keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Elämää nähnyt jakkara :)


Meille rantautui muuton jälkeen tällainen vanha kaunotar. Elämää nähnyt jakkara löytyi vanhempien autotallin perältä siivouksen yhteydessä. Jakkara on sinne jäänyt aikoinaan edellisiltä omistajilta ja unohtunut tallin perälle. Oli kyllä mukava yllätys saada tämä meille kotiin.Olen paljon pohtinut jakkaran kohtaloa. Entisöintiä tämä yksilö kaipaa, koska jakkaran istuinosassa on palaneen silitysraudan kuva, myös kaikki ruuvit kaipaa kiristystä. Voisin kokeilla myös hiontaa, mutta saako jälkeä kuitenkaan tarpeeksi hyvin tai tasaisesti pois. No maalaus tai hionta on kuitenkin edessä.

Luulin tämän olevan Artekin, mutta onneksi lukija vinkkasi jakkaran olevan kopio. Siispä vähän muuttelin tekstiä sopimaan tähän löytöön. Olisin enemmän kuin mielelläni löytänyt aidon, mutta onneksi tämä ei ole mikään suuri menetys, vaikka aito ei ollutkaan. Kiva jakkara silti :)


Oli vielä pakko lisätä loppuun tällaisen kuvan meillä lainassa olleista jakkaroista, jotka ovat Artekin. Niistä näkee hyvin eron aidon ja tämän meidän kopion välillä. Ehkä tästä on apua muillekin tietämättömille. Tuollaisen kasan voisin kyllä mielelläni meillekin hankkia ;)


Mukavaa keskiviikkoa!


8 kommenttia:

 1. Mie kans löysin kirppari hintaa Artekin baarijakkarat, joista on jostain pala puutakin irronnut ja lakka kulunut ihan pois. Miettinyt maalausta tai lakkausta. Isäntä kyllä meinannut, ettei maalata...vaan hiota ja lakka päälle eli alkuperäiseen kuntoon. Miettinyt, että ei saa siistiä ko puutakin irronnut. Vois laittaa vaan puupakkelin ja maalata peittävällä. Meillä ei paikkaa vielä näille eli onneksi ei ole kiire näillä :) eli kerkiää moneen kertaan pähkäillä. Puu pintanakin ovat kyllä kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset löydöt on aina kivoja. Sitähän voi rauhassa miettiä mitä niille tekee, jos ei ole nyt niin kiirettä. Kiitos Annan viestin, sain päätöksen tehtyä maalaamisen suhteen. Koska tuo ei ole aito, voin huoletta itse sutia sen jonkin väriseksi. Aidon kohdalla aina miettii mikä on paras vaihtoehto ennen kuin lähtee sitä tuunailemaan.

   Poista
 2. Hei, minä ilonpilaaja, mutta jakkarasi ei valitettavasti ole Artekin :( Jakkarassasi istuinlevy on vaneria ja jalat laminoidut, eivätkä Aallon suunnittelemien jalkojen mukaiset eli massiivikoivua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih harmi! Vähän tätä epäilinkin, mutta eipäs tuo niin haittaa :) siispä muutan vähän tekstiä :D kiitos kun vinkkasit! Oon kyllä umpisurkea tunnistamaan tällaisia, todellinen sisustaja, hah!

   Poista
 3. Elämää nähneet huonekalut on just parhaita! <3 Mielenkiinnolla odotan, millaista ehostusta keksit tälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, tykkään tehdä löytöjä antaa vanhoillekin huonekaluille mahdollisuus ja myös tällaisella vanhalle kopiolle ;)

   Poista
 4. Kiva löytö! Mielenkiinnolla odottelen minäkin mihin ratkaisuun päädyt tämän kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis laittaa maalisuti heilumaan, ehkä yritän välillä poiketa perusväreistä ja yllättää :)

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...