torstai 21. heinäkuuta 2016

Tyhjä koti ja rahojen menetys


Kyllä, nyt se on vihdoin tapahtunut. Me olemme muuttaneet! Entinen koti on tyhjennetty ja tavarat iloisesti kannettu uuteen kotiin. Ja voin kertoa, että koko prosessi tämän remonttiuupumuksen päälle oli viedä minusta viimeisetkin mehut. Olimme vielä sen verran hulluja, ettemme pyytäneet keneltäkään apua, vaan uhmakkaasti kannoimme lähes kaiken kahdestaan uuteen kotiin (ystävä kävi auttamassa ruokapöydän kanssa). Loppusiivouksen kohdalla olin jo suorastaan epätoivoinen, koska väsymys oli valtava. Onneksi ihana ystäväni huomasi tilanteen ja vaati tulla avukseni. Ja taisi joku ystävällinen huomata meidän ruohonkin kasvaneen ylipitkäksi, koska sekin oli yksi päivä kummasti lyhentynyt. 
Viikon kruunasi rahojen menetys, koska tietenkin innostuin shoppailemaan ahneuksissani Anttilan alennusmyynneistä. Paketti ehti jo tulla nimelläni tavarataloon, mutta niin kuin kaikki tietävät, ei niitä sieltä enää saa. Ja kyllä, maksoin paketin etukäteen. Varsin fiksua :)

Mutta nyt nukumme onnellisesti uuden kodin olohuoneessa, hyppelemme pussien yli ja kiertelemme laatikoiden väleissä. Pöydät pursuaa tavaraa ja  tekemättömien töiden lista lojuu niiden seassa. Olo on silti onnellinen.
32 kommenttia:

 1. Onnea ja iloa uuteen kotiin! Kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 kyllä uudesta varmasti tulee ihana koti ja tullaan siellä viihtymään!

   Poista
 2. Olen ymmärtänyt niin, että jos tavara on yksilöity ostajalle = on tullut nimellä tavarataloon, niin maksajan pitäisi saada se. Toisin on niiden tavaroiden osalta, jotka kyllä on maksettu, mutta joita ei ole yksilöity ostajalle (tai ei ehditty lähettää) - niitä kai pitää valvoa konkurssissa eli niiden osalta rahat on luultavasti menny :( Jälkimmäinen taitaa olla poikani kohtalo ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin itsekin asian ymmärtäisin, paketti kun on jo nimelläni sinne toimitettu. Mutta näin se näköjään menee ja joudun muiden velkojien joukkoon. Harmittaa paljon, toki oma summani ei ole niin valtava kuin monella muulla. Mutta ei tuo raha puussa kasva, joten senkin mielelläni olisin järkevästi käyttänyt ja olin ostosta harkinnut jo pitkään. Nuo alet oli ajoitettu niin ettei kaikki millään voinut saada ostoksiaan, joten varmasti paljon saman kohtalon kokeneita löytyy.

   Poista
 3. Hei, onnea uuteen kotiin! Ja harmi että rahat menivät konkurssiin :( Meillä on vielä matkaa että pääsemme muuttamaan saneerattuun taloon, aikataulu on nyt lokakuun loppu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 tuntuu hurjalta, että nyt talo on jo asuttavassa kunnossa. Meidän piti saadatalo valmiiksi ennen muuttoa, mutta ihan siihen ei päästy. Alakerta on edelleen kesken... Tsemppiä teillekin projektiin!!!

   Poista
 4. Onnea onnea uuteen kotiin <3 ja tsemppiä tavaroiden järjestelyyn <3

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kotiin <3 Toivottavasti pääsen syksyllä käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olet kyllä tervetullut, mielelläni otan sinut meille kyläilemään useammankin kerran :)

   Poista
 6. Tsemppiä sinne! Ja harmi tuo rahojen menetys..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 niinpä... toivottavasti saisin paketin vielä loman jälkeen :)

   Poista
 7. Luin miehelle ääneen kuvauksesi väsymyksestä liittyen remonttiin ja muuttoon. Loimme toisiimme merkitseviä katseita... tuttua tarinaa. Mutta pikkuhiljaa! Onnea uuteen kotiin 😊 Ja siis todella harmittava tuo Anttila-homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, on varmasti teillekin tuttua. Kyllä minulla alkoi olla paukut aika lopussa tuossa viime viikolla. Muuton kohdalla olin jo aivan poikki. Ja useampaan otteeseen tuli mietittyä miksi ei pyydetty kavereita tai edes sukulaisia auttamaan meitä. Nyt sitä kaikkea on kiva muistella näin lomalla :)

   Kiitos <3

   Poista
 8. Onnea uuteen kotiin <3
  Ja voimia kaaoksen keskelle (me asutaan niin 3,5kk täällä pikkuruisessa vuokrakolmiossa). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Teilläkin on kyllä tsemppaamista tuossa, vielä tuon jälkeen joudutte aloittamaan remontin.

   Poista
 9. Onnea uuteen kotiin!

  Nyt kyllä haluaisin olla lakimies, jotta ymmärtäisin tästä Anttilan konkurssista enemmän. En ymmärrä miksi ei saa maksettua ja nimellään olevaa pakettia ulos tavaratalosta.
  Katso: http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/konkurssit/

  Minäkin tilasin Anttilasta toissa lauantaina polkupyörän ja sain tilausvahvistuksen. Parin päivän päästä tuli ilmoitus, että tavara on loppu. Onnekseni (ilmeisesti) olin maksanut luottokortilla (kuten aina verkkokauppaostokset) ja Anttilasta tuli ilmoitus, että katevaraus perutaan. Edelleenkään pyörän katevaraus ei ole käytössäni, tosin tilitapahtumissa ei näy, että Anttila on sen tehnyt, mutta varmistin sen luottokorttiyhtiöstä. Pankkiani asiani ei siis kiinnostanut (he ovat luoton myöntäjiä), vaan kehottivat ottamaan yhteyttä luottokorttiyhtiöön (he ovat palveluntuottajia eli laskutuksen hoitajia). Luottokorttiyhtiön mukaan katevarauksen pitäisi poistua automaattisesti kahden viikon kuluttua eli huomenna. Erikoista Anttilan toiminnassa muuten oli se, että sen jälkeen, kun tuli ilmoitus, että tavara on loppu, niin juuri samaa pyörää pystyi vielä tilaamaan ja kilauttamaan ostoskoriin.

  Olin eri tilauksella tilannut saunan lauderungon, se ehti tulla kotia päivää ennen konkurssia. Eilen ehdin tarkistaa sen, on kyllä hieman erinäköinen kuin kuvassa, mutta se täytynee tarkistaa valmistajalta. Anttilasta ei ole enää apua.

  Miehenikin tilasi pari urheiluelekroniikkaa, meinasi palauttaa toisen ennen konkurssia, mutta onneksi myikin sen edelleen kaverilleen. Läheltä piti, ettei mennyt hankalaksi tuokin.

  Oli meidän ensimmäiset ja viimeiset kerrat, kun tilattiin Anttilasta, jos tuo vielä jatkaa. Tämä tapaus kyllä pani miettimään vielä tarkemmin verkkokauppaostamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin harmillista... tämä on aiheuttanut monelle pään vaivaa ja ennen kaikkea rahan menetystä. Joku tuossa alempana kirjoitti, että olisinkin saamassa paketin, ehkä ovat siis tulleet toisiin ajatuksiin. Itse en ole juttua nähnyt enkä ole pystynyt pakettia noutamaan. Jännityksella siis odotan saanko sen vielä loman jälkeenkin.

   Onneksi teillä meni kaikki lopulta hyvin. Ja, että laude sopisi teille! Kyllä tämä kaikki sai itseni aika varuilleen isoja alennuksia kohtaan ja myös miettimään nettiostamista.

   Poista
 10. Voi harmi, että rahat jäi sinne Anttilaan ja tavarat. Todella surkeaa, kun näin pääsi tapahtumaan niin monelle muullekin. Anttila on niin voimakkaasti mainostanut somessa ja blogeissa on ollut paljon esillä mm. Annon tuotteita. Mutta jospa vielä joku kaunis päivä saisit rahat takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta! Nyt kyllä toivon, että saisin tavarat vielä tavaratalosta haettua :)

   Poista
 11. Onnea uuteen kotiin!
  Mullakin meni yksi satanen Anttilan konkurssin piikkiin. Tavaratalo tilasi keskusvarastolta, kun heiltä oli loppunut kyseinen tuote. Tämä oli kuulemma rinnastettavissa verkkokauppaostokseen. Mielenkiintoista oli, että toimituksen piti olla kaupassa 13.7., mutta kesti ja kesti - konkurssin yli. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   tuo on kyllä tosi harmillinen juttu! en ihan ymmärrä miten Anttila hoiti nuo asiat. Ei ainakaan hyvin!

   Poista
 12. Meilläkin sama elämäntilanne, ostimme talon, johon pääsemme elokuussa muuttamaan. Meillä vaan kaikki alussa... Oltaispa jo tuossa vaiheessa! Onnea ja tsemppiä loppuun!

  Meidän kodista voi katsoa pikkuisen jo tästä: http://ylipyykkivuortenlapilasikattojen.blogspot.fi/2016/06/kuvia-uuden-kodin-keittiosta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitää tulla kyllä seurailemaan teidänkin projektia. Kaikki vastaavat remontit nyt kiinnostavat. Toivottavasti te saisitte projektin tehtyä hieman vähemmällä työllä. Me uusimme lähes kaiken sisältä. Vielä kun jaksaisi tuon ulkopuolenkin laittaa kuntoon :)

   Poista
 13. Hyvä, saat pakettisi Anttilasta! Näinhän sen piti mennäkin, kun lukee kkv:n ohjeita. Minulta Anttilan katevaraus poistui lopulta sunnuntaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mahtavaa jos tämä on totta <3 Kiitos kun vinkkasit. Lomalla tämä on jäänyt täysin huomaamatta

   Poista
 14. Uutisista luin että jos paketista on tullut sinulle ilmoitus, niin saat pakettisi! Jee! Kaveri oli ostanut siskolleen 300€ lahjakortin kodin1 lakkiaislahjaksi, ja se on nyt mennyttä kalua :(
  Onnea, onnea omaan kotiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee!!! Kiitos kun kerroitte <3 En olisi itse tätä huomannut, koska olemme lomailemassa Ruotsissa.
   Harmi homma, ettei lahjakorttia enää saa. Ehtisihän senkin käyttää vielä, mutta toiminta on kyllä aika harmillista noiden osalta.

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...