tiistai 30. kesäkuuta 2015

Arvontojen voittajatKuva Desenio


Nyt on Desenion julistearvonta suoritettu ja voittaja selvillä. Voittaja saa valita itselleen yhden julisteen Desenion sivuilta. Arvontaan tuli kaiken kaikkiaan 172 arpaa. Kiitos kaikille osallistujille!

Arvonta suoritettiin tuttuun tapaan Random.org -sivuston avulla. Voittajaksi nousi numero 150. Paljon onnea Aniliinille!


Lisäksi suoritin uudelleen aiemmin olleen Iittala Nappula -arvonnan, koska voittaja huhuiluista huolimatta ei koskaan ottanut yhteyttä. Nyt uuden arvonnan myötä voittajaksi nousi arpanumero 39. Paljon onnea Tiialle!

Paljon onnea molemmille voittajille! Laitan teille sähköpostia tulemaan, niin saadaan voitot postiin.Vielä kerran kiitos kaikille osallistujille!*julistearvonta suoritettu yhteistyössä Desenion kanssa


maanantai 29. kesäkuuta 2015

Miten matka onnistui?


Moni varmaan miettii miten meillä oli mahdollisuus lähteä pidemmäksi aikaa ulkomaille lasten kanssa. Päätin vähän valoittaa matkan onnistumista teillekin, jos tästä olisi edes vähän apua jollekin toiselle perheelle. Olemme olleet nyt neljä ja puoli viikkoa Turkin Alanyassa perheen kanssa lomalla ja edessä olisi vielä viikko aurinkolomaa ennen kotiin paluuta. Matka on hyvin budjetoitu ennen lähtöä, joten omille ostohimoillekaan ei ole juuri voinut mitään. Jotain pientä on toki tarttunut matkaan, mutta isompia ostosreissuja olemme vältelleet.


Isoimpana asiana matkan onnistumiselle on ollut sukulaisten asunto, jonka saaminen käyttöömme oli kyllä huikean hienoa. Sähkön ja veden maksaminen ei ole enää niin iso investointi kuin muuten koko kuukauden vuokramaksu. Lentoliput ostimme hyvissä ajoin tulevalle kesälomalle, seuraten pidemmän aikaa hyviä tarjouksia. Tarjouksen ilmaannuttua, emme jääneet pohtimaan ostetaanko lippuja vai ei. Saimme siis koko perheen tänne hyvin huokeaan hintaan.  

Alunperin olimme jo suunnitellut matkan hyvissä ajoin, emmekä vielä tienneet siinä vaiheessa muuttavamme juuri samoihin aikoihin toiselle paikkakunnalle. Muuton ajoittuminen juuri samalle ajankohdalle oli kyllä sinänsä lottovoitto, koska tiesimme siinä vaiheessa, myös menojen Suomessa pienenevän oleellisesti. Matkan oli alunperin tarkoitus kestää neljä viikkoa eli koko kesäloman ajan, mutta muuton vuoksi pidensimme matkaa vielä puolellatoista viikolla. Ennen matkalla lähtöä tyhjensimme kotimme ja saimme kaikki meidän tavarat varastoitua ilman lisäkustannuksia. Näin pystyimme olemaan kuukauden ilman vuokra tai lainan lyhennyksiä ja muita kustannuksia. Toki kaikki edellisen asunnon ja elämiseen menneet laskut piti hoitaa, mutta muuten matkan mahdollistuminen varmistui entisestään.


Olemme tähän saakka pysyneet hyvin suunnitelmassa ja ravintolareissuja olemme tehneet vain muutamia. Muuten olemme (tai köh köh, mies on :D ) kokkailleet itse ja sen vuoksi elämiseen ei ole sen enempää mennyt kuin kotonakaan. Ruoka on itseasiassa täällä halvempaa kuin Suomessa. Toki vedestä pitää maksaa, mutta se ei nyt paljoa ole.

Auton olemme vuokranneet muutamiksi päiviksi kerrallaan. Auton ollessa vuokralle, teemme tarvittavat kauppareissut, käymme päiväretkillä tai iltaisin teemme jotain spesiaalia. Bensakulut jäävät hyvin pieniksi, koska ajokilometrejä ei kerry samalla tavalla kuin arkena kotona. Huoltoasemilla käynti on superhelppoa, koska aseman työntekijät hoitavat kaiken. Tankkaajille ei tarvitse kuin antaa käteen summa millä haluaa tankata ja he hoitavat tankkauksen ja siinä joutessa pesevät vielä ilmaiseksi auton ikkunat. Toki koko lystin voi maksaa myös kortilla, mutta silloin pitää jo jaksaa nousta autosta ylös :) Me olemme päätyneet tankkaamaan autoa pieniä määriä kerrallaan, koska täällä luovutetaan vuokra-autot aina lähes tyhjällä tankilla. 


Näin meidän pidempi loma on onnistunut ja toivottavasti joskus tulevaisuudessa pystyisimme uusimaan tämän tyyppisen loman. Kyllä täällä rentoutuu aivan eri tavalla ja tulee myös harrastettua lasten kanssa liikuntaa joka päivä. Sisustukseen liittyvä haavelista saa vain kasvaa ja odotella omaa aikaansa. Nyt oli ihanaa kokeilla jotain uutta, elää elämää ja nauttia siitä kaikin siemauksin.


Vielä viikko jäljellä, yritetään ottaa siitä kaikki ilo irti :)perjantai 26. kesäkuuta 2015

Loma-aamujen herkku - Nopeat letut


Kiireisten aamujen ja myös leppoisten kesäloma-aamujen pelastus on löytynyt!

Me ollaan herkuteltu oikein urakalla, nimittäin mies on keksinyt paistaa meille useana aamuna lettuja aamupalaksi. Letut paistuvat hetkessä ja maistuvat varmasti koko perheelle. Taikinasta voi halutessa taiteilla pannulla kuvan mukaisia pieniä lettuja, jotka sujahtavat hyvin pieniin kuin isompiinkin suihin. Näistä meillä paremmin lättyinä tunnetuista herkuista voi halutessaan jättää sokerin pois ja tarjota lätyt esim. tuoreiden marjojen ja maustamattoman jogurtin kera. Nopea aamupala muuttuukin heti astetta terveellisemmäksi.Näin valmistat nopeat pikaletut:

1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
3dl vettä tai maitoa
2tl sokeria (voi halutessaan jättää pois)
hyppysellinen suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja ei kun paistumaan öljytylle pannulle. 


Loppuun vielä meidän neidin taideteos ja pieni pyyntö. Kuvittele hillon tilalle tuoreita mansikoita tai mustikoita :)Herkullisia hetkiä kesäaamuihin!


keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Erilaiset Artekin tuolit


Olin jo lähes unohtanut, että otin ennen muuttoa kuvia meillä lainassa olleissa tuoleista. Ystäväni toi meille pari kertaa tuoleja lainaan lasten synttäreille ja toisella kerralla mukana oli kaksi aivan ihastuttavaa tuolia, joita olen ihastellut useampaan otteeseen heillä kylästellessä. Kauniit tuolit ovat Artekin ja niitä on valmistettu vain kolme kappaletta. Ilmeisesti protomalleiksi tehdyt tuolit ovat saaneet aikoinaan kodin ystävältäni ja nyt minullakin oli mahdollisuus paremmin päästä tutustumaan tuoleihin.En voi olla ihastelematta tuolin yksityiskohtia ja muotoilua. Mielestäni todella kauniit. Värit ovat hyvinkin tätä päivää, vaaleaa puuta ja mustaa. Yritin hieman kysellä tuolien historiaa, mutta vielä en päässyt kyselyissäni pitkälle. Minua kiinnostaisi tietää tuolin suunnittelija, valmistusvuosi ja miksi ne eivät koskaan päätyneet tuotantoon. Varmaan tällaisia kokeiluja tehdään useinkin, mutta harvemmin niitä pääsee itse näkemään tai saatikka mallailemaan omaan kotiinsa. Ehkä vähempikin kuvamäärä olisi riittänyt, mutta en taas voinut itselleni mitään. Tuoli oli pakko kuvata jokaisesta kulmasta. Älkää huoliko, en laittanut postaukseen ihan kaikkia ottamiani kuvia eli säästin teitä hieman :)

Mitäs mieltä olette? Näkisittekö te näitä suomalaiskodeissa? Puhutteleeko muotoilu teitä? Itse ihastuin tuoleihin täysin ja lähes vahingossa laitoin ne meidän muuttorekkaan menemään. No en nyt kuitenkaan, mutta mieli olisi tehnyt :) Kiitos J tuolilainasta!


Muistakaa käydä osallistumassa meneillään olevaan Desenion julistearvontaan. Aikaa osallistua on vielä tämä ilta ja huominen päivä. Tämä yökyöpeli uppoutuu vielä hetkeksi Netflixin maailmaan ja sitten nukkumaan.

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Ikävä


Vaikka lomailu onkin ihanaa, tuo se mukanaan aina valtavan ikävän. Tiedettiin jo ennen matkalle lähtöä, että edessä on varmasti ikävöintiä ja niinhän sitä onkin ollut. Nimittäin meidän perheen "esikoista", meidän koiruusvauvaa tai vanhushan tuo taitaa jo olla. Niin ihana kaveri ja söpökin vielä. 


Koiruus on saanut olla loisto hoitopaikoissa koko loman ajan ja hänellä on tainnut olla koko ajan oikein leppoiset oltavat. Ainakaan se ei ole kuulemma meitä ikävöinyt. Ja en kyllä yhtään epäile sitä, koska kaikki kuvat, jotka olemme saaneet ovat kielineet suuresta määrästä nautintoa. Sohvalla kellimistä ketarat ojossa kohti kattoa, lenkeillä käyntiä hienoissa maisemissa ja kirmailua vapaalla jalalla. Mikäs sen mukavampaa. Iso kiitos siis teille rakkaat ystävät <3Enpäs ole veijarin nimeä täällä moneen kertaan huudellut. Saanen esitellä teille Bumban <3
Koira, joka on allerginen kissoille ja hiirille :) (plus loputon lista)


Vielä jonkin aikaa seuraavaan tapaamiseen...


maanantai 22. kesäkuuta 2015

Lomakeittiö


Täällä sitä edelleen lomaillaan ja nautitaan lämmöstä. Huomaa, että heinäkuu lähestyy ja turisteja alkaa olemaan jo huomattavasti enemmän kuin tänne tullessa. Tänään lähdettiin autolla ajelemaan ja etsimään vähän toisenlaista rantaa. Löydettiin ihana hiekkaranta, joka oli pitkälle suhteellisen matalaa, joten lastenkin oli helppo kahlailla vedessä ja uida rannan tuntumassa. Meidän pojat ovat oppineet loman aikana uimaan, 2vee tietty omalla tyylillään kellukkeilla. Pienin onkin jo aika vesipeto, tekee laidalta kuperkeikkoja veteen, hyppii vähän väliä isoon altaaseen ja ui siellä muina miehinä. Alkuun oltiin ihan kauhuissaan, mutta nyt pystyy jo luottamaan kellukkeilla uimistaitoon ja siihen, että ei ole enää niin kiire itse juosta perässä altaaseen. Toki hän ei saa olla uimassa yksin, vaan aina aikuisen kanssa. Muutos tänne tuloon on kaikin puolin huikea, koska alkuun pienin ei pysynyt lasten altaassa yksin pystyssä tai uskaltanut mennä veteen mahalleen.


Sain useamman toiveen esitellä hieman enemmän asuntoa, missä me lomailemme. Siivouksen yhteydessä nappasin muutaman kuvan keittiöstä, joka on kyllä todella hyvä ja toimiva. Keittiö ja olohuone muodostavat yhtenäisen tilan, joten tila on meillä luonnollisesti eniten käytössä. Tilasta pääsee myös parvekkeelle, josta olettekin nähnyt aikaisemmin kuvia.Marmoritasot ovat kyllä niin unelmat käytössä. Niin helppo pitää puhtaana ja näyttää aina siistiltä. Ainoa miinus on hana, joka korkeuden vuoksi räiskii vettä liiankin isolle alueelle. Yksi mihin olen kyllä tykästynyt, on kaasuhella. Miten nopeasti sillä saa tehtyä ruokaa! En tiedä osaisinko kotiin kaasuhellaa laittaa, mutta ainakin täällä hella toimii moitteettomasti ja on mielestäni hyvä.


Ja näin jälkikäteen vasta huomasin meidän vaippasankarin alimmasta kuvasta. Sormet näkyy vähän kuvan vasemmassa alakulmassa ja uuninluukku paljastaa kenelle ne kuuluvat :)


Leppoisaa alkanutta viikkoa ja muistakaa osallistua käynnissä olevaan arvontaan!


lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannuksen viettoa a´la Turkki


Löysimme kuin löysimme sen hieman kadoksissa olleen juhannusfiiliksen. Lomamoodi tuntuu olevan pahasti päällä ja päivät tuntuvat rullailevan aika samalla kaavalla. Eilen kuitenkin päätettiin juhlistaa juhannusta ja hakea sitä oikeampaa fiilistä. Onneksi emme olleet ainoita, jotka hakivat samaa.


Asunto sijaitsee talonyhtiössä, jossa on paljon norjalaisia ja tanskalaisia, mutta myös suomalaisia. Päätimme viettää suomalaisten kesken hieman isommalla porukalla juhannusta. Tässä asunnossa ei ole grilliä, joten suuntasimme esivalmisteltujen ruokien kanssa "naapureille" grillailemaan ja juhlistelemaan keskikesän juhlaa. Lapset saivat samalla leikkiä kavereiden kanssa, hyppiä trampoliinilla ja pelailla crocettia.


Juuri ennen illan juhlintoja alkoi ukkonen ja kova vesisade, joka meni ohitse yhtä nopeasti kuin tulikin. Eli ei meidänkään juhannukseen ihan pelkkää auringonpaistettu kuulunut. Sateen jälkeen taivaan värit olivat kyllä niin herkulliset, että taisin tovin jos toisenkin pyöriä kamera kädessä.


Kiitos vain muille juhlistelijoille mukavasta illasta ja seurasta. 


Nyt toivottelen teille mukavaa juhannuspäivän iltaa!


Arvontamuistutus
Toivottavasti juhannus on lähtenyt käyntiin mukavasti. Ajattelin tulla pikaisesti muistuttamaan teitä käynnissä olevasta Desenion julistearvonnasta. Voittaja saa valita itselleen mieluisimman julisteen koko valikoimasta. Arvontaan pääset tästä.


Psst... Edellisen arvonnan voittaja ei ole edelleenkään ilmoittanut itsestään. Palkinto lähtee pian uudelleen arvottavaksi. Kuuleeko Heidi Hellgren?Mukavaa juhannuksen jatkoa <3*Arvonta suoritetaan yhteistyössä Desenion kanssa

torstai 18. kesäkuuta 2015

Juhannuskukkia


Olen ihastellut kaikkien kauniita luonnonkukka-asetelmia ja valmistautumista juhannuksen viettoon. Kyllähän juhannus usein pitää sisällään kauniita luonnonkukkia, mökkiviikonlopun ystävien tai perheen kera, ehkä turkin heiton rantasaunan jälkeen, hyvää ruokaa ja myöhälle yöhön höpöttelyä. Mielukuvia on monia, mutta nuo tulee nyt ensimmäisenä itsellä mieleen.

Nyt oma otsikko kyllä johtaa harhaan, koska mietin juuri miksi en ole täällä käynyt poimimassa luonnonkukkia ja laittanut parveketta, keittiötä tai edes olohuoneen puolta juhannuskuntoon. Ehkä huomenna aamusella lähden neidin kanssa korjaamaan tilannetta, koska täälläkin kasvaa tosi kauniita luonnonkukkia. 


Näissä kuvissa on nyt kyllä vähemmän luonnonkukkia tai edes juhannuskukkia. Muistin yhtäkkiä leikkineeni kameralla juuri ennen viimeisten muuttolaatikoiden pakkaamista. Nimittäin keittiössä ollut neilikkakimppu oli vielä suht hyvässä kunnossa ja halusin siitä napata vielä muutaman kuvan ennen niiden nakkaamista roskiin. Muuttolaatikoihin oli jo sujahtanut kaikki meidän maljakot, joten pistin yksittäisiä kukkia Tine K:n facet tuikkukippoihin. Voisin kuvitella, että näinkin yksinkertainen astelma voisi toimia juhannuspöydässä. 


Muistan ottaneeni kuvat hyvinkin salaa, koska meillä oli älytön kiire saada kaikki tavarat pakattua ennen muuttoauton tuloa. Jäin kyllä verekseltään kiinni kamera kädessä heilumasta eli se siitä salaa kuvailusta. Mies tykkäsi ehkä kyttyrää, mutta antoi vaimon touhuilla omiaan sanomatta sanaakaan. Heh.
Nyt haluan toivottaa teille oikein ihanaa juhannusta
Nauttikaa, oli sää sitten mitä tahansa!keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Bloggaajien suosikit kesäkotiin


Sain kivan yhteydenoton, jossa minua pyydettiin kertomaan mitkä olisivat omat suosikkituotteeni kesäkotiin. Tiesin jo heti mitä lähden etsimään, koska oma toivelistani tuntuu olevan tällä hetkellä aika pitkä. Huomaan nimittäin mielessäni koko ajan sisustavani meidän uutta kotia ja erilaisia ideoita pulppuaa päähän jatkuvalla syötöllä. Useimmat niistä taitaa kyllä mennä jo sinne ihka oman kodin puolelle, mutta ehkä saan niistä edes osan toteutettua jo tässä tulevassa väliaikaisessa kodissa.


Selailin Etuovi.com Sisustus-palvelun inspiraatiokuvia, enkä voinut olla ihastelematta useampiakin tuotteita. Innostuinkin kuvia selaillessa useistakin tuotteista, joista muutama listan kärkipäässä keikkuva tuote pääsi Etuovi.com Sisustus-palvelun blogin postaukseen ´Bloggaajien suosikit kesäkotiin`. Ilokseni huomasin muiden kolmen sisustusbloggaajan bonganneen samoja ihania juttuja omiin kesäkoteihinsa, joten postauksesta saa hyvin muutkin vinkkejä oman kesäkodin sisustamiseen. Postauksen pääset lukemaan tästä.

 Kuvat: Etuovi.com Sisustus

Joko siellä ollaan valmiita juhlistamaan juhannusta? Me täällä kuumeisesti mietitään miten saamme tuotua suomalaisen juhannusfiiliksen Turkin auringon alle. Vaikea tehtävä, mutta ehkä me se juhannus luodaan hyvällä suomalaisella ruoalla.Mukavaa juhannusviikkoa ja paljon inspiraatiota kesäkotiin!
tiistai 16. kesäkuuta 2015

Julistearvonta


Lupailin, että tiedossa on mukava arvonta. Nimittäin sain arvottavaksi Desenion valikoimista julisteen, jonka voittaja saa päättää itse. Sivuilta löytyy toinen toistaan upeampia julisteita moneen makuun. 
Itse olen kovasti tykästynyt Desenion valikoimiin. En siis malta odottaa, että pääsen itsekin ripustelemaan tällaisia kauniita julisteita kehystettynä meidän uuden kodin seinille. Erityisesti tällä hetkellä viehättää Dreamer, Black, isot kirjaimet sekä designhuonekaluista tehdyt julisteet. Kivoja voisin kyllä luetella paljon lisääkin :)


Arvontaan pääset osallistumaan:

- Kertomalla kommentissa oma suosikkisi Desenion julistevalikoimasta
- Lisäarvan saat olemalla blogini kirjautunut lukija tai kirjautumalla lukijaksi arvonnan aikana (lukijaksi voi kirjautua omilla google- tai gmail-tunnuksilla blogin oikealla olevasta palkista).

Kerro monellako arvalla olet arvonnassa mukana ja muista jättää kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan voittajaan yhteyden mahdollisimman nopeasti arvonnan jälkeen.


Arvonta alkaa nyt ja päättyy 25.6.2015. 

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

 Kuvat Desenio


Arvontaonnea kaikille tasapuolisesti!*Arvonta suoritetaan yhteistyössä Desenion kanssa


maanantai 15. kesäkuuta 2015

Erillaiset synttärit


Meillä on ollut täällä jo parit synttärijuhlat, joista toiset olivat viime viikolla, kun saimme järjestää pian 7 vuotta täyttävälle neidille juhlat. Itse emme pääse oikeana päivänä synttäreitä juhlistelemaan, joten kaivoimme paperipillit ja mukit esille hieman etukäteen. Yksinkertainen kattaus oli ehkä synttärijuhlille aika laimea, mutta maisema paikkasi jonkin verran tilannetta. Ja olihan meillä huikeat tarjottavat, sipsiä ja juhlasankarin itse valitsema täytekakku.


Lapset eivät olleet moksiskaan vähäisistä tarjoiluista tai koristeluista, kakku hävisi hetkessä ja sipsitkin maistuivat. Todettiin, etteivät lapset näköjään kovin suuria edes kaipaa, kunhan on ystäviä ympärillä. Lapset kutsuivat meidän poppoon lisäksi yhden suomalaisen tytön juhlimaan meidän kanssa, joten kahdeksan lapsen porukka oli juuri sopiva täyttämään parvekkeella olevan pöydän.
Kakku oli todella hyvää ja myös halpaa. En edes harkinnut tekeväni kakkua itse, koska kuulin jo etukäteen vinkkiä hinnoista. Tämäkin maksoi vain kymmenen euroa. Kakkulapiokin oli tyylikäs :)


Parvekkeelta on huikeat näkymät alhaalla olevaan kaupunkiin ja merelle. Asunto sijaitsee korkealla kukkulalla, josta ei ole kuin pelkkää alamäkeä joka suuntaan. Tänään juoksin pikaisesti hakemaan kameran sisältä ja ehdin juuri ja juuri nappaamaan muutaman kuvan auringonlaskusta. Pitää yrittää jatkossa olla jo valmiina kamera kädessä, koska kaunein hetki kestää vain hetken.

Alla oleva kuva on täysin käsittelemätön. Hieman värit on laimeammat kuin luonnossa, mutta en ehtinyt tällä kertaa säätelemään asetuksia, koska tilanne olisi ollut jo ohitse.


Huomenna pärähtääkin käyntiin seuraava arvonta. Edellisen arvonnan voittaja ei ole ottanut minuun vieläkään yhteyttä. Kommentista ei ikävä kyllä löytynyt sähköpostiosoitetta, joten en saa otettua häneen yhteyttä. Toivottavasti voittaja ilmoittelee itsestään pian tai joudun suorittamaan arvonnan uudelleen. 


Leppoisaa viikkoa <3


lauantai 13. kesäkuuta 2015

Arvonnan voittaja ja kuvien voimaa


Lomaa on kaksi viikkoa takana ja kolmas on lähtenyt käyntiin. Päivät ovat menneet aika uintipainotteisina. Kamera kädessä on tullut pyörittyä siellä täällä. Tässä muutama kiva lomakuva, jotka otin rannalla viime viikolla.
Viimein on Iittalan Nappula -arvonta suoritettu ja voittaja on selvillä. Tällä kertaa kesti hieman enemmän aikaa arpojen laskenta ja suorittaa itse arvonta, koska koneella oleminen on täällä aika minimissä.

Arvontaan tuli kaiken kaikkiaan 266 arpaa. Itse arvonta suoritettiin Random.org -sivuston avulla. Voittajaksi nousi arpanumero 9 eli Heidi Hellgren. Nyt pyydän voittajaa ottamaan minun yhteyttä, jotta saan palkinnon lähetettyä eteenpäin.


Paljon onnea Heidille!Kiitos kaikille osallistujille!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...