sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kevättä kohti


Lomalla on aina ihanaa olla, mutta kyllä kotiinkin palaaminen tuntuu hyvältä! Loma oli kyllä ihana irtiotto arjesta, sai vapaasti nostaa jalat ylös, nautiskella lämmöstä, mutta myös ajoittaisista tihkusateista. Tuli syötyä aivan liikaa ja olo on nyt sen mukainen, mutta eipäs niitä jatkuvasti tarjolla olleita herkkuja voinut vastustella. Moni on jo ehtinyt kysellä matkastamme, joten lupasin avata matkaa enemmän kun pääsen kuvien kimppuun. 

Matka oli kaikin puolin onnistunut, mutta aivan viime metreillä tuli mutkia matkaan. Matkalaukut jäivät teille tietämättömille. Kaiken odottelun ja selvittelyn jälkeen jouduin hyppäämän junaan, jotta ehtisin aamuksi töihin. Olen siis nyt junassa matkalla kotiin ja yritän näpertää tekstiä kännykälle. Ei siis niin sujuvaa kuin luulisi.
Keväisempi sisustus on saapunut meidänkin kotiin. Ennen matkalle lähtöä kaivoin kaapeista vaaleanpunaisia tyynyliinoja ja yritin muutenkin vähän muuttaa ilmettä keväisemmäksi. Nyt kuitenkin sisällä sykkivä sisustusintoilija jo odottelee kotiin pääsyä, sillä tekisi mieli hujauttaa olohuone uuteen uskoon. En ehkä uskalla vielä taljoista luopua, mutta jotain kivaa ja uutta olisi mukava kehitellä.. Lisäksi odotan koti-iltoja takkatulen äärellä, kynttilöiden palaessa.


<3

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Yksinkertaisen kaunis kynttilänjalka
Ystävät ovat kyllä ihania, He tietävät mistä tykkään ja kuulemma jo esineen nähdessään osaavat nähdä sen meillä. Näin kävi tälläkin kertaa kun sain ystäviltäni kynttilänjalan joululahjaksi. Tämä kaunokainen iski minuun kyllä heti ensinäkemältä ja pääsi olohuoneeseen parhaalle paikalle. Yksinkertainen ilme on kyllä mielestäni ihan täydellinen. Olen usein todennut, että Habitatista löytyy kauniita esineitä ja huonekaluja, niin kuin tämäkin.


Kiitos ihanasta lahjasta <3

maanantai 25. tammikuuta 2016

Betonitasot - mikä voitto!


Kerroin vähän aikaa sitten kuinka talokuume on iskenyt ja pahasti. Pari ehtikin jo ihmettelemään, etteikö me olla muutenkin jossain vaiheessa katsomassa omaa taloa, koska muutimme nykyisene kotiin vain väliaikaisesti. Totta, muutimme asuntoon väliaikaisesti, koska tarkoitus ei ole asua vuokralla pitkää aikaa (vaikka tämä on kyllä aika mukavan huoletonta asumista). Mutta mikä on pitkä aika? Itselläni on polttava talokuume ollut jo pitkään päällä ja välillä se iskee vielä voimakkaammin niskan päälle. Olen kuitenkin luvannut miehelleni, että kerrankin olemme järkeviä ja katselemme vaihtoehtoja rauhassa. Samalla pystymme myös kartoittamaan millainen talo olisi meille parhain ja toki sen mihin meillä olisi varaa. Joten yritän malttaa mieleni.... (tiukkaa tekee).Yksi taloon liittyvä asia on jo periaatteessa hieman lyöty lukkoon, nimittäin betoniset tasot. Minullahan oli aivan älyttömän mahtava tuuri kun voitin syksyllä betoniset tasot @beautyofconcrete Insta-arvonnasta. Tasot olisivat aivan ihanat keittiössä tai vaikka kodinhoitohuoneessa. Voi miten ihanaa olisikin saada kodinhoitohuone, jossa olisi oikeasti tilaa, keittiöstä puhumattakaan.


Ajatttelin hieman avata tarinaa yrityksestä, jonka kautta saa näitä DIY-tyyppisiä betonitasoja. Counterform Distribution on yritys, jonka Mika Helle perusti löytäessään hyvän tuoteperheen Amerikasta. Mika valoi aikaisempaan kotiinsa betonitasot muualla ja oli vaikeuksissa kuljettaessaan tasoja kodin keittiöön. Lopulta löytyi tuote, jonka pystyy valamaan paikan päällä täysin halutun kokoisena. Ihastuminen tuotteeseen johti siihen, että Mika perusti oman yrityksen ja tuo nykyään maahan Z Counterformin tuotteita.

Tasojen helppo asennus kuulostaa omaan korvaan tosi hyvältä jutulta. Uskon pystyväni tähän sitten kun aika koittaa. Betonin elävä pinta ja rouhea olemus on se mikä minua kiehtoo. Voisin helposti laittaa betonin tapaista mikrosementtiä lattioihin, seiniin ym. :)


(Kaikki kuvat Counterform Distribution)

Saa siis nähdä koska tämä projekti on ajankohtaista. Sitä ennen uppoudun erilaisiin talomalleihin ja pohjaratkaisuihin sekä selaan myynnissä olevi kohteita :D


Rentoa maanantaita!


sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Terkut


Terkkuja Nassausta Bahamasaarilta. Täällä ollaan lomatunnelmissa. Loma ilman nettiä tekee hyvää, vaikka pieniä vieroitusoireita on havaittavissa. Loma on ollut tähän saakka kaikin puolin ihana, juuri sellainen mitä kaivattiin. Tuulinen ja vähän viileämpi sää ei ole haitannut, koska loma on tarjonnut paljon muutakin. 

Tulin pikaisesti toivottamaan näiden kahvihetkikuvien myötä oikein ihanaa sunnuntaita!

torstai 21. tammikuuta 2016

Pakkasta pakoon


Kyllä alkaa jo tämä kylmyys olemaan minullekin liikaa. Ulkoilut jää olemattomiin, sormet jäätyy heti kun hanskat ottaa kädestä, aina jännittää käynnistyykö auto, koiraa saa vetää perässä ulkona, koska silläkin palelee. Olen tähän saakka jaksanut ajatella positiivisesti, koska ajatuksissa siintää ihanan lämmin kesä. Mutta, en ehkä jaksa enää. Vähän lauhemmat päivät on mennyt lumen kolaamiseen ja muu ulkoilu jäänyt hyvin vähäiseksi. Vaikka viikonlopun sää näyttää jo paljon paremmalta ja pakkasten pitäisi helpottaa, me lähdetään lomalle! Ihanaa, odotettu loma on nyt käsillä ja pääsemme vihdoin nousemaan koneeseen. Suuntaamme kohti lämpimämpiä maisemia ja uusia seikkailuja. Blogissa jutut jatkuu lomasta huolimatta. Pyrin laittamaan kuvia matkan varrelta myös Facebookin ja Instagramin puolelle, jos vain netti toimii. Uusin aluevaltaus Snapchat (heinassaheiluva) tulee ehkä päivittymään useammin, mutta sekin riippuu netin toimivuudesta. Sinne olisi mukava laittaa vähän lomafiiliksiä ja kuvaa paikoista missä käydään.


Koittakaa kestää pakkasta, pian se helpottaa <3

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Matto paikallaan


Poikien huoneessa on nyt jo hetken ollut uusi matto, jonka nuorin sai joululahjaksi. Olen odottanut sopivaa hetkeä kuvata huone, mutta aina olen onnistunut olemaan paikalla väärään aikaan. Huone on todella vaikea kuvattava, vaikka ulkona on valoisaa, huone on hämärä. Enää en malttanut odottaa täydellistä kuvaushetkeä vaan nappasin muutaman kuvan hieman hämärämmässä, kattovalon loisteessa.


Ihana OYOYn matto on täydellinen poikien huoneeseen. Pelkäsin automaton olevan liian kapea, mutta pieneen huoneeseen en kaipaakaan isompaa mattoa. Nyt tekisi niin mieli maalata seinät tummemmiksi, mutta kun en voi, tyydyn tähän ilmeeseen. Onneksi lapset hoitavat leluillaan sen, että huoneessa pysyy väritasapaino yllä :) Pienin on varsinkin lahjakas kaivamaan kaikki lelut laatikoista esille ja heittelemään petivaatteet ympäri huonetta.En huomannutkaan kuvatessa, että meidän auto oli jäänyt ikkunan eteen. No mitäs pienistä :)

Mukavaa viikon jatkoa <3


sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Taulut ruokailutilaan


Hellou!

Viikonloppu vierähti nopeasti ja pidin samalla myös koneelta vapaata. Syy tosin oli se, että olin iltaisin aivan liian väsynyt tulemaan enää koneelle. Olin lasten kanssa perjantain ja lauantain yksin. Mies palasi kotiin tänä aamuna, joten sunnuntai aamupäivä menikin kodin kaaosta taltuttaessa.


Innostuin viimein laittamaan keittiön seinälle tauluja. Jotenkin seinä on kaivannut sitä jotakin ja taulujen avulla sain tilaan kaivattua ryhtiä. Ainakin omaan silmään ne näyttävät hyvältä.Kiinnitin taulut seinään tarroilla, joten paikan vaihtaminen onnistuu myöhemmin helposti. Ja säästypähän seinä turhilta rei`iltä. Jouduin vain vaihtamaan metalliset kehykset kevyempiin puureunaisiin, jotta ne olisi helpompi kiinnittää seinään. Ja yksi tärkeä syy kehysten vaihtamiseen on se, että näissä suojalasi on muovia. Minimoidaan tapaturmat, sillä meillä pelataan sisällä pallolla :D Kuulitte oikein... tiedätte varmaan kuka tätä asiaa enemmän kannattaa.Uusi viikko tuo kaikkea ihanaa tullessaan, en malta odottaa <3


psst... Kiitos kaikille ihanista kommenteista, joita olette jättänyt. 

torstai 14. tammikuuta 2016

Makuuhuoneen kolme erilaista ilmettä


Joskus on kiva lähteä kokeilemaan jotain uutta, antaa inspiraatiolla valta. Aina ei tarvitse syöksyä ostoksille, vaan lähteä etsimään kivoja juttuja kaapeista ja muualta kodista. Päätin siirrellä tavaroita, kaivaa kaappeja ja kokeilla erilaisia makuuhuoneen stailauksia. Innostuin hommasta niin, että olisin voinut luoda useammankin erilaisen ilmeen, mutta tällä kertaa mennään vaalean harmooniseen värimaailmaan.


1. Mustavalkoinen ilme. Pehmeyttä erilaisilla tyynyillä sekä huivin ja maton avulla.


2. Skandinaavinen, yksinkertainen ilme, johon viherkasvi tuo hieman väriä.


 3. Valkoinen, talvinen ilme. Pehmeitä materiaaleja ja pyöreitä pintoja.


Makuuhuoneissa vallitsee vaalea, ajaton, skandinaavinen ilme. Tyyli, joka taitaa kuvata minua parhaiten. 


Mitäs tykkäsitte? Mikä on eniten teidän mieleen?maanantai 11. tammikuuta 2016

Apuva, taas tämä vaihe...


En saa... Sulje silmät, älä katso, pysy poissa!


No varmaan arvaatte mitä olen illan puuhaillut. No katsellut asuntoja... ja tontteja. Lupasin pysytellä kaukana asuntobongauksesta, mutta sieltä sitä taas itseni löysin. Haaveilen omasta talosta, omasta pihasta. Viihdytään todella hyvin nykyisessä asunnossa, mutta jotenkin sitä ei vain osaa malttaa mieltään. Sitä liiankin usein huomaa kirjaavansa ylös kaikenlaisia haaveita ja toiveita. Ihanaa olisi rakentaa oma koti, joka sopisi meidän budjettiin ja näyttäisi heti meiltä. Toisaalta houkuttelisi remonttikohde, jossa myös saisi toteuttaa itseään. 

Ja niin kuin näkyy, lopulta tyydyin juustoihin ja ihastelemaan ystäväni lähettämiä kuvia heidän tulevasta kauniista kodista. Joskus ne haaveet näyttävät toteutuvan, joten toiveissa on hyvä olla :)


sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ja taas nuo tuolit - vinkkejä?


Eilen tosiaan kuvailin kotona enemmänkin ja nappasin muutaman kuvan ruokapöydästä, ennen kuin ehdin tehdä ruokailutilassa pieniä muutoksia. Pöytä on edelleen tosi mieluinen ja voinkin lämpimästi suositella lapsiperheelle puupöytää. Se antaa anteeksi elämisen jäljet, kuten haarukalla ja mukilla hakkaamisen. Jälkiä toki jää, mutta ne ei niin pomppaa esille, koska pinta on muutenkin eläväinen. Ja ainahan pöydän voi hioa ja vahata uudelleen.


Olen useampaan otteeseen pohtinut kaikkien tuolien maalaamista mustiksi, mutta edelleenkään en ole saanut mitään aikaiseksi. Laiskuuden lisäksi syynä on myös se, että olen huomannut tykkääväni erivärisistä tuoleista. Nyt kuitenkin olen päättänyt maalata ruskeat tuolit mustiksi ja antaa valkoisten olla vielä valkoisia. Niitähän meiltä löytyy siis kaksi. Toinen on tällä hetkellä työpöydän tuolina makkarin nurkassa. 


Jos siis tiedän hyviä vinkkejä tuolien maalamiseen, niin niitä otetaan nyt vastaan :) Mustat tuolit olen ostanut Formelta ja ne ovat aidot Ton14 -tuolit. Joten tumman ruskeat täytyisi saada saman näköisiksi, sillä nekin ovat aidot, mutta niillä on jo enemmän ikää. Tuolien maalipinta on kuitenkin päässyt huonoon kuntoon ja tuolit tarvitsevat pikaisesti muutakin huoltoa. Tutkin mökillä olevia mustia Ton-tuoleja ja havahduin siihen, että ne ovat huomattavasti kiiltävämmät kuin meillä olevat. Meillä olevat taitavat olla enemmän puolikiiltävät kuin mattapintaiset. Mattapintaiset tuolit olisivat ihanat, mutta niiden puhtaana pito voisi olla pienoinen haaste, joten maalin on parasta olla puolikiitävä (hyviä maalisuosituksia?).

Yksi vaihtoehto olisi viedä tuolit maalattavaksi, jotta ne ovat varmasti tasaisesti ja hyvin maalatut. Ei sillä ettenkö olisi jo aika hyvä maalauspuuhissa :D Eihän se ole kuin irrottaa osat, hioa kunnolla, pohjamaalata tuolit ja lopulta maalata tuolit mustalla. Unohtamatta kokoamista, vai? Ehkä se purkaminen ja kokoaminen minua pelottaa eniten. Entä jos en saakaan niitä enää koottua?Viikonloppuna on ollut aivan upea ilma. Sopi täydellisesti tällaiseen kotiviikonloppuun. Ajatuksena oli tänään jatkaa eilen alkanutta sisustusintoilua, mutta väsymys iski ja aamupäivä menikin täysin vuoteessa loikoiluun. Onneksi oltiin sovittu kyläilemään sekä lentopallopeliin meno, joten ihan en kotihiireksi päätynyt.


Jään tänne odottelemaan hyviä maalaus- ja maalivinkkejä :)
Mukavaa alkavaa viikkoa!


lauantai 9. tammikuuta 2016

Mukava yllätys


Voi miten ihana viikonloppu. Olen ollut lähes koko ajan vain kotona ja nauttinut. Kaikki tämä meneminen ja tuleminen on tehnyt tehtävänsä. Nyt oli juuri oikea hetki olla vain kotosalla. Tartuin kameraan ja räpsin kotoa paljon kuvia pimeitä arkipäiviä ajatellen. En pelkästään kuvannut, hiukan taisin myös sisustella ja pyöritellä tavaroita. Mitään suurta muutosta ei kyllä tapahtunut, mutta jotain pientä.


Sain ennen joulua viestiä Iittalalta. He olivat tykänneet yhdestä minun ottamasta kuvasta Instagramissa ja halusivat muistaa minua jouluisella muistamisella. Oltiin kuitenkin joulun aikana matkoilla. joten ehdin postiin vasta joulun jälkeen. Paketista paljastui kirkas ja karpalon värinen Kastelhelmi, jotka ovat kiva lisä kahden kirkkaan joukkoon.Pieni väripilkku meidän aika värittömässä olohuoneessa. Ja vaikka joulu on ohi, tykkään tuosta punaisesta, jota ei meidän jouluna tänä vuonna näkynyt.


Pakkanen on onneksi nyt laskenut hieman alemmaksi ja tänään käytiinkin koko perheen voimin luistelemassa. Ulkona oli sellaiset -13 astetta ja ilma tuntui jopa lauhalta. Kai sitä jo vähän ehti tottua tuohon jäätävään kylmyyteen.


Leppoisaa viikonlopun jatkoa <3


perjantai 8. tammikuuta 2016

Pakkasesta kevääseen?


Voi miten olenkaan innoissani lisääntyvästä valon määrästä. Ajatukset on käännetty täysin kevään puolelle, mitä kaikkea ihanaa onkaan edessä. Vaikka ulkona paukkuu pakkanen, pieni pilkahdus keväästä on jo näkynyt. Auringon kimallus lumen pinnalla <3

Ehkä kuitenkin jätän tämän haaveilun tähän, koska tosi asiassa talvi on vasta nyt kunnolla alkanut. Päivät kyllä pitenevät ja valon määrä lisääntyy, mutta kylmiä päiviä on varmasti tiedossa vielä lisääkin. Ehkä se sitten lupaa lämpöistä kesää, ainakin toivon niin!
Kävin hakemassa viikonlopuksi valkoisia tulppaaneja. Niin ihanan raikkaita ja juuri se mitä tähän hetkeen kaipasinkin. Joulu on pyyhkäisty nurkista pois ja koti siistitty, joten raikkaat kukat ovat täydelliset. Olen aika tumpelo kukkien kanssa. Nytkin huomasin laittaneeni tulppaaneille liikaa vettä. Saa siis nähdä näkevätkö nämä edes ensi viikkoa. 


Aurinkoista viikonloppua <3


keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Loppiaisena


Ulkona paukkuu kolmenkympin pakkanen ja kotikin vaatii ektralämmitystä. Takka on ollut ahkerassa käytössä ja koti on nyt mukavan lämmin. Lapset kantoivat takan eteen taljan ja istuskelivat sen päällä puolipukeisina, lämmöstä nauttien.

Suoraan sanoen nautin pakkaspäivistä, koska ulkona on todella kaunista. Aurinko värjää taivaan upean väriseksi ja ilma on huurteinen. Paljon en kuitenkaan viitsinyt tänään nokkaani ulkona näyttää, mutta pakko oli muutaman kerran jo koirankin vuoksi ulkoiluttaa myös itseä. 
Nukuimme aamulla pitkään ja nautimme koko perheen voimin brunssin. Muuten pyhitin päivän joulun karsimiselle ja kodin siivoamiselle. Iltapäivästä olikin sitten mukava saada ystäväpariskunta meille kylään. He ajoivat pitkän matkan ja jaksoivat vielä tulla meitä ilahduttamaan <3  

Jäin vielä pohtimaan ikkunassa roikkuvan tähden kohtaloa. Yleensä olen antanut tähden olla vähintään koko tammikuun, mutta nyt mietin pitäisikö ottaa sekin pois. Onko teillä jo lähtenyt tähdet tai tunnelmavalot joulukoristeiden mukana?

<3


tiistai 5. tammikuuta 2016

DIY - Lelujen säilytyslaatikko


Kerroin aikaisemmin jatkaneeni poikien huoneen sängyprojektia vielä askeleen eteenpäin ja nyt on aika kertoa mitä kivaa sinne vielä keksin. Olen useaan kertaan tuskaillut lelujen säilytystilan puutteesta. Meillähän poikien lelut on majaillut pääsääntöisesti eteisen ja olohuoneen puolella. Nyt kuitenkin halusin tehdä toimivan ja samalla myös tyylikkään ratkaisun tähän ongelmaan.


Suunnittelin sängyn alle rullilla toimivat vetolaatikot, jotka saa helposti vedettyä sängyn alta esille. Laatikot saa ladata täyteen leluja, mutta niiden sisältö ei näy muualle. Olin ensin ajatellut tekeväni koko sängyn alustan leveydelle laatikot, mutta päätin jättää reunoille tilaa, jotta liikuttaminen ja myös siivoaminen olisi helpompaa.


Materiaalit ja työvälineet:

Tarvittaessa pakkelia
Vanha vyö
Nahkapaskali


Laatikoiden tarkka koko tulee mitata oman sängyn mittojen mukaan. Kerron kuitenkin nyt minkä kokoiset laatikot meidän sängyn alle tehtiin. Laatikkojen syvyys on mitattu sängyn laidasta seinään saakka, jotta laatikoiden reunat jäävät tasaisesti sängyn reunan suhteen.

Laatikon koko:
Korkeus 20 cm
Leveys 65cm
Syvyys 85cm


Työvaiheet:

1. Leikkaa vaneri tarkoilla mitoilla
2. Pohjamaalaa vaneripalaset
3. Tarvittaessa paklaa oksan reiät tai kolot ja hio vanerilevyt kauttaaltaan
4. Maalaa osat valkoiseksi (pohjan voi jättää maalaamatta)
5. Kiinnitä osat paikoilleen ruuveilla
6. Kiinnitä yksi rulla jokaiseen laatikon kulmaan
7. poraa vetokahvalle reiät etulevyyn sopivalle leveydelle
8. Leikkaa vanha vyö sopivan mittaiseksi, tee siihen reiät nahkapaskalilla
9. Kiinnitävyö rekipulteilla ja lukkomuttereilla


Vanha vyö pääsee uusiokäyttöön laatikon vetokahvana. Sitten ei tarvita enää kuin lelut täyttämään laatikot ja kokonaisuus on valmis!


Laatikoiden avulla saimme huoneeseen paljon lisätilaa, joten en voi olla kuin tyytyväinen lopputulokseen. Tämä olikin minun viimeinen DIY -juttu K-raudalle kuukauden vierasbloggaajana. Kiitos luottamuksesta, tämä oli mukava uusi kokemus! Jos jokin juttu on jäänyt väliin, pääset niitä lukemaan näistä linkeistä:


*Postaus on toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa

maanantai 4. tammikuuta 2016

Uusi vuosi meidän silmin


Uusi vuosi vaihtui tänä vuonna Levillä ystäväperheen kanssa. Mökkiloma loistavassa seurassa oli juuri se mitä me kaipasimme loman päätteeksi. Rentoa oleilua, hyvää ruokaa ja tietenkin hieman urheilua.Isommat ilotulitukset jätettiin tällä kertaa väliin ja keskityttiin ihastelemaan meidän omia raketteja, joiden seuraaminen oli ehkä jopa jokseenkin hupaisaa. Parempiin kun ei ollut tänäkään vuonna varaa panostaa tai ehkä paremmin sanottuna, halua panostaa ;) Mutta fiilis oli hyvä ja raketit juurikin riittävät.Uuden vuoden kakkuun oli tarkoitus tänä vuonna panostaa hieman enemmän, mutta kaikkien kommellusten jälkeen olimme oikein tyytyväisiä tähän luomukseen. Maukas ja ihan somakin. 


Vihdoin sain itselleni lautailukaverin, koska meidän 5vee aloitti lumilautailun. Poju on aloittanut laskettelun piirun alle 3-vuotiaana ja nyt joulupukki toi tämän joulun ehdottomasti odotetuimman joululahjan eli laudan. Yllätyin kuinka nopeaa tuon ikäinen oppii uusia asioita. Meidän pieninkin aloitti laskettelun. Hurjapää olisi halunnut mennä mielummin yksin kuin meidän kanssa, mutta aivan vielä ei taidot siihen riitä ;)En taida koskaan kyllästyä tykkylumen kauneuteen. Levin huippu ja luminen Tuikku on joka kerta kokemisen arvoinen. Tälläkin kertaa oli pakko uhmata kylmyyttä ja kaivaa kamera esille.

  
Tänään palasin jo takaisin töihin. Tuntuu kyllä mukavalta olla kotona. Blogi on myös tarkoitus herätellä arkeen ja aloittaa vuosi taas kivoilla ideoilla. Kotikin pitäisi karsia joulusta ja kääntää katse kohti kevättä.


Miten teidän uusi vuosi meni?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...