, aurinko paistaa ja tämä nainen siristelee silmiä. Autossa pyörii muutaman euron aurinkolasit, joilla ei tee yhtään mitään. Nyt jos koskaan tarvitsisin aurinkolasit, joissa on oikeasti kunnon UV-suoja. Toki on myös tärkeä löytää kunnolla istuvat lasit, jotka mielellään laittaa päälleen. Pääsinkin Indiedaysin Bloggers´ Inspiration Day -tapahtumassa kokeilemaan upeita Instrumentariumin Solaris aurinkolaseja.

Tykkään yksinkertaisista, mutta tyylikkäistä aurinkolaisesta. Kehyksissä saa olla jokin juttu, mutta välttelen liikaa säihkettä ja bling blingiä. Usein joudun kuitenkin etsimään sopivia laseja kauan, mutta tällä kertaa löysin useammankin sopivan ja istuvan mallin. 

Kaikista kokeilemistani lasivaihtoehdoista mieleeni jäi Fuzionin uutusmallisto Step In To The World. Näitä kehyksiä inspiroi mosaiikkiportaat ympäri maailman ja näin lasien takana on aina tarina eri puolilta maailmaa. Kehykset olivat värikkäitä ja selkeästi erottuivat mustien lasien joukosta. Nämä olivat minun tyyliini räväköitä, mutta niille, jotka eivät halua jäädä seinäruusuiksi, mallisto ovat hyvä vaihtoehto.

Jos sinullakin on samat pohdinnat kuin minulla, löytää uudet aurinkolasit ja vieläpä trendikkäät, kurkkaa kevään 2016 trendit. Lisäksi saan tarjota lukijoilleni etukoodin, jolla saat -25% alennuksen Instrumentariumin Fuzion silmä- ja aurinkolaseista. Sinun vain pitää huikata oston yhteydessä FUZION.


Aurinkoisia päiviä!




sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Matto, mutta mikä matto?


Heippa hei helteestä, joka on vihdoin löytänyt meillekin. Löysin koneelta kuvia, joita en olekaan teille näyttänyt. Kuvat otettu maaliskuun lopulla. En tainnut mainita, että ostin ihan testimielessä meille maton Lidlistä. Oli sen verran halpa ja kivan näköinen, joten pakkohan se oli kotiuttaa. Koko on liian pieni olohuoneeseen, mutta halusin kokeilla mattoa alkuun tähän tilaan. Uudessa kodissa matoista tulee olemaan pula, joten yksi edullinen versio ei ole yhtään pahasta. 



Matto on suhteellisen ohut, joten se ehdottomasti tarvitsee liukuesteen alle. Muuten sitä saa olla suoristelemassa vähän väliä. Mutta mielestäni matto on oikein hyvä pienempään tilaan ja tulee varmasti käyttöön uudessa kodissa. Matto tosin on nyt menossa pesuun, joten vielä pitää katsoa miten kestää pesun.




Olisikohan viimein aika vaihtaa järjestystä. Muuttoon on enää kuukausi ja sama järjestys on ollut sitten meidän heinäkuun muuton. En ole kovin innokas vaihtelemaan isoimpien huonekalujen paikkoja. Jos ne on hyvin, mitä niitä muuttelemaan. Mutta ehkä nyt olisi kuitenkin aika kokeilla jotain muuta. 

Toivottavasti saisin uuteen olohuoneeseen kevyemmän pöydän. Nykyinen on raskaan näköinen, vaikkakin on oikein hyvin toiminut kyseisessä virassa. Uusi pöytä siis siirretään muiden toiveiden joukkoon...


Mukavaa sunnuntaita!


torstai 26. toukokuuta 2016

Mitä tapahtuu kun kamera hajoaa?


Tämä nainen hajoaa... Kamera on siis edelleen rikki, enkä tiedä koska saan sen kuntoon. Yritin elää pelkällä kännykän kameralla, mutta eihän siitä mitään tule. Laitoin hätäviestiä kaverille ja sain lainaan vanhan Nikonin kameran. Ihana juttu kun tuollaisia pelastajia löytyy. Nyt vain kun osaisin käyttää tuota kameraa. Toiminnot ovat kyllä ihan tuttuja ja asetusten laittaminen sujuu, mutta jotenkin olen kai liian tottunut jo omaan kameraan. Tarkentaminen on hankalaa. Saman puskan kuvasin tänään varmasti noin 30 kertaa! Ja tämä oli paras kuva. Johtuu varmaan siitä, että oman kameran saa säädettyä kätevästi miinusnäölle. Jatkan harjoittelua...


Kiitos ja anteeksi :)


tiistai 24. toukokuuta 2016

Kodinhoitohuoneen suunnitelma


On aika siirtyä kodinhoitohuoneen puolelle, joka sijaitsee talon alakerrassa. Kodinhoitohuoneen yhteydessä on myös wc, mutta keskityn nyt vain kodarin muutossuunnitelmaan. Tilassa oli alunperin keltaiset kaapit, ruskeat laatat lattiassa ja vihreät seinissä. Eli kukaan tuskin ihmettelee miksi lähdimme muutosta tekemään.


Tarkoituksena on tehdä hyvin yksinkertainen kodinhoitohuone, joka on jatkumo keittiölle. Huoneen päävärinä toimii valkoinen, koska tilassa ei ole lainkaan ikkunoita (ja onhan se armollisin pölylle:)). Kalusteet ovat HTH -keittiöiden malliston Next eli samaa kuin keittiön kalusteet. Taso tulee olemaan betonia ja lattia mikrosementtiä, jotka molemmat tulevat Z Counterformilta. Seinälle olen suunnitellut jonkinlaisia hyllyjä, mutta lopullista päätöstä niiden suhteen en ole vielä tehnyt. Pitää ensin asettua taloon ja nähdä miten tila toimii käytännössä.



Kodinhoitohuoneen muutos on Sisustus Coco Sannan kanssa yhdessä suunniteltu. Sanna piirsi meille luonnoskuvat tulevasta kodinhoitohuoneesta, jotta pääsemme näkemään miltä tila tulee valmiina näyttämään. Miltä suunnitelmat teistä näyttävät?

Tästä tulikin mieleen, olisikohan aika näyttää teille alakerran pohjakuvaa? Tai ottaa esille samalla koko talon pohjakuvat muutoksineen...



Oikein mukavaa tiistai-iltaa!






lauantai 21. toukokuuta 2016

Leppoisat aamut





Ah, viikonloppu! Mikä onkaan ihanampaa kuin ottaa aamu rauhassa sängyssä loikoillen. Aika usein kannan aamukahvin sänkyyn ja vain nautiskelen. Tätä ei pysty tekemään arjen kiireiden keskellä. Tällä kertaa pääsin testaamaan uutta Gauharin Algue Tray White -tarjotinta*. Olen pitkään kaivannut yksinkertaista, vaaleaa tarjotinta, joka toimii myös erilaisissa asetelmissa. 

Tänään onkin jännä päivä. Meidän pojilla on Rölli-musikaali. He ovat kevään ajan harjoitelleet hoitopaikan kanssa musikaalia ja nyt on teatteri lavasteineen valmiina päivän showhun. Tiedossa on varmasti hieno esitys; laulamista, tanssimista ja näyttelemistä hoitopaikan vanhemmista kootun bändin johdolla.



Oikein ihanaa viikonloppua!




*Tarjotin saatu Gauharilta



EDIT: kirjoitusvirhe otsikossa :D

torstai 19. toukokuuta 2016

Pienemmän pojan huoneen suunnitelma


Meidän 3vee on saamassa uudessa kodissa oman huoneen. Huone ei ole kovinkaan tilava, mutta oma huone mikä oma. Tarkoituksena on hyödyntää nykyisen ja entisen poikien huoneen kalusteita. Vanha rautasänky (onneksi ei myyty sitä) palaa pojalle käyttöön pienen tuunauksen jälkeen. Kerrossänky matkaa isomman pojan huoneeseen ja näin jää tilaa myös tuleville yövieraille. Vaikka voihan se olla, että pienin kömpii sinne edelleen nukkumaan...


Tykkäsin edellisen kodin poikien huoneen ilmeestä, joten tämä on hyvä pohja myös tulevalle huoneelle (Oli muuten jännä löytää kuva Pinterestistä, yli 4,6tuhatta pinnausta... en tiedä kuka sen sinne on laittanut. Piti itsekin pinnailla se omaan kansioon :D).


Matto tulee olemaan nykyisen huoneen OYOY:n automatto. Vaikka matto on vähän väliä rullalla, tykkään sen ilmeestä ja niin tuntuu tykkään itse herrakin. Seinälle pääsee Cilla´sista ostettu Wihon designin kiva juliste, joka tulee varmasti kaipailemaan rinnalleen muitakin kauniita tauluja. Lelukorina tulee toimimaan luultavasti tämä Uashmaman harmaa iso pussi. Pienen huoneen ehdottomasti parhain juttu on oma vaatehuone. Saamme sinne mahtumaan kaikki pojan vaatteet ja lelut. Joten emme tarvitse huoneeseen muuta säilytysjärjestelmää kuin paljon lelukoreja hyllyille.

Kuva Ferming Living
Tapetiksi on valikoitunut Ferming Living Native -tapetti, joka on tarpeeksi leikkisä, mutta myös tarpeeksi yksinkertainen. En malta odottaa, että näen tapetin seinässä. Seinä tulee kaipaamaan myös jotain hyllyjä ja voihan se olla, että kaikkien noiden tiipii-juttujen jälkeen se oikea telttakin pitää pystyttää.

tiistai 17. toukokuuta 2016

Kurkistus rempan keskelle


Nyt on kuvista estetiikka ja kauneus kaukana. Pääsette nimittäin nauttimaan kännykkäräpsyistä, jotka nappasin eilen talolta. Kaiken tämän hässäkän keskellä kameran rikkoontuminen ei ollut se kaikkein paras juttu, mutta ei anneta sen lannistaa.

Ajattelin näyttää teille muutaman räpsyn yläkerran muutoksista. Kaikki on vielä kesken, mutta valmista pintaa alkaa näkymään, mikäs sen parempaa. Ison talon totaaliremppa ei ole ollut mikään helpoin juttu. Kiireessä pitää tehdä valintoja, välillä osuu nappiin ja välillä hieman siihen viereen. Valitsimme nimittäin valkoisten seinälaattojen sijaan vaaleanharmaaseen taittuvat laatat, mutta onneksi laatat sopivat vallan mainiosti tulevien lattialaattojen kanssa, joten hyvä niin.



Yläkerran takkakauhistus (ei sekään mistään turvallisimmasta päästä) purettiin viime viikolla ja nyt odotellaan uusien pintojen valmistumista sen osalta. Takan tilalle on tarkoitus laittaa jossain vaiheessa kamina, mutta sitä joudutaan varmaan hetki jos toinenkin odottelemaan. Seinät ja ikkunoiden puitteet odottelee maalausta ja lattian tekeminen on vaiheessa. Taloon on myös juuri asennettu uusi ilmastointijärjestelmä, joka takaa koko taloon hyvän ilmanvaihdon.


Myös yläkerran vessa on ottanut askeleen eteenpäin. Nimittäin eilen lattiaan saatiin asennettua laatat. Ja kyllä tykkään! En edes malttanut odottaa pinnan siivoamista ennen kuvan ottamista.


Tällaisilla muutoksilla mennään taas eteenpäin. Seuraavien viikkojen aikana yläkerran pinnat alkavat valmistua ja tarkoitus on lähteä tekemään alakerran pintoja. Tarkemmin muutoksista ja materiaalivalinnoista kerron myöhemmin. Pääsitte nyt ainakin vähän kurkistelemaan mitä talolla on taas tapahtunut.


Mukavaa tiistaita!


lauantai 14. toukokuuta 2016

Eteisessä


Ihanaa olla kotona. Käytiin kirjaimellisesti pyörähtämässä etelässä ja ajeltiin takaisin kotiin. Ehdittiin olla kohteessa hurjat viisi tuntia, mutta ne oli tärkeitä tunteja. Onneksi kuitenkin tulimme heti takaisin kotiin, koska ei meistä olisi ollut kenellekään iloa siinä mielentilassa. Kiitos kaikista viesteistä <3


Eteinen on pysynyt viime aikoina suhteellisen samana. Mitä nyt tuoli jos toinenkin vaihtaa paikkaa, joka paikassa (todellisuudessa) lojuu kenkiä ja takkeja. Silti yritän välillä epätoivoisestikin pitää eteisen siistinä ja hillityn hallittuna. Tykkään edelleen seinälle olevista By Lassenin Stropp seinälenkeistä. Niihin on kätevä ripustaa kasseja, huiveja ym. Yleensä toisessa roikkuu meidän avainpussi, mutta näköjään ehdin sen näistä kuvista johonkin laittaa.


Jokin aika sitten postista tupsahti kiva yllätys uudelta tuttavuudelta kuin Gauhar. Kahden naisen perustama lifestyletuotemerkki, joka suunnittelee ja etsii tuotteita, joissa yhdistyy kauneus ja käytännöllisyys. Aivan kuten tässä ihanassa Large Linen Bagissä*, joka on 100% puuvillaa. Gauharin valikoimiin kuuluu monenlaisia kauniita kodinsisustustekstiilejä ja -esineitä sekä asusteita ja koruja. Suurin osa tuotteista on valmistettu Suomessa ja muualla Euroopassa laadun takaamiseksi.


Pellavakassi on kyllä loistava kesäisille piknik-reissuille ja muutenkin meidän lomareissuille, nimittäin kassilla riittää kokoa. Sisään mahtuu varmasti pari tyynyä ja viltti. 


Täällä juuri katselen samaan aikaan Euroviisuja ja suunnittelen mitä kaikkea pitää huomenna ehtiä talolla tekemään. Tarkoitus oli ottaa myös kamera mukaan, mutta sen kanssa sattui "pieni" onnettomuus. Nyt en tiedä mitä teen jos en saa sitä pian korjattua. Kuinka sitä onkin nykyään riippuvainen kamerasta??



Ihanaa viikonlopun jatkoa!



*Kassi saatu bloginäkyvyyttä vastaan

torstai 12. toukokuuta 2016

Rankkoja päiviä


Kyllä nyt tuntuu... Eilen nimittäin kannettiin yli 600 kg erilaisia rakennuslevyjä talolle ja tänään vielä 400 kg. Olisikin kannettu vain lyhyt matka, mutta ei. Pihan poikki talon yläkertaan ja siellä perimmäiseen nurkkaan. Saatiin taas kerran oma Crossfit-treeni, joten mikäs siinä. "Muutamat" betonisäkit ja levyt kantaneena, tietää tehneensä talolla fyysistä hommaa. Puhumattakaan laatta- ja betonilattian purkamisesta. Onneksi kohta voidaan huokaista helpotuksesta...

Kotona sisustus junnaa paikoillaan, mutta viikonloppuna ajattelin pyöräyttää sopivan hetken koittaessa olohuoneen järjestyksen uusiksi. Ehkä me ollaan tuota järjestystä jo hetki katsottukin. Onneksi lapset huolehtivat äidin maljakkojen täyttämisestä, koska vähän väliä pihalta kannetaan sisälle erilaisia oksia tai kukkia. Tällä kertaa oksat muistuttivat enemmän pääsiäisestä kuin keväästä, mutta pitihän nuo maljakkoon sujauttaa.



Meidän tulevat päivät ovatkin aivan jotain muuta kuin remonttia. Lähdemme nimittäin tänään ajamaan kohti etelää. Tiedossa on rakkaan ihmisen saattaminen haudan lepoon. Pitkää aikaa emme kuitenkaan voi matkalla olla, vaan joudumme lähes samantien palaamaan takaisin kotiin. Tiedossa on siis hyvinkin rankka reissu niin henkisesti kuin fyysisestikin. 


<3


maanantai 9. toukokuuta 2016

Kohti portaikon uutta ilmettä


Uuden kodin ilme on muuttunut hurjasti siitä mistä lähdettiin. Projekti on ollut valtava ja se vain jatkuu. Tällä kertaa ajattelin esitellä työn alla olevan portaikon, jonka toteuttamista ollaan pähkäilty todella moneen kertaan. Lopputulos tulee olemaan todella upea ja myös talon tyylin mukainen. Olemme valinnoissa pyrkineet noudattamaan ajan henkeä, mutta myös modernisoimaan ilmettä. 

Yläkerran kaide haluttiin selkeäksi, mutta suunnitelmia muutettiin useampaan otteeseen, koska alkuperäinen idea olisi estänyt valon pääsemisen portaikkoon. Portaikko oli aikaisemmin hyvin pimeä ja tumma. Muutenkin talon seinät olivat kauttaaltaan mäntypanelin peittämät, joten niistä haluttiin eroon. Tasaiset valkoiset seinät ovat ajattomat ja tyylikkäät, näyttävät myös paljon enemmän meiltä. 



Nyt näette mistä tilanteesta lähdettiin liikenteeseen. Alkuperäiset kaiteet olivat lapsille jopa hengenvaaralliset. Jokainen meidän lapsista olisi mennyt helposti kaiteista läpi. Portaikko oli kauttaaltaan keskeneräisen näköinen. Rimoja ja kaiteita oli moneen eri suuntaan, joten ilme oli sekava.




Halusimme pitää talossa kuitenkin jotain muistoja aluperäisestä rimotuksesta ja portaikon askelmien sivut rimotettiin 10cm välein. Näin yhdestäkään välistä ei pieni ihminen mene läpi. Nyt portaikon ilme alkaa olemaan sellainen mistä olen haaveillut. Maalaustyöt ovat kuitenkin vielä kesken. Seinä maalataan kokonaan, jolloin vanha vihertävän ruskea seinä on historiaa. Myös portaiden askelmat hiotaan ja maalataan valkoisiksi.



Aluperäiset portaiden tukikaiteet alkoivat lattiasta ja jatkuivat yläkerran kattoon saakka. Useimmat tukipuista oli kuitenkin ajan kanssa irronnut, joten ne kaikki uusittiin. 



Kyllä talo onkin alkanut muuttumaan meidän näköiseksi. Paljon on vielä tekemistä, mutta hiljalleen (tai vauhdilla) mennään kohti valmista kotia. Monta kompromissia olemme joutuneet tekemään, mutta myös moni haave on toteutunut. Tästä on hyvä taas jatkaa eteenpäin.


Mukavaa viikkoa <3


sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Tärkeä päivä






Olen etuoikeutettu, että sain tänään juhlia todella merkittävää päivää, äitienpäivää. Tämä päivä nostaa tunteita pintaa, saa miettimään oman elämän tärkeimpiä hetkiä, rakkaita ihmisiä, omia lapsia. Olen saanut kokea ilot ja surut, vähäiset yöunet, nuhanenät, uhmat ja halaukset. Päivääkään en vaihtaisi. Olen oppinut monen monta asiaa omalta äidiltäni, mummoiltani ja myös mieheni elämän tärkeiltä naisilta. Olen kokenut menetyksiä, mutta saanut paljon <3

Lapset herättivät minut tänään itsetehdyillä lahjoilla. Oli ihanaa nähdä kuinka innoissaan pienet olivat minun avatessa lahjoja. Silmät kirkkaina kaikki selittivät miten he olivat tehneet omat lahjansa. Miehen ollessa töissä, lapset auttoivat minua tekemään itselleni aamupalan, jonka sain käskystä nauttia aivan rauhassa. Lapset jopa toivat minulle sisustuslehden pöytään, taitavat tietää mistä äiti tykkää :) 


Vaikka tärkeä päivä on päättymässä, toivotan silti hyvää äitienpäivää <3




lauantai 7. toukokuuta 2016

Ajattoman kauniit Laukka-korut



KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Indiedays ja A. Tillander


A. Tillander julkaisi tämän vuoden puolella upean yhteistyössä Marko Björsin kanssa Laukka-korusarjan. Pääsin tutustumaan mallistoon Helsingissä Blogger´s Inspiration Day´ssa ja täytyy myöntää, että ihastuin ajatukseen jolla korusarja on tehty. Olinkin otettu kun pääsin mukaan Indiedaysin ja A. Tillanderin kampanjaan. 


Laukka-korusarjassa on mm. erilaisia kaulakoruja ja sormuksia, jotka ovat saaneet inspiraation hevosesta. Hopeiset korut ovat tyylikkäitä ja sopivat niin miehille kuin naisillekin. Itse voisin hyvin kuvitella käyttäväni näytä ja erityisesti pidän siitä, että korusarjan jokaisesta myydystä korusta lahjoitetaan yksi euro Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitty ry:n eläinsuojelutyöhön. Marko Björs onkin valittu SEY:n vuoden 2016 Hyvän tahdon lähettilääksi.


Erityisesti ihastuin korujen ajattomaan ulkomuotoon.

Kuvat Kultajousi Elegance


Oletteko päässyt tutustumaan Laukka-korumallistoon? Itselleni tämä oli uusi tuttavuus. Olen aina tykännyt A. Tillanderin koruista ja mielestäni tämä mallisto sopii hyvin heidän tyyliinsä.


Aurinkoista päivää!

perjantai 6. toukokuuta 2016

Ihana Cilla´s sisustusputiikki


Helsingin reissulla piipahdimme Sannan ja Jennin kanssa uudessa Cilla´sin putiikissa, joka lumosi meidät niin sisustustuotteilla kuin kauniilla sisustuksella. Voin kertoa, että rakastan tällaisia pieniä putiikkeja, joista huokuu omanlainen tunnelma jota ei ketjuliikkeistä löydä. 



Liike oli pullollaan kaikkea ihanaa kotiin. Käytänöllisiä tuotteita keittiöön ja kylpyhuoneisiin, mutta myös luonnonkosmetiikkaa ja vaatteita. 



Itse huomasin kiinnittäväni huomiota kauniisiin lastenhuoneen tekstiileihin ja tauluihin. Jotain ihanaa ostinkin pienimmän pojan huoneeseen, mutta haluan sen laittaa esille vasta uudessa kodissa.









Saimme liikkeessä ihanan vastaanoton kuohuvan kera. Pääsisipä aina tutustumaan liikkeisiin näin rennoissa tunnelmissa ja loistoseurassa. Kiitos vielä Cilla kutsusta ja onnea uuteen putiikkiin.


Cilla´sin sisustusputiikin löydät uudesta osoitteesta Lönnrotinkatu 39, jonne pääsee keskustasta helposti kävellen tai ratikalla.



Ihanaa viikonloppua <3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...